Logo Logo

2020 İçin En İyi Instagram Pazarlama İpuçları

İçindekiler
28.09.2020 - 4 dk Okuma Süresi

Instagram artık sadece sosyal bir platform değil, aynı zamanda küçük ve büyük markalar için bir ticaret alanı. 2020’de Instagram’ın, hem bir e-ticaret platformuna hem de uzun biçimli bir video platformuna dönüşümünü sürdürmesi bekleniyor. Ancak pazarlamacıların TikTok’a gösterdiği ilgi de yeni bir rekabet yaratıyor. 2020 yılına dair en iyi Instagram pazarlama ipuçları hakkında bilgi sahibi olmak için bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Gizli Beğeniler

2020 yılında Instagram’da görsel içerikte büyük bir değişimin yaşanması bekleniyor. İçerikler dikkatli moderasyon sürecinden geçen görüntülerden, daha çok etkileşim sağlayan ancak daha az prodüksiyon sürecine sahip içeriklere doğru evriliyor. Hiçbir düzenleme yapılmadan paylaşılan içerikler ise 2019’da olduğu gibi bu yıl da popülerliğini koruyacak.

E-ticaret Platformu

Instagram, uygulamadan ayrılmadan ürünleri satın almanın kolay bir yolu olan Checkout’u tanıttı. Instagram Checkout ile paylaşılan içeriklere alışveriş etiketleri eklenebiliyor ve tüketicilerin doğrudan alışveriş yapması sağlanabiliyor. Bu yeni özellik, Instagram’ın artık bir influencer pazarlama mecrası olduğu anlamına da geliyor.

TikTok

2020 yılında Instagram hakkında konuşurken TikTok’tan bahsetmemek olmaz. TikTok genellikle müzik etrafında merkezlenen (eskiden Musical.ly olarak adlandırılan) ve gençler (ve şimdi yetişkinler) arasında son derece popüler olan bir video paylaşım uygulaması.

TikTok uygulaması 2019 yılında en çok indirilen 3. uygulamaydı ve 500 milyon aktif kullanıcısıyla Instagram Hikayeler ile yaklaşık aynı kullanıma sahipti. 2020’de ise Instagram’da gördüğünüz içeriklerde, özellikle Instagram Hikayeleri üzerinde de büyük bir TikTok etkisi görülüyor.

Bu nedenle Instagram, herkese açık etkileşim rakamlarını sergilemekten uzaklaşırken, algoritmaları da içeriğinizin takipçileriniz tarafından görülmesini zorlaştırırken, TikTok pazarlamacılara tam tersini sunuyor.

Marka Sesi

2019 yılı yaratıcıların ve markaların takipçileriyle bağlantı kurduğu ve bu bağlantıyı da kurmak için yazının gücünden yararlandığı yıldı. 2020 yılında, içeriklerin ortalama 65-70 kelime olması bekleniyor.

Instagram gönderilerindeki uzun yazılar bir “trend” olabilir, ancak aynı zamanda Instagram platformunda gördüğümüz özgünlüğün de temel bir parçası. Size daha çarpıcı bir hikaye anlatmak, takipçilerinizi gönderilerinizi okumak için daha fazla zaman harcamasını (Instagram algoritmasının faktörlerinden biri) ve etkileşimi artırmak için bir fırsat veriyor.

IGTV Serileri

IGTV, yatay video yükleme geleneğinden vazgeçerek dikey videoya geçiş yaptı. 2019, IGTV için önemliydi, çünkü platform sadece daha fazla kullanılmakla kalmadı, aynı zamanda “havalı” olarak kabul edilen bir özelliğe dönüştü.

İnsanlar son zamanlarda IGTV videolarını izlemek için zaman harcıyorlar ve içerik üreticiler, uygulama dışında trafik kazanmaya çalışmak yerine Instagram’daki takipçileri için daha fazla değer sağlamaya yatırım yapıyorlar. Bunu hem altyazılar yoluyla mikro bloglardaki artışla hem de Youtube yerine IGTV’ye video yüklemenin artışına bakarak görmek mümkün.

Ekim 2019’da, içerik üreticilerin videolarını ayrı bir sayfada düzenlemelerine izin veren ve diğer IGTV videolarından ayırmak için seri adına sahip bir rozet içeren IGTV Serisi de tanıtıldı.

Kullanıcılar artık buradan en sevdikleri serileri tıklayıp izleyebiliyor ve yeni bölümler için bildirimlere abone olabiliyor. Bir izleyici serideki bir bölümü izlediğinde, izlemeye devam etmek için bir sonraki bölüm de otomatik olarak kendisine öneriliyor.

Artırılmış Gerçeklik (AR)

2019’dan çıkan en eğlenceli Instagram pazarlama trendlerinden biri, AR filtrelerinin patlaması oldu. Ağustos ayında Instagram, Spark AR yazılımını herkese açtı ve sanatçıların ve markaların kitleler için AR efektleri (hikayeler ve filtreler) oluşturmalarına izin verdi.

Instagram AR içerik üreticileri sayesinde, Instagram Hikayeleri, fotoğraflarınıza ve videolarınıza ekleyebileceğiniz tonlarca yeni filtre ve efekt sunuyor. Bu filtreler şu anda Instagram’da oldukça popüler.

2020, Instagram için önemli bir yıl. Sosyal medya platformu bu yıl 10 yaşına girdi. TikTok sayesinde artık en yeni ve en havalı uygulama olmayabilir, ancak Instagram yeni kullanıcılara ulaşmak ve satış yapmak için büyük ve küçük markaların seçebileceği en iyi sosyal ağ olma özelliğini koruyor.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir