Logo Logo

2022’de Satabileceğiniz En Popüler Ürünler

İçindekiler
05.04.2021 - 13 dk Okuma Süresi

Bu yazımızda 2022’de e-ticarete başlamak isteyenler için bir liste hazırladık ve küresel rakamlara bakarak satabileceğiniz en popüler ürünler nedir belirledik.

E-ticarette başarılı olmak için üç şeye ihtiyacınız var: Satılacak talep edilen ürünler, bunları pazarlama becerileri ve başarılı olma dürtüsü. Sürekli öğrenerek ve araştırarak başarılı olmak için ihtiyaç duyduğunuz becerileri kazanabilirsiniz. Ancak satmak için popüler ürünler bulmak zor olabilir. Bu nedenle, trend olan yeni ürünleri sizin için listeleyerek 2022’yi başarılı geçirmenize destek oluyoruz.

2022 Yılında Satılabilecek En Popüler Ürünleri Sizin İçin Derledik

Aşağıda göreceğiniz liste, yeni iş fikirlerinize ilham verecek veya mevcut çevrimiçi mağazanızı başarıya ulaştıracak harika ürünlerden oluşturuldu. Shopify e-ticaret platformunda Temmuz-Aralık 2020 tarihleri arasında en popüler olan bu ürünlerin her biri farklı bir niş için geliştirildiğinden, bunları satacağınız müşterilere ulaşmanızı kolaylaştıracak pazarlama ipuçlarını da sizlerle paylaşıyoruz.

Paspas

  • Küresel sipariş artışı (Yıllık): %147,8
  • Bu ürünü satan küresel mağazalarda büyüme (Yıllık): %91,7
  • En çok satıldığı ülke: Avustralya

Birçok ev dekor ürünü gibi paspas da salgın sırasında çevrimiçi olarak en çok satan ürünlerden biri haline geldi. İnsanlar evde kaldıkça evlerini süslemeye ve daha rahat bir ortam yaratmaya daha fazla para ve vakit harcıyor. Kapı paspasları, ortalama bir kilimden daha serttir ve insanların kir ve tozu evlerinden uzak tutmalarına yardımcı olur.

Yakın tarihli bir piyasa tahminine göre şık, modaya uygun ve konforlu paspaslara yüksek talep var. Paspas ayrıca kullanım, uzunluk, malzeme ve son kullanım yerlerine göre satılabilir. Örneğin, endüstriyel şirketlere 150 cm kauçuk paspaslar veya çiftlik evi tarzındaki bir eve doğal hindistan cevizinden dekoratif paspaslar satabilirsiniz.

Son kullanıcılar paspas satın alırken işlevden çok estetiğe odaklanır. Yeni alıcıları mağazanıza çekmek için Google Alışveriş reklamlarını ve Facebook reklamlarını kullanarak bir tıklama başına ödeme reklam kampanyası yürütebilirsiniz.

Ev eşyaları uzun süre trend olmaya devam edebileceğinden, nişinizin etrafında bir marka oluşturabilir, ürün sayfalarınızı Google’da sıralanacak ve organik trafik getirecek şekilde optimize edebilirsiniz. Paspasları mağazanızdaki diğer trend ürünlerle bir araya getirebilir veya anında satışları artırmak için sosyal medyadaki mikro influencer’larla iş birliği yapabilirsiniz.

Saklama Kabı

  • Küresel sipariş artışı (Yıllık): %276,2
  • Bu ürünü satan küresel mağazalarda büyüme (Yıllık): %115,64
  • En çok satıldığı ülke: ABD

Son zamanlarda yükselişe geçen ürünlerden bir diğeriyse ev tipi saklama kaplarıdır. Ev eşyaları departmanındaki diğer popüler ürünlere benzer şekilde, bu ürünün yükselişinin ardında da evden çalışma trendi rol oynuyor. Saklama kapları, insanların mevsim dışı ürünleri veya kıyafetleri düzenlemelerine yardımcı olur. Eşyaları sakladığınız stile ve odaya bağlı olarak ev dekoru olarak da kullanılabilirler.

“Saklama kapları” arama terimi ayda 135.000 arama sorgusunda geçiyor, ilgili terimler “yiyecek saklama kapları” ayda 74.000 arama getiriyor ve “saklama kutuları” ayda 135.000 arama oluşturarak bu ürünlerin çevrimiçi satmak için karlı olabileceğini gösteriyor. Ayrıca satılabilecek birçok saklama kabı türü vardır, bu da ürün grubunuzu genişletirken size birçok yeni seçenek sunar.

Ne tür kaplar satmak istediğinizi (kumaş, metal, plastik, özel tasarım, kapaklı kutular, yiyecek kapları vb.) seçerek başlayın ve ürününüzü popüler ev dekorasyon bloglarında tanıtın. Blog yazarlarına çevrimiçi olarak ulaşabilir ve makalelerinde web sitenizdeki ürünlere tekrar bağlantı vermelerini isteyebilirsiniz. Kullanıcılar sitenize bir reklamdan ziyade bir blog gönderisiyle geldiklerinde satın alma olasılıkları daha yüksektir. Ardından, satış kazanmak için ürünü görüntüleyen ancak satın almayan kişilere yeniden hedefleme reklamları planlayabilirsiniz.

Diğer bir seçenek, yeni ürünleri kitlelerine tanıtmaya yardımcı olmak için iç mimarlarla ortaklık veya iş birliği yapmaktır. Bir ürün önerisi güvenilir bir kaynaktan gelirse, alışveriş yapanların satın alma olasılığı daha da yükselir.

Mutfak havluları

  • Küresel sipariş artışı (Yıllık): %192,1
  • Bu ürünü satan küresel mağazalarda büyüme (Yıllık): %109,7
  • En çok satıldığı ülke: ABD

Mutfak havluları 2020’nin son yarısında muazzam bir büyüme kaydetti ve bu trend yakında bitecek gibi görünmüyor. Son raporlara göre, küresel mutfak havlusu pazarının 2026 yılına kadar 20,9 milyar dolarlık bir değere ulaşması bekleniyor. Bu kaçırmak isteyeceğiniz türden bir trend değil.

Bu sektörde rekabet yüksek. Williams Sonoma, Bed Bath & Beyond ve Pier 1 gibi markalar önemli pazar payına sahip. Bununla birlikte, hepsi benzer bir demografiyi hedefliyor: Daha fazla harcanabilir gelire sahip yaşlı tüketiciler ve bu size benzersiz bir satış fırsatı sunuyor.

Dropshipping maliyetleri genellikle mutfak malzemeleri için daha düşüktür, bu da büyük perakendecilere göre daha makul fiyat etiketleri belirleyebileceğiniz anlamına gelir. Mutfak havlusu gibi ürünlere fazla para harcamak istemeyen daha genç, niş kitleleri hedefleyebilirsiniz.

Bez mutfak havluları tercih edilen ürün olsa da araştırmalar, insanların daha çok el örgüsü ve tığ işi havlulara yöneldiğini gösteriyor. Ayrıca daha yumuşak ve daha emici olan Through Air Drying (TAD) gibi daha yeni teknolojilere sahip havluları da benimsiyorlar. Önlükler, servis altlıkları, masa örtüleri ve daha fazlası gibi diğer mutfak malzemeleriyle birleştirerek daha fazla mutfak havlusu satabilirsiniz.

Bisiklet selesi

  • Küresel sipariş artışı (Yıllık): %115,4
  • Bu ürünü satan küresel mağazalarda büyüme (Yıllık): %76
  • En çok satıldığı ülke: ABD

Bisiklet seleleri, bisikletçilerin sürüş deneyiminde önemli bir rol oynar. Rahat bir yolculuk ile sefil bir yolculuk arasındaki farkı yaratırlar ve hatta yanlış bir şekilde bisiklete oturursanız yaralanmalara neden olabilirler. Mükemmel bisiklet selesi sürücünün anatomisine, sürüş stiline, deneyimine ve disiplinine bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterir. İnsanların en iyi seleyi bulmalarına yardımcı olmak, çevrimiçi bir bisiklet mağazası için kazançlı sonuçlar doğurabilir.

“Bisiklet seleleri” terimi ayda 22.200 arama alıyor. İnsanlar ayrıca “rahat bisiklet seleleri” (12.100/ay), “dağ bisikleti seleleri” (3.600/ay) ve “yol bisikleti seleleri” (4.400/ay) gibi daha spesifik türler arıyor. Bu terimler, satış yapmak için çeşitli sele türlerinin kapsamlı bir envanterini satabileceğinizi gösteriyor.

Bu ürünü pazarlamak için bisikletçilerin daha rahat bir sürüş deneyimi yaşamalarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir bisiklet mağazası oluşturabilirsiniz. Reklamları, dağ bisikleti veya yol bisikleti gibi çeşitli disiplinlerdeki müşteri gruplarına hedefleyebilirsiniz. Bisiklet selelerinizin bisikletçilerin sorunlarını nasıl çözdüğünü göstermek için videolar oluşturabilirsiniz ve influencer’ların ürünlerinizi tanıtmasını sağlayabilirsiniz.

Mobil cihaz aksesuarları

  • Küresel sipariş artışı (Yıllık): %370,8
  • Bu ürünü satan küresel mağazalarda büyüme (YOY): %143
  • En çok satıldığı ülke: Çin

Mobil cihaz aksesuarları, tutarlı yüksek kar marjlarına sahip trend ürünlerden biridir. Trend yeni ürünlerin tanıtıldığı dönemlerde daha fazla satış getirebilecekken, insanlar genellikle yıl boyunca telefon ve tablet aksesuarları aradığı için yılın diğer bölümlerinde de istikrarlı seyreder. Halihazırda çok büyük bir Pazar olan mobil cihaz aksesuarlarının 2026 yılına kadar 284,06 milyar dolar hacme ulaşması bekleniyor.

Keywords Everywhere verilerine göre, “mobil aksesuarlar” terimi için arama hacmi ayda yaklaşık 49.500 arama alıyor. Kullanıcılar ayrıca, sırasıyla ayda 40.500 ve 18.100 arama alan “telefon aksesuarları” ve “cep telefonu aksesuarları” gibi benzer ifadeleri arıyor.

Bu kategori altında satabileceğiniz bazı ürünler şu şekilde sıralanıyor:

  • Piller
  • Kulaklıklar
  • Taşınabilir Bluetooth hoparlörler
  • Şarj cihazları
  • Kılıflar
  • Ekran koruyucuları
  • Selfie çubukları

Bu trend ürünleri Google Ads ile tanıtmak karlı olabilir. Bu reklamlar yüksek niyetli alıcılara ulaşmanıza ve satın almaları için onları mağazanıza getirmenize yardımcı olabilir. Diğer bir seçenek ise aksesuarlarınızın tasarımına veya işlevselliğine göre belirli grupları hedeflemek için Facebook reklamlarını kullanmaktır. Yürüyüş yapanların dayanıklı telefon kılıflarına ihtiyacı olabilirken, diğerleri sadece modaya uygun görünümlü bir kılıf isteyebilir. Instagram gibi platformlarda ürün görselleri paylaşmak satışlarını artırabilir. Bu platformda ürünlerinizi yerleşik kitlelerin önüne çıkarmak için ünlüler ve influencer’lar ile iş birliği yapabilirsiniz.

Oyuncak mutfaklar ve yemek oyunları

  • Küresel sipariş artışı (Yıllık): %229,1
  • Bu ürünü satan küresel mağazalarda büyüme (YOY): %124,1
  • En çok satıldığı ülke: Kanada

Oyuncak mutfaklar 1920’lerden beri çocuklar için popüler bir eğlence aktivitesi olmuştur. İyi motor beceriler geliştirmenin, yaratıcı oyunu teşvik etmenin ve ebeveynler evden çalışırken çocukların dikkatini dağıtmanın harika bir yoludur. Günümüzde şirketler cinsiyet bağımlı olmayan oyun setlerine, Alexa destekli mutfaklara ve hayali yemek pişirme eğitimlerine odaklanarak oyuncak mutfakları yeniden hayal etmenin yeni ve eğlenceli yollarını araştırıyor.

“Oyuncak mutfaklar” terimi aylık ortalama 90.500 arama ile 2022 yılında popüler olacağının işaretini veriyor. Konu oyuncak mutfakların tanıtımı olduğunda, “arkadaşlar arkadaşlara güvenir” sözünü unutmayın. Oyuncak pazarlaması influencer’lardan ve arkadaşlardan gelen tavsiyelere dayanır. Bu nedenle sosyal medyada influencer’larla iş birliği yapmak isteyeceksiniz. Müşteri incelemeleri, oyuncak mutfaklar gibi ürünleri satmak için her zaman faydalıdır. Ürün incelemeleri, alışveriş yapanların ürünün kendileri için mükemmel olup olmadığına karar vermelerine yardımcı olabilir ve satışı teşvik edebilir.

Oyuncak mutfaklarınızı kullanarak çocuklar için organik bir sosyal medya stratejisi oluşturun. Onları fotoğraf ile videolarla kullanım halinde gösterin ve potansiyel alıcılarla güven oluşturmak için ürünlerinizi kullananlardan tarafından oluşturulan incelemeleri ekleyin. Bütçeniz varsa, e-postanızı veya Messenger pazarlama abone listelerinizi büyütmek için ücretsiz oyuncak mutfaklar vermek için bir yarışma düzenleyin. Daha sonra, aboneleri zaman içinde müşterilere dönüştüren pazarlama kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Otomobil paspasları ve döşemeleri

  • Küresel sipariş artışı (Yıllık): %106,7
  • Bu ürünü satan küresel mağazalarda büyüme (Yıllık): %85,6
  • En çok satıldığı ülke: ABD

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Shopify platformunda araba paspasları ve döşeme satışlarının önemli ölçüde arttı. Bu ürün trendi, özelleştirilmiş otomotiv iç mekanlarına olan talep arttıkça popüler olmaya devam ediyor. Otomotiv döşeme pazarı 2019’da 7,63 milyar dolar değerindeydi ve 2025’e kadar yıllık %6,5 artması bekleniyor.

Aylık 74.000 araba paspası araması sektörün popülerliğini kanıtlıyor. Weathertech yer paspasları (135.000/ay), özel araba paspasları (8.100/ay) ve lastik araba paspasları (8.100/ay) için yeni arama ilgileri ortaya çıkıyor.

Araba döşemeleri ve paspaslar gibi en çok satan ürünleri pazarlarken, hedef pazarınızı gerçekten anlamak istersiniz. Örneğin, bir müşteri dış mekandaysa, zeminlerini korumak için büyük olasılıkla dayanıklı, kauçuk bir paspas isteyecektir.

Bu ürünleri çeşitli şekillerde tanıtabilirsiniz:

  • Kurulum videoları ve ipuçları oluşturun.
  • Bir otomobil blogu başlatın.
  • Bir markaya veya etkinliğe sponsor olun.
  • Fiyat eşleştirme garantisi sunun.
  • Başka bir otomotiv şirketiyle çapraz tanıtım yapın.

Web sitenize trafik göndermek ve yıl boyunca satışları artırmak için Facebook reklamlarını keşfetmek isteyebilirsiniz. Ürün yelpazenizi genişletmek istiyorsanız, Oberlo veya Aliexpress gibi bir ürün tedarik uygulaması kullanarak satmak için yeni otomobil aksesuarları bulabilirsiniz.

Kitaplıklar ve ayaklı raflar

  • Küresel sipariş artışı (Yıllık): %106,7
  • Bu ürünü satan küresel mağazalarda büyüme (YOY): %80,6
  • En çok satıldığı ülke: İngiltere

Son aylarda kitaplık ve raf satışlarında artan bir trend var. İnsanlar evde daha fazla zaman geçiriyor ve yaşam alanlarını güzelleştirmek istiyor.

“Kitaplıklar” terimi ayda 301.100 arama üretiyor ve “kapılı kitaplıklar” ve “masif ahşap kitaplıklar” gibi ilgili anahtar kelimeler sırasıyla ayda 33.100 ve 9.900 aramaya ulaşıyor.

Kitaplık ve rafları pazarlamak için ürünlerinize giden bağlantılar içeren ev dekorasyon ipuçları ve püf noktaları hakkında blog içerikleri yayınlayabilirsiniz. Ardından, Facebook veya Google’da blog trafiğiniz için yeniden hedefleme reklamlarını devreye sokabilirsiniz.

“Satılık kitaplıklar” gibi yüksek amaçlı anahtar kelimeler için Google Alışveriş reklamları yayınlamak isteyeceksiniz. Reklam yayınlarken, ne istediklerini zaten bilen müşterileri çekmek için ürün açıklamanıza göre “masif ahşap kitaplıklar” veya “meşe kitaplıklar” gibi daha uzun anahtar kelimeleri hedeflemeyi deneyebilirsiniz.

El işi ürünler

Küresel sipariş artışı (Yıllık): %94,3

Bu ürünü satan küresel mağazalarda büyüme (Yıllık): %74

En çok satıldığı ülke: İngiltere

2022’de satılabilecek en popüler ürünlerden biri de el işleri. El işi nakış, iğne oyası, örgü, tığ işi ve benzerlerini içeren dekoratif bir dikiş ve tekstil sanatıdır. Stresi azaltmaya yardımcı olur, zihninizi aktif tutar ve 20’li yaşlardan yaşlılara kadar herkes tarafından yapılabilir.

El işi ürünleri, setleri ve kalıpları gibi en çok satan ürünleri çevrimiçi olarak tanıtmak için becerilerinizi ve görüşlerinizi paylaşabileceğiniz forumların ve Facebook gruplarının aktif bir üyesi olun. Bunun gibi niş pazarlarda topluluklar oluşturmak, hedef kitlenize daha hızlı ve daha kolay ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Bir el işi kalıbını PDF olarak satabilir (bitmiş ürün olarak değil) ve müşterilere nasıl yapacakları konusunda bir eğitim videosu gönderebilirsiniz.

Facebook veya Google Alışveriş reklamları yayınlamak istiyorsanız, sanat ve el sanatları, nakış, iğne oyası ve daha fazlasını içeren ilgi alanlarına göre kitleleri hedeflemeyi düşünün.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir