Logo Logo

Tekrarlayan Ödemeler Nedir, İşiniz İçin Neden Önemlidir?

İçindekiler
13.02.2021 - 3 dk Okuma Süresi

Tekrarlayan ödemeler nedir ve işiniz için neden önemlidir?

Tekrarlanan ödemeler, sadece e-ticarette değil, tüm iş dünyasında önemli bir gelir kapısıdır. Bu ödemelerin işletmeniz için sağladığı avantajları özetledik.

Tekrarlayan ödemeler nedir?

Tekrarlayan ödemeler, düzenli olarak düşülebilen otomatik bir ödemedir. Bu ödemeler, belirsiz veya belirli bir süre için olabilen düzenli mal veya hizmet teslimatlarının bir parçasıdır. Yinelenen ödemeler hem müşteri hem de işletme sahibi için avantajlıdır.

Örneğin, ürününüzü veya hizmetinizi düzenli olarak satın alan düzenli bir müşteri işletmenizle yinelenen bir ödeme ayarlayabilir. Bu sayede müşteriniz her ödeme zamanında kart bilgilerini yeniden girmek zorunda kalmadan ödemeyi zaman tasarrufuyla gerçekleştirebilir.

Yinelenen ödemeleri ayarlamadan önce genellikle ilk olarak alacaklının onayını almanız gerekir. Ardından, güvenilir bir ödeme platformunun yanı sıra banka bilgileri, ödeme sıklığı ve dönem süresi gibi bazı temel bilgilere de erişmeniz gerekir.

Tekrarlayan ödemeler ne faydalar sağlar?

Tekrarlayan ödemeler, işletme sahiplerine birkaç şekilde fayda sağlar. İlk olarak, artık manuel olarak fatura hazırlamanıza ve göndermenize gerek kalmaz. Faturayı ödüyor veya alıyor olsanız da otomatik ödemenin hazır olması, daha yararlı şeyler için ayırabileceğiniz değerli zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca, her şeyin otomatik olması, kendinizi çok fazla güçlük ve stresten kurtaracağınız anlamına gelir. Yinelenen faturalamayla ödeme tarihine ulaştığınızda her şeyin otomatik gerçekleşeceğini bilirsiniz. Aynı zamanda, her bilgiyi elle doldurmanıza ve takip etmenize gerek kalmadan, ödeme sürecindeki insan hatasını da en aza indirirsiniz.

Örneğin, çevrimiçi satış yapan bir restoranı ele alalım. Restoran sahibinin, ürünü özellikle beğenen ve her hafta evlerine veya iş yerlerine düzenli olarak teslim edilmesini isteyen sadık bir müşteri kitlesi var. Hammaddeden paketlemeye ve teslimata kadar işletmenin dayandığı geniş bir mal ve hizmet havuzu da var. Bu durumda, mal sahibi, servis ve işlemlere yardımcı olmak için yinelenen faturalandırmayı kullanabilir. Her ay yinelenen müşterileri ücretlendirebilir ve düzenli teslimat yapabilir. Ayrıca işin devam etmesini sağlayan temel hizmetler için ödeme yapabilirler. Bu sayede, stressiz ve mutlu işletme sahibi işini büyütmeye odaklanabilir.

Tekrarlayan ödemeleri kimler kullanmalı?

Tekrarlayan ödemeler, sürekli müşterileri veya tedarikçileri olan işletmeler için uygundur.  İşletmenizin bağlı olduğu bir grup yinelenen tedarikçi ve mallarınızı veya hizmetlerinizi düzenli olarak satın alan sağlam bir müşteri tabanına sahipseniz, tekrarlayan ödemeler sizin için idealdir.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir