Logo Logo

Başarılı Bir B2B Pazar Yapısı İçin En İyi Yöntemler

İçindekiler
22.09.2019 - 3 dk Okuma Süresi

Online pazar yerleri sadece tüketiciye yönelik (B2C) olmak zorunda değil. İşyerlerinin alışveriş yapabildiği çevrimiçi B2B pazar yerlerinin sayısı da son dönemde artıyor. Ancak bu tip internet mağazalarının başarılı olmak için üzerinde çalışması gereken kriterler de izlenmesi gereken dijital pazarlama stratejileri de değişiyor.

İster üretici ister toptan satış yapan bir kuruluş, isterseniz de tedarikçileri bayilere bağlayan bir yapınız olsun, B2B pazar yerleri kendilerine has bir yapıya ve stratejiye ihtiyaç duyar.  Bunun için başlangıçta yapmanız gerekenleri listeledik.

Alıcının İhtiyaçlarını Özümseyin

B2B alıcılar, e-ticarette de daha çok esneklik ve dijital etkileşim arıyor. Bu sebeple her türlü online alışveriş aşamasında ürünleri nasıl sunduğunuz önemli.

Müşterilerinizin ihtiyaçlarını öğrenin ve buna göre bir yapı kurun. Ürünlerin videosuna mı ihtiyaç duyuyorlar, barkod ile mi arama yapmak istiyorlar, bu gibi detayları sisteminize adapte etmek kullanıcı sayınızı tahmin edemeyeceğiniz kadar çok ve hızlı şekilde artırabilir.

İş Ortaklarınızın Dijitale Hazır Olduğundan Emin Olun

Özellikle bu işe yeni başlamayı düşünüyorsanız, potansiyel iş ortaklarınızın dijital dünyayla ne kadar haşır neşir olduğunu bilmenizde büyük fayda var. Sonuçta pazar yeri, bir iş birliğinden farksızdır ve başarı için iş ortaklarınız sunduklarınıza adapte olmalıdır. Gerekirse bu konuda eğitimler vermeye ve iş ortaklarınızı teşvik edecek girişimlere hazır olmalısınız.

Ekosisteminize Yatırım Yapın

Web trafiğinizi ve işlem sayınızı artırmak sizin elinizde, ancak bunun için ekosisteme yatırım planlamalısınız. Ürün verilerini güncellemek, promosyonlar, yeni ürün ve hizmetler sunmak gibi çalışmalar proaktif yaklaşımınızın bir parçası olmalı.

Bu anlamda, B2B dünyası tüketicilerden çok da farklı olmayacaktır. Hatta aksine, daha talepkâr olabilirler. Bu sebeple orta ve kısa dönem stratejilerinizi sık sık gözden geçirmeli ve geribildirimlere göre bunları güncel tutmalısınız.

Avantajlarınızı Fark Edin ve Bunları Kullanın

İş ortaklarınızla güven bağlarınız geliştikçe, onlardan daha uygun fiyatlar alabilir, ortak kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Bu da ekosisteminizin hem müşteriler hem de sizin için daha cazip bir hâle gelmesini sağlayacaktır.

Uzun dönemde tek alışveriş noktası olmak için bir strateji geliştirmeniz de sizi rekabette öne geçirir.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir