E-ticaret Siteniz İçin En İyi Web Hosting Hizmetini Bulun | PayTR
Logo Logo

E-ticaret Siteniz İçin En İyi Web Hosting Hizmetini Bulun

İçindekiler
30.09.2019 - 6 dk Okuma Süresi

Rekabet ekonomisinin en büyük avantajı, müşterilere sunduğu geniş tercih seçeneği ve fırsatlardır. Bir e-tüccar olarak web sitenize hosting alırken, siz de tıpkı diğer müşteriler gibi bu kalabalık pazardan ihtiyacınıza en uygun olanı bulma şansına sahipsiniz. Ancak bunun için önce neye dikkat etmeniz gerektiğini, gelinen son noktada barındırma hizmetlerinin birbirlerinden nasıl farklılaştıkları konusunda yüzeysel de olsa bir kavrayışa sahip olmanız, daha iyi bir tercih yapmanızın önünü açacaktır.

Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hosting seçimi nasıl yapılmalıdır sorusunu  bir kelime ile cevaplamak önemli değil. Öncelikle hosting firmasını araştırmalı: Sonrasında Windows hosting, Linux hosting, WordPress hosting gibi seçeneklerden ve hosting paketi seçeneklerinden size en uygununu seçmelisiniz.

En iyi web barındırma hizmetini belirlemek için ise göz önünde bulundurmanız gereken kriterleri 8 ana başlıkta ele almak mümkün; donanım, yazılım, destek, müşteri memnuniyeti, teminatlar, ölçeklenebilirlik, esneklik ve son olarak da fiyat.

1- Donanım

Hızlı ve güvenilir donanım, her hosting hizmetinin mihenk taşıdır ve diğer tüm nitelikleri bu altyapı üzerine kurulur. Yani, web hosting paketi satın alırken mutlaka dikkat edilmesi gereken ilk konulardan biridir. Donanım tek başına kusursuz bir web sitesi performansını garanti edemez ancak temeli sağlam tutar. Veri merkezleri, kullanılabilirlik seviyeleri ismi verilen bir altyapı sınıflandırmasıyla 1’den 4’e kadar kategorize edilirler. 4. seviyede kategorilendirilen veri merkezleri, yıl boyunca sitenizin yüzde 99,99 oranında ulaşılabilir olacağının garantisini verebilenlerdir. Hosting hizmeti almayı düşündüğünüz şirketin birden fazla lokasyonda veri merkezleri olması; verilerinizin, dolayısıyla e-ticaretinizin doğal ve fiziksel felaketlere karşı korunmasını sağlar.

2- Yazılım

E-ticaret siteleri için özel olarak kurgulanmış birçok farklı hosting çözümü mevcut. Kimi çözümler küçük işletmelerin ihtiyaçlarını gözetirken, kimileri orta ve büyük ölçekli operasyonları hedefliyor. Bu yol ayrımında tercihinizi işinizin ölçeği ve ihtiyaçları ışığında gerçekleştirmeniz gerekir. Yeni bir girişime atılıyorsanız, makul fiyatlı bir barındırma hizmeti kısa vadede ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Ancak büyüme hedefleriniz de hesaba katılmalıdır; orta vadede hızlı bir büyüme ivmesi hedefliyorsanız, şirketinizin büyümesini destekleyecek e-ticaret optimizasyon araçlarına yatırım yapmanız tavsiye edilir.

Bugünlerde yeni bir e-ticaret sitesinin tercih edebileceği en iyi ve en ucuz (ya da ücretsiz) e-ticaret yazılımları Magento, Shopify, Big Commerce, Volusion, Fortune3 şeklinde uzayan bir liste şeklinde sıralanabilir.

3- Destek

Tercih edeceğiniz e-ticaret hosting çözümünün iyi bir donanım ve yazılım kombinasyonunu barındırdığını gördükten sonra, bu kaynakları web siteniz için en iyi şekilde kullanabilecek işinin ehli sistem yöneticilerine sahip olup olmadığına bakmak gerekir.

Tecrübeli sistem yöneticileri ve geliştiricilerden oluşan bir ekip, e-ticaret sitenizi etkileyebilecek birçok sorunun daha ortaya çıkmadan giderilmesini ve genel olarak sorunsuz bir web sitesi performansı sunulmasını sağlar. Destek konusunda beklentilerinizi düşürmeyin; 7 gün 24 saat, yılın 365 günü destek alabilmeniz şart. Birçok şirket bunu e-ticaret hosting paket özelliklerinin içerisinde sunuyor ancak kâğıt üzerindeki vaatlerle gerçekte yaşanan her zaman birbirleriyle örtüşmüyor. Destek ekibiyle hangi günler, hangi saatler ve ne şekilde iletişime geçebileceğinizi, sorduğunuz sorulara ne hızla yanıt alacağınızı öğrenin. Eğer tatmin edici bulmuyorsanız, inceleyebileceğiniz sayısız alternatif olduğunu hatırlayın…

4-Müşteri Memnuniyeti

Favorinizi seçmiş ancak henüz aklınızdaki tüm soru işaretlerini giderememiş olabilirsiniz. Bu durumda gerçek tecrübeleri öğrenerek içgüdülerinizin sağlamasını yapabilirsiniz. Hosting şirketinin mevcut müşterilerinin aldıkları hizmet hakkında ne düşündüklerini öğrenmek için atabileceğiniz birkaç adım var:

  • Hosting şirketinin resmî web sitesini ziyaret edin ve müşterilerin başarı hikayelerini, açıklamalarını inceleyin,
  • Web sitesinde öne sürülen referanslarla doğrudan iletişime geçin ve yaşadıkları tecrübeye dair görüşlerini alın,
  • Mutsuz müşteriler görüşlerini açıklamaktan geri durmazlar; hosting şirketini Google’da ve satış sonrası hizmet değerlendirme sitelerinde aratın.

5- Teminatlar ve Güvenlik

Hizmet Seviyesi Anlaşması (SLA), size alacağınız hizmetin kapsam ve yoğunluğunu garantileyen ana dokümandır; imzalamadan önce dikkatlice okumanız tavsiye edilir. Bu belgede çalışma zamanı, teminatı verilen destek seviyesi ve bunlar sağlanamadıkları durumda izlenecek protokoller açıkça belirtilmelidir. Sözlü olarak birçok vaatte bulunsa da bunlardan hangilerinin zorunlu olduğunu SLA belirler.

Bir e-ticaret hosting hizmetinin sağlayabileceği en önemli güvenlik teminatı PCI DSS Sertifikası’dır. Bir şirketin yılda kaç güvenli kredi kartı ödemesi işleyebildiğini gösteren bir sertifika, hizmet sağlayıcılarını 4 farklı seviyede kategorize eder. 4’ten 1’e doğru yükselen seviyeler arttıkça güvenlik gereklilikleri de sıkılaşır.

Ayrıca web sitenizin kendi güvenliğini sağlayabilmek için SSL sertifikası da eklemeniz gerekecektir. Bunun için ücretli ve ücretsiz seçenekler mevcut.

6- Ölçeklenebilirlik

Almayı düşündüğünüz hosting hizmeti web sitenizin ihtiyaçlarını bugün karşılayabilir. Ancak e-ticaret sektörü ve içerisindeki oyuncular hızlı bir dönüşüm içerisinde. Daha başlangıçta, gelecekteki ihtiyaçlarınıza yanıt verebilecek şekilde (yeni hizmetler, sunucular, teslim ağı v.b. ekleyerek) ölçeklenebilir bir hizmet seçmeniz tavsiye edilir.

7-Esneklik

Bu senaryoda müşterinin siz olduğunu unutmayın. Hizmetlerini sizin için en uygun hale getirmek zorunda olan hizmet aldığınız şirkettir. Örneğin kimi hosting sağlayıcıları müşterilerini belli zaman aralıklarında birlikte çalışmaya mecbur bırakır. Ayak uydurması gereken tarafın kim olduğunu aklınızdan çıkarmayınız.

8- Fiyat

Son raddede konu fiyata geliyor. En iyi hosting çözümünü bulmuş olsanız bile, fiyatı beklentinizin üstündeyse sizin için değerini yitirecektir. Bu noktada, tercihinizi yaparken size sunulan şartları fiyat/performans bakış açısıyla değerlendirin. Hosting hizmetinden beklentilerinizi önceliklendirmek, doğru anlaşmayı tespit etmenizi kolaylaştıracaktır.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir