Logo Logo

E-ticarette Ziyaretçi Sayısını Artırma Yolları

İçindekiler
09.04.2021 - 7 dk Okuma Süresi

İnternetten satış yapanlar için ne kadar çok ziyaretçi sitelerini görürse, o kadar faydalıdır; bu sebeple e-ticarette ziyaretçi sayısını artırma yolları nelerdir, sizin için derledik. Kimse çevrimiçi mağazanızın varlığınızı bilmiyorsa, sizi ziyaret edip bir şey satın alamazlar. Fiziksel bir mağazanız yoksa, kimse yoldan geçerken tabelanızı göremez. E-ticarette hedef kitleniz tarafından bulunmanın tek yolu, çevrimiçi mağazanıza trafik çekmektir.

Hemen ziyaretçi sayısını artırma yolları adımlarını inceleyin:

Bugünkü blog yazımızda bunu başarmanın üç yolunu sizlerle paylaşıyoruz.

Organik arama

Bir noktada sitenize trafik getiren reklamlar için ödeme yapmaya karar verebilirsiniz. Ancak insanları ödeme yapmak zorunda kalmadan çevrimiçi mağazanıza çekebilmeniz en iyi senaryodur. Organik trafik, sizi Google gibi bir çevrimiçi arama platformu aracılığıyla doğal olarak bulan ziyaretçilere verilen isimdir. Bunlar, sitenizi arama sonuçlarında gören ve ziyaret etmeyi seçen kişilerdir.

Organik aramada kayda değer ilerleme kaydetmek için sitenizin ilgili sonuçların ilk sayfasında görünmesi gerekir. Arama trafiği tıklamalarının %71 ile %92’si ilk sayfada listelenen sitelere gider.

Birinci sayfada görünme şansınızı artırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır:

İçerik pazarlaması ile daha fazla kişinin dikkatini çekebilirsiniz

Özünde içerik pazarlaması sorunları çözmek ve soruları yanıtlamakla ilgilidir. Hedef kitlenizin yardıma ihtiyaç duyduğu sorunları ve soruları belirleyin ve ardından çözümler sunan içerikler hazırlayın. Bilinçli oluşturulmuş içerikler sitenize trafik çeker.

Örneğin, iklimimde en iyi sebzeleri ne tür toprak yetiştirir? Bir antrenmandan önce ve sonra ne yemeliyim? Bir kitap yayınlamanın adımları nelerdir?

İnsanlar her zaman buna benzer soruların yanıtlarını çevrimiçi olarak ararlar. Online mağazalar ve bunlara cevap veren diğer siteler trafik kazanan sitelerdir. Çevrimiçi bir bahçecilik mağazası işletiyorsanız ve bahçecilikle ilgili soruları yanıtlamıyorsanız, çevrimiçi trafiği kaçırıyorsunuz demektir.

Blog gönderileri, nasıl yapılır videoları, örnek olay incelemeleri ve daha fazlası şeklinde içerik oluşturabilirsiniz. Sorunları çözdüğünüz ve insanların aradığı soruları yanıtladığınız sürece, sitenize trafik çekeceksiniz.

Oyunun adı: Arama motoru optimizasyonu (SEO)

Çeşitli iklimlerde en iyi verim sağlayan toprak türleri hakkında bir blog yazısı oluşturduğunuzu varsayalım. Gönderinizin otoritesini ve birinci sayfada görünme şansını artırmak için belirli unsurları eklemeniz gerekir. En azından şunlara ihtiyacınız var:

  • Gönderi için iyi bir başlık
  • Arama sonuçları için bir meta açıklama
  • Gönderinize özel bir URL
  • Görselleriniz için alternatif metinler

İçeriğinizde belirli ürünlerinizi listelemeyi planlıyorsanız, model numarasını ürün başlığınıza ve görsel alt metnine eklemek iyi bir fikirdir. Bu sayede ne aradığını bilen müşteriler sayfanızı daha kolay bulurlar.

Ancak model numarası olsun veya olmasın, ürün sayfası başlığınızın ürünü açıkça tanımlaması gerekir. Bir blog yazısı veya başka türden bir içerikse, başlığınızın çözmekte olduğunuz sorunu tanımladığından emin olun. “Farklı İklimler İçin En İyi Toprak Çeşitleri”, varsayımsal örneğimiz için iyi bir başlıktır.

Çoğu sayfanın bir başlığı yoktur veya konuyla alakasız bir başlık vardır. Bazı siteler, başlık olarak “Blog” gibi varsayılan başlıklar kullanır. Bu daha fazla trafik çekilmesini engelleyebilecek bir yaklaşımdır çünkü arama motorları, başlıklara ve içerdikleri anahtar kelimelere büyük önem vermektedir. Bu, sayfa içi optimizasyonun önemli bir bileşenidir. Aynısı URL, sayfa başlığı ve meta açıklama için de geçerlidir.

Ücretli arama reklamları

Çevrimiçi mağazanız için daha fazla trafik istiyorsanız bunun için ödeme yapmayı tercih edebilirsiniz.

Organik arama çabalarının sonuç üretmesi zaman alabilirken, Google Reklamlar, Bing veya diğer ücretli arama kanallarıyla anında büyük hacimlerde kaliteli trafik oluşturabilirsiniz. Sabit bir bütçeyle sınırlandırabileceğiniz aylık bir reklam kampanyası başlatabilirsiniz. Platformu nasıl kullanacağınıza dair fikir edinmek için ayda 100 veya 200 liradan küçük bütçelerle denemeler yapabilirsiniz.

Google Alışveriş gibi özel hizmetler ise ürünlerinizin fotoğraflarını ve fiyatlarını ilgili arama sonuçlarının tepesine yerleştirme şansı tanır. Arama motorlarının bu tarz özel hizmetlerinden işletmenize ve ürünlerinize en uygun olanlarını seçebilirsiniz.

Ücretli arama reklamlarını etkili kullanmak için birkaç ipucu:

  • Farklı hedefler için reklam kampanyaları geliştirin. Sıkça sorulan soruların sonuçlarını gösteren ve insanları sitenizdeki yanıtlara yönlendiren bir kampanyanız olabilir. Başka bir kampanya, belirli ürün adları için aramaları hedefleyebilir ve ziyaretçileri doğrudan ürün sayfalarınıza yönlendirebilir.
  • Her ürün için birden fazla reklam yazın. Genellikle biri diğerlerinden daha iyi performans gösterir. Buna A/B testi adı verilir.
  • Daha fazla gösterim ve tıklama elde etmek için verileri izleyin ve reklam kopyasını özelleştirin.
  • Reklam başlığına birincil anahtar kelimeleri ekleyin.
  • Platformdaki ek açıklamalı snippet’ler, izlenebilir telefon numaraları ve genişletilmiş metin gibi diğer özellikleri kullanın.
  • Değersiz trafik için ödeme yapmaktan kaçınmak için negatif anahtar kelimeler kullanın.

Sosyal ağlarda reklam verin

Sitenize gelen herkes satın almaya hazır değildir. Ancak onları etki alanınıza dahil ederek, e-posta, yeniden pazarlama ve devam eden içerik pazarlamasını kullanarak onlara ulaşmaya devam edebilirsiniz.

Tıpkı ücretli aramada olduğu gibi sosyal medyadaki reklamlar için de ödeme yapabilirsiniz. Buradaki mekanizmalar arama motorlarından farklıdır ve insanların sosyal medyaya reklam aramak için gitmediklerini unutmamalısınız. Bu nedenle, sosyal medya reklamlarınızı ücretli bir arama ortamındakinden farklı bir şekilde konumlandırmalısınız.

Sosyal medya, içerik pazarlamanızı daha geniş bir kitleye ulaştırmak için çok etkilidir çünkü buradaki insanlar da sorularına ve sorunlarına cevaplar görmek isterler. Sık sık gönderi paylaşın, gönderilerinizi içeriğinize bağlayarak alakalı ve yararlı hale getirin. Sosyal medyanın içerik pazarlamasıyla birleştirilmesi, çevrimiçi mağazanıza rafine edilmiş trafik çekmek için güçlü bir kombinasyondur.

İşletmenizin hizmet verdiği ilgi alanlarına sahip veya hedef demografinize uyan kişilere daha fazla gönderinizin gösterilmesi için de ödeme yapabilirsiniz. İçeriğinizi tekrar tekrar görmelerini sağlamak için ödeme yaparak sitenizi daha önce ziyaret edenlerin sizi hatırlamasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca nişinize uygun sosyal medya influencer’larına da ulaşabilirsiniz. Bu, çok daha geniş bir ölçekte çalışan bir tavsiye pazarlama biçimidir.

E-ticaretiniz için bu üç stratejiyi kullandığınızda site trafiğinizde sürekli bir artış göreceksiniz. Elde ettiğiniz sonuçları yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir