Logo Logo

En İyi E-ticaret Web Sitesi Oluşturma Araçları

İçindekiler
06.07.2021 - 9 dk Okuma Süresi

Bir çevrimiçi mağaza başlatmak göz korkutucu bir iş gibi görünebilir ancak doğru yapıldığında ödüllendirici ve çok karlı olabilir.

İyi bir e-ticaret web sitesi oluşturma aracı, e-ticaretin zorluklarının üstesinden gelmenize ve çevrimiçi mağazanızı hızlı bir şekilde kurmanıza yardımcı olabilir. Bu şekilde müşterileri etkileyebilir ve hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ticaret sitenizi tasarlamak için kullanımı kolay birçok web sitesi oluşturucu vardır. Bugünkü yazımızda, internette bulabileceğiniz en iyi e-ticaret sitesi oluşturma araçlarının bir listesini derledik. Bu platformların işletmeniz için ne kadar uygun olduklarını tek tek incelemeye geçmeden önce seçim sürecinin inceliklerini birlikte değerlendirelim.

İdeal e-ticaret web sitesi oluşturma aracı nasıl seçilir?

İster e-ticaret alanında deneyimsiz, ister 10. e-ticaret mağazanızı inşa eden tecrübeli bir girişimci olun, bir web sitesi oluşturma platformunu değerlendirirken şu unsurları aklınızda bulundurun:

  • Bütçe, planlar ve fiyatlandırma: Mağazanıza her yıl ne kadar harcamak istiyorsunuz? Büyüme için planlarınız neler? Bazı site oluşturucular sitenize belli bir sayıdaki üründen fazlasını eklediğinizde sizden daha fazla ücret talep eder. İşletmenizin bugün neye ihtiyacı olduğunun yanı sıra gelecekte kaç ürün sunacağını da düşünün.
  • Web sitesi oluşturma beceri düzeyi: Ne kadar teknik beceriniz var? Çoğu platform, en iyi e-ticaret sitesini oluşturmanıza yardımcı olmak için sürükle ve bırak mantığını kullanır ancak yine de ürün sayfaları oluşturmak, mağazanıza ürün eklemek ve herhangi bir uygulama veya eklentiyi kurmak için temel becerilere ihtiyacınız olacaktır. Yazılım ve arka uç oluşturucularla çalışmayı planlıyorsanız ne kadar teknik deneyiminiz olduğunu göz önünde bulundurun.
  • Özelleştirme: Ürünlerinizi sergilemek için basit bir web sitesi mi istiyorsunuz yoksa ürün sayfalarına boyut çizelgeleri ve canlı sohbet penceresi eklemek gibi daha gelişmiş özelliklere mi ihtiyaç duyuyorsunuz? Web sitenizin nasıl görünmesini ve hissetmesini istediğinizi, bunu gerçekleştirmek için hangi ekstra özelliklere ihtiyacınız olduğunu düşünün.
  • Destek: Daha önce hiç kendiniz bir e-ticaret sitesi oluşturmadıysanız muhtemelen yardıma ihtiyaç duyacaksınız. Bu nedenle beğendiğiniz site oluşturucunun canlı destek ve eğitimleri var mı kontrol etmelisiniz. Sorunları hızlı ve kolay bir şekilde çözmenize yardımcı olabilecek bir platform seçmeniz tavsiye edilir.
  • Ödeme sistemleri: Müşterilerden gelen ödemeleri güvenli bir şekilde kabul etmek ve alışveriş yapanlar için ödemeleri kolaylaştırmak için bir ödeme ağ geçidine ihtiyacınız var. Platformun tercih ettiğiniz ödeme sistemini desteklemesi önemlidir. PayTR güvenlik konusunda gelişmiş Sanal POS hizmeti ve alanında 10 yılı aşkın tecrübeye sahip personeli ile hem mağazaların hem de mağaza müşterilerinin ödeme güvenliğini sağlamaktadır. Böylece PayTR Sanal POS kullanan mağaza sahipleri yalnızca kendi işlerine odaklanırken sahteciliğe karşı hep güvende olurlar.

En iyi e-ticaret web sitesi oluşturma araçları

Artık en iyi e-ticaret web sitesi oluşturma aracında nelere bakmanız gerektiğini bildiğinize göre bunları kullanmanın zamanı geldi. Profesyonel bir e-ticaret web sitesi, işletmenizi bir sonraki seviyeye taşıyabilir. Tüm bu ücretsiz web sitesi oluşturma aracı seçenekleriyle gurur duyduğunuz, müşterilerinizi etkileyen ve sizin için otomatik olarak satış yapan bir çevrimiçi mağaza oluşturabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken platform seçeneklerinden hangisinin sizin ihtiyaçlarını tam olarak karşıladığını bulmaktır. Aşağıdaki listede dünyanın en iyi e-ticaret web sitesi oluşturma araçlarını görebilirsiniz:

Shopify

Büyümek isteyen küçük işletmeler için en iyi e-ticaret web sitesi oluşturma aracı

Shopify, işletmenizi internete taşımanın en kolay ve en güvenilir yollarından birisini sunar. Bir e-ticaret platformu olarak Shopify, herhangi bir kodlama becerisi veya büyük bir bütçe olmadan bir çevrimiçi mağaza oluşturmayı kolaylaştırır. Shopify, bir milyondan fazla işletme tarafından kullanılıyor ve uygun fiyatları, güzel tasarımları ve yararlı pazarlama araçlarıyla biliniyor. Shopify’ı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Ücretli planları aylık 29 dolardan başlıyor.

3dcart

Fiziksel mağazalar için en iyi e-ticaret web sitesi oluşturma aracı

3dcart, çevrimiçi satış yapmak isteyen perakendeciler için basit bir alışveriş sepetidir. Özellikleri, Shopify veya Wix gibi diğer site oluşturucular kadar kapsamlı değildir ancak cazip fiyatı, iyi satış raporları ve mobil uyumlu temalarıyla hızla çevrimiçi olmaya ihtiyaç duyan mağaza sahipleri için ideal bir araçtır. 3dcart’ın bazı iyi e-ticaret özellikleri olsa da mağazalarını özelleştirme konusunda kısır kaldığı yerler vardır. 15 günlük ücretsiz deneme sürümü olan 3dcart’ın ücretli planları ise aylık 19 dolardan başlıyor.

Weebly

Küçük işletmeler için en iyi ücretsiz çevrimiçi e-ticaret web sitesi oluşturma aracı

Weebly, Square tarafından tasarlanan basit bir çevrimiçi mağaza oluşturma aracıdır. Küçük bir çevrimiçi mağaza isteyen ancak onunla çok daha uğraşmak istemeyen küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından tercih edilebilir. Herhangi bir teknik unsurda kaybolmak istemeyen yeni başlayan bir kullanıcıysanız, Weebly sizin için iyi bir seçenek olabilir. Weebly’de herkes ücretsiz olarak bir web sitesi kurabilir. Ancak bir plan satın alana kadar kendi alan adınızı kullanamaz ve reklamlardan kurtulamazsınız. Ücretsiz plan, gerçek zamanlı gönderim ve kuponlar gibi birkaç özellik sunarken, diğer özellikleri kullanmak için aylık 6 dolardan başlayan paralı üyeliğe geçmeniz gerekir.

BigCommerce

Büyük şirketler için en iyi e-ticaret web sitesi oluşturma yazılımı

BigCommerce, kurumsal düzeydeki şirketler için tasarlanmış bir çevrimiçi mağaza oluşturma aracıdır. Mağazalarını ölçeklemek isteyen teknoloji meraklısı işletme sahipleri için web barındırma ve tonlarca özelleştirme seçeneği sunar. Alan adınızı BigCommerce üzerinden kaydettiremezsiniz, bu nedenle başka bir yerden bir alan adı satın alıp mağazanıza bağlamanız gerekir. BigCommerces’ın gelişmiş özellikleri arasında uluslararası satış yetenekleri, SEO uygulamaları ve optimize edilmiş mağazalar ile sosyal ve çevrimiçi satış sitelerinde çok kanallı satış yetenekleri bulunur. Big Commerce’ü 15 gün ücretsiz deneyebilir, sonrasında aylık 29,95 dolardan başlayan bir ücretli modeliyle devam edebilirsiniz.

Wix

Bireysel satıcılar için en iyi e-ticaret web sitesi oluşturma aracı

Ünlü bir kolay web sitesi oluşturma aracı olan Wix, artık e-ticaret sitelerinin de aynı kolaylıkla inşa edilmesine olanak tanıyor. Çevrimiçi mağazanızı oluşturmak için Wix’in sürükle ve bırak mantığıyla çalışan oluşturucusunu kullanabilirsiniz. Wix, kolaylıkla site tasarlamanıza yardımcı olmak için özelleştirilebilir şablonlar, alan adı kaydı ve web barındırma hizmeti sunar. Wix’te ücretsiz olarak bir e-ticaret web sitesi oluşturabilirsiniz, ancak aylık 23 dolardan başlayan ücretli planlardan birine geçene kadar hiçbir şey satamazsınız.

GoDaddy

Acemiler için en iyi e-ticaret web sitesi oluşturma aracı

GoDaddy’yi bir web sitesi oluşturucu olarak daha önce duymuş olabilirsiniz. Ancak aynı zamanda çevrimiçi mağazalar oluşturmak için de kullanılabilir. GoDaddy, e-ticaret sitesi oluşturmayı hızlı ve kolay hale getirmek için yapay zeka kullanan acemi dostu bir yapıya sahiptir. Dakikalar içinde özelleştirilmiş bir sitesi oluşturabilirsiniz. Dezavantaj olarak çok fazla yaratıcı özgürlüğe sahip değilsinizdir. GoDaddy, arama motoru optimizasyonu ve e-posta ile pazarlama kampanyaları için yerleşik araçlar sunar fakat özelliklerinde derinlikten yoksundur. Hızlı bir şekilde başlayıp çalışmaya başlayabilseniz bile bir GoDaddy web sitesinde yalnızca 1.500’e kadar ürün satabilirsiniz. Dolayısıyla, aradığınız ölçeklenebilirlikse, GoDaddy sizin için en iyi e-ticaret sitesi oluşturucu olmayacaktır. GoDaddy’nin e-ticaret planı aylık 24,99 dolardan başlıyor.

WooCommerce

En iyi açık kaynaklı e-ticaret web sitesi oluşturma aracı

WooCommerce, WordPress kullanan e-tüccarlar için açık kaynaklı bir platformdur. Bağımsız bir web sitesi oluşturucu değildir. Bunun yerine, bir web sitesine e-ticaret özellikleri eklemek için kullanabileceğiniz bir WordPress eklentisi şeklinde çalışır. Bu e-ticaret web sitesi oluşturma aracını kullanmak için bir geliştiricinin yardımına ihtiyaç duymanız olasıdır. WooCommerce, envanter ve vergi yönetimi, güvenli ödemeler ve nakliye entegrasyonları gibi web sitesi özelliklerini yönetme esnekliği sağlar. WordPress gibi WooCommerce’ün özellikleri de binlerce WordPress eklentisi, teması veya WooCommerce’e özel oluşturulmuş farklı uzantılarla genişletilebilir. WooCommerce mağazanızda gelişmiş değişiklikler yapmanız gerektiğinde kolayca erişebileceğiniz geniş geliştirici havuzuyla ünlüdür. WooCommerce’ü ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir