Logo Logo

Evde İyi Vakit Geçirme Rehberi 2

İçindekiler
13.04.2020 - 2 dk Okuma Süresi

Koronavirüs ile #evdekal, iyi vakit geçirmek için rehberimizin 2. bölümü

Evde İyi Vakit Geçirme Rehberimizin ikinci bölümünde sizler için derledik.. Evde kaldığınız sürede, verimli olmak size iyi hissettirecektir. Verimliliğinizi kaybetmemek için araştırın, planlayın, ertelediğiniz projelerinizi hayata geçirin, içerik üretin, yeni bir dil öğrenin..

Verimliliğinizi Kaybetmeyin, Planlayın

Hem tek başınıza hem de varsa, evdeki diğer kişilerle yapabileceğiniz aktiviteler listesinin başına, uzun süredir ertelediğiniz projelerinizi yapmayı koyuyoruz. Planlama ve araştırma yapmak için bol bol vaktiniz olacak. Belirli konulara odaklanarak zaman geçirmek, zamanın nasıl geçeceğini fark etmemenizi sağlayacağı gibi, verimli olmak da size iyi hissettirecektir.

İçerik Üretin

Verimlilik demişken, son dönemde birçok kişinin canlı yayınlar ya da yazılarla internetten ve sosyal medyadan üretkenliğini sürdürdüğünü fark etmişsinizdir. Bir blog ya da vlog ortaya çıkartmak için daha iyi bir zaman olamaz. Buna ayıracak vaktinizin olmasının yanında, okuyucu ve izleyici potansiyeli de her zamankinden daha yüksek.

Bir Dil Öğrenin

Bir türlü fırsat bulunamayan ama hep yapılacaklar listesinde yer bulan yeni bir dil öğrenme de bu dönemde popüler. Üstelik artık öyle kullanışlı (ve hatta ücretsiz) araçlar var ki, temel bilgileri öğrenip kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz. Oyunlaştırma teknikleri kullanarak oyunla öğreten dil uygulamaları, disiplinli öğretmenlerin ve hata yapma korkusu gibi faktörlerin insanda yaratabileceği korkuları geride bırakmayı sağlıyor.

  • Duolingo (tr.duolingo.com): Oyunlaştırma yapan uygulama eğlenceli bir şekilde dil öğretirken, seslendirmeler sayesinde telaffuz kontrolü de yapıyor.
  • Cambly (cambly.com): Bildiğiniz bir dili geliştirmek için yabancı dil öğretmenleriyle uzaktan ders yapabilirsiniz.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir