Logo Logo

Evden Çalışma Performansınızı Artıracak Öneriler

İçindekiler
27.05.2020 - 6 dk Okuma Süresi

“Evden Çalışma Performansınızı Artıracak Öneriler”

1. Evden Çalışma İçin Kendinize Düzenli Çalışma Aralığı Belirleyin.

Evden çalışırken kendi işinize ve evinizdeki ortama uygun bir çalışma programı belirleyin, ve çok gerekmedikçe dışına çıkmayın. Ne zaman işe başlayıp, ne zaman bırakacağınızı bilmeniz hem iş – yaşam dengenizi korur, hem de kısa vadede bütün enerjinizi bitirip yorulmanızı engeller. Bununla birlikte, uzaktan çalışmanın avantajlarından biri esnekliktir ve bazen iş saatlerinizi uzatmanız veya başkasının saat dilimini yakalamak için erken başlamanız gerekir. Bu durumda da dengeyi sağlamak için daha uzun süre dinlenmeyi veya işinizi daha erken bırakmayı tercih edin.

2. Zamanınızı nasıl kullandığınızı takip edin.

Otomatik zaman takibi uygulamaları programa ne kadar bağlı olduğunuzu, gün içinde ne zaman gevşeyip, ne zaman yoğunlaştığınızı izlemenizi kolaylaştırabilir. Bu sayede hangi saatlerde daha yoğun odaklandığınızı önceden görüp, ona göre remote çalışma programınızı düzenleyebilirsiniz. Bununla birlikte bir saatlik yemek molası ve iki adet 15 dakikalık ara iş hayatında standart olarak kabul edilmektedir. Bunlara uyarak vücut metabolizmanızı da çalışmaya uygun yönlendirebilirsiniz. Mola süresince iş yaptığınız yerde kalmayın, müsait olduğu kadarıyla ev içinde başka bir yere geçin.

3. Evden Çalışırken Rutin ile Başlayın, Rutin İle Bitirin

Remote çalışma yaptığınız sürece masanıza oturup çalışmaya başlamak veya işi bırakmak her zaman kolay olmayabilir. Bunun için sabah çalışmaya başlamadan önce veya akşam işi bırakmadan önce her zaman aynı hareketleri tekrarladığınız bir rutin kullanarak kendinizi şartlayabilirsiniz. Bu rutin her seferinde aynı olmak üzere kahve içmek, kısa bir egzersiz rutinine aşlamak, duşa girmek, kitap okumak gibi herhangi bir hareket olabilir. Tabi burada sabah ve akşam kelimelerine bakıp yanlış düşünmeyin.home office saatleri dokuzdan beşe bir programa uymak zorunda değil. Günün, hatta gecenin herhangi bir saatinde “başlangıç”, ve “bitiş” noktaları olan bir rutininiz olabilir.

4. Uzaktan Çalışma Alanınızdaki İnsanlarla Temel Kurallar Belirleyin.

Şartlarınızın elverdiği ve ihtiyaçlarınızın gerektirdiği ölçüde sadece evden çalışma için kullanacağınız bir alan belirleyin. Evinizi veya remote çalışma alanınızı paylaşan diğer insanlarla birlikte temel kurallar belirleyin. Evde çocuklarınız varsa, onlara bu çalışma süresi zarfında yapabilecekleri ve yapamayacakları konusunda açık kurallar koyun. Ek olarak, sürekli evde olmanız, her zaman ev işleri için uygun olacağınız beklentisini yaratmamalı. Hem işinizle uğraşıp, hem de örneğin gelen tamirciye göz kulak olacağınız beklentisi performansınızı düşürebilir. Ev işlerini önceden ve uygun eşitlikle bölüşün.

5. Home Office Dışına Çıkın.

Özellikle COVID-19 salgını sırasında bulunduğunuz bölgede izin verilen ve güvenli olduğuna inandığınız ölçüde, ve elbette sosyal mesafeyi koruyabilmeniz koşuluyla, evden çıkın. Bu geleneksel ofis ortamlarında çalışan kişiler için de geçerlidir. Günde en az bir defa binayı terk edin. Hem temiz hava ve doğal ışık size iyi gelecektir, hem de vücudunuzun hareket etmesi bağışıklığınızı güçlendirecektir..

Evden çalışma alanından uzaklaşmak için kalabalık kamusal alanlara gitmek zorunda değilsiniz ve zaten bu aralar gitmemelisiniz. Yürüyüşe çıkın. Varsa bahçenize bakım yapın. Fırsatlara uygun hareket edin.

6. Çalışmak İçin İhtiyacınız Olanları İsteyin.

Uzaktan çalışmayı destekleyen bir şirket veya kuruluş tarafından istihdam ediliyorsanız, ve yeni bir şeye ihtiyacın olduğunu fark ettiğinde ya evden çalışmaya başlar başlamaz ya da bir gün içinde ihtiyacınız olan ekipmanı isteyin. Doğru monitörü, klavyeyi, fareyi, sandalyeyi, yazıcıyı, yazılımı vb. İşinizi rahatça yapabilmeniz için ihtiyacınız olanları erkenden ayarlamanız, emsal olması bakımından da önemlidir. Home office çalışanlara alışkın olan kuruluşların genellikle ev ofis ekipmanları için bir bütçesi vardır. Bunun hakkında bilgi edinin.

Eğer koronavirüs nedeniyle beklenmedik bir şekilde evden çalışıyorsanız, mantık dahilinde ihtiyacınız olanları isteyin. Uzun haftalar boyunca evden çalışmak gerekebilir ve bu süreç boyunca etkin çalışmak için rahat olmanız gerekir. Ancak yeni bir ofis koltuğu abartılı bir istek olabilir. Bunun yerine bir klavye, fare ve koltuk için ergonomik sırt destek yastığı daha uygun olabilir.

7. İş İçin Ayrı Bir Sistem Kullanın.

İdeal bir dünyada, home office çalışanlar sadece özel bir ofise değil, aynı zamanda biri iş, diğeri kişisel kullanım için olmak üzere iki bilgisayara sahip olmalıdır. Ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. Bunun yerine sadece iş veya sadece özel kullanım için ayırdığınız çevre birimleri bulundurmaya çalışın. Hatta harddiskinizi bölümlere ayırarak ayrı birer kullanıcı hesabı açmayı tercih edebilirsiniz. Bu yaklaşım çocukların bulunduğu evlerde işveren için de daha güvenli olacaktır. Bu güvenliği artırmak üzere, özellikle başkaları ile paylaştığınız ağlara bağlanırken VPN kullanın.

8. Ayrı Bir Telefon Numarası Kullanın.

Yalnızca iş arkadaşlarınızla ve müşterilerinizle yaptığınız aramalarda kullandığınız bir telefon numarası ayarlayın. Bu ayrı numara illa sabit hat, ikinci cep telefonu veya hatta ayrı bir SIM kart olmak zorunda değil. Google Voice veya Skype numarası gibi ücretsiz bir VoIP hizmeti de işe yarayacaktır. Ayrı bir telefon numarasına sahip olmak, iş-yaşam dengenizi yönetmenize yardımcı olur.

9. Doğru Şekilde İletişim Kurun.

Yalnızlık, kopukluk ve tecrit, özellikle dışa dönükler için uzak çalışma hayatındaki yaygın problemlerdir. Bunun için meslektaşlarınızla sosyalleşin ve güçlü bir uzaktan kültüre sahip bir şirkette değilseniz, ilişkileri geliştirme konusunda daha proaktif olmayı düşünün. Ancak aşırı iletişimden kaçının. Programınız ve uygunluk durumunuz hakkında bilmesi gereken herkese bilgi verdikten sonra, kendinizi tekrarlamaktan kaçının. Ancak projelerinizdeki ilerlemeler konusunda bilgi vermekten kaçınmayın ki yaptıklarınız göz önünde bulunsun.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir