Logo Logo

İşletmeler Linkedin’de Nasıl Reklam Verebilir?

İçindekiler
25.05.2022 - 13 dk Okuma Süresi

Özellikle e-ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar son dönemde sponsorlu reklamlara büyük önem vermektedir. Ticari alandaki rakiplerini geride bırakmak isteyen işletme sahiplerinin en popüler sosyal medya platformlarında şirket reklamlarını yayınlamasının pek çok açıdan faydası vardır. Son dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizdeki sosyal medya kullanıcılarından da büyük ilgi gören LinkedIn platformu, ticari işletmeler için de etkili bir reklam sahasıdır. Özellikle firmanın tanıtımını yapmak ve geniş bir müşteri kitlesine kısa sürede ulaşabilmek için LinkedIn ağında yapılan reklam ve tutundurma faaliyetlerinin önemi büyüktür. Ticari alanda rekabet halinde olduğu şirketleri e-ticaret reklamları bakımından geride bırakarak kazançlarını arttırmak isteyen işletmeler Linkedİn’de reklam kampanyaları düzenleyebilir. 

İşletmeler İçin Linkedin Reklamlarının Önemi 

Son yıllarda ülkemizde de son derece popüler olan LinkedIn uygulamasında ticari firmalar için reklam kampanyaları yapılabilir. LinkedIn’de daha fazla sayıda müşteriye ulaşmak için reklam vermek isteyen işletmeler aynı zamanda satış rakamlarında da büyük avantajlar elde edebilir. E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren ve internet üzerinden herhangi bir ürün ya da hizmetin satışını yapan şirketler LinkedIn reklamlarına önem vermelidir. LinkedIn platformunun işletmeler açısından taşıdığı önem ve avantajları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Her geçen gün kullanıcı sayısı hızla artan LinkedIn platformu, diğer sosyal medya siteleri arasında özellikle B2B konusunda güçlü bir potansiyele sahiptir.
  • Yaklaşık 562 milyondan fazla üyesi bulunan LinkedIn, ticari alanda büyümek isteyen şirketler için önemli bir sıçrama tahtası görevi üstlenir. 
  • B2B pazarlama faaliyetlerinde sektördeki rakiplerini geride bırakmak isteyen ticari işletmeler açısından LinkedIn tarafından sunulan avantajlar çoktur. 
  • LinkedIn ağında daha başarılı satış stratejilerine ulaşabilmek için platformun sunduğu detaylı hedefleme özellikleri ve farklı reklam modelleri kullanılabilir. 
  • Her ticari işletmenin kendi e-ticaret hedefleri ve internet üzerinden ulaşmak istediği hedef kitlesine göre en ideal seçimi yapabileceği bir ortam sunar. 
  • LinkedIn reklam paneli kullanıcı dostu arayüzü sayesinde internet ortamında büyük kuruluşlar ve rakiplerle reklam konusunda da rekabet etme fırsatı sağlar. 

Bu tip özelliklere sahip olan LinkedIn platformu, özellikle e-ticaret alanında B2B pazarlama stratejilerini uygulamak isteyen şirketler için son derece önemlidir. LinkedIn reklam verme hizmetlerinden maksimum fayda almak isteyen şirketler için öne çıkan detaylara dikkat edilerek verimli bir LinkedIn reklam kampanyası uygulanabilir. LinkedIn reklam maliyetleri şirketlerin pazarlama ve tanıtım için hazırlayacağı toplam bütçeye göre farklılık gösterebilir. 

Linkedin’e Ticari Reklam Verme Hedefleri 

Türkiye’de de geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan LinkedIn platformu, özellikle e-ticaret alanında faaliyet gösteren şirketler açısından son derece önemli bir platformdur. E-ticaret sektöründe faaliyetlerine devam eden işletme sahipleri linkedin hesabı oluşturma işlemini başarılı bir şekilde tamamlayarak ticari hesap girişimine başlayabilir. Bu platformda reklam vererek daha fazla sayıda müşteri sayısına ulaşan firmalar ise internet üzerinden yaptıkları ürün veya hizmet satışlarında maksimum fayda elde edebilir. Özellikle B2B alanında faaliyet gösteren şirketler LinkedIn sayesinde sektördeki rakiplerinden bir adım öne geçme avantajına sahip olabilir. Aynı zamanda LinkedIn platformunda ticari işletmeler için fark yaratan farklı reklam modelleri arasından seçim yapılabilir.

Linkedin’de Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

Linkedin’de Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

LinkedIn’de hedef kitle belirleme sürecinde firmaların B2B faaliyetlerinde uyguladıkları plan ve stratejiler önem taşır. LinkedIn üzerinde kullanılan reklam modellerinin başarıya ulaşması için ilk olarak hedef kitlenin tüm özellikleri ile belirlenmesi gerekir. LinkedIn reklam panelinde reklam oluştururken hedef kitlenin dikkatini çekecek kelime grupları tercih edilmelidir. Profesyonel bir şekilde LinkedIn reklam kampanyası başlatabilmek için şu kriterleri göz önünde bulundurmak gerekir:

  • Lokasyon
  • Şirket adı
  • Sektör
  • Şirketin büyüklüğü
  • İş unvanı ve kıdemi
  • Okul
  • Okul bölümü
  • Diploma notu
  • Yetenekler
  • Üye olunan gruplar
  • Cinsiyet
  • Yaş
  • Deneyim süresi 
  • Şirket takipçileri
  • Şirket bağlantıları

Bu sayede ticari alanda ürün veya hizmet satışı yaparken potansiyel müşterilere yönelik başarılı mesajlar içeren LinkedIn reklam kampanyaları uygulanabilir. Dolayısıyla LinkedIn uygulaması üzerinden şirket reklamı nasıl yapılır diye merak eden işletme sahiplerinin ilk olarak potansiyel müşterilerini de içere hedef kitlelerini belirlemesi gerekir. Firma sahipleri kendi bütçesine en uygun fiyat seçenekleri ile LinkedIn reklam stratejilerini başarılı bir şekilde tamamlayabilirler.

Linkedin Reklam Modelleri Nelerdir?

Her geçen gün daha fazla kullanıcıya hitap eden LinkedIn sosyal medya platformunda en etkili reklam modelleri arasından seçim yapılabilir. Her ticari işletme kendi hedeflerine ve ihtiyaçlarına göre en ideal reklam modelini seçerek başarılı bir reklam kampanyası gerçekleştirebilir. Son dönemde e-ticaret alanında ve B2B sektöründe faaliyet gösteren firmaların en çok tercih ettiği en etkili LinkedIn reklam modelleri arasında şunlar öne çıkmaktadır:

  • LinkedIn sponsorlu içerik (Sponsored Updates) reklam modeli
  • LinkedIn standart sponsorlu içerik reklam modeli
  • LinkedIn doğrudan sponsorlu içerik (Direct sponsored content)
  • LinkedIn dönen reklam modeli
  • LinkedIn metin reklamları modeli (text ads)
  • LinkedIn sponsorlu InMail reklam modeli
  • LinkedIn banner reklam modeli (banner ads)

Görüldüğü üzere e-ticaret alanında firmalara geniş bir hareket alanı sunan LinkedIn platformunda her işletmenin ihtiyaçlarına kesin çözümler sunan reklam modelleri vardır. Bu konuda yapılması gereken işletmenin e-ticaret hedefleri doğrultusunda LinkedIn üzerinde kullanılacak reklam modelinin başarılı bir şekilde seçilmesidir. Hem tanıtım hem de ürün satışı konusunda ciddi avantajlar sağlayan LinkedIn platformunda tüm e-ticaret şirketlerinin hedef kitlesine ulaşmasında kolaylık sağlayan reklam modelleri ve yöntemleri mevcuttur.

İşletmeler Linkedin’de Nasıl Reklam Verebilir?

Ticari şirketlerin LinkedIn üzerinden reklam verebilmeleri için gerekli olan süreçlerin başında ilk olarak hesap açılışı gelir. Özellikle bu alanda yeterince deneyimi olamayan firmalarda linkedin hesabı nasıl olmalı gibi sorularla bu sürece nasıl adım atılacağına dair bazı şüpheler olabilir. Fakat LinkedIn sosyal medya uygulamasında ticari reklam vermenin pek çok yöntemi vardır. Hesap açılışından sonra şirket için en etkili LinkedIn reklam kampanyası türü seçildikten sonra reklam verme işlemi tamamlanır. Bu konuda e-ticaret alanında faaliyet gösteren şirketiniz için hangi reklam yönteminin etkili olduğunu öğrenmek ve bu konuda strateji oluşturmak için yazımızın detaylarına göz atmanız yeterlidir.

Linkedin Kampanya Türleri Nelerdir?

Pek çok sosyal medya platformlarından farklılaşan LinkedIn, reklam kampanyası konusunda da işletme sahiplerine büyük kolaylıklar sunar. Bu yüzden linkedin şirket hesabı oluşturma işlemini başarıyla tamamlayan firmalar, kendi B2B pazarlama stratejilerine en uyumlu reklam kampanyasını ve türünü seçebilir. Her ticari firmanın oyun alanı ve rekabet ettiği şirketler farklı olduğu için LinkedIn kampanya türlerinin seçiminde bu tür detaylara önem verilmesi son derece önemlidir. LinkedIn reklamlarını seçerken her işletmenin kendi pazarlama stratejisine bağlı kalarak reklam kampanyası türünü seçmesi gerekir.

Linkedin Tanıtım Kampanyası Nasıl Yapılır?

LinkedIn ağında geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak isteyen ticari firmalar, öncelikle LinkedIn farkındalık kampanyası uygulamalıdır. Esasında e-ticaret alanında faaliyet gösteren şirketlerin Facebook üzerinden tanıdığı “Bilinirlik” kampanyasının bir benzeri olan LinkedIn farkındalık kampanyası ile geniş müşteri kitlesine ulaşılabilir. Bu kampanya türünde hedeflenen asıl amaç, e-ticaret şirketinin LinkedIn ve diğer sosyal medya sitelerindeki bilinirliğini arttırmak ve hizmetleri LinkedIn üzerinden daha fazla kişiye duyurmaktır. Dolayısıyla linkedin ilan verme işlemini başarıyla tamamlayan firmalar, bu platformdaki tanıtım kampanyalarını hemen başlatabilir.

Linkedin Değerlendirme Kampanyaları 

LinkedIn üzerinden gerçekleştirilen ticari reklamlar arasında işletmelerin ihtiyaçlarına göre değerlendirme kampanyaları da yapılabilir. Geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan LinkedIn platformunda B2B odaklı e-ticaret şirketi reklamları vermek isteyen işletme sahiplerinin bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı detaylar vardır. LinkedIn değerlendirme kampanyaları 2 alt başlık ile şu şekilde incelenebilir:

  • LinkedIn web sitesi ziyaretleri reklamları ile hedef kitlenin şirketin kurumsal web sitesini daha fazla ziyaret etmesi amaçlanır. 
  • Hedef kitle içinde web sitenize ilgi duyan ve ziyaret etme olasılığı yüksek olan kişilere LinkedIn reklamları gösterilir. 
  • Web sitesi ziyaretleri ile LinkedIn üzerinden veri toplama ve satışa dönüştürme işlemi yapılabilir. 
  • LinkedIn web sitesine erişimi arttırdığı için kurumsal web sayfasının internet ortamında aldığı geri dönüş oranı artar. 
  • LinkedIn üzerinden tanıtım ve takipçi kazanmak isteyen firmalar için bu tür kampanyalar son derece etkili sonuçlar ortaya koymaktadır.

İşletmelere Özel Linkedin Sponsorlu İçerik Reklamları

Ticari alanda faaliyet gösteren işletmelerin en çok dikkatini çeken LinkedIn reklam türleri arasında sponsorlu reklamlar da öne çıkar. LinkedIn başta olmak üzere pek çok sosyal medya platformunda verilen bu reklam kampanyaları hakkında yapılan araştırmalarda sponsorlu reklam nedir sorusu gündeme gelmektedir. Ticari işletmeler için büyük kazanç kapıları açan LinkedIn üzerinden sponsorlu reklam vermenin yöntemleri ve faydaları şu şekilde özetlenebilir:

  • En popüler sosyal medya platformları arasında sadece LinkedIn’e özgü bir görünüme sahip olan sponsorlu içerik reklamları verilebilir. 
  • Şirketin kendi sitesiyle güçlendirilen reklamlar başlık, resim ve sponsor ile bağlantılı bir link ile kullanıcıların karşısına çıkar. 
  • Video reklam desteği ile de LinkedIn üzerinden sponsorlu reklam verilebilir. 
  • Bunun dışında LinkedIn’e özel olan InMail aracılığıyla da sponsorlu reklamlar verilebilir. 
  • LinkedIn reklamları peş peşe akışta yer alarak müşterilerin bu reklamlara maruz kalma olasılığı artacaktır. 

Ticari alanda ön planda yer almak isteyen şirketlerde LinkedIn reklam stratejileri büyük önem taşır. Daha fazla sayıda müşterilere ulaşmanın en kolay yolu olan LinkedIn üzerinden B2B reklam planları arasında sponsorlu içerik reklamlarını tercih edebilirsiniz. Ancak bu tür reklam kampanyalarında sürecin profesyonel bir şekilde yönetilebilmesi için bir dijital pazarlama uzmanından destek almakta fayda vardır. 

İşletmelere Özel Linkedin Metin Reklamları 

LinkedIn sosyal medya platformu üzerinde kullanıcıların en çok takip ettiği içerikler arasında metinler yer alır. Özellikle B2B reklam stratejisinde sık sık karşılaşılan metin reklamları sayesinde işletmeler ticari faaliyetleri hakkında bilinmesi gereken detayları potansiyel müşterilerine gönderebilirler. E-ticaret alanında faaliyet gösteren firmaların sık sık tercih ettiği LinkedIn metin reklamları konusunda bilinmesi gerekenler şunlardır:

  • Metin reklamları LinkedIn üzerinde şirket, akış ve profil sayfalarının üst kısmında yer alır ve kullanıcıların sık sık maruz kaldığı reklam türleri arasınadır. 
  • Genellikle sayfa başına 4 adet metin reklamı düşer.
  • Tıklanma yüzdesi olarak düşük olmasına rağmen LinkedIn metin reklamları başarılı bir tanıtım kampanyası için faydalıdır. 
  • Doğru teklifler ile desteklendiğinde LinkedIn metin reklamlarının yatırım getirisi iyi dereceye yükselir.
  • LinkedIn metin reklamları sponsorlu içerikler ile birlikte kullanıldığında marka bilinirliği konusunda büyük avantajlar sağlamaktadır. 
  • LinkedIn reklam kampanyalarının verimliğini arttırmak için LinkedIn metin reklamlarının hedef kitleye göre odaklanması gerekmektedir. 

Görüldüğü üzere LinkedIn metin reklamları, farklı alanlarda hedeflenen sonuçlara ulaşmak adına en verimli seçeneklerden biri olabilir. Bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de LinkedIn reklam stratejisinin hedef kitleye göre uygulanmasıdır. E-ticaret alanında işletmelerin sektördeki rakiplerini geride bırakabilmek için tercih ettikleri LinkedIn reklam yöntemleri büyük önem taşımaktadır. Alanında deneyimli dijital pazarlama uzmanları gözetiminde yapılan LinkedIn reklam yöntemleri ile hedeflenen başarılı kampanyalara imza atılabilir. 

İşletmelere Özel Linkedin Dinamik Reklamlar

Linkedin reklam stratejisi belirlerken en çok tercih edilen bir diğer reklam türü dinamik reklamlardır. Reklam metni ve içeriğinin kişiselleştirilmesini sağlayan bu yöntemde karşılaşılan maliyetler alternatif LinkedIn reklamlarına kıyasla biraz yüksek olabilir. LinkedIn sosyal medya sitesinde dinamik reklamlar sayesinde kısa sürede başarılı reklam kampanyalarına imza atılabilir. LinkedIn dinamik reklamlar kişiye göre değişen ve özgü reklamlardır. LinkedIn iş yerlerini ve proje bilgilerini hedefleyerek dinamik reklam oluşturulabilir. Bu reklam türünde reklam öğesinin kişiselleştirmesini kolaylaştırmak adına şablonlar ve otomatik çeviri seçenekleri mevcuttur.

LinkedIn dinamik reklamlar, reklam içeriğinde bireysel üyenin profil verilerine göre hazırlanır. Bu yüzden hedef kitledeki kişilere yönelik başlatılan LinkedIn dinamik reklamları ile çok etkili bir reklam stratejisi uygulanabilir. LinkedIn B2B alanında yatırım yapan şirketler için etkili geri dönüş stratejilerini hazırlamaktadır. LinkedIn sosyal medya uygulamasında en çok yatırım getirisi sağlayan dinamik reklam kampanyalarının hazırlanmasında deneyimli dijital pazarlama uzmanlarından destek alınması gerekir. Özellikle e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her şirketin sosyal medyadaki reklam stratejisi farklı olacağı için mutlaka bu hedeflere uygun uzmanlarla birlikte hareket edilmesine özen gösterilmelidir.  

Linkedin Sponsorlu InMail Reklamları

LinkedIn sosyal medya platformunda sponsorlu InMail reklamlarıyla da hedef kitleye etkileyici mesajlar gönderilebilir. E-ticaret sektöründe yüksek satış rakamlarına ulaşmak isteyen şirket sahipleri LinkedIn üzerinden yapacakları reklam kampanyalarında sponsorlu InMail reklamlarını tercih edebilir. Özellikle e-ticaret alanında B2B pazarlama stratejilerini profesyonel bir şekilde yönetmek isteyen firmalar LinkedIn sponsorlu reklam yöntemlerini tercih edebilir. Bu tür reklamlarda öncelik hedef kitlenin taleplerine en iyi şekilde karşılık vermekten geçer. Dolayısıyla LinkedIn platformunda yüksek oranda reklam yatırımı getirisi alabilmek için hedef kitleye uygun stratejiler ve mesajlar tercih edilmelidir. LinkedIn inMail sistemi üzerinden yapılan reklam yönteminde LinkedIn reklamları daha uygun maliyetlerle tamamlanabilir.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir