Logo Logo

Müşteri Güveni Nasıl Kazanılır? E-ticarette Müşteri Güveni

İçindekiler
11.05.2019 - 3 dk Okuma Süresi

Alışveriş için interneti tercih eden kişiler, fiziksel mağazadan yaptığımız geleneksel tipteki alışverişe göre, satıcıya daha fazla güven duyma ihtiyacı hissediyorlar. Müşterilerin güvenini kazanmak, e-ticaret siteleri için temel değişikliklerle kolaylaşabilir.

E-ticaret yaparken, satışı tamamlamak için yalnızca müşterinin aradığı ürüne ve istediği fiyata sahip olmak yeterli değildir. Bir ürünü Türkiye’de tek satan siz olsanız bile, güven telkin etmediğiniz takdirde, potansiyel müşterileriniz sizden alışveriş yapmayı riskli bulabilir.

İnsanlara gerçekte görmedikleri ve denemedikleri bir ürünü satıyorsunuz. Dolayısıyla her şeyden önce şeffaf bilgi beklemeleri son derece normal. E-ticaret sitenizde satış, teslimat, iade gibi e-ticaret deneyiminin merkezinde yer alan konulardaki politikalarınızı açıkça belirtmelisiniz.

Sitenizde bulunduğunda müşterilerinize güven verecek bilgileri sizin için derledik. Bir ürünü sizinle aynı fiyata satan bir rakibinizle, e-ticaret siteniz arasında tercih yapmak isteyen bir müşteriyi, bu uygulamaların verdiği güvenle kazanabilirsiniz.

Teslimat Politikaları

Sunduğunuz tüm teslimat metotlarını, hangi ülkelere gönderim yaptığınızı ve teslimat ücretlerini listeleyin. Öte yandan tahmini teslimat süreleri ve özellikle yurt dışına yapılan teslimatlar sonucunda müşteriye yansıyabilecek ekstra ücretlendirme ve vergilendirmeler konusunda bilgilendirici olun. Bu sayede yalnızca ülkemizdeki değil, dünyanın dört bir yanındaki potansiyel müşterilerinize alışveriş sürecinin sonrası için ihtiyaç duydukları güveni sağlayabilirsiniz.

İptal ve İade Şartları

Müşteriler bir üründen memnun olmayabilirler; bu sizden memnun olmadıkları anlamına gelmez. Ancak iade ve iptal süreciniz içinden çıkılmaz ya da amatörce görünüyorsa işler değişebilir. Müşterilerinize hangi şartlarda siparişin iptalini ve/veya para iadesini yaptığınız konusunda şeffaf olun; bu işlemleri gerçekleştirmek için hangi prosedürü izlemeleri gerektiğini öğrenmelerini sağlayın.

İade Gereklilikleri

Müşterileriniz bir ürünü iade etmek istediklerinde, iade ürünleri ne şekilde talep ettiğinizi bilmeleri gerekir. Satın aldığı üründen memnun olmayan bir müşterinin deneyimini, iade sürecinde daha da kötüleştirmemelisiniz. Kaldı ki bu sadık bir müşteriyi kaybetmenizle sonuçlanabilir. Öte yandan müşterilerinizin elinde size iade ve gönderim yapabilecekleri bir adres bulunmalı.

Veri Gizliliği Politikası

Günümüzde dijital verilerin güvenliği ve gizlilik en tartışmalı konuların başını çekiyor. Müşteriler, sitenizden alışveriş yapmak için üye olduklarında, size sağladıkları kişisel verilerinin güvende olacaklarından şüphe etmemeliler. Ayrıca iş modeliniz gereği müşteri verilerini bir şekilde kullanmanız gerekiyorsa, veri gizliliği politikanızda bunu açıkça belirtmenizin, etik olduğu kadar yasal da bir zorunluluk olduğunu hatırlatalım.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir