Logo Logo

Müşterilerilerden Nasıl Daha Fazla Ürün Yorumu Alabiliriz?

İçindekiler
29.06.2021 - 7 dk Okuma Süresi

Müşterilerinizden nasıl daha fazla ürün yorumu alabilirsiniz?

Müşterilerin satın aldıkları ürünlerle ilgili paylaştıkları yorumları, bir diğer deyişle ürün incelemeleri, tüketicilerin bir ürün satın almadan önce baktıkları ve en güvendikleri kaynakların başında geliyor. Günümüzde büyük e-ticaret siteleri sahip oldukları müşteri yorumu ve incelemeleriyle ürünler için iyi bir kaynak görevi görüyor; birçok kullanıcı araştırmalarını sitelere bırakılmış kullanıcı yorumlarına dayandırıyor.

Ürün incelemeleri, bir çevrimiçi mağaza markasının ve pazarlamasının önemli bir parçasıdır. Güven ve sadakat oluşturmaya yardımcı olur, müşteri nezdinde ürünlerinizi diğerlerinden ayıran özelliklerini açıklar.

Bugün, ürün incelemelerinin mağazanızın satışlarını nasıl artırabileceğini ve müşterileri daha fazla yorum ve görüş bırakmaya nasıl ikna edebileceğinizi masaya yatırıyoruz.

Müşteri yorumları mağazanıza ne fayda sağlar?

İşini bilen müşteriler, bir ürünü satın almadan önce işlerine yarayacağından tam olarak emin olmak isterler. Satın alma kararını vermeden önce halihazırda istedikleri ürünü almış ve kullanmış olan diğer müşterilerin fikirlerine göz atarlar.

Müşteri yorumlarının ilk faydası, gelecekteki müşterilerinizin kendilerini çok daha güvende hissetmelerini sağlamasıdır. Bir ürün veya hizmete dair ne kadar çok incelemeniz olursa, alışveriş yapanlar bu ürünle doğru kararı verdiklerine o kadar ikna olur.

Yorumlar mağazanızın çevrimiçi varlığını artırmaya da yardımcı olabilir. Müşteri geri bildirimleri her ürünün sayfasında göründüğünden, ürün incelemeleri sayfaların benzersiz anahtar kelimeler aracılığıyla arama motorlarında bulunmasına yardımcı olabilir. Ek olarak, müşteriler inceledikleri ürünleri sosyal ağlarında paylaştıklarında, ürünleriniz ve markanız daha fazla görünürlük kazanır.

Müşteri yorumları, ürünlerinizi daha iyi anlamanıza da yardımcı olabilir. Bir ürünü kullanarak saatler harcayabilirsiniz ancak müşteriler uzun vadede veya kendi özel kullanım senaryolarında sizin asla fark etmeyeceğiniz şeyleri ortaya çıkarabilirler. Bu durum, müşterilerinizin size harika geri bildirimler, iyileştirme fikirleri ve hatta pazarlama fikirleri verebileceği anlamına gelir.

Müşteri yorumları her ne kadar çok değerli olsa da müşterileri bunları yazmaya ve paylaşmaya ikna etmek başlı başına bir iştir. Neyse ki, müşterilerinizi satın aldıkları ürünler hakkında ne düşündüklerini dünyaya anlatmaya ikna etmenin birçok basit ve makul maliyetli yolu var.

Müşteri yorumları istemeye başlayın

Müşterilerin sahip oldukları veya satın aldıkları ürünleri incelemelerini sağlamanın en iyi yolu bunu onlardan istemektir. Müşteriler çoğu zaman olumlu deneyimlerle ilgili yorumlar yazmayı unuturlar. 

Sizden ürün satın alan müşterilerden siparişleri ulaştıktan yaklaşık bir hafta sonra deneyimlerini özetleyen bir inceleme isteyebilirsiniz. Site içerisinde yapacağınız talepler ve göndereceğiniz takip e-postaları bunu yapmanın en popüler yöntemidir. 

Yorum sürecini kolay tutun

Müşterilere gereksiz alanlarla dolu bir inceleme formuna göndermeyin. Bir isme, iletişim ve doğrulama için bir e-posta adresine, ürünle ilgili bir puanlamaya ve incelemeye ihtiyacınız vardır.

Gerekli olduğunu düşünüyorsanız, müşterilerinizden bir başlık (veya başlık) yazmalarını ve geniş bir konum (şehir veya ülke) sağlamalarını da isteyebilirsiniz. Müşterilerin fotoğraf veya video ekleyebilmesini istiyorsanız, tüm cihazlarda çalıştığından emin olduğunuz bir yükleme işlevini kullanın.

Unutmayın, müşterilerin yorum göndermesini ne kadar kolay hale getirirseniz, o kadar çok yorum alırsınız.

Müşteri yorumlarını teşvik edin

Teşvikler, insanları bilgi paylaşma konusunda heyecanlandırmanın etkili bir yoludur. Müşteri yorumları almak için teşvikler içeren ödül programları oluşturmayı deneyebilirsiniz.

Müşteriler bir şeyler kazanma olasılığını sever. Bir otomobil hediye etmek zorunda değilsiniz. Bunun yerine, mağazanızda kullanabilecekleri bir hediye çeki veya düşük fiyatlı popüler bir ürün gibi ödüller belirleyebilirsiniz. Çekiliş hakkı daha fazla müşterinin yorum bırakmasını sağlayabilir. Bunun yanı sıra aşağıdaki yöntemler de müşteri yorumlarını teşvik etmenizde size faydalı olabilir.

  • Kuponlar: Ürün yorumu paylaşan müşterilere bir sonraki alışverişlerinde kullanabilecekleri bir indirim kuponu düzenleyebilirsiniz. 
  • İndirimler: Müşterilerinize ürün incelemeleri karşılığında anında bir indirim sunabilirsiniz. 
  • Hediye sertifikaları: Fotoğraf ve videolarla bezeli en etkili incelemeleri paylaşan müşterilerinize özel sertifikalar verebilirsiniz.

Fotoğraf ve video isteyin

İnsanlar her şeyi fotoğraflamaktan hoşlanırken, fotoğraf ve video içeren ürün incelemeleri yalnızca metin olan benzerlerinden çok daha tutarlı ve etkilidir. İnsanlar bir ürünü sevdiklerinde onunla ilgili fotoğraf ve video paylaşmak isteyebilir. Web sitenizin yorum bölümünün bunu desteklediğinden emin olun.

Müşterileri fotoğraflı incelemelerini paylaşmaya ikna edebilirseniz, potansiyel müşterilerinizle paylaşmak için daha zengin ve daha ilginç hikayelere sahip olursunuz.

Müşterileriniz mağazanızda çok sayıda fotoğraf paylaşmıyorsa, sosyal medyada (Instagram ve Twitter gibi) ürününüz için yazılan fotoğraflı yorumları yazana kredi vererek sitenizde kullanmak için izin isteyebilirsiniz. Bu güçlü bir sosyal kanıt biçimidir ve ürün sayfalarınızın harika görünmesini sağlayabilir.

Doğru soruları sorun

Müşterilerden ürün İncelemesi isterken doğru soruları sorduğunuzdan emin olun. Sadece müşterilerinizin ürünü beğenip beğenmediğini değil aynı zamanda ürünü nasıl kullandıklarını (açıklama, fotoğraf, video), kime tavsiye edebileceklerini ve ürünün hayatlarında bir şeyi değiştirip değiştirmediğini öğrenmelisiniz.

İnceleme formlarınızı kısa tutmanız önemlidir ancak talep ettiğiniz bilgilerin potansiyel müşteriler için harekete geçirici ve bilinçli satın alma kararını destekleyici olduğundan emin olmalısınız. Örneğin bir moda mağazası müşterisine ürünün bedenlerine uygun olup olmadığını sormak isteyebilir. 

Gelen yorumlar nasıl yönetilir?

İncelemelerinizi günde en az birkaç kez kontrol etmek için bir plan yapın veya her inceleme gönderildiğinde haberdar olmak için bildirimleri kullanın. İncelemelerinizi denetliyorsanız, işlerin ilerlemesini sağlamak için olabildiğince sık onaylayın veya reddedin.

Müşteriler bir şeyler yazmak için zaman ayırdıklarında ve bu çabaları göz ardı edildiğinde hayal kırıklığına uğrayabilirler. Hatta bazen incelemeleri yeniden yazıp, kaybolduklarını düşünerek yeniden gönderirler.

Hatalarınız için özür dileyin, ürün bilgilerini netleştirin ve geri bildirim bırakmaya zaman ayırdıkları için müşterilere teşekkür edin. Her incelemeye yanıt vermeniz şart değildir ancak önemsediğinizi göstermek için kesinlikle zaman ayırmanız tavsiye edilir.

Bir durumu özel olarak ele almak istiyorsanız, yine de yorumun altına müşteriyle e-posta veya telefon yoluyla iletişim kurduğunuza dair bir yanıt yayınlamalısınız. Bu şekilde, müşteriler sorunları ciddiye aldığınızı görebilir ve bu da onların güvenlerini büyük bir hızla artırabilir.

İnsanların şikayetlerini duymaya da hazır olun. Olumlu ve olumsuz tüm geçerli incelemeleri yayınlamak, müşterilerinizin size karşı güvenini artıracaktır.

Deneyimli müşteriler ne aradıklarını bilirler. Genellikle önce ürünün aradıkları özellikleri taşıyıp taşımadığını saptamak için olumlu yorumları, ardından da kötüleri okurlar. Bu müşteriler iyi ürünlerin bile ürünün dışında sebeplerle kötü puanlamalar alabileceğinin farkındadır.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir