2022 Yılının En İyi E-ticaret Platformları
E-ticarete yeni başlangıç yapanlara fayda sağlamak için online satış yapmak için 2022 yılındaki en iyi e-ticaret platformları listesi hazırladık.
Bir e-ticaret girişimi başlatmak heyecan vericidir. Bir mağaza ismi seçmek, logo ve marka oluşturmak, web sitesi kurmak eğlenceli işlerdir. Başlangıç için ihtiyaçlarınızı değerlendirmeniz kolay olsa da işletmenizin nereye gideceğini ve bu doğrultuda hangi araçlara ihtiyaç duyacağınızı göz önünde bulundurmak da önemlidir.
Teknik açıdan sorunsuz bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz tek şey bir web sitesi ya da e-mağaza oluşturucu değildir. Bu nedenle e-ticaret konusunda deneyimli girişimciler, kendilerine en uygun e-ticaret platformunu kullanmak isterler. Bir e-ticaret platformu, gelecekte kullanmak isteyeceğiniz tüm araçlarla sorunsuz entegre olabilen, e-ticaret işinizin her yönü üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlayan ve siz büyüdükçe ölçeklendirme yetenekleri sunan bir araçlar ekosistemidir.
Online satış yapmak için en iyi e-ticaret platformları hangileri sıralamadan önce, biraz daha temel bilgilerden hareket edelim.
E-Ticaret Platformu Nedir?
E-ticaret platformu, çevrimi satış yapmanız için gereken tüm dijital araç ve kabiliyetleri tek bir çatı altından sunan bir mimaridir. Genel kanı e-ticaret platformunun yalnızca ürün listelenmesine ve çevrimiçi ödeme kabul edilmesine olanak tanıyan bir araç olduğu yönündeyken, gerçek bir e-ticaret platformu bundan çok daha fazlasını sunar.
E-ticaret platformunuz, envanterden pazarlamaya kadar her şeyi kontrol ettiğiniz eksiksiz bir iş komuta merkezi olmalıdır. Ödemeleri işleme koymanızı mümkün kılmalı ya da tercih ettiğiniz ödeme sağlayıcısıyla entegre çalışabilmelidir. Çevrimiçi satmanız için gereken ya da işinizi iyileştirecek tüm araçlara kesintisiz erişim sağlayabilmelidir.
E-Ticaret Platformu Türleri
Çevrimiçi mağazanızı halka açık hale getirmek için bir barındırma çözümüne sahip olmanız gerekir. Hosting, web sitenizi internet kullanıcılarının ziyaret etmesine ve tüm içeriği görüntülemesine olanak tanıyan bir sunucuda muhafaza eder. Her web sitesi bir yerde barındırılır yani bir sağlayıcıdan ayrılmış sunucu alanı vardır. Bazı e-ticaret platformlarında yerleşik barındırma bulunurken, diğerleri sizin barındırma hizmet almanızı gerektirir.
Online Satış Yapmak İçin 2022 Yılının En İyi E-Ticaret Platformları
Size en uygun e-ticaret platformu, benzersiz iş modelinize ve büyüme planınıza göre değişiklik gösterebilir. İşletmeniz için en iyi seçeneği değerlendirmenize yardımcı olacak 2022’in en iyi e-ticaret platformlarından bazılarına birlikte göz atalım:
Shopify
Shopify dünyanın en popüler e-ticaret platformlarından birisidir. Kesintisiz hizmet sunmasıyla ünlü platform, çok kanallı satış için tamamlayıcı araçlar ve özellikler sunar. Bu özellikler sayesinde doğrudan web siteniz üzerinden, sosyal medyada ve üçüncü taraf pazaryerlerinde de satış yapabilirsiniz. 14 günlük deneme sürümü sunan platform, sonrasında aylık 29,99 dolardan başlayan paketlerle kullanılmaya devam edilebilir.
Wix
Wix, özelleştirilebilir şablonlar, web barındırma ve alan adı kaydı sunan, sürükle ve bırak mantığıyla çalışan kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturucusudur. Herhangi bir ücret ödemeden basit bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanır ancak Wix’in e-ticaret özelliklerini kullanmak için aylık 23 dolardan başlayan ücretli plana geçmeniz gerekir.
BigCommerce
BigCommerce, kurumsal düzeydeki yazılım şirketlerine çok uygun bir e-ticaret platformudur. Shopify ve Wix gibi, BigCommerce de web barındırma ve birçok özelleştirme seçeneği sunar. Ancak, alan adınızı BigCommerce üzerinden kaydettiremezsiniz, bu nedenle başka bir yerden satın alıp kaydettirmeniz ve taşımanız gerekir. Değerli özellikler arasında uluslararası satış, SEO araçları ve sosyal ve üçüncü taraf pazarlarda çok kanallı satış yer alıyor. 15 günlük deneme süresinin ardından aylık 29,95 dolardan başlayan paketlerden birinin seçilmesini gerektiriyor.
Magento
Magento, özelleştirebilecekleri güçlü ve esnek bir sistem isteyen yazılım geliştiricileri için yapılmış, barındırılmayan bir e-ticaret platformudur. Magento tamamen özelleştirebilecekleri bir platform isteyen markalar için birçok fayda sağlarken, aynı zamanda karmaşıklık ve maliyet şeklinde de birçok engel sunar. Tüm altyapıyı kendiniz oluşturmak ve yönetmek için gelişmiş kodlama ve geliştirme becerilerine ihtiyacınız vardır. Deneme sürümü bulunmayan platformda fiyatlandırma ise her müşteriye özel olarak yapılmaktadır.
WooCommerce
WooCommerce, esasen popüler blog platformu WordPress’in bir eklentisidir. WordPress geleneksel olarak e-ticaret değil, içerik odaklı web siteleri içindir. WooCommerce, WordPress üzerinden çevrimiçi satış yapmak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiştir. Deneme sürümü olmasa da 30 günlük para iadesi garantisi sunan platform, aylık ortalama 30 dolara kullanılabilir.
Big Cartel
Big Cartel, Etsy’de görmeyi bekleyeceÄŸiniz ürünler geliÅŸtiren sanatçılar ve zanaatkarlar için özel olarak tasarlanmış, tamamen barındırılan bir e-ticaret platformu ve web sitesi oluÅŸturucusudur. Big Cartel, özelleÅŸtirilebilir ÅŸablonlara, alan adı kaydına ve pazarlama araçlarına sahiptir. 5 ürüne kadar ücretsiz olarak kullanılabilen platform, 50 ürün için aylık 9,99 dolara kullanılabilir.
2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen BaÅŸvurun
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
Abonelik Modeli ile Müşteri Ömrü Değerini (LTV) Maksimize Etmenin Yolları
Günümüzde, işletmelerin sürdürülebilir büyüme sağlaması için abonelik modeli müşteri ömrü değeri (LTV)
2D POS Cihazı Nedir ve Nasıl Çalışır?
Dijital çaÄŸda, iÅŸletmelerin ödeme süreçlerinde güvenli ve hızlı çözümler sunması büyük önem taşıdığÄ
3D Secure Ödeme İşlem Başarısızlıklarını Azaltmak için En İyi Uygulamalar ve Stratejiler
3D Secure ödeme sistemleri, e-ticaret ödeme güvenliğini artırmak ve kullanıcıları dolandırıcılığa karşı k