PCI Veri Güvenliği Standartları (DSS) Nedir, Neden Önemlidir?
E-ticaret pazarının milyarlarca dolar hacme ulaşmasında, bu dev sistemin sorunsuz çalışmasını sağlayan perde arkası faktörlerin payı büyük. Bunlardan biri olan PCI DSS (Ödeme Kartları Sektörü Veri Güvenliği Standartları) nedir ve e-ticaret siteleri için neden önemlidir gibi soruların yanıtlarını birlikte inceleyelim.
Ödeme Kartları Sektörü Veri Güvenliği Standartları Konseyi, 2006 yılında MasterCard, Visa, American Express, Discover ve JCB International tarafından bir konsorsiyum olarak kuruldu. Küresel olarak ödemelerin güvenliğini sağlamak için sektörel standartlar belirleyen konsey, zaman içerisinde değişen trendler doğrultusunda e-tüccarlar, bankalar, PayTR gibi ödeme operatörleri, servis ve teknoloji sağlayıcılarından aldığı geri bildirimlerle mevcut standartların evrilmesini mümkün kılan kurum olarak dikkat çekiyor.
PCI DSS standartları uyumuna sahip bir kuruluş tarafından işlenen ödemelerde, müşteriye dair tüm bilgiler (kart bilgileri başta olmak üzere) en yeni teknolojiler ve yaklaşımlarla korunur.
Günümüzde bir dijital ödemenin güvenirliliğinden bahsetmek için ödemenin tüm aşamalarında rol alan kuruluşların PCI Veri Güvenliği Standartları (DSS) ile uyum sertifikasına sahip olmaları gereklidir. Yalnızca ödeme hizmeti sağlayan şirketler değil, finans kuruluşları, üye iş yerleri, kart bilgileri saklayan, işleyen ve aktaran tüm kurumların kuruluşların Ödeme Kartları Sektörü Veri Güvenliği Standartları’na (DSS) uyması bir zorunluluktur. Programın kurucusu kart şirketleri, tüm iş ortaklarından PCI Veri Güvenliği Standartları (DSS) uyumunu düzenli aralıklarla belgelemelerini bekler.
PCI DSS Neden Önemlidir?
PayTR’nin uyum gösterdiği (güncel sertifika) PCI DSS, düzenli uyum gösterildiğinde bir kart sahibinin verilerini güvenli tutmanın en etkili yöntemidir. E-ticaret sitenizde ödemeleri PayTR ile aldığınızda, müşterilerinizin güvenliğini sağlamak için PCI DSS başvurusu yapmanız gerekmez. Buradaki önemli nokta, uyumun sürekliliğinin gerekliliğidir. Tek bir ya da yılda bir kez gerçekleştirilen uyum ve adaptasyon çalışmaları, aldatıcı bir güvenlik algısı yaratacaktır.
PCI standartlarının sık sık güncellenmesinin birçok sebebi var ve bunların başında değişen müşteri ihtiyaçları ile alışkanlıkları geliyor. Tabii ki bu dönüşüm doğrultusunda çeşitlenen siber tehditleri de göz ardı etmemek gerek.
Standartlara uyulmadığı durumlarda meydana gelebilecek bilgi hırsızlıkları, birçok sektörü ilgilendiren bir risktir. Bu varsayımsal senaryoda kart bilgileri çalınan müşteri, e-ticaret sitesi ve finans kuruluşlarına güvenini kaybedebilir, ayrıca bu taraflar finansal yükümlülüklerle de yüzleşebilirler.
Güvenlik standartlarını takip etmek: Tüm e-ticareti mümkün kılan ödemelerin hiçbir güvenlik açığı olmadan, sağlıklı ve güvenilir olarak gerçekleşmesini, dolayısıyla yüz milyonlarca insanın gönüllerce istedikleri cihazlardan gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını sağlıyor.
Güvenlik Açıklarının Taraması
PCI DSS taraması ise yazılımsal veya sistemsel açıklarınızı tespit ederek, güvenli alışveriş ortamı sağlamanıza katkı sağlar. SSL sertifikası ve 3d secure gibi güvenlik önlemlerine ek olarak bu güvenlik taraması ile e-ticarette güvenlik sorunu ile karşılaşmamak için önemli bir önlem almış olursunuz.
2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen BaÅŸvurun
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
Abonelik Modeli ile Müşteri Ömrü Değerini (LTV) Maksimize Etmenin Yolları
Günümüzde, işletmelerin sürdürülebilir büyüme sağlaması için abonelik modeli müşteri ömrü değeri (LTV)
2D POS Cihazı Nedir ve Nasıl Çalışır?
Dijital çaÄŸda, iÅŸletmelerin ödeme süreçlerinde güvenli ve hızlı çözümler sunması büyük önem taşıdığÄ
3D Secure Ödeme İşlem Başarısızlıklarını Azaltmak için En İyi Uygulamalar ve Stratejiler
3D Secure ödeme sistemleri, e-ticaret ödeme güvenliğini artırmak ve kullanıcıları dolandırıcılığa karşı k