Logo Logo

Sadık Müşteri Kazanmak İçin İpuçları

İçindekiler
13.04.2021 - 5 dk Okuma Süresi

Mevcut müşterilere satış yapmak, yenilerini kazanmaktan çok daha kolaydır, ancak birçok çevrimiçi mağaza, pazarlama harcamalarının büyük bölümünü yeni müşteriler kazanmak için harcar. Geliri hızlı bir şekilde artırmak için en iyi strateji, sizden zaten satın almış olan kişilere daha derin bir müşteri sadakati aşılamaktır. Bugünkü blog yazımızda bunu etkili bir şekilde başarmanın yollarını inceleyeceğiz.

Ürünleri tam zamanında ve iyi durumda teslim edin

Basit görünüyor ancak sadakatin başladığı yer burasıdır: Birisi mağazanızdan bir ürün sipariş ettiğinde, eline makul bir süre içinde ve iyi durumda ulaşmasını bekler. Sipariş karşılama sistemleriniz özensizse ve teslimat gecikmeleri veya hasarlı ürünlerle ilgili sık sık şikayetler alıyorsanız, birincil göreviniz müşterilere hak ettikleri deneyimi sağlamak için bu sorunları çözmektir.

Müşteri hizmetlerini güçlendirin

Müşteri sipariş ettiklerini teslim aldıktan sonra da saygı gördüğünü ve kendisine değer verildiğini hissetmelidir. Onlara ürünlerinizi satın aldıkları için kendilerini iyi hissettirmelisiniz. Bu hissiyat basit bir teşekkür notuyla başlar. Yüksek değerli bir ürün satıyorsanız, müşterinin tamamen memnun olduğundan emin olmak için standart teslimat sürecinizin bir parçası olarak bir teşekkür telefon görüşmesi yapabilir ve herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadıklarını kontrol edebilirsiniz. Daha küçük öğeler için, bir tür kişisel dokunuş ekleyin. Ne sattığınıza bağlı olarak, el yazısıyla yazılmış bir not iyi olabilir.

Sattığınız ürün buna uygunsa, monte etmek veya kullanmak için talimatlar ekleyin ve müşterilerin soru sormak için sizinle iletişim kurmak zorunda kalmaması için müşteri hizmetleri iletişim bilgilerinizi sağlayın. Müşterilerin sizinle iletişim kurma çabalarına birinin hemen yanıt verdiğinden emin olun. Müşterilerin 45 dakika beklemede kalması gerekiyorsa veya sizden hızlı bir e-posta onayı alamıyorsa, rakiplerinizi tercih etmeyi düşüneceklerinden emin olabilirsiniz.

Sürpriz etkisi

Paketinizin kabarcıklı ambalajlı kahverengi bir kutu olması gerekmez. Yaratıcı veya etkileyici ambalajlara yatırım yapmanız ve kutu içeriğinize sipariş dışında hediyeler bırakmanız müşterilerinizi memnun edecektir.

Müşteri sadakatini, tekrarlanan satın alma işlemlerini ve sizi arkadaşlarına önermelerini teşvik etmek için vereceğiniz hediye konusunda özen gösterin. Başka bir yerden bulamayacakları markalı, etrafta saklayacakları ve düzenli olarak görebilecekleri bir şey yapın: Bardak altlıkları, çıkartmalar, kalemler, anahtarlıklar, kupalar, mıknatıslar iyi örneklerdir. Bunlar arkadaşlar arasında markanızla ilgili sohbet başlatmak için faydalı olurlar.

Teşekkür e-postasını unutmayın

Her müşteriniz satın alma işleminin hemen ardından siparişlerinin alındığını içeren otomatik bir teşekkür e-postası almalıdır. Bu e-postaya ayrıca tekrarlayan satın almaları teşvik edebilecek indirim kuponları, bir sonraki alışverişte geçerli ücretsiz hediye teklifleri ve ilgilenebilecekleri diğer ürün önerilerini ekleyebilirsiniz.

Müşteriyle iletişimi koparmayın

Pek çok müşteri, bir satın alma işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra başka bir şey satın almaya yeltenmez. Birkaç ay sonra yeniden bir ürün satın almak istediklerini sizi hatırladıklarından emin olmalısınız.

Bir müşterinin iletişim bilgilerini edindikten sonra, düzenli e-postalar göndermelisiniz. Omnisend tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, müşterilerine ayda 10 ile 19 arasında e-posta gönderen e-ticaret sitelerinin, bir e-posta gönderen işletmelere kıyasla yüzde 250 civarında daha fazla sipariş aldıklarını ortaya koyuyor. Müşteriler onlara gönderdiğiniz e-postaların hepsini okumazlar. Ayda on e-posta gönderirseniz, alıcı iki veya üç e-postayı açabilir ve size satış yapmanız için yeni şanslar verebilir. Ayda bir e-posta gönderdiğinizde ve bu görmezden gelindiğinde şansınız sıfır olur.

Akılda kalmak için sosyal medyayı kullanın

Sosyal medya, hedef kitlenizin farklı bir bölümü için e-postayla aynı işlevi gerçekleştirir. Sosyal medyada e-postalara eklediğiniz içeriklere benzer içerik yayınlayabilirsiniz: Satışlar, ipuçları, kaynaklar, blog gönderileri, anketler ve testler gibi ilgi çekici öğelerle müşterilerinizle etkileşime geçebilirsiniz.

Puan ve ödül sistemi uygulayın

Bir ödül sistemi, müşterilere satın alma, e-posta bülteninize kaydolma, sosyal medyada sizi takip etme, gönderileri beğenme, paylaşma, yorum bırakma, tavsiye mektubu yazma ve çok daha fazlası için puan verir. Müşteriler onlardan yapmalarını istediklerinizi yaparak puan biriktirir ve bunları indirim ya da fırsatlardan yararlanmak için kullanabilir.

Google Reklamlar ile yeniden hedefleme yapın

Yeniden hedefleme, çevrimiçi reklamları yalnızca sitenizi daha önce ziyaret etmiş kişilere göstermenin bir yoludur. Bu sayede yalnızca işletmenize belirli bir düzeyde ilgi göstermiş olan kişilere odaklanabilirsiniz. Yeniden hedefleme, sitenizi ziyaret eden ve herhangi bir satın alma gerçekleştirmeyen potansiyel müşterilerin kazanılması için etkiliyken, aynı zamanda daha önce sizden satın almış ancak bir süredir yeni bir satın alma gerçekleştirmeyenlerin de harekete geçirilmesini sağlar. Yeniden hedefleme, müşterilerin aklında kalmanın başka bir yoludur.

Müşteri sadakati inşa edin

Yeni müşteriler aramak mantıklıdır, ancak sizden zaten satın almış olan kişileri de unutmamalısınız. Yeniden satın alma olasılıkları en yüksek olan bu insanlara odaklanmak, gelirde artış sağlamanın en hızlı yoludur.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir