Sanal Pos Entegrasyonu: İşletmeler için En Uygun Uygulamalar
Sanal pos entegrasyonu, çevrimiçi olarak yürütülen pazarda alıcı ve işletme arasında yürütülen ilişki ve uyumu anlatır. “Sanal pos entegrasyonu nasıl yapılır?” sorusu işletmeler tarafından en merak edilen konular arasında. Sanal pos entegrasyonu, fiziki posların net ortamında işlevini yerine getiren sanal pos kurulumu ile yapılır. Bu kurulum ile birlikte e-Ticaret entegrasyonu gibi çevrimiçi olarak yürütülen pazarların veri ve ödeme yöntemleri yönetilir.
Sanal Pos Entegrasyonu Nedir?
Sanal pos entegrasyonu, çevrimiçi pazarlarda alıcıların farklı kredi kartlarından tek bir sanal pos sistemi içerisinde ödeme gerçekleşmesini sağlayan sistemdir. Bu entegre sayesinde işletme sahipleri, farklı bankalardan gelen ödemeleri sorunsuz şekilde alabilir. Sanal pos, e-Ticaret ortamında müşterinin aldığı ürün veya hizmet karşılığında alıcıya net ortamında ödeme işlemleri sağlanır. Sanal pos entegrasyonu yöntemleri ile alıcı ve müşteri arasında hızlı etkileşim kurulur.
Sanal Pos Entegrasyon Yöntemleri
İşletme sahiplerinin net ortamında ürün ve hizmet satması alıcıların ise bu ürün ve hizmetlerden satın alabilmesi için sanal pos entegrasyon yöntemleri gerekir. Bu yöntemler için sanal pos API gibi bazı yazılımlar kullanılır. Temel olarak bu yazılım; gelişmiş (PRO) API, kolay (Basic) API olmak üzere iki farklı şekilde kullanılır. Bir köprü işlevinde kullanılan API, iki farklı uygulamanın bir biri ile etkileşime girmesini sağlayan ara yüzdür. Entegrasyonlar kişiye veya işletmeye özel olmakla birlikte açık kaynak entegrasyonları ve hazır e-Ticaret altyapı entegrasyonları bulunur.
Açık Kaynak Sanal Pos Entegrasyonları
Piyasada herkesin rahatlıkla erişebileceği birçok açık kaynak sanal pos entegrasyonları vardır. Bu entegrasyonlar, şu şekilde sıralanabilir: Woocommerce entegrasyonu, perfex entegrasyonu, prestashop entegrasyonu, opencart entegrasyonu, virtuemart entegrasyonu, WHMCS entegrasyonu, Xenforo entegrasyonu, Drupal entegrasyonu, magenta entegrasyonu, nopcommerce entegrasyonu
Hazır e-Ticaret Altyapıları Sanal Pos Entegrasyonları
Hazır e-Ticaret altyapıları sanal pos entegrasyonları, satış işlemlerinin gerçekleştiği e-Ticaret sitesi ile diğer uygulamalar arasında veri alışverişi sağlayan hazır yazılımlardır. Birçok hazır e-Ticaret entegrasyonu bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir: Shopift entegrasyonu, tsoft entegrasyonu, ticimax entegrasyonu, platinmarket entegrasyonu, kmk entegrasyonu, ideasoft entegrasyonu, demresa entegrasyonu, bilgikurumsal entegrasyonu, shopphp entegrasyonu, sofftr entegrasyonu, projesoff entegrasyonu, imağaza entegrasyonu, faprika entegrasyonu, akınff entegrasyonu, wix entegrasyonu
Sanal Pos Entegrasyonunda Güvenlik Önlemleri
Çevrimiçi mağaza ve e-Ticaret gibi web sitelerinden ürün ve hizmet karşılığını ödemeye sağlayan sanal poslar, doğru yöntem ve gerekli önlemlerle fiziki poslar kadar güvenlidir. Sanal pos güvenliği, doğru önlem ve yöntemlerle kolaylıkla sağlanabilir. Sanal pos güvenlik yöntemlerinden SSL sertifikası, entegre edilen verilerin okunması ve değiştirmesini engelleyip bağlantı güvenilirliğini sağlayan sertifikadır. Yine bir diğer güvenlik önlemlerinden biri PCI uyumluluğudur. PCI uyumluluğu, sistemin uluslararası güvenlik standartlarına uyduğunu gösterir. Yine şifrelemenin güçlü yapılması veri koruma adına yapılabilecek güvenlik önlemlerindendir.
PayTR’nin Sanal POS’a Özel Entegrasyonları
PayTR sanal pos entegrasyonları, kullanıcılarına benzersiz ve güvenli deneyim yaşatarak çevrimiçi alışverişlerde en çok tercih edilen sağlayıcılardandır. PayTR entegrasyon, uygulamalar arası veri akışını sağlama, ödemlerin hızlı ve kolay şekilde yapılması için kullanıcı ihtiyaçlarına özel yöntem ve uygulama geliştirir. Bunlardan e-Ticaret platformları entegrasyonu, PayTR’nin sunmuş olduğu açık kaynak kodları ile kolaylıkla kullanılabilir. Yine firmanın sunmuş olduğu API entegrasyonu, tüm servisler tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
PayTR kullanıcı memnuniyeti odaklı yapısı ile pek çok yöntem ve uygulamaya sahiptir. Örnek vermek gerekirse banka ve kredi kartı, dijital cüzdanlar gibi çeşitli ödeme yöntemleri ile müşteri ödeme kolaylığı sağlar. Böylelikle ürün satım işlemleri kolaylaşır. Bununla birlikte ödeme raporlaması, gizlilik ve çeşitli akıllı cihazla entegre olabilmesi işletmelerin işlemlerini kolaylaştırır.
PayTR sanal pos entegrasyonu, sitede bulunan kılavuzlar aracılığı ile rahatlıkla yapılabilir. Bununla birlikte canlı destek hatları ve müşteri temsilcileri, olası sorunlara karşı kullanıcılara destek sağlar.
PayTR, sunmuş olduğu hizmet kalitesi ile alıcıya kolay ve rahat alışveriş imkânı sağlar. Bu sebeple bu sağlayıcıya sahip işletmeler alıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir.
Entegrasyon süreçleri bu konuya hâkim olmayan kişiler tarafından karmaşık gelebilir. Bununla birlikte entegrasyonu sağlanman istenen yazılımdaki uyumsuzluklar, PCI gibi güvenlik standartların uygunluk ve olası hatalarla sanal pos entegrasyonlarında karşılaşılabilen zorluklardır. Bununla birlikte, canlı servis ve kılavuz destekleriyle bu teknik zorluklar çözülebilir niteliktedir.
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
Abonelik Modeli ile Müşteri Ömrü Değerini (LTV) Maksimize Etmenin Yolları
Günümüzde, işletmelerin sürdürülebilir büyüme sağlaması için abonelik modeli müşteri ömrü değeri (LTV)
2D POS Cihazı Nedir ve Nasıl Çalışır?
Dijital çağda, işletmelerin ödeme süreçlerinde güvenli ve hızlı çözümler sunması büyük önem taşıdığ
3D Secure Ödeme İşlem Başarısızlıklarını Azaltmak için En İyi Uygulamalar ve Stratejiler
3D Secure ödeme sistemleri, e-ticaret ödeme güvenliğini artırmak ve kullanıcıları dolandırıcılığa karşı k