Logo Logo

Sanal POS’un Güvenliği Nasıl Sağlanır?

İçindekiler
02.04.2024 - 3 dk Okuma Süresi

Günümüzde dijital dönüşüm hızlı bir şekilde ilerleme gösteriyor ve online ödeme sistemlerinin de önemi artıyor. Özellikle işletmeler için müşterilerin güvende hissetmelerini sağlamak da önemli konular arasında bulunur. Sanal pos, genellikle online ticaret yapan işletmeler için çevrimiçi ödeme yapmalarını sağlıyor. Sanal pos ödeme sistemleri sayesinde fiziksel bir pos cihazı ve kredi kartı aynı ortamda olması gerekmiyor. 

Sanal POS’un Temel Güvenlik Özellikleri

Hemen hemen bütün bankalar ve ödeme kuruluşları firmalara sanal pos imkanı sağlıyor. Sanal pos konusunda müşteriler için de firmalar için de en önemli konu sanal pos güvenliği konusu. Online alışveriş yaparken müşteriler bütün kart bilgilerini paylaştıkları için güvenlik ve gizlilik sağlanmalı. Sanal pos güvenliği ödeme işlemleri yapılırken kişinin onayı alınmadan yapılamadığı için güvenli bir ödeme imkanı sunar. 

PCI DSS Uyumlu Sanal POS: Müşteri Verilerini Koruma Standartları

PCI DSS uyumlu sanal pos, kuruluşların ödeme kartı sahtekarlığını önleyen bir bilgi güvenliği standardı olarak tanımlanır. PCI DSS uyumu kart verileri koruma ve müşteri veri güvenliği için bütün tüccarların ve işletmelerin uyması zorunlu bir sistem. PCI DSS uyumlu her işletme, siber suçlular için daha az değerli hedefler arasında bulunur. Güvenlik sertifikaları, müşterilerin kart bilgilerini ekrana girmeleri halinde güvenli bir şekilde işleme alınmasını belirtir. 

3D Secure ile Ekstra Güvenlik Katmanı: Sanal Alışverişte Risksiz Ödemeler

Sanal pos, mağazada kredi ya da banka kartıyla alışveriş yapmanın online alışverişe entegre edilmiş hali. Kart bilgileri mevcut sisteme girildikten sonra 3D secure güvenlik işlemi ile ödeme kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Sanal alışveriş güvenliği 3D secure ile üst düzeyde sağlanabilir. Güvenli ödeme yöntemleri arasında bulunan bu sistem ile telefonunuza gelen SMS ya da mail ile alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Gizlilik ve Veri Koruma: Müşteri Bilgilerinin Güvende Tutulması

Kredi kartı veya banka kartı ile online bir şekilde ödeme yapılırken gizlilik ve veri korumada kart bilgilerinin bütün kontrollere sahip olması gerekir. Gizlilik ve veri koruma, müşteri bilgileri ve sistemleri güvende tutmayı sağlar. Veri gizliliği ve veri güvenliği kart sahibinin verilerine erişilmesini engeller. Veri koruma politikaları arasında kişisel veri koruma ve gizlilik koruma önlemleri bulunur. 

Sahtecilik Önleme ve Müşteri Güvenliği: PayTR Sanal POS’un Güçlü Yanları

Müşteri güvenliği, sahtecilik önleme için sanal pos hizmetinde sıkı çalışmalarda bulunulması gerekir. Oldukça güçlü yanlara sahip olan ve tüm bankalar ile entegre bir şekilde çalışabilen sanal pos güvencesi için tüm koşulların sağlanması gerekir. Müşteri güvenliği için ilk yapılması gereken sahtecilik engelleme işlemi. 

Sanal pos, internet alışverişlerinde kullanılan ve kart bilgilerinin dijital ekrana girilerek yapılan bir ödeme şekli.

Sanal pos güvenliği belli güvenlik önlemleri doğrultusunda web sitesine entegre edilebildiği için fiziki mağazalarda yapılan alışverişler kadar güvenli.

PCI DSS uyumu, ödeme kartı verilerini sağlayan bir standart olduğu için önemli. Firmaların başvuru sürecinde SSL sertifikası almaları ile sağlanır.

3D secure, güvenli ödeme olarak tanımlanır. Bir kimlik doğrulama protokolü olduğundan ekstra güvenlik sağlar.

Sanal pos ile müşteri bilgileri, gizlilik ve veri koruma sayesinde korunur.

Sahtecilik önleme, bilgisayar ağlarını ya da cihazları istenmeyen erişimlerden korumak için alınan bir güvenlik önlemi. Online olarak yapılan işlemlerde işlem güvencesi sağlar.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir