Logo Logo

Uzaktan Çalışma Şirketlerde Dijitalleşmeyi Nasıl Hızlandırdı?

İçindekiler
01.09.2020 - 3 dk Okuma Süresi

Uzaktan çalışma şirketlerde dijitalleşmeyi nasıl hızlandırdı?

Koronavirüs salgınının patlak vermesiyle, pek çok kişi uzaktan çalışmaya başladı. Şirketler de biraz da mecburiyetten VPN bağlantıları, kullanıcı hesapları ayarlamalarını yaparak hızlı bir şekilde bu yönteme geçiş yaptılar. Başlarda bazı çalışanlar zorluk yaşasa da, var olan çok sayıda dijital ortak çalışma ve iletişim aracı sayesinde bu sürece adaptasyon uzun sürmedi.

İşin güzel yanı ise, bu esnek çalışma modeli, gelecekte daha işlevsel hale gelecek.

Uzaktan çalışma bir şirketin sadece çevikliğini ve esnekliğini güçlendirmekle kalmıyor. Dijitalleşmeyi ve dolayısıyla rekabetçiliği de önemli ölçüde hızlandırıyor. Esnek çalışma şekli, normalleşme sürecinde de, aslında belirli çalışanlarda uygulanarak ya da dönüşümlü bir yapı kurularak hayatımızda kalabilir.

Eskiden olsa geçici bir projeye serbest çalışanların dahil edilmesinin şirketiniz üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacağı düşünülebilirdi. Ancak salgın sürecinde gördük ki, bazı çalışanlar özellikle bu yöntem ile çok daha verimli olabiliyorlar. Çünkü sosyal hayatlarını da buna göre kolayca ayarlayabiliyor ve yolda geçirecekleri zamanı da verimliliğe ayırabiliyorlar. Dolayısıyla artık uzaktan çalışan ve ofisten çalışan kişiler bir arada ekipler oluşturabilir ve işleri yürütebilirler.

Çalışma şartları ve mesafeler önemini yitiriyor mu?

Uzaktan çalışanlar kurumsal gelişim için de önemli olabilir. Bu sayede kaynaklardan tasarruf edilebilir ve ana işe konsantre olunabilir. Serbest çalışanlar uzmanlık bilgilerini ve tüm yetkinliklerini projeye taşırlar ve böylece mümkün olan en kısa sürede görevleri tamamlayabilirler. Şirket ve ekipler de bu sinerjiden faydalanarak yeni kazanımlar elde edebilir. Bu noktada mesafeye rağmen şirketlerin bu çalışma modeline nasıl adapte olabileceği ve işlerini dijital olarak genişletebileceği sorusu ortaya çıkıyor. Şirket profiline uyan kişiyi bulduğunuz sürece, farklı çalışma saatleri veya mesafe çok da önemli olmayacaktır.

Uzaktan çalışanlar sadece BT alanında da çalışmak zorunda değil. Grafik tasarım, pazarlama veya yönetim gibi çeşitli alanlarda da uzaktan çalışma verimli olabiliyor. Şirketler, uzaktan çalışanlarla kısa vadeli veya uzun vadeli iş birliği yapabilirler. Etkili bir rol tanımı, çok sayıda farklı profili filtrelemeyi mümkün kılar.

Son dönemde sadece var olan çalışanların değil, işe alma süreçlerinin de dijitale taşındığını gördük. Online mülakatlar ve iş görüşmelerinin başarı oranı azımsanmayacak noktada. Yakında koronavirüs ile test ettiğimiz toplu uzaktan çalışmanın hayatımızda daha etkin bir rol oynaması bekleniyor. Dijitalleşmeyi hızlandıran bu yöntem, yakın gelecekte verimliliğin de bir şartı olabilir.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir