10 Adımda Wix E-ticaret Sitesi Kurmak
İşini web ortamına taşımak isteyenler için cazip seçenekler arasında yer alan Wix, cirosu 1 milyon doların üzerinde olan büyük markalar yanında ilk kez sektöre adım atmak isteyen girişimcilerce tercih edilmeye devam ediyor. Gelişmiş işletme özellikleri ve eklenti desteği ile kurumsal bir tasarım ile kendi online mağazasını hayata geçirmek isteyen girişimcilere büyük kolaylık sağlaya Wix, online mağazaların başarı ile kurulup yönetilmesi ve ölçeklendirilmesi için gerekli yardımı sunuyor. Web sitesini özel kodlama ya da alternatif e-ticaret altyapı sistemleri yerine Wix üzerinden yayına almak isteyenlere yönelik hazırlanan rehber yazımızda Wix ile e-ticaret sitesinin nasıl kurulacağı, sahip oluna avantajlar, dezavantajlar ve çok daha fazlası yer alıyor.
Wix E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?
E-ticaret mağazası açmak için en kolay platformlardan olan Wix’te sadece 10 adımda web sitenizi yayına alabilirsiniz. Bu süreçte herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç olmadığı gibi deneyim de gerekmez. E-ticaret sitenizi Wix üzerinden yayına kolayca alabildiğiniz gibi SEO ve reklam çalışmaları ile müşterilerinize ulaşmanız adına çeşitli özellikler platformca sizlere sunulmaktadır. Vitrinden kasaya kadar her aşamasında kullanıcılarınıza eşsiz bir alışveriş deneyimi sunabileceğiniz Wix ile e-ticaret sitenizi yayına almak için izlemeniz gereken 10 adım şu şekildedir:
1- Wix Kaydınızı Oluşturun
Wix üzerinden e-ticaret sitesi kurma aşaması kayıt işlemleri ile başlar. Kaydınızı oluşturmak için https://tr.wix.com/ecommerce/eticaret-sitesi adresini ziyaret ederek sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “E-Ticaret Sitesi Kur” butonu yardımı ile kayıt sayfasına erişim sağlayabilirsiniz.
Anlatılan işlem basamakları ile karşılaşacağınız üyelik formu yukarıdaki görselle paylaşılmaktadır. Takip edileceği gibi GMail veya Facebook hesabınızla Wix üyeliği oluşturabilir ya da Wix tarafından sizden istenen e-posta ve belirleyeceğiniz şifre ile kaydınızı oluşturabilirsiniz.
2- Kayıt Sonrası Soruları Yanıtlayın
Üyelik için istenen bilgileri kayıt formuna doldurmanız ardından işlemlerin devamında Wix tarafından size yöneltilen soruları yanıtlamanız gereklidir. Kurmak istediğiniz web sitesinin türünü, deneyiminizi, vb. hakkınızdaki ve web siteniz özelindeki bu soruları yanıtlayarak bir sonraki işlem basamaklarına yönelebilirsiniz.
Eğer kendiniz için bir e-ticaret sitesi kurmak istiyor ve daha önce hiçbir deneyiminiz yoksa; siteyi kimin için kuruyorsunuz sorusuna “kendim”, ne sitesi kurmak istiyorsunuz sorusuna “sanal mağaza” ve daha önce site kurdunuz mu sorusuna “hiç site kurmadım” yanıtlarını verebilirsiniz. Bu işlem adımını tamamlamanızla birlikte size yöneltilecek tavsiyeleri takip etmek için “Tavsiye Gör” butonuna tıklayabilirsiniz.
3- Mağazanızı Özelleştirin
Soruları da yanıtlamanın ardından işletmenize ait mağaza özelliklerini ayarlamak için sıradaki adıma geçebilirsiniz. Bu adımda mağazanızı özelleştirebilmek adına bazı özellikleri eklemeniz tarafınızdan istenir. Blog, Instagram özet akışı, video, profesyonel menü, siparişler, rezervasyonlar, forum, vb. aşağıda görsel ile paylaşılan özellikleri ekleyerek “Devam” tuşuna basmanız halinde sıradaki kurulum işlemine geçebilirsiniz.
4- Site Tasarımını Özelleştirin
Mağazanızı işletmenizin ihtiyacı ve pazarlama stratejileriniz doğrultusunda gerekli özelliklerle özelleştirmeniz sonrası sıra site tasarım aşamasındadır. Site tasarımınızı bu işlem basamağında isteğiniz ve markanızın özellikleri doğrultusunda özelleştirerek Wix ile e-ticaret sitesi kurma işlem basamaklarına devam edebilirsiniz.
Bu süreçte öncelikle bir tema seçmeniz gereklidir. Tema alternatifleri noktasında Wix size tatmin edici sayıda seçenek sunar. Sunulan seçenekler arasından tema seçimini yapmanın ardından seçmiş olduğunuz temayı dilediğiniz şekilde değiştirerek tasarımınızı özgünleştirebilirsiniz.
5- Ürünlerinizi Ekleyin
Özgün mağaza ve site tasarım adımları ardından satışını planladığınız ürünleri e-ticaret sitenize yükleyebilirsiniz. Bu işlemler için Site menüsü altında yer alan Kontrol Paneli sekmesine giriş yapın ve “Ürününüzü Ekleyin” kısmına giriş yaparak “Ürün Ekle” butonuna basın. Yeni Ürün / Yeni Hizmet bölümünden alanı yardımı ile yeni ürün eklediğiniz ilgili bölümde, ürüne ait gerekli bilgilerin girilmesi sonrası “Kaydet” butonuna tıklanması yeterlidir.
Wix, ürün ekleme menüsünde sizlere ürünün tanıtımını yapabilmek ve müşteri beklentilerine karşı verebilmek adına özel bölümler tanımlamaktadır. Ürüne dair görsel ve video ile birlikte ürün adı, fiyatı, varsa indirim oranı, ürün açıklaması, ürün seçenekleri, stok durumu ve gönderi ağırlığı gibi ürün özelinde gerekli bilgilerin girişini yaparak “Kaydet” butonu aracılığı ile ekleme işlemlerini tamamlayabilirsiniz.
Burada sizlere önerimiz, SEO uyumluluğu noktasında bazı detayları atlamamanızdır. Ürün fotoğraflarını yüksek çözünürlükte seçerken satış yaptığınız ürünlere ilişkin anahtar kelimelerinizi belirlemeniz ve kullanmanız önemlidir. Ürün adı ile birlikte açıklamalar bölümünde SEO uyumluluğuna dikkat ederek arama motoru görünürlüğünüzü artırma şansını değerlendirebilirsiniz.
6- Ödeme Yöntemlerinizi Ayarlayın
Ürünlerinizi yüklemenin ardından yapılan satışların tahsilatı için ödeme yöntemlerinin belirlenmesi gerekir. Bu noktada kontrol panelinizde yer alan “Ödeme Yöntemleri Ayarlayın” alanına giriş yaparak işlemlerin gerçekleştirileceği sayfaya ulaşabilirsiniz.
Web sitenize ödeme yöntemi tanımlarken Wix size yine alternatifli yöntemler ekleme konusunda destek verir. Nakit, çek ve kapıda ödeme gibi yöntemleri tanımlayabilmenin yanında banka ve kredi kartı ile ödeme opsiyonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca ödeme altyapısı kullanmayı düşünüyorsanız yine bu sayfada tercihinize belirleyerek tanımlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
7- Dağıtım Bölgelerinizi Belirleyin
Tahsilat detaylarını tamamlamanın ardından ürün teslimatına ilişkin ayarlarınızı yapılandırabilirsiniz. Bu işlemler için Kontrol Panelinde yer alan “Gönderim Bölgesi Oluşturun” sekmesi kullanılır. Bu bölüme giriş yapmanın ardından sağ kısımda yer alan “Bölgeleri Kur” seçeneğine tıklayarak işlemleri dağıtım bölgelerinizi ekleme sürecine geçebilirsiniz.
Yukarıda anlatılan işlem basamaklarını takip etmenin ardından teslimat bölgeleri eklemek için “Bölge Ekle” butonuna tıklamanız gereklidir. Bu tıklama ardından açılan sayfada varış noktalarını bir bölge içinde toplayıp, bu bölgelerin gönderim ve teslimat seçeneklerini yönetmelisiniz. Bölgenize gönderim yapacağınız ülkeleri de seçerek teslimat bölgelerinizi belirleyebilirsiniz.
8- Gönderim Ücretlerinizi Seçin
Teslimat sonrası sırada gönderim ücretlerinin nasıl belirleneceğinin seçildiği işlem basamağı bulunmaktadır. Bu aşamada Wix tarafından size sunulan dört farklı seçenek arasından seçim yapabilirsiniz. Bu noktada fiyatlandırma için rekabetçi koşulları göz almakla birlikte maliyetlerinizi ve kar marjlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekir.
Wix ile seçebileceğiniz ilk seçenek sabit fiyattır. Müşterinin tüm siparişi için aynı ücreti uygulamak için sabit fiyat seçimi yapabilirsiniz. Eğer siparişin toplam ağırlığına göre ücret hesaplamak istiyorsanız “Ağırlığa Göre Fiyat” seçimini, müşterinin toplam sipariş fiyatına göre ücret hesaplamak için “Ağırlığa Göre Fiyat” seçimini ya da kargo ücretlerini ürün gruplarına göre uygulamak için “Ürüne Göre Fiyat” seçimini yaparak teslimat süresi ve kargo ücretini girmenin ardından “Kaydet” butonuna tıklayabilirsiniz.
9- Alan Adı Alın
Wix e-ticaret sitenizi kurduğunuzda onu temsil edecek ve müşterilerinizin aklında yer edecek bir alan adına ihtiyacınız bulunur. Yine Wix kontrol paneli üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilmek için destek alabilirsiniz. Wix üzerinden yeni alan adı alabildiğiniz gibi mevcut alan adınızı e-ticaret sitenize yine kontrol paneli üzerinden bağlayabilirsiniz.
10- Sitenizi Yayına Alın
Artık bu aşamada Wix’te e-ticaret mağazanızı yayınlayabilirsiniz. Web sitenizi yayına almanın ardından trafik çekerek daha geniş kitleye ulaşmak adına bazı optimizasyon çalışmaları yürütmeniz gereklidir. Wix, reklam ve pazarlama hizmeti ile e-ticaret sitesi sahiplerinin hedef kitleleri ile buluşmalarını destekler. SEO optimizasyonu, hazır e-posta şablonları, logo, tanıtım videosu, Facebook ve Instagram’da tanıtım, reklam kampanyaları ve daha pek çok dijital pazarlama stratejisinden yararlanabilirsiniz.
Wix E-Ticaret Sitesi ile Başarılı Olmak Mümkün Mü?
Wix, e-ticaret sitesi oluşturmak ve e-ticaret işini aktif olarak yöneterek büyütmek isteyen herkes için uygun altyapıyı sunar. Türkiye’de ve dünyada önemli markalarca tercih edilen Wix, web sitesinde kendisini “1 milyon doların üzerinde satış yapan markalar için kapsamlı bir çözüm” olarak tanımlamaktadır.
Yine Wix web sitesinde Ruby Love Kurucusu ve CEO’su Crystal Etienne tarafından yapılan, “Sadece ben ve Wix sitem olarak başlayan bu şirket 2 yıl içinde 40 çalışana, kendi operasyon merkezine ve 22 milyon doların üzerinde gelire ulaştı” açıklamaları Wix ile başarılı olunabileceğini gösterir. Daha fazla örnek teşkil etmesi adına aşağıda Wix ile kurulan en başarılı e-ticaret sitelerine örnekler paylaşılmaktadır:
- blacksheepbikes.com
- pizzatomato.com.tr
- gootrend.com
- catrike.com
- kaekoo.com
- cottonsjaipur.com
- celebsonsandwiches.com
- rubylove.com
- alayatea.com
- evolveclothinggallery.com
Wix E-Ticaret Sitesi ile Google’da Sıralama Alınır Mı?
Google’da site tipinden bağımsız olarak üst sıralarda yer almak için yapılması gereken çalışmalar SEO optimizasyonu (Arama Motoru Optimizasyonu) başlığı altında incelenir. Bu çalışmalar web sitenizin kullanıcı deneyimini artırırken Google ve diğer arama motoru botlarının web sitenizi daha kolay tarayarak değerini artırmasına yardımcı olur. Botlar gözünde değerli site sıralamada yükselir ve sıralamada her üst basamak e-ticaret siteniz için daha fazla müşteri anlamına gelir.
Wix e-ticaret siteniz de Google’da sıralama almak için SEO çalışmalarına ihtiyaç duyar. Bu noktada Wix tarafından sitenizin SEO’sunu geliştirmenize yardımcı olmak adına tasarlanmış Wix SEO Wiz panelini kullanabilirsiniz. Sitenizin zayıf yönlerini size göstermenin ardından SEO konusunda sizi eğiten ve Google sıralamasında yükselmeniz için size yardımcı olan bu paneli kullanmakla birlikte siteniz için aşağıda paylaşılan çalışmaları takip ederek iyi sonuçlar alabilirsiniz:
1- Anahtar Kelimelerinizi Belirleyin
Anahtar kelimeler, Google’da kullanıcıların arama yaparken kullandıkları kelime öbekleridir. Bu kelime öbeklerini kullanan internet kullanıcıları, listelenen sıralama sonuçlarından seçimler yaparak ilgili web sitesine giriş yaparlar. Her web sitesi seçeneğinde olduğu gibi e-ticaret siteleri için de anahtar kelimeler önemlidir. Satışı yapılan ürün veya hizmete ilişkin organik ziyaretçi çekebilmek için doğru anahtar kelimelerin hedeflenmesi gereklidir.
Bu noktada Google tarafından sunulan Anahtar Kelime Planlayıcısı yanında ücretli ve ücretsiz araçlar bulunmaktadır. Bahsi geçen anahtarlar yardımı ile satış yaptığınız ürün gruplarına ilişkin anahtar kelimelerinizi belirleyin. Anahtar kelimelerinizin satış yapılan ürün veya hizmetlerle ilişkili olması gerektiğini ve gereksiz anahtar kelimeleri ile web sitenize fayda değil zarar vereceğinizi aklınızdan çıkarmayın.
2- Ürün Açıklamalarını Optimize Edin
Ürün açıklamaları Google ve diğer arama motorlarınca indekslenir ve yapılan aramalarla ilişkilendirilir. Bu nedenle ürünlerinizi eklerken hazırlanan başlık ve açıklamalarda anahtar kelime kullanımı önemlidir. Ürününüzle ilgili seçtiğiniz anahtar kelimeleri başlık ve özgün hazırlanan ürün açıklamasında kullanılarak Google’da sıralama aldığınız anahtar kelime sayısını artırabilirsiniz.
3- Yüksek Çözünürlüklü Özgün Görseller Kullanın
Google giderek daha fazla kullanıcı deneyimine önem vermeye başladı. Bu nedenle birbirini tekrar eden metin veya görselden ziyade kalite ve özgünlüğe artı puan yazmaya devam ediyor. Siz de ürün görsellerini yüklerken bu detayı atlamayarak ve yüksek çözünürlükte özgün görseller seçerek Google’daki puanınızı yükseltebilirsiniz. Kullanıcıların dikkatini de çeken bu görseller dolaylı olarak tıklanma oranlarınızı iyileştirerek sitenizin SEO skoruna katkı verir.
4- Sosyal Ağlar ile Bağlantı Kurun
Twitter, Instagram ve Facebook iyi birer dijital pazarlama alanı olmanın yanında markalaşma sürecinde elinizi güçlendirir. Bu alanlarda yapılan paylaşımlar ile marka farkındalığı oluşturmakla birlikte sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz. Farklı kanallardan gelen her yeni ziyaretçi web sitenize artı puan olarak yansıyarak Google gözündeki otoritenizi artırmanıza yardımcı olur.
5- Bloglar Hazırlayın
Anahtar kelime stratejilerinde bloglar önemli yer tutar. Bilgilendirici ve özgün hazırlanan bloglar hem daha fazla anahtar kelimede sıralama almanızı sağlarken farklı anahtar kelimelerden müşterilerinizi yakalama fırsatını sizlere sunar.
Bu noktada çalışma yaparken iyi bir blog stratejisi oluşturmanız gereklidir. Satışı yapılan ürün veya hizmetlere ilişkin pratik bilgiler, kullanım tüyoları ya da benzer mantıkta hazırlanan içerikler hem hedef anahtar kelimenizi destekler hem de marka değerinizi artırır. Her yönü ile bakıldığında bir e-ticaret sitesi için blog sayfasının olmazsa olmaz olduğunu söylemek mümkündür.
6- Reklam Kampanyaları Yürütün
Artan dijitalleşme ile birlikte e-ticaret siteleri için birden fazla dijital pazarlama alanı işlev kazandırdı. Geleneksel pazarlama yöntemlerine göre çok daha düşük maliyetli ve yüksek geri dönüşüm oranlarında yürütülebilen reklam kampanyaları, satışlarınızı artırmanıza yardımcı olmakla birlikte web sitenizin görünürlüğünü artırarak uzun vadede size kalıcı yararlar sağlar.
Bu noktada anahtar kelimeler için Google Ads’yi kullanabileceğiniz gibi sosyal medya reklamlarından yararlanabilirsiniz. Her reklam modelinde size sunulan filtreler ile reklamlarınızı hedef kitleniz özelinde sınırlandırarak maliyetinizi kısarken geri dönüşleri artırabilirsiniz. Google için marka değeri önemlidir ve sizin markanız değer kazandıkça Google sıralamalarınızın iyileşeceğini bilmelisiniz.
Wix E-Ticaret Sitesinin Avantajları Nelerdir?
Wix, kendi e-ticaret sitesini kurmak isteyen herkese herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymadan birkaç adımda sanal mağazasını faaliyete geçirme şansı tanır. Kolay ve maliyetsizz bir şekilde Wix üzerinden e-ticaret sitesi açılabilirken, markalaşma sürecini hızla tamamlamak için sunulan araçlardan destek alınabilir. Ana hatları ile Wix ile sizi bekleyen avantajların neler olduğuna göz atmak istiyorsanız aşağıda paylaşılan detayları inceleyebilirsiniz:
- Hosting, altyapı ya da kodlama konusunda problem yaşanmaz.
- Üç farklı alternatif ile sunulan Premium paketlerde 35 TL’den başlayan aylık makul ücretler uygulanır.
- Ücretsiz ve ücretli işletme araçları ile mağazanızı ve web sitenizi özelleştirebilirsiniz.
- SEO optimizasyonu için özel tasarım şablonları ve reklam kampanyaları ile hedef kitlenize erişim sağlamanıza yardımcı olur.
- Farklı tedarikçilerle çalışmak için envanter yönetiminden yararlanabilirsiniz.
- Alternatif ödeme yöntemi desteği yanında Wix ile ödeme altyapınızı kolaylıkla web sitenize bağlayabilirsiniz.
- Ürünlerinizi listelemek için Wix üzerinden kurulan e-ticaret sitenizle birlikte online Pazaryerlerini ve sosyal medyayı kullanabilirsiniz.
- Müşterilerinize dilerseniz ücretli mağaza aboneliği sunarak müşteriye özel farklı üyelik alternatifleri oluşturabilirsiniz.
- E-posta pazarlama, sosyal medya reklamları ve daha pek çok pazarlama uygulamaları için Wix’ten destek alabilirsiniz.
- Global pazarlara açılmak için çok dilli vitrin oluşturabilirsiniz.
- Teslimat ve faturalandırma süreçlerini ilgili Wix uygulamaları ve ayarlamaları sonrası 7 gün 24 saat kontrol altında tutabilirsiniz.
Wix E-Ticaret Sitesinin Dezavantajları Nelerdir?
Yüksek rekabetin yer aldığı e-ticaret altyapı hizmet sağlayıcılarının güçlü yönleri olduğu gibi zayıf yönlerinden bahsetmek mümkündür. Düşük maliyeti, özelleştirme için sunulan gelişmiş özellikleri ve pek çok markaya ilham olan pazarlama stratejileri ile güçlü bir görüntü veren Wix’in e-ticaret sitesi kurmak isteyen girişimciler için sunduğu hizmetlerin dezavantajları şu şekilde sıralanabilir:
- Seçilen temayı değiştirmek zordur.
- Stok bitince bildirim göndermemesi nedeniyle stok takibine fazla zaman harcamak gerekir.
- Mobil uyumluluk konusunda her zaman iyi sonuçlar ortaya çıkmaz.
- Açık kaynaklı değildir.
- Ürün varyasyonları sınırlıdır.
Wix E-Ticaret Paket Ücretleri Nedir?
Profesyonel bir web sitesi kurmak için ücretli paket seçenekleri ile birlikte Wix’te 3 farklı e-ticaret paketi yer alır. Premium hesap olarak da tanımlanan bu üç paket fiyatı 35 TL’den başlar ve 73 TL’ye kadar değişen özellikler nezdinde fiyatlar farklılık seyreder. Wix e-ticaret paketleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için aşağıda paylaşılan başlıkları takip edebilirsiniz:
Temel İşletme
Wix Temel İşletme paketi aylık 35 TL fiyatla kullanılabilir. Paket 20 GB depolama alanı ve 5 saat video saati sunmanın yanında 2.500 TL değerinde reklam kuponu ve 7/24 müşteri desteği gibi artılara sahiptir.
Temel İşletme paketi sınırsız ürün ile terk edilmiş sepet hatırlatması desteği sağlamaktadır. Sosyal medya kanallarından satış yapmak için Wix’in en düşük ücretli paketi olan Temel İşletme paketine abone olabilirsiniz.
Sınırsız İşletme
Wix Sınırsız İşletme paketi ücreti aylık 50 TL’dir. Müşteri hesapları, özel domain, 1 yıllık ücretsiz domain ve sınırsız bandwith gibi klasik desteklerle birlikte Sınırsız İşletme paketinde depolama alanı 35 GB’a çıkar. Ayrıca video saati 10 saat olarak belirlenmiştir.
2.500 TL değerindeki reklam kuponu bu pakette de müşteriye sunulurken, 7/24 müşteri desteği, sınırsız ürün ve terk edilmiş sepet hatırlatması gibi destekler mevcuttur. Bu pakette Temel İşletme paketine ek olarak abonelik, birden çok para birimi, aylık 100 işleme kadar otomatik satış vergisi, alışveriş platformlarında satış ve Modalyy ile 250 ürüne kadar dropshipping imkanı tanınmaktadır.
VIP İşletme
WIX VIP İşletme paketi aylık ücreti 73 TL’dir. Wix’in en dolu e-ticaret paketi olan VIP işletme paketinde, Sınırsız İşletme paketine ek olarak sınırsız video saati, özelleştirilmiş raporlar, öncelikli müşteri desteği, aylık 500 işleme kadar otomatik satış vergisi, dropshipping’de sınırız ürün ve KudoVuzz ile 3 bin ürün incelemesi destekleri öne çıkar. Ayrıca VIP İşletme paket kullanıcıları Smile.io’dan sadık müşteri edinme programı desteği alabilmektedirler.
PayTR ile Wix Üzerinden Güvenli Ödeme Alma
Wix, dünya çağında 50’yi aşan sayıda ödeme sağlayıcısı arasından seçim yapmanızı sağlar. Bu noktada Wix’in temel parolası “güvenli ödeme” ve “sektör liderliği” olarak karşımıza çıkar. Güvenli ödeme imkanı tanıyan altyapı sağlayıcılar ile çalışan Wix, Türkiye’nin en güvenli ödeme altyapısı PayTR’ı da destelemektedir.
PayTR, 12 yılı aşmış tecrübesi ve güvenlik konusunda gelişmiş sanal POS hizmetleri ile ülkemizin lider ödeme sağlayıcısıdır. Ertesi gün ödeme avantajı, zengin banka desteği, PCI-DSS uyumluluğu, düşük komisyon ücretleri ve üstün güvenlik önlemleri ile Türkiye’nin en çok kullanılan ödeme altyapı hizmet sağlayıcısıdır. Dövizle ödeme, linkle ödeme ve son FinTech gelişmeleri ışığında çeşitlendirilen yenilikçi hizmetleri ile PayTR, Wix ile yaptığı anlaşma sonrası Wix e-ticaret sitelerinde güvenle kullanılabilmektedir.
PayTR ödeme altyapısını Wix kontrol paneliniz üzerinden kolayca bağlayabilirsiniz. Kurulan bağlantı sonrası e-ticaret mağazanızda yapılan her satış için banka ve kredi kartı ile yapılan ödemeler PayTR sanal POS sistemleri üzerinden gerçekleştirilir. Wix sitenize PayTR ödeme altyapısını nasıl bağlayacağınızı merak ediyorsanız aşağıda paylaşılan işlem sıralamasını takip edebilirsiniz:
- Wix sitenizin kontrol paneline gidin ve “Ödeme Kabul Edin” sekmesine giriş yapın.
- Açılan sayfada “Diğer Ödeme Seçenekleri Görüntüle” üzerine tıklayın.
- PayTR yanında yer alan “Connect” ya da “Bağla” butonuna tıklayın.
- “Etkinleştirmek İçin Hesap Kur” seçimini yapın.
- PayTR hesabınız varsa size gönderilen Merchant ID, Merchant Key ve Merchant Salt bilgilerini girmenin ardından “Giriş Yap” butonuna tıklayın.
- Eğer PayTR hesabınıza yoksa yeni hesap oluşturmanın ardından PayTR tarafından gönderilen onay e-postasında yer alan Merchant ID, Merhant Key ve Merchant Salt bilgilerini kopyalayarak kullanın.
Wix, dünya çapında 200 milyondan fazla kullanıcıya birinci sınıf bir platform sunan ve herhangi bir kod bilgisi gerektirmeden web sitesi hazırlama imkanı tanıyan bir altyapı hizmet sağlayıcısıdır. Herhangi bir deneyime sahip olmasanız bile kişisel, kurumsal ya da e-ticaret sitenizi Wix üzerinden kolayca oluşturabilirsiniz.
Wix, 2006 yılında Nadav Abrahami, Avishai Abrahami ve Giora Kaplan tarafından İsrail’de kuruldu. Aradan geçen yıllar sonunda ise Wix bugün dünya çapında 200 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih edilen küresel bir altyapı hizmet sağlayıcısı konumuna gelmeyi başarmıştır.
Wix, ayda 35 TL’den başlayan üç farklı paket seçeneği ile hizmet verir. Wix Temel İşletme Paketi aylık 35 TL, Sınırsız İşletme Paketi aylık 50 TL ve VIP İşletme Paketi aylık 73 TL fiyatla ücretlendirilir.
Wix’e kayıt olmak ücretsizdir. Eğer Premium e-ticaret paketleri arasından seçmek isterseniz aylık 35 TL’den başlayan fiyatlarla en popüler Wix paketlerini kullanablirsiniz.
Wix ile tasarlanan sitelerin öne çıkan en önemli özelliği kolay ara yüzü ve gelişmiş ödeme çözümleri desteğidir. Bunun yanında çok kanallı satış, entegre gönderim çözümleri, özel domain kullanımı, uçtan uca karşılamak ve güvenilir dropshipping hizmetleri gibi ayırt edici özellikler Wix sitelerini tanımlar.
Wix üzerinden alan adı alınabildiği gibi mevcut alan adı kullanılabilir. Bunun için e-ticaret sitenizi ücretsizden Premium plana yükseltmeniz gereklidir.
Wix ile e-ticarete sınırlı deneme engeline takılmadan katılabilirsiniz. Ücretsiz olarak e-ticaret sitesi kurulabilen Wix ile yurtiçi ve yurtdışı internetten satış yapabilir, dilerseniz işletme ve e-ticaret Premium paketlerine geçiş yaparak profesyonelleşebilirsiniz.
Wix, tüm sitelerinde HTTPS ve SSL sertifikası bulunmaktadır. Bu opsiyonları ücretsiz plandaki sitelerde de sunan Wix güvenliğe önem vermektedir.
Wix, Wix SEO Wiz adı ile geliştirilen ve popüler site oluşturucular arasındaki en iyi SEO araçlarından birisine sahiptir. Wix SEO Wiz’de seçilen anahtar kelimelere göre optimizasyonlar için yol gösterici özelliklere, eğitimlere ve özel kontrol listelerine varana dek SEO için pek çok detay düşünülmüştür.
Wix’te üst seviye hosting planları dahil olmak üzere pek çok şey ücretsiz sunulur. Wix üzerinden e-ticaret sitenizi kurarken ek bir hosting maliyetine üstlenmeniz gerekmez.
Wix ile kurulan e-ticaret sitelerinde yapılan satışlardan herhangi bir komisyon kesintisi Wix tarafından yapılmaz. Komisyon kesintileri seçilen ödeme yöntemine bağlı olarak bahsi geçen ödeme altyapı sağlayıcısı tarafından yapılmaktadır.
Wix ile sitenizi yayına almak için Editör’ün üst araç çubuğunu kullanabilirsiniz. İstediğiniz zaman sitenizi yayına almanızı sağlayan bu araç çubuğunun sağ üst köşesindeki “Yayınla” seçeneğini kullanmanız yeterlidir.
Wix aboneliğini kapatmak için otomatik yenilemeyi kapatmanız gerekir. Otomatik yenilemeyi kapatmak içinse Wix hesabınızdaki “Premium Hesaplar” sekmesine girin ve bahsi geçen planın yanındaki “Daha Fazla Göster” simgesine tıklayın. “Paketi İptal Et” seçeneğine tıklamanın ardından “Şimdi İptal Et” seçeneğine tıklayın ve iptal nedeninizi belirterek işlemini tamamlayın.
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
Abonelik Modeli ile Müşteri Ömrü Değerini (LTV) Maksimize Etmenin Yolları
Günümüzde, işletmelerin sürdürülebilir büyüme sağlaması için abonelik modeli müşteri ömrü değeri (LTV)
2D POS Cihazı Nedir ve Nasıl Çalışır?
Dijital çağda, işletmelerin ödeme süreçlerinde güvenli ve hızlı çözümler sunması büyük önem taşıdığ
3D Secure Ödeme İşlem Başarısızlıklarını Azaltmak için En İyi Uygulamalar ve Stratejiler
3D Secure ödeme sistemleri, e-ticaret ödeme güvenliğini artırmak ve kullanıcıları dolandırıcılığa karşı k