Logo Logo

E-Ticaret Sitelerine XML Bayilik Veren Firmalar

İçindekiler
15.02.2022 - 8 dk Okuma Süresi

Artan e-ticaret hacmi, yeni girişim fikirlerinin online satış üzerine kurgulanmasını artırırken, e-ticarette yeni yaklaşımların gelişimini de tetikledi. Kendi ürünlerinin satışı için e-ticarete atılan pek çok işletmenin yanında online pazaryeri mağazaları, dropshipping ya da XML bayilik sistemi gibi farklı satış tekniklerinin e-ticaret uygulamaları giderek artmaktadır. E-ticaret sitelerine XML veren firmalar girişimcilere internetten satış yapmanın kapılarını aralarken, satış yapmak istenilen ürün grubu için operasyonel giderleri azaltma avantajı sunmaktadır. Giderek daha fazla tercih edilen XML bayilik sistemi ve bu sisteme dahil olunabilecek web siteleri hakkında merak edilen her detayı rehber yazımızda bir araya getirdik.

E-ticaret veri analizi

XML Nedir?

XML, internet kullanılarak veri alışverişi yapmak adına geliştirilen bir işaretleme dilidir. Türkçeye “Genişletilebilir İşaretleme Dili” olarak çevrilen İngilizce “Extensible Markup Language” teriminin kısaltması olarak kullanılan bu dil, internet aracılığı ile veri alışverişi yapan platformlar ve sistemler arasında gerçekleşen veri iletişimini belirli bir standarda bağlamak adına geliştirilmiştir.

XML kodlama

Herhangi bir yazılım ya da veri tabanında kullanılan verilerin taşınmasında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak adına geliştirilen XML, Microsoft teknolojisi kadar eskidir. W3C yani “World Wide Web Consortium” tarafından tasarlanan bu veri iletişim standardı günümüzde veri tabanlarının aktarımı, bilimsel içerik depolaması, e-ticaret, finansal verilerin elde edilmesi ve dosya sistemlerinin düzenlenmesi gibi çok geniş bir alanda kullanılmaktadır.

XML’nin Avantajları Nelerdir?

Farklı kategorilerde faaliyet gösteren toptancıların ürünlerini satabilmek için XML veren firmalar ile çalışmak yeterlidir. Size para ve zaman kaybettiren detaylardan sıyrılma şansı sunan XML bayilik sistemi ile elde edeceğiniz kazanımlar şu şekilde özetlenebilir:

Stok Maliyetine Son

XML üzerinden satış yapmak, seçtiğiniz bir toptancının ürünlerini satmanız yani stok tutmamanız anlamına gelir. XML bayilik sistemi ile satış fiyatında önemli bir yer tutan depo maliyetlerini ortadan kaldırarak daha avantajlı fiyatla müşterilerinize ürün sunabilirsiniz.

Ürün Yükleme Zamanından Tasarruf

XML veren firmalar ile çalıştığınızda, ürün yükleme ve ürün içerik girişi gibi zaman kaybettiren detaylarda kaybolmak kurtulabilirsiniz. E-ticaret sitenize XML entegre edilerek tüm bu süreçleri sizin adınıza toptancınız yönetir. Kar marjını belirleyerek ürün fiyatlarını değiştirmeniz halinde toptancınız tarafından sisteme yüklenen ürünlerin satışına odaklanabilirsiniz.

Paketleme ve Kargo Süreçlerinden Muafiyet

XML bayilik sistemi size zaman ve para kaybettiren her detaydan muaf olmanızı sağlar. Ürün paketleme ve kargo muafiyeti de buna verilebilecek en güzel iki örnektir. Bu iki satış aşamasına dahil olmaktan kaçınarak ilave personel tedariki ya da fiziksel yorgunluk gibi olumsuzlukları ortadan kaldırabilirsiniz.

XML Veren Firmalar Listesi

E-ticaret siteniz için belirli kategorilerde XML bayiliği alabileceğiniz firmalar, yukarıda sıralanan avantajlar ile sorunsuz bir internetten satış deneyimi yaşamanızı sağlar. Bahsedilen tedarikçiler ile stoksuz satış yaparak sadece kar marjınıza odaklanabilirsiniz. Bu sisteme dahil olmak için başvurabileceğiniz XML veren firmalar listesine gelin hep birlikte göz atalım.

E ticaret çalışanı

Giyim Kategorisinde XML Veren Firmalar

XML bayiliği alınabilecek firma sayısı bakımından en fazla alternatif giyim kategorisinde yer alır. Her ne kadar çok sayıda firma yer alsa da sorunsuz çalışılabilecek firmalar şu şekilde listelenebilir:

YokYok: Başta giyim olmak üzere ayakkabı, aksesuar, kozmetik ve sağlık gibi 50 binden fazla ürün seçeneği bulunan YokYok, XML bayilik sistemi için giyim kategorisinde tercih edilebilecek firmaların başında gelir. Satışı yapılan her ürün için %25 komisyon oranı ile çalışan YokYok; aylık, yıllık veya ömür boyu bayilik gibi farklı paketler ile hizmet verir.

İç Giysim: Dropshipping sistemi ile çalışan İç Giysim, kadın ve erkek iç giyim ürünlerinden plaj ürünleri ve fantezi giyim gibi zengin ürün çeşitliğine sahiptir. Geniş bir iç giyim ürün skalası ile en çok aranan parçaları internetten satmak için XML bayilik sistemi ile çalışa İç Giysim’i tercih edebilirsiniz.

Moda Merve: Tesettür giyim konsepti ile XML bayiliği veren Moda Merve, çok sayıda ürün seçeneğine sahip olan işletmeler başında gelir. Dış giyim, başörtü, çanta, ayakkabı ve kombin ürün gibi zengin ürün skalası ile internetten satış yapmak için Moda Merve XML bayiliğine başvurabilirsiniz.

Sihirli Ayakkabılar: Ayakkabı, kadın kıyafet, gözlük ve çanta gibi farklı ürün seçeneklerinin yer aldığı Sihirli Ayakkabılar, e-ticaret sitelerine XML bayiliği vermektedir. Pek çok ayakkabı çeşidini internetten satış yapmak için Sihirli Ayakkabılar XML entegrasyon çözümlerinden yararlanabilirsiniz.

Mutfak Ürünleri Kategorisinde XML Veren Firmalar

Mutfak kategorisinde XML bayiliği veren iki firma, rakiplerine göre SEO ve ürün çeşitliliği gibi artıları ile öne çıkmaktadır. E-ticaret sitenizde mutfak ürünleri satışı yapmak için XML bayiliği alabileceğiniz firmalar şu şekilde paylaşılabilir:

Stok Hanem: Stok Hanem, çok sayıda ürün grubu ile öne çıkan önemli firmalar başında gelir. Saat 12:00’ye kadar gelen siparişler için aynı gün kargo eden şirketten XML bayiliği almak için 1.000 TL ödeme yapmanız yeterlidir.

EWS: Mutfak ürünleri ve ev gereçleri için EWS’den XML bayiliği alabilirsiniz. 7 farklı kategoride hizmet veren firma, XML bayileri için %40 iskonto tanımlamaktadır. XML için kendi kargo sözleşmesi olan bayiler, pazaryerlerinde satış yapan ve çalıştığı pazaryerinin kargo sistemini kullanan bayiler ve Gittigidiyor’da satış yapmasına karşın platform ile kargo anlaşması bulunmayan bayiler için 3 farklı bayilik modeli bulunmaktadır.

PetShop Kategorisinde XML Veren Firmalar

İnternetten satılan popüler ürün grupları arasında yer alan Petshop ürünlerini XML bayiliği alarak e-ticaret sitenizden satabilirsiniz. Petshop kategorisinde stoksuz satış için bayilik alabileceğiniz firmalar şu şekilde sıralanabilir:

Petgarden: Kedi ve köpek için üretilen ürünler yanında kuş, kemirgen ve sürüngen ürünlerine sahip olan Petgarden, XML bayiliği vermektedir. Zengin evcil hayvan ürün skalası ile e-ticarete giriş yapmak için Petgarden ile çalışabilirsiniz.

Hızlımama: Binlerce ürün çeşitliliğine sahip olan Hızlımama, XML entegrasyonu yolu ile bayilik vermektedir. Evcil hayvanlara yönelik üretilen ürünler ile kar marjınızı belirleyerek internetten satı yapmak için Hızlımama’yı tercih edebilirsiniz.

Elektronik ve Bilgisayar Kategorisinde XML Veren Firmalar

Elektronik ve bilgisayar kategorisi de tıpkı giyim kategorisinde olduğu gibi çok sayıda firmanın XML bayiliği verdiği alanlar başında gelir. Dünyaca ünlü teknoloji markalarına ait ürünlerin satışını yapmak için XML bayiliği alabileceğiniz firmalar şu şekilde sıralanabilir:

Arena Bilgisayar: Dell, Lenovo, Microsoft, Acer ve HP gibi önde gelen bilgisayar markalarına ait son teknoloji ürünlerin satışını yapan Arena Bilgisayar, XML bayiliği vermektedir. Bilgisayar ve ek parçaları satışı için iyi bir satıcı aradığınızda Arena Bilgisayar’dan XML bayiliği almayı tercih edebilirsiniz.

İndex Bilgisayar: Dünyanın teknoloji lideri markalarının satışını yapan İndex Bilgisayar, XML bayiliği alabileceği firmalar arasında yer alır. Bilgisayar ve ek parçaları, yazıcı ve network ürün gruplarının satışını yapmak için İndex Bilgisayar’ın bayisi olabilirsiniz.

Anne ve Bebek Kategorisinde XML Veren Firmalar

Her dönem internetten satılan en popüler ürün grupları listelerinin ilk sıralarında yer alan anne ve bebek ürünleri kategorisinde XML bayiliği veren firmalar bulunmaktadır. Süt tozu, hamilelik kıyafetleri, oyuncak, bebek bezi ve bebek kıyafeti gibi çok satan ürün gruplarının yer aldığı bu kategori için XML bayiliği alabileceğiniz firmalar listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Bebeğim Olacak: Anne ve bebek ürünleri kategorisinde ücretsiz XML bayiliği veren Bebeğim Olacak, e-ticaret sitelerine sunduğu entegrasyon çözümleri ile işinizi kolaylaştırır. XML bayiliği avantajlarından anne ve bebek kategorisi ürünleri için yararlanmak için Bebeğim Olacak ile iletişime geçerek süreci başlatabilirsiniz.

Yeni Toptancı: Anne ve bebek ürünleri yanında farklı ürün gruplarının da satışını yapan Yeni Toptancı, anne ve bebek ürünleri satışı yapmak isteyen girişimcilere XML bayiliği vermektedir. Şirket tarafından sunulan dropshipping sözleşmesini onaylayarak e-ticaret sitenizde satış yapmaya başlayabilirsiniz.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir