Logo Logo

KOBİ’lerin E-ihracat Süreçlerine de Katkı Sunuyoruz

İçindekiler
27.10.2021 - 6 dk Okuma Süresi

PayTR Kobilife Dergisi Ekim 2021 röportajı:

PayTR CEO: Tarık TOMBUL

PayTR’ı Kısaca Okuyucularımıza Tanıtır Mısınız?

12 yılı aşkın süredir fintek alanında faaliyet gösteren PayTR olarak; bugün her segment ve sektörde hizmet veren 50 binden fazla işletmeyi Sanal POS üzerinden kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar ile ödeme alma, Linkle Ödeme, Pazaryeri (Marketplace) Çözümü, Kart Saklama, Mobil POS, Döviz ile Satış, Sanal Cüzdan, Tekrarlayan Ödeme (Abonelik Modeli), Havale/EFT, Sahtecilik Önleme (anti-fraud), yurt dışında sıklıkla kullanılan “Sonra Öde” ve B2B firmalar için tahsilat modülü gibi ihtiyaç duyabilecekleri her türlü ödeme hizmetiyle buluşturuyoruz. Ayrıca KPay ile QR kodla ödeme, OvO ile oWallet üzerinden uygulamaya ihtiyaç duymadan Apple Wallet, Google Wallet gibi sistemlerden ödeme alma hizmetlerimiz de mevcut.

Geçtiğimiz Haziran ayında da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) tebliğiyle Elektronik Para alanında hizmet vermek üzere lisans başvurumuz onaylandı ve şirketimizin faaliyet izni kapsamı genişletildi. Bu tarih itibarıyla E-Para lisansı kapsamında yeni hizmetlerimizi hayata geçirmek üzere geliştirmelerimize başladık ve alanında uzman yeni ekip arkadaşlarımızı bünyemize kattık. Bunun yanı sıra ödeme noktasında POS ve işlem maliyetlerini azaltmak ve alternatif ödeme yöntemleriyle dönüşüm oranını artırmak isteyen üye iş yerlerimiz için birçok çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalar, tamamen müşteri deneyimi veya ihtiyacı odaklı.

PayTR’ın inovasyona bakış açısı tecrübeye dayanıyor. Kuruluşundan bu yana geçen 12 yılda sektörel anlamda sahip olduğumuz bilgi, ekiplerimizin uzun süredir PayTR çatısı altında olması, masanın üzerine koyulan verileri hem çeşitlendiriyor hem de doğru adımlar atmamızı sağlıyor. İhtiyaç duyularak talep edilen geliştirmelere, ihtiyaç duyulduğu henüz fark edilmemiş yeni geliştirmeleri de katıyoruz. En önem verdiğimiz konu; ürün bir ihtiyacı çok basit bir şekilde görüyor mu ve hangi yeni özellikle pazarda farklılaşıyor. Bunlar bizi sürekli inovasyona doğru sürüklüyor. En önemlisi bütün bu yenilikleri tüm üye iş yerlerimizin kullanımına sunuyoruz.

İzmir merkezli bir kuruluş olan PayTR’da bugün 41’i kadın olmak üzere toplam 79 kişi çalışıyor. Hem İzmir merkez hem de İstanbul ofislerimizde, müşteri memnuniyeti odaklı geliştirdiğimiz yapımızda üye iş yerlerimize her daim “Biz buradayız, bir ihtiyacınız var mı?” diyen uzman ekiplerimiz bulunuyor. Bu sayede, 2009 yılında bir startup fikriyle başlayan yolculuğumuzda bugün Türkiye’nin en köklü ödeme kuruluşu olarak binlerce KOBİ’nin dijitalleşmesine öncülük edebiliyoruz.

PayTR Olarak KOBİ’lere Yönelik Ne Tür Çalışmalarınız ve Paketleriniz Var? KOBİ’lere Hangi Mesajları Vermek İstersiniz?

Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, müşteri beklentilerinin değişmesi, fintek ürünlerinin kolay kullanımıyla geleneksel bankacılığa alternatif olması, devlet teşvikleri, e-ihracattaki büyüme gibi konular finteklerde bir artış meydana getirdi. Fintek şirketleri; daha hızlı yapısıyla KOBİ’lerin beklentilerini çok daha kolay karşılayabiliyor.

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler, artık tüm bankalara ayrı ayrı Sanal POS başvurusu yapmalarına gerek kalmadan, PayTR Sanal POS sayesinde tek entegrasyonla yerli ve yabancı tüm kart ailelerinden ödeme alabiliyor. Ayrıca başlangıç ücreti, aylık/yıllık aidat ve gizli ek maliyetler de bulunmuyor.

Bugün dünyanın her yerindeki tüketiciler, mal ve hizmet alımlarını PayTR Sanal POS’ları üzerinden saniyeler içinde sorunsuz olarak tamamlayabiliyor ve üye iş yerimiz olan KOBİ’ler de dünyanın her noktasındaki müşterilerinden ödemelerini PayTR aracılığıyla alabiliyorlar. Bu noktada PayTR olarak KOBİ’lerin e-ihracat süreçlerine de katkı sunuyoruz.

E-ticaret faaliyetleri yürüten KOBİ’ler, PayTR’ın tüm ödeme hizmetlerinden yararlanabildiği gibi, B2B ve B2C’de faaliyet gösteren ancak web sitesi olmayan KOBİ’ler de PayTR’ın Link ile Ödeme hizmeti sayesinde, oluşturdukları link üzerinden bayileri ve müşterilerinden SMS, e-posta kanalıyla ya da Whatsapp’tan ödeme alabiliyorlar.  Ayrıca link ile ödeme alma hizmeti Instagram’dan satış yapan işletmeler için de oldukça avantajlı.

Hedef ve Yatırımlarınız Hakkında Bilgi Verir Misiniz?

2021 yılı, dijital dönüşümün hızla devam etmekte olduğu, açık bankacılıkla ilgili daha çok konuştuğumuz bir yıl oldu. Hayatları kolaylaştırma vizyonumuz doğrultusunda, 2022 yılında hızımızı daha da artırarak, ödemeye ilişkin tüm partilere kolaylıklar sağlamaya devam ediyoruz. Bu yıl, büyümemizi hızlandırmak ve Türkiye dışına nasıl çıkabiliriz konusu gündemimizdeydi. Bunun için bir yatırım ortağına ihtiyacımız vardı. Türkiye’nin en büyük özel sermaye fonu Actera ile yatırım ortaklığı anlaşması imzaladık. Bu anlaşmayla Actera, sadece bu amaçla Luxemburg’da kurduğu Financial Technologies S.a.r.l. isimli şirket aracılığıyla PayTR’ın yüzde 60 hissesine sahip oldu. Alınan yatırımın bize katacağı güçle hedefimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. İnovasyon yatırımları yaparak çok yönlü bir FinTech şirketi haline gelmeyi hedefliyoruz.

E-para alanında hizmet vermeye başlayacağımız yeni bir iş birliğine imza attık. E-para şirketi AkÖde’nin geliştirdiği yenilikçi finansal bir mobil platform olan Tosla müşterileri PayTR iş birliğiyle ödeme yapabiliyor. Aynı zamanda PayTR üye iş yerleri kullandıkça para kazandıran Tosback uygulamasıyla online mağaza alışverişlerinde yüzde 50’ye varan Tosback indirimlerinden faydalanabiliyor.

2021 yılını tamamlarken hedefimiz 6 milyarlık bir hacme ulaşmak. 2025 yılına kadarki hedefimiz ise Türkiye’den bir fintek unicorn’u çıkarmak.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir