Logo Logo

Çok Satacak Kârlı Ürünler Nasıl Bulunur?

İçindekiler
25.05.2021 - 6 dk Okuma Süresi

Hevesli girişimcilerin karşılaştığı en büyük zorluklardan birisi çok satacak, kârlı ve trend olan ürünler bulmaktır, peki bu ürünler nasıl bulunur, sıkı bir araştırma için bilmeniz gerekenler nedir, özetledik.

İnternette çok satacak kârlı ürünler nasıl bulunur?

Ürün fikirlerini üzerinde çalışmak yanıltıcı bir süreç olabilir. Birçok girişimci fikirlerine aşık olarak insanların gerçekten ne istediğine dair açık görüşlülüklerini kaybeder ve analiz felci yaşar. Bunun tam tersi ise satabileceğiniz her şeyin zaten satılıyor olduğunu düşünmektir. Her ikisi de ürün geliştirme sürecinin tehlikeli tuzaklarındandır. Bu blog yazımızda, çevrimiçi mağazanızda satabileceğiniz başarılı ürünler bulmanın pratik yollarına göz atıyoruz:

Müşterilerin bir sorununu çözün

Müşterilerin bir sorununu çözmek, insanların istediği bir ürün geliştirmek için en etkili yaklaşımdır. Müşterin günlük yaşantılarında karşılaştıkları bir sorun kadar, mevcut bir ürün yelpazesinde sık karşılaşılan hayal kırıklıklarını gidermek de etkili bir yoldur. Fark ettiğiniz zorluklar ve küçük rahatsızlıklar, kârlı ürün fikrinizi bulmak için tam da ihtiyacınız olan ipuçlarını barındırabilir.

Hevesli hobicilere hitap edin

Tüketiciler belirli bir hobi konusunda tutkulu olduklarında, tam olarak istedikleri ürünü elde etmek için kesenin ağzını açmaya daha meyillidirler. Bu ödeme istekliliği, herhangi bir ürünün veya ürün grubunun potansiyel fırsatını değerlendirirken önemli bir ölçüt olabilir. Örneğin golfçüler, kendilerine en uygun ekipmanlar için binlerce dolar harcamalarıyla tanınırlar. Hevesli müşteriler satın aldıkları ürünlerden daha fazla değer elde ettiklerinden, size markanızla daha yüksek düzeyde etkileşim ve sadakat gibi ilave avantajlar sağlayabilirler.

Kişisel ilgi alanlarınıza odaklanın

Benzersiz bir ürün oluşturmak ve konumlandırmak için bilgi birikiminizi kullanmak son derece karlı olabilir. Kurucu ve pazar uyumu önemlidir çünkü bir iş kurmak çok zor bir girişimdir ve sattığınız şeye derinlemesine yatırım yapıyorsanız motive ve engellerin üstesinden gelmek için daha donanımlı olmanız büyük bir avantajdır.

Mesleki deneyiminizi değerlendirin

Belirli bir sektörde çalışmak veya geçmişte çalışmış olmak sizi avantajlı kılabilir. Uzmanlığınızı kendi çevrimiçi işinize dönüştürmek, diğerlerinin kopyalamasının kolay olmadığı bir yaklaşımla pazara girmenin akıllıca bir yoludur.

Trendlere duyarlı olun

Bir eğilimi erkenden fark etmek, yeni bir işletme için önemli bir kazanç olabilir. Piyasada bir yer edinmenizi ve hatta diğerlerinden önce davranarak liderliğe oynamanızı mümkün kılabilir. Dijital pazarlamanın doğası sayesinde, yeni ortaya çıkan bir trend üzerinden yok denebilecek kadar az yatırımla SEO trafiği oluşturma fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Bu noktada dikkate alınması gereken püf nokta geçici moda ile gerçek bir eğilimi birbirinden ayırt edebilmektir. Moda, tamamen yeniliğe ya da bir muziplik temel alınarak ilgi odağı haline gelen bir şeydir; harika pazarlama fırsatları sunabilirken, talep geçicidir ve işinizi bunlara dayandırmanız tavsiye edilmez. Öte yandan eğilimler, mevcut bir ihtiyacı yeni bir şekilde giderir, bu yüzden onlara karşı gösterilen talep bir modanınkinden çok daha uzun solukludur.

Potansiyel fırsatları fark etmek ve trendleri yakalamak için kullanabileceği birkaç yöntem vardır:

  • Sosyal dinleme: Bu pratik, Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlardaki trend konuları takip etmeyi içerir.
  • Google Trendler: Google Trendler aracını kullanarak hangi konulara hangi zamanlarda ne kadar ilgi gösterildiğini ve ilginin kalıcı olma sinyalleri verip vermediğini görebilirsiniz.
  • Trend HunterTüketici iç görülerini ve yeni fırsatları belirlemek için verileri, yapay zekayı ve gerçek insanları kullanan bu platformdan faydalı bilgiler elde edebilirsiniz.
  • Reddit: Neredeyse her konuyla ilgili forumlara ev sahipliği yapan Reddit, dünyadaki insanların neler konuştuğunu görmek için önemli bir kaynak.

Mevcut ürünlerle ilgili müşteri incelemelerini okuyun

Müşteri incelemelerinden edinebileceğiniz çok sayıda bilgi vardır. İlgi gören bir çevrimiçi mağazanız varsa, müşterilerin mevcut ürünleriniz hakkında neler söylediğini görebilirsiniz. Bu yorumlar, bir sonraki ürününüzü geliştirmek için ilham kaynağı olarak kullanabileceğiniz eğilimlere dair bilgiler içerebilir. Başarılı bir ürün geliştirmek için özellikle müşterilerin dikkat çektiği eksikliklere ve şikayetlerine dikkat etmelisiniz.

Henüz bir e-ticaret mağazası kurmadıysanız, girmek istediğiniz sektördeki diğer markaların ürünlerine gelen müşteri incelemelerine göz atın. Halihazırda başarılı olan ürünlerle ilgili istekler ve şikayetler, başarılı bir ürün için bilmeniz gereken birçok şeyi size altın tepside sunar. Keşfedilecek sektör veya ürün kategorisinden emin değilseniz, belirli bir demografiyi düşünün ve bu kişilerin yöneldiği markalara ve ürünlere odaklanın.

Anahtar kelimelerde ürün fırsatları bulun

Arama motorlarından gelen organik trafik önemli bir pazarlama kanalıdır. Anahtar kelime fırsatlarını aramak, insanların kullandığı arama sorgularına ve aylık arama sayısına bakmak, bu aramalar için genel rekabete dayalı olarak stratejik bir ürün sorgulamak anlamına gelir.

Bu yaklaşım oldukça teknik olabilir ve anahtar kelime araştırmasının yanı sıra arama motoru optimizasyonu konusunda orta düzeyde bilgi birikimine sahip olunmasını gerektirir. Bunun başlıca avantajı ürün talebini mevcut anahtar kelimelerle eşleştirmenin Google’dan tutarlı organik trafik elde etmenin etkili bir yolu olmasıdır. Ancak bir ürünü satmak için yalnızca arama motoru trafiğine güvenirseniz, Google algoritmasında sık sık yapılan değişikliklere karşı hassas hale gelirsiniz.

İnsanların ürünleri arattıkları tek yerin Google olmadığını unutmayın. Çevrimiçi pazaryerlerinin de kendi arama işlevleri de vardır. Aşağıda, satacağınız bir sonraki ürünü bulmanıza yardımcı olabilecek popüler arama terimlerini ortaya çıkarmak için kullanabileceğiniz birkaç araç bulabilirsiniz:

  • Keywords Everywhere
  • Keyword Tool
  • Keyword Inspector
  • Helium 10
  • Sonar

Popüler pazaryerlerinde nelerin trend olduğunu kontrol ederek ilham alabilirsiniz. Amazon, Etsy, eBay ve Alibaba gibi platformlarda en çok satılan ve en çok istek listesine eklenen ürünleri birkaç tıklamayla görebilirsiniz.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir