Logo Logo

Akınsoft Nedir? Akınsoft E-Ticaret Paketi Özellikleri Nelerdir?

İçindekiler
25.10.2022 - 13 dk Okuma Süresi

Akınsoft, 28 yıllık geçmişi olan bir şirkettir. Şirket kurulduğu günden bu yana ürettiği, altyapısını sağladığı yazılımlarla dünya çapında bilinir hale gelmiştir. Türkiye’de bayilik sistemiyle çalışan Akınsoft; AR-GE, kalite kontrol, programlama gibi farklı alanlarda hizmet vermektedir. 

Akınsoft, e-ticaret alanında en popüler altyapı sağlayıcılar arasında yer alır. Bu noktada birçok firmanın güvenini kazanan şirket, farklı e-ticaret paketleri ile farklı ihtiyaçlara uygun çözümler üretir. Akınsoft e-ticarete ilk defa başlayacak olanlara sektöre başarılı bir şekilde girmeleri için yardımcı olur. Bir diğer husus da e-ticarette uzun yıllar var olan firmalarla ilgilidir. Her ne kadar e-ticarette mevcut bir siteye ya da iş hacmine sahip olsanız da Akınsoft’la daha iyi bir noktaya gelebilirsiniz. 

Akınsoft ile tüm KOBİ’ler internetteki yerini alabilir. Tüm detayları Akınsoft profesyonelliğine emanet ettiğiniz takdirde sadece satış odaklı hareket edebilir ve ardından uzun vadede kalıcı bir başarıya ulaşabilirsiniz. Farklı e-ticaret yazılımları arasından ihtiyacınıza en uygun seçimi yaparak faaliyetlerinize başlayabilirsiniz.

Akınsoft Ne İşe Yarar?

Akınsoft, farklı e-ticaret paketlerini bir arada sunan bir şirkettir. Zaman zaman farklı kampanyalar düzenleyerek fiyatlarını daha uygun bir yapıya kavuşturan şirketin e-ticaret paketleri farklı özelliklere sahiptir. Başlangıç paketlerinde temel özellikler yer alır. İleri seviye özellikler taşıyan bir e-ticaret sitesine sahip olmak için daha yüksek bir bütçe ayırmanız gerekir.

E-ticarete en iyi altyapıyla başlamak ve sitenizi kullanırken farklı sorunlarla karşılaşmamak için Akınsoft’u tercih edebilirsiniz. Deneyimli ve alanında uzman bir yazılımcı kadrosuyla çalışan Akınsoft ile e-ticaret sitenizin kurulumunu gerçekleştirdiğiniz takdirde her yaşadığınız sorunda profesyonel bir ekipten destek alırsınız. 

Akınsoft’ta Hangi E-ticaret Paketleri Var?

Akınsoft’ta bulunan e-ticaret paketleri, farklı ihtiyaçlara uygun şekilde dizayn edilir. E-ticarete yeni başlayan bir firma ile uzun süredir bu işle uğraşan bir firmanın ihtiyaçları farklıdır. Bunun bilincinde olan Akınsoft, farklı özellikler içeren dört paketi sizinle buluşturur. Bu paketlerin isimleri şu şekildedir:

  • Platinum
  • Professional
  • Advanced
  • Enterprise

Paketlerde sunulan disk alanı genişliği birbirinden farklıdır. Platinum pakette 20 GB disk alanı bulunur. Professional pakette bu alan 30 GB’dır. Advanced pakette 40 GB, Enterprise pakette ise limitsiz bir alan vardır. Özellikle yüksek satış hacmi ve müşteri potansiyeli olan firmalar Enterprise paketi tercih edebilir. Tüm paketlerde yıllık trafik sınırlaması yoktur. Bu sayede artan ziyaretçi trafiğine karşın site hızında bir yavaşlama ya da siteye ulaşamama gibi sorunlar meydana gelmez. 

Temel Özellikler

Akınsoft altyapısına sahip sitelerde satışa sunabileceğiniz ürün adedi de farklılaşır. Platinum pakette 5000, Professional pakette 10 bin, Advanced pakette 50 bin ürün satabilirsiniz. Enterprise pakette bu konuda bir sınırlama yoktur. Ayrıca e-ticaret siteniz için Pop 3 e-mail hesabına da sahip olursunuz. Dilerseniz her paket için satabileceğiniz ürün adedini artırabilirsiniz. Paketlerde yer alan diğer temel özellikleri aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

ÖzelliklerPlatinumProfessionalAdvancedEnterprise
Domain NameYokYokYokYok
Ücretsiz SSLVarVarVarVar
B2B Satışİsteğe Bağlıİsteğe BağlıVarVar
B2C SatışVarVarVarVar
Bayilere Özel SayfaVarVarVarVar
Müşteri DesteğiVarVarVarVar
Fiyat Karşılaştırmaİsteğe BağlıVarVarVar
Mobil Uygulamaİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlı
Responsive(Mobil Uyum)VarVarVarVar
Yedeklenen Dosyaları İndirmeVarVarVarVar
Kullanıcı Dostu PanelVarVarVarVar

Yukarıdaki tabloda verilenler, paketler için temel özelliklerdir. Tüm paketlerde bayilere özel sayfa mevcuttur. Bunun yanı sıra müşterilere her an ulaşabilecekleri bir destek hattı da sağlanır. Mobil uygulama tüm paketlerde opsiyonel olarak sunulan bir özelliktir. Bu özellikten yararlanarak satışlarınızı daha pratik hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda sitenizin mobil uyumluluğu da tüm paketler için sağlanır. Dilerseniz yedek dosyaları indirerek saklayabilirsiniz. Tüm paketlerden, kullanıcı dostu panel üzerinden kolayca yararlanabilirsiniz. 

İçerik Özellikleri

Hemen hemen tüm içerik özellikleri tüm paketlerde ortaktır. Bu sayede sitenizi satışa hazırlamak için gerekli tüm işlemler, Akınsoft ekibi tarafından yürütülür. İçerik özellikleri ile ilgili bilgilere aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.

İçerik ÖzellikleriPlatinumProfessionalAdvancedEnterprise
Toplu Ürün SilmeVarVarVarVar
Toplu Ürün GüncellemeVarVarVarVar
Çiçek ve Kumaş Satış Sistemiİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlı
Ürün Özelliklerinin ZenginleştirilmesiVarVarVarVar
301 PaneliVarVarVarVar
Google MerchantVarVarVarVar

Yukarıda verilen özellikler, satış sürecinde işinizi kolaylaştıracak türdendir. Her pakette toplu olarak ürün silme işlemi yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra toplu ürün güncelleme işlemi yapma şansınız da vardır. Size opsiyonel olarak çiçek ve kumaş satış sistemi de sunulur. 

Çiçek satış sistemi ile müşterileriniz tarafından ürün teslimat tarihi ve ürün notu girişi bilgisi paylaşılabilir. Kumaş satış sistemi ise özel kesim tanımlamak ve fiyat hesaplama sürecinde kullanabilmek içindir. Ürün özelliklerini panelden dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz. 

301 yönlendirme paneli ile sitenize gelen ziyaretçiler taşınan sayfalarınıza kolayca ulaşabilir. Google Merchant entegrasyonu ise Google üzerinden satış yapmanızı sağlar. Böylece potansiyel müşterilerinize ürünleri Google üzerinden gösterebilirsiniz.

SEO Danışmanlığı

SEO danışmanlığı, bir e-ticaret sitesinin yönetiminde belki de en önemli detaylardan biridir. SEO, arama motoru optimizasyonu manasında kullanılan bir terimdir. Bunun anlamı e-ticaret sitenizdeki tüm düzenlemelerin Google uyumlu hale getirilmesidir. 

Akınsoft size SEO uyumlu bir altyapı sunduğu için üst sıralarda yer alma şansınız son derece yüksektir. Bunun yanı sıra Akınsoft tarafından sunulan danışmanlık hizmetiyle de Google’daki yerinizi sağlamlaştırabilirsiniz. SEO kapsamında sunulan özellikleri aşağıda yer alan tabloda görebilirsiniz. 

SEO DanışmanlığıPlatinumProfessionalAdvancedEnterprise
Vitrin SistemiVarVarVarVar
Fırsat Ürünlerini Sergilemeniz İçin SliderVarVarVarVar
Son Bakılan Ürünleri GöstermeVarVarVarVar
Toplu Mail ve SMS GönderimiVarVarVarVar
Haber Ver Modülüİsteğe Bağlıİsteğe BağlıVarVar
SEOVarVarVarVar
Tamamlayıcı Ürün Önerisiİsteğe Bağlıİsteğe BağlıVarVar
Ürüne Özel İndirimVarVarVarVar
Kullanıcıya Özel İndirimVarVarVarVar
Varyantlı Ürün Satışıİsteğe Bağlıİsteğe BağlıVarVar
Blogİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlı

Yukarıdaki tabloda verilen özellikler, özellikle satışlarınızı artırmanız yönünde fayda sağlar. 

Entegrasyon Yönetimi

Akınsoft entegrasyon çeşitliliği ve bu entegrasyonların yönetimi konusunda verdiği destekle ön plana çıkar. Bu sayede hem entegrasyon programları ile farklı kanallardan satışlarınızı yapabilir hem de aklınıza takılan noktalarda Akınsoft’tan destek alabilirsiniz. Akınsoft’un entegrasyon özellikleri tabloda yer alır.

Entegrasyon ÖzellikleriPlatinumProfessionalAdvancedEnterprise
WolvoxVarVarVarVar
LimonDeskİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlı
Excel ile Veri Yüklemeİsteğe BağlıVarVarVar
Tedarikçi XML Entegrasyonu1357
XML Veri Paylaşımıİsteğe Bağlıİsteğe BağlıVarVar
Online Pazar Yeri Yönetimiİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe BağlıVar
Akakçeİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlı
FLOİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlı
Morhipoİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlı
Modanisaİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlı

Birçok entegrasyon özelliği, size isteğe bağlı olarak sunulur. Satışlarınızı hangi online pazar yerinde yapacağınıza göre uygun olan entegrasyon desteğini kullanabilirsiniz. Dilerseniz Excel ile veri yükleme, tedarikçi entegrasyonu gibi özellikleri de kullanabilirsiniz. 

Pazar yerlerinin yanı sıra fiyat karşılaştırma siteleri entegrasyonundan da yararlanma şansınız vardır. Bunun yanı sıra belirli bir ürün grubuna özel siteler olan FLO, Morhipo ve Modanisa entegrasyonlarından da yararlanabilirsiniz. 

Tasarımsal Özellikler

Tasarımsal özellikler, Akınsoft tarafından sunulan özelliklerin yanı sıra kendi kendinize de birtakım düzenlemeler yapabilmenize imkân verir. Tasarımsal özellikleri tabloyu inceleyerek görebilirsiniz.

Tasarımsal ÖzelliklerPlatinumProfessionalAdvancedEnterprise
Sürükle Bırak SıralamaVarVarVarVar
Reklam AlanıVarVarVarVar
Tema ÖzelleştirmeSadece Standart TemadaVarVarVar
CSS Özelleştirmeİsteğe Bağlıİsteğe BağlıVarVar
Premium Temaİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlıİsteğe Bağlı

Tasarımsal yönden incelediğinizde, sitenizi istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. CSS ve tema özelleştirmesi yapma şansınız vardır. Dilerseniz tüm paketlerde Premium tema hakkınızı kullanabilirsiniz. 

Kullanıcı Yönetimi

Kullanıcı yönetimi özellikleri sayesinde üyelerinize özel fiyat ya da indirim belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra dilerseniz üye olmadan alışveriş seçeneği de sunma şansınız vardır. Kullanıcı yönetim panelinde size zenginleştirilmiş yetki alanları da sunulur. Böylece satışlarınızı dilediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. 

Sipariş Yönetimi

Sipariş yönetimi anlamında çok sayıda özelliği Akınsoft paketlerinde bulabilirsiniz. Sitenizde promosyon oluşturabilirsiniz. Örneğin; bir alana bir bedava gibi uygulamalar ya da ürün yanında verilen hediyeler, iyi birer promosyon fikri olabilir. Fatura yazdırma modülü, kolay sipariş iptali, sipariş iade ve teklif iste gibi özellikler sayesinde satın alma sürecini daha kolay şekillendirebilirsiniz. Size sunulan diğer özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Mail ile sipariş takibi
  • Ödeme olmadan alışveriş yapabilme
  • Alışverişte alt limit belirleme
  • Adres kısmında zorunlu alan oluşturma
  • Ödeme alınamayan siparişleri raporlama
  • Hediye paketi seçeneği sunma
  • Sanal pos aracılığıyla tahsilat
  • Açık hesap kredi tutarı tanımlama
  • Telefonla sipariş verme
  • Havale ödeme bildirimi
  • PayTR gibi farklı ödeme yöntemlerini de sayfanızda kullanabilirsiniz. 

Akınsoft E-ticaret Paketi Özellikleri Nelerdir?

Akınsoft, paket özellikleri ile e-ticarette büyümenizi sağlar. E-ihracat yapmayı düşünüyorsanız opsiyonel olarak sunulan yabancı dil seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra dinamik ve özel sayfa yönetimi gibi özellikler de hem yurt içi hem de yurt dışı satışlarınızda ciddi fayda sağlar. Tüm paketlerde sosyal ağ paylaşımları hizmeti de sunulur. 

Ziyaretçi trafiğinizi takip etmek ve buna uygun stratejiler geliştirmek için Google Analytics entegrasyonu size Enterprise paket haricinde opsiyonel olarak sunulur. Döviz kurunu takip ederek karşılığındaki tutarları öğrenmek ve ödemelerinizi buna göre almak için dövizli çalışma özelliğinden yararlanabilirsiniz. Yurt dışından yapılan işlemlerde otomatik dil ve para birimi algılama özelliğini de kullanabilirsiniz. 

Toplu resim yükleme, 360 derece ürün fotoğrafı yükleme gibi özellikler ile ürünlerinizi en net haliyle müşterilerinize aktarabilirsiniz. Size sunulan diğer avantajlı özellikler de şu şekilde sıralanabilir:

  • Sitenize özel yönetici yetkilendirme
  • Arama alanında ilk üç karakter ile ürünlerin listelenebilmesi
  • Facebook login
  • WhatsApp üzerinden sipariş verme
  • Bir üründen maksimum ve minimum satış miktarı belirleme
  • Bir ürünü çok sayıda kategoride gösterebilme
  • Görsellerinizin çalınmaması için filigran ekleme
  • Müşterilerin oluşturduğu sepetlerin görüntülenmesi

Akınsoft Kullanmak Nasıl Avantajlar Sağlar?

Akınsoft kullanmak, birçok özelliğe sahip paketleri yönüyle son derece avantajlıdır. Akınsoft tarafından düzenlenen güncel kampanyalardan yararlanarak tüm paketlere uygun fiyatlardan sahip olabilirsiniz. Paketlerde birçok opsiyonel seçeneğin bulunması sayesinde hangi özellikleri kullanacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz.

Akınsoft kullanarak rakiplerinizin karşısında her zaman bir adım önde olabilirsiniz. Güvenli bir altyapıya sahip olmak, satışlarınızı kesintisiz olarak yürütmeniz noktasında faydalıdır. Böylece sorun çözmek yerine satışlarınızı nasıl artıracağınıza dair stratejiler belirleyebilir ve daha çok kişiye ulaşabilirsiniz. 

Akınsoft E-ticaret Paketi Fiyatları Ne Kadar?

Akınsoft e-ticaret paketi fiyatları birbirinden farklıdır. Bütçenize göre farklı paketler arasından seçim yapabilirsiniz. Her bütçeye hitap eden paket seçeneklerinin olması sayesinde e-ticarete yeni başlayanlar da Akınsoft’un avantajlarından yararlanabilir. 

E-Ticaret Yapmanın Avantajları Nelerdir?

E-ticaret yapmak, özellikle geniş bir kitleye ürünlerinizi ulaştırmanızı sağlar. Kendi şehrinizde açtığınız bir mağazada satışlarınızı yapmak, size sınırlı bir kazanç vadeder. Ulaşacağınız müşteri kitlesi sınırlı olduğu için haliyle geliriniz de sınırlı olur. Ancak e-ticarette Türkiye’nin hatta dünyanın her yerinden geniş bir kitleye ulaşırsınız. Bu sayede fiziksel mağazanızdan elde ettiğiniz gelirin çok daha fazlasını e-ticaret mağazanızdan elde edebilirsiniz. 

E-ticaretin kira, elektrik gibi giderler noktasında da avantajlı olduğu söylenebilir. Bir fiziksel mağaza açmak istediğinizde, her ay iş yeri kirası ödemek zorunda kalırsınız. Ancak e-ticaret faaliyetlerinizi evinizden, iş hacminize göre sadece bir depo kiralayarak da yürütebilirsiniz. E-ticaretin önemli bir faydası da personel maliyetlerinden tasarruf etmektir. Fiziksel mağazanızı yönetmek için sürekli bir personele ihtiyacınız olsa da e-ticaret mağazanızı her yerden akıllı telefonunuzla ya da bilgisayarınızla yönetebilirsiniz.

E-Ticaret Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

E-ticaret yaparken dikkat etmeniz gerekenler, her yönüyle dört dörtlük bir e-ticaret sitesi sunmanız açısından önemlidir. Öncelikle sayfanızda sattığınız ürünleri tatmin edici bir şekilde tanıtmalısınız. Bunun için ürün açıklama alanlarını kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra ürün görselleri de tanıtım için etkili bir araçtır. 

Detaylı görseller çekmek ve bunları paylaşmak, müşterilerinizin ürün hakkında net bir fikir edinmesini sağlar. Görseller kaliteli yapıda olmalıdır. Gerekli durumlarda ve bütçenizin uygun olması halinde ürün fotoğrafçılığı desteği akabilirsiniz. 

SEO çalışmaları yapmak, e-ticaret sitenizin sıralamasını iyileştirmenizi sağlar. Bunun için ürün açıklamalarına anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Anahtar kelimeleri, Google Ads ve farklı araçlardan bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra hedef kitleniz tarafından takip edilen sayfalarda tanıtım yazıları paylaşabilirsiniz. 

Reklam da e-ticarette başarı için önemli bir yatırımdır. Google, Youtube gibi araçlar üzerinden reklamlar vererek daha popüler bir firma haline gelebilirsiniz. Özellikle e-ticarete yeni başladıysanız reklam vererek tanıtımınızı yapabilirsiniz

Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak e-ticarette başarınızı ikiye katlayabilirsiniz. Sosyal medya kullanıcı sayısının her geçen gün artması, e-ticaret firma sahiplerinin kayıtsız kalamayacağı bir durumdur. Sosyal medyada düzenli paylaşımlar yaparak ya da influencerlarla çalışarak tanıtımınıza önemli bir katkı sunabilirsiniz. 

Akınsoft, e-ticaret yapmak ve güvenilir bir altyapıya sahip olmak için kullanılır. 

Akınsoft en güvenilir e-ticaret altyapı sağlayıcılarından biridir. 

İhtiyaçlarınıza ve bütçenize göre uygun bir altyapı sağlayıcısı tercih edebilirsiniz. 

Paketlerde yer alan özelliklere göre size uygun olanı seçebilirsiniz. 

Akınsoft entegrasyonları ile online pazar yerlerine ürünlerinizi kolayca yükleyebilirsiniz. 

Akakçe, Cimri gibi fiyat karşılaştırma sitelerine Akınsoft aracılığıyla ürünlerinizi yükleyebilirsiniz. 

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir