Logo Logo

Arama Motoru Optizimasyon Aracı SEMrush Nedir?

İçindekiler
15.06.2020 - 3 dk Okuma Süresi

SEMrush Nedir?

Dünya genelinde internet ve anahtar kelime analizi sunmaya odaklanan SEMrush, 10. yılında çeşitli dijital pazarlama araçlarını da sunuyor. E-ticaret için anahtar kelimeler büyük önem taşıyor, ancak bunu Google Anahtar Kelime Planlayıcı ile yapmak hem zahmetli hem de size rakiplerin ne yaptığını göstermiyor.

SEMrush ise anahtar kelime takibi, site sıralamalarını görme, rakiplerin yatırımlarını izleme gibi özellikler başta olmak üzere, sitenize daha fazla trafik sağlamak için gereken birçok araç sunuyor. Sistemde 15,5 milyar anahtar kelime bulunurken, arama algoritması portföyü 500 milyondan fazla alan içeriyor ve yazılım 7,9 trilyondan fazla geri dönüşü tanıyor.

Ayrıca toplamda 40’tan fazla rapor ve araca erişmek mümkün.

SEMrush özellikleri

Analytics raporları

Analytics raporları kullanıcılara görüntülü reklamcılık alanındaki rakiplerin stratejik yönelimleri hakkında bir fikir veriyor. Kullanıcı, link oluşturma, organik ve ücretli arama sonuçları için derinlemesine bilgi ve analiz araçlarına erişebiliyor.

Organik araştırma

Doğru anahtar kelimeler, kendi ana sayfanızı arama motoru sıralamasının en üstüne yerleştirmenize olanak sağlar. Genel olarak, SEMrush rekabetin en iyi anahtar kelimeleri, organik aramada yeni rakipler ve alanların konum değişikliğine ilişkin bilgiler sağlar.

Organik aramada yeni rakipleri keşfedin

Arama motorlarının geniş dünyasında hedef kitleye ulaşmak için, organik aramada SEMrush ile daha fazla seçenek bulunuyor. Doğal arama için organik anahtar kelimelerin optimizasyonu, başarı için temel yapı taşlarından biridir ve SEMrush’ın pratik haritası, rakiplerin konumlarını bir bakışta açıkça ve kolayca anlaşılabilir bir şekilde gösterir. Ayrıca, SEMrush’ın organik aramadaki rakipler hakkındaki raporunun işlevi, web sitesinin Google ve Bing’deki en iyi 20 pozisyonlarındaki rekabetle nasıl karşılaştırıldığını da gösterir.

Pozisyon değişikliklerinin gözlemlenmesi

Organik arama bölümünde SEMrush, Google ve Bing’den arama sonuçları listelerinde en üst sıralara daha detaylı bir rapor sunuyor. Bu rapor, rekabet konumlarının nasıl değiştiğini gösteriyor. Rapordaki grafik, hangi SEO anahtar kelimelerinin bir alan adına yardımcı olduğunu, organik aramada görüntüleme sonucunu iyileştirdiğini veya bu alan adının anlık en iyi 20 arasında kendini bulup bulmadığını görüntülüyor.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir