Logo Logo

E-ticaret Sitenizin Hızını Nasıl Artırabilirsiniz?

İçindekiler
08.07.2021 - 5 dk Okuma Süresi

E-ticaret sitenizin hızını nasıl artırabilirsiniz?

Web sitesi hızı e-ticaret başarısının anahtarlarından birisidir. Sayfalarınızın yüklenme süratini tanımlayan bu değişken doğrudan dönüşüm oranlarınıza, tekrar eden siparişlerinize ve arama motoru sıralamanıza etki eder. Google’ın Mayıs 2021’de arama algoritmasında devreye sokacağı değişikliklere göre, daha hızlı siteler arama sonuçlarında daha yukarılarda listelenmeye başlanacak.

Site hızı neden önemli?

Dönüşüm

Hızlı web siteleri, daha düşük hemen çıkma oranları ve daha yüksek dönüşümle iliklendirilir. Google’a göre, bir saniyelik bir site hızı iyileştirmesi mobil dönüşümleri %27′ye kadar artırma potansiyeli gösteriyor. Çevrimiçi müşterilerin %70‘i e-ticaret alışverişlerini mobil cihazlarından gerçekleştiriyor.

Sadakat

Mevcut müşterileri tekrar satın almaya ikna etmek, yeni müşteriler bulmaktan daha kolaydır. Site hızı bunda büyük rol oynar. Skilled isimli firma tarafından paylaşılan araştırma verileri, müşterilerin %79’unun sitenin hızından memnun olmadıklarında çevrimiçi bir mağazadan yeniden satın alma olasılıklarının daha düşük olduğunu ortaya çıkardı.

Google Arama sıralaması

Arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak işletmenizin daha fazla potansiyel müşteri tarafından keşfedilmesini kolaylaştırır. Ocak 2021 itibarıyla küresel arama piyasasının %92,47‘sine sahip olan en popüler arama motoru Google, arama sonuçları için sıralama faktörü olarak site hızını kullanmaya başlıyor. Mayıs 2021’den itibaren daha hızlı siteler Google’da daha da üst sıralarda yer alacak ve bu sitelerin yeni müşteriler tarafından keşfedilmesi daha kolay olacak.

Google Arama sıralamasına site hızı güncellemesi

Google arama motorunun misyonu, internet kullanıcılarının web’deki en alakalı ve kaliteli siteleri bulmalarına yardımcı olmaktır. Bunu web’deki milyarlarca sayfayı sıralamak ve kullanıcıları aradıklarıa ulaştırmak için tasarlanmış bir sıralama sistemiyle yapar.

Google Arama sıralaması, Mayıs 2021’den itibaren yeni sayfa deneyimi sinyallerini içerecektir. Bu yeni sinyaller, kullanıcıların bir web sayfasını nasıl algıladıklarını ölçmek için Core Web Vitals göstergelerini mevcut arama sinyalleriyle birleştirecek ve kullanıcıların sitenizin ne kadar hızlı olduğunu düşündüğünü de ölçecek. 

Core Web Vitals, kullanıcıların bir sayfayı hızlı bir şekilde algılamasına yardımcı olan kullanıcı merkezli ölçümlerdir:

  • Yükleme hızı, En Büyük İçerikli Dosya Boyuna (LCP) ile ölçülür. Bu metrik, bir sayfanın ana içeriğinin yüklenmesinin ne kadar sürdüğünü ölçerek, kullanıcıların bir sitenin ne zaman kullanılabilir olduğunu bilmesini sağlar.
  • Etkileşim, İlk Giriş Gecikmesi (FID) ile ölçülür. Bu metrik, bir kullanıcının bir sayfayla ilk kez etkileşime girdiği zamandan tarayıcının bu etkileşime gerçekten yanıt verebildiği ana kadar geçen süreyi ölçerek kullanıcıların bir sitenin ne zaman gerçekten kullanılabilir olduğunu bilmelerini sağlar.
  • Görsel stabilite, Kümülatif Düzen Kayması (CLS) ile ölçülür. Bu metrik, kullanıcıların ne sıklıkta beklenmedik bir düzen değişikliği yaşadıklarını ölçerek mümkün olan en iyi deneyimi yaşamalarını sağlar.

Peki tüm bunlar işletmeniz için ne anlama geliyor? Site hızınızı artırmak, Google arama motorunda daha üst sıralarda yer almanıza ve sonuç olarak daha fazla potansiyel müşteri tarafından keşfedilmenize yardımcı olur.

E-ticaret sitenizin hızını nasıl artırabilirsiniz?

Google Arama sıralamanız yeni müşteriler kazanmanın anahtarı olduğundan, Mayıs 2021’de yeni Google Arama sıralama sinyalleri yayınlanmadan önce bir site hızı denetimi yapmanızı öneririz.

Aşağıdaki adımları izleyerek site hızınızı artırabilirsiniz:

  • Mevcut site hızınızı anlayın. Site hızınızın şu anda nasıl performans gösterdiğini görmek için Google Analytics’teki çevrimiçi mağaza hızı raporunu ziyaret edin.
  • Site hızı iyileştirmeleri yapın. Google’ın sizin için belirlediği ipuçlarını izleyerek site hızını artırmak için çevrimiçi mağazanızda nerede değişiklik yapabileceğinizi belirleyin.
  • Düzenli olarak kontrol edin. Çevrimiçi mağazanızda herhangi bir değişiklik yaparken site hızını her zaman aklınızda tutun. Hız puanınızı takip edin ve gerektiğinde iyileştirmeler yapın, böylece her zaman dönüşüm, bağlılık ve Google Arama sıralamaları için optimize edilmiş bir web sitesine sahip olursunuz.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir