Logo Logo

E-ticarette Rakiplerden Nasıl Farklılaşılır?

İçindekiler
11.05.2019 - 3 dk Okuma Süresi

Aynı ürünleri yüzlerce alışveriş sitesinde bulmak artık mümkün. Belirli kategorilere özel satış yapan niş sitelerin sayısı da artıyor. E-ticaret dünyasında başarılı olmanın bir yolu da rakiplerden farklılaşmak. Bunu sağlamak için işinizin her alanında farklı uygulamalar gerçekleştirebilirsiniz. Önceliğiniz müşterileriniz olmalı ve onlara ürünlerin yanı sıra değerler sağlayarak rakiplerinizden farklılaşmalısınız.

Örneğin, herkesin sattığı ürünleri satarak, kendinizi sıkı bir rekabetin içerisinde bulacağınızı bilmelisiniz. E-ticarete atılmadan önce kapsamlı bir pazar araştırması yapmak, girişiminizin kaderinde belirleyici rol oynar. Özellikle ilk ürünlerinizin büyük market ya da perakende zincirlerinde, köşebaşı mağazalarında satılmıyor olması, müşterileri sizden satın almaya cesaretlendirir. Bu şekilde, kendinize de bir kanal avantajı sağlarsınız. Peki, müşterilerin farklı yollar ve satıcılardan elde edebilecek ürünleri sizden edinmeleri için onları nasıl cezbedebilirsiniz?

Kendi Markanızı İnşa Edin

E-ticaret sitenizin bir segmentin tüm ürünlerini, en iyi fiyata satması şart değildir. Sattığı ürünlerle ilgili eşsiz bilgiler veren, kullanıcı dostu tasarıma sahip ve müşterilerine kulak veren bir marka olarak güvenilir temeller atabilirsiniz. Sizden ürün ya da hizmet satın alan her müşteri, potansiyel bir marka elçinizdir. Yaşadıkları her deneyim, tanıdıklarına da aradıkları ürünü sizden almak üzere tavsiye vermelerini sağlayabilir. İnsanların e-ticaret sitenizden olumlu şekilde haberdar olmaları için çalışın.

Çeşitlerle Etkileyin

Resmi üreticileri tarafından ülkemizde satışa sunulmayan ürünler, farklı e-ticaret sitelerinin inisiyatifleriyle Türkiye’deki tüketicilere sunulabiliyor. Ancak genellikle bu ürünlerin, ABD ve Avrupa gibi pazarlardaki çeşitlerinden yalnızca bir ya da birkaçı ülkemize getiriliyor. Böylesi senaryolarda, rakiplerinizce es geçilen ürünleri ve ürün kategorilerini portföye eklemek, hem sitenizi müşterilerin gözünde farklı bir konuma koyar hem de söz konusu ürünlerde yüksek fiyatlama yapabilmenizi sağlar.

Daha İyi Bir Müşteri Hizmeti Sunun

Bir düşünün, şunlardan hangisini tercih ederdiniz: Satın almak istediğiniz ürünün bir sitede ücretsiz teslimatı yapılıyor, bir diğerinde ise teslimatın yanı sıra gerektiğinde iade teslimatı da satıcı tarafından ödeniyor. Hepimiz bu sorunun yanıtının ne olduğunu biliyoruz…

Tamamlayıcı hizmetler, ücretsiz teslimat ve iadeden ibaret değil. Teslimatları konusunda emin olmak ya da satın aldıkları ürünle ilgili desteğe ihtiyaç duyan müşterilerinizin ulaşabilecekleri bir e-posta adresi ve telefon numarası vermek ve buradan satış öncesi destek sağlamak, müşteri gözündeki değerinizi artıracaktır.

Tıpkı fiziksel mağazalarda olduğu gibi, e-ticarette de müşteriler sunulan bir ürüne dair aradıkları ve bilmek istedikleri her şeyi satıcıdan almak isterler. Mevcut ve potansiyel müşterilerinize, size her zaman ulaşabileceklerini göstermek de aranızda bir güven ilişkisi kuracaktır.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir