E-Ticaret Sitesi Kurmak: Adım Adım Online Alışveriş Sitesi Kurma Rehberi
Mevcut işletmenizi dijital pazara taşımak ya da karlı e-ticaret sektörüne giriş yapmak için iyi bir web sitesi yapmak size avantaj sağlar. E-ticaret sitesi kurmak milyonlarla ifade edilen hedef kitleyle tanışma fırsatı tanır. Popüler bir e-ticaret sitesi ile ürün veya hizmetlerinizi daha geniş müşteri kitlesine tanıtabilir, markanızı büyütme stratejinizde başarıyı yakalayabilirsiniz. Giderek büyüyen online alışveriş sektöründe yerinizi almak için doğru aşamaları takip etmeniz gerekir. İnternet satış sitesi kurmanın size neler kazandıracağını iyi bilmeniz ve doğru bir giriş yapmanız halinde, her geçen gün büyüyen sektörün de desteği ile satış hacminizi tahminlerinizin ötesine taşıyabilirsiniz.
E-Ticaret Nedir?
E-Ticaret basit ifade ile geleneksel ticaret faaliyetlerinin dijital platformlar üzerinden yürütülmesi olarak tanımlanabilir. Ürün ve hizmetlerin tanıtımının, satışının ve dağıtımının internet siteleri üzerinden yapıldığı iş modeli olan E-ticaret; çeşitli ödeme yöntemlerinin kullanılarak masaüstü ya da mobil cihazlar ile siparişlerin oluşturulması esasına dayanır. E-ticaret’te alıcı ile satıcı online platformlarda buluşur ve sipariş oluşturmadan ürün teslimatına kadar geçen her süreç için kullanılan sistemler ile takas işlemi gerçekleşir.
E-Ticaret Nasıl Yapılır?
E-ticaret markanın internet sitesi ya da online pazaryerleri (marketplace) üzerinden yapılır. Satıcı, bahsedilen platformlar üzerinden ürün ve hizmetlerini hedef kitlesi ile buluşturur. Ürün veya hizmetler ile ilgilenen alıcılar ise pazaryeri tarafından desteklenen ödeme yöntemleri kullanarak sipariş oluşturur. Sürecin müşteriye ulaştırılmasına kadar geçen her aşama, entegre sistemler üzerinden takip edilir. Entegre sistemlerin yardımı ile hata riski minimize edilirken, oluşturulacak organizasyonlar için insan kaynağı gereksinimi minimum düzeye indirilir.
https://www.paytr.com/blog/internetten-satis-nasil-yapilir-64
E-Ticaret Yapmak İçin İnternet Sitesi Kurmak Gerekli Mi?
E-Ticaret’e başlamak için iki seçenek bulunur. İlk seçenek popüler pazaryerleri (marketplace) üzerinden dükkan açmak ve ürün ile hizmetlerinizi müşterilerinizle buluşturmak üzerine kurgulanır. Bu tercihte pazaryerlerine ödenen yüksek komisyonlar ve sizi öne çıkartacak tanıtımlar için yüksek tutarlı harcamalar gerekmesi, kendi internet sitenizi kurmanız konusunda sizi destekler.
Alışveriş sitesi açmak ise doğrudan müşterileriniz ile iletişime geçebileceğiniz en etkili yoldur. Herhangi bir platforma komisyon ödeme zorunluluğunuz bulunmadan ve tanıtım kampanyalarınızı marka adınıza yönelik oluşturabileceğiniz bu yöntem ile daha avantajlı bir konuma sahip olabilirsiniz. Marka bilinirliğinizi artıran bu hamle ile açtığınız e-Satış sitesi, doğru stratejilerle kısa sürede satışlarınızı artırarak pazarın önemli aktörleri arasında yerinizi almanızı sağlar.
E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?
E-Ticaret sitesi kurmak için iyi bir planlama gerekir. Hedeflenen satış rakamlarını yakalamak için doğru sektöre giriş yapılması, doğru adımların izlenerek tüm hamlelerin yerinde yapılması gereklidir. E-Ticaret’in izlenmesi gereken tüm adımlarını aşağıdan sırası ile takip edebilirsiniz.
1. E-Ticaret Sektörünüzü Belirleyin
Satış yapacağınız sektörü seçerek e-ticaret’e giriş için ilk adımı atmanız gerekir. Niş sektör seçimi, bu süreçte yakalayacağınız başarıyı en hızlı şekilde elde etmenizi sağlar. Tüketicileri iyi analiz edin ve değişen ihtiyaçları anlamaya çalışın. Yakaladığınız bir trend sizi kısa sürede popüler e-ticaret sitesine dönüştürebilir!
2. Satışa Çıkartacağınız Ürünü Belirleyin
Sektörünüzü belirlemenin ardından, seçtiğiniz sektörde hangi ürün veya ürün gruplarını satmak istediğiniz belirlemeniz gerekir. Bir üst adımda tavsiye ettiğimiz analiz becerisini bu aşamada da kullanın. Hedef kitlenizi her yönü ile tanıyın ve potansiyel ihtiyaçlarını belirleyerek rakiplerinizin bir adım önünde olmayı düşünün. Bu aşamada dilerseniz spesifik bir ürün seçiminde karar kılabilir, dilerseniz Türkiye’nin anlık tüketici satış verilerini takip ederek satış için doğru ürün ve ürün gruplarını belirleyebilirsiniz. Örneğin; Hepsiburada.com adresinde en çok satılan ürünleri inceleyebilirsiniz ya da Google Ads anahtar kelime planlayıcı ile aranma hacmine göre fikir edinebilirsiniz.
3. Rakiplerinizi Tanıyın
Özellikle Pandemi döneminde tüketicilerin online alışveriş tercihi arttı. Birbiri ardına sektöre adım atan geleneksel markalar da e-Ticaret’te rekabetin artmasına neden oldu. Her ne kadar niş bir sektör ve spesifik bir ürün belirlemiş olsanız bile hedeflediğiniz üründe rakiplerinizin olması muhtemeldir. İyi bir rakip analizi ile kimlerle yarışa gireceğinizi belirleyin. Rakiplerinizin avantajlarını ve dezavantajlarını iyi tanıyarak doğru yaptıklarını takip etmek ve yanlışlarından ders almak, internetten satış hedefinizi yakalama sürenizi kısaltacaktır. Örneğin; rakipleriniz kargo bedava fırsatını müşterilerine sunuyor olabilir, haklarında şikayet açılan konular incelenip dezavantajlar için önlem alınabilir.
4. Markanızı Oluşturun
E-Ticaret’e hangi sektörden ve ne şekilde giriş yapacağınızın kararını vermenin ardından, müşterilerinizin sizi tanıyacağı kimlik oluşturma aşamasına geçebilirsiniz. Kalıcı olmayı hedeflediğiniz sektörde iyi bir marka oluşturarak bir sonraki aşamalara geçebilirsiniz. Marka oluşturmak önemli bir süreçtir. Akılda kalıcı, sektör veya ürünleri çağrıştıran, kısa ve net seçimler ile başarı yakalayabilirsiniz. Markanızı oluştururken aşağıdaki önerileri takip ederek sektörün en iyilerine başarıyı getiren marka stratejilerini örnek alabilirsiniz:
- Oluşturmak istediğiniz kurumsal kimlik ile markanızın örtüştüğünden emin olun.
- Hatırlanabilir, fark edilen ve kolay hecelere sahip isimlere yoğunlaşın.
- Marka adınız, hedef kitlenize hitap edebilmeyi başarmalıdır.
- Özgün ve yaratıcı seçimler yapın.
- Marka adınızı tescil ettirin.
- Markanız için alan adı alınmış mı kontrol edin.
- Markanız için sosyal medya hesapları oluşturun.
5. Şirketinizi Kurun
Markanızı oluşturmanın ardından yasal statüde e-ticaret’e atılabilmek için şirket kurma aşamalarına geçebilirsiniz. E-ticaret yapmak için şahıs ve limited şirket kurabilirsiniz. Şahıs firması ya da limited şirketi tercihinizde yapacağınız ortaklıklara, sermayenize, vergi dilimlerine göre karar vermelisiniz. Satış hedefleriniz, potansiyelleriniz ve şirket büyüklüğünüze bağlı olarak e-ticaret şirketinizi ticari hayata dahil edin.
6. Güvenilir Bir Altyapı ile E-Ticaret Sitenizi Kurun
Şirketleşmeniz ve markanızı açmanız ardından e-Ticaret sitesi açma aşamasına hazırsınız demektir. Bu aşamada ilk olarak oluşturduğunuz markaya ait alan adını (domain) almanız gerekir. Domain alımı sonrası güvenilir e-ticaret altyapısı seçerek sitenizi oluşturun. Bu aşamada önünüzde iki seçenek bulunur. Dilerseniz hazır e-Ticaret alt yapıları ile çalışabilir, dilerseniz açık kaynak kodlu (özel yazılım) tercihi ile sitenizi oluşturabilirsiniz.
E-Ticarete Başlarken Dikkat Edilmesi Gereken 11 Adım
6 adımda e-ticaret sitenizi kurmanız ve online pazarda yerinizi aldıktan markanızı tanıtmanız, güvenilirliğini kanıtlamanız ve faaliyetlerinizi aksaklık yaşamadan yerine getirmeniz gerektiğini anlattık. Yukarıda anlatılan işlem basamakları internetten satış mağazası oluşturmayı tanımlar. Bu başlık altında aktaracaklarımız ise sorunsuz işleyen ve giderek satışlarını artıran bir dijital işletme için gereklidir.
Sitenizi henüz oluşturma sürecinde başlayan ve atıldığınız online pazarda başarılı olmanızı sağlayacak bazı püf noktalar bulunmaktadır. Sadece şirket kurmak ve online alışveriş sitesi açmak tek başına yeterli gelmez. Adım attığınız yeni dünyada hedef kitlenize ulaşmanız, onları müşterinize dönüştürmeniz ve sadık müşteri kitlenizi artırabilmeniz için sektörün en tanınan markalarının izlerini takip etmeniz önemlidir. 11 adımda başarılı bir e-Ticaret sitesi yapmak için dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
1. Analizlerinizde Gerçekçi Olun
Sektör, hedef kitle ve rakip analizi önemlidir. Bu üç değişken site tasarımı, düzenlenecek reklam kampanyaları, satılacak ürün seçimi ve satış fiyatları gibi pek çok değişkenle doğrudan ilişkilidir. Başarıyı yakalamak için giriş yapacağınız sektörü iyi belirlemeli, hedef kitlenizi tanımalı ve rakiplerinizin zayıf yanlarını doğru tespit etmelisiniz.
2. Logonuz Kurumsallığınızı Yansıtsın
Markanızı oluştururken, logonuzu da ihmal etmemeniz gerekir. Logonuz, müşterilerinizi karşılayan ve kurumsal kimliğini yansıtan vitrininizdir. Logonuzu yaptırırken tasarımcılarla çalışmak ya da profesyonel grafik tasarım araçlarından yararlanmanız önemlidir. Logonuzun özgün olması ve sektörde faaliyet gösteren farklı markaları anımsatmaması gerekir.
3. Markanıza Ait Sosyal Medya Hesaplarınızı Edinin
E-Ticaret yaparken sosyal medya olmazsa olmazımızdır. Marka adınızı seçmeniz ardından bu adı taşıyan domain ve sosyal medya hesaplarını temin ederek işe koyulmanız önemlidir. İşletmenize ait Facebook, YouTube, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında hesap oluşturun. Bu hesaplar üzerinden reklam kampanyaları yayınlamanın yanında düzenli görsel ve içerik paylaşımları ile hedef kitlenizin dikkatini üzerinize çekin.
4. Satış Odaklı Site Tasarımı Seçin
Sitenizi tasarlarken satış odaklı ve kullanışlı olmasına önem verin. Bu aşamada hedef kitlenizle ilgili edindiğiniz verilerden yararlanabilir, bilinen satış stratejileri ile bu verileri harmanlayabilirsiniz. Bu konuda dönüşüm optimizasyonu ve UX dizayn desteği alabilirsiniz.
5. Mobil İnternet Kullanımının Gücünü Önemseyin
Mobil uyumlu web site tasarımı ve mobil uygulama e-ticaret’te büyük önem taşır. Günümüzde internet kullanımının %80 gibi bir bölümü, mobil cihazlar üzerinden yapılmaktadır. Responsive tasarlanmış mobil web siteleri ve hızlı iOS ile Android uygulamaları hedef kitlenize daha kolay ulaşmanıza yardımcı olur.
6. Siber Güvenlik Önlemlerini Alın
Sitenizi kurmanız ardından özellikle yeni bir marka ile işe koyulduysanız, hedef kitlenize güvenilir olduğunuza ikna etmeniz gereklidir. Sitenizin güvenliğini sağlayarak hem profesyonelliğinizi gösterebilir hem de sitenizi olası saldırılara karşı koruma altına alabilirsiniz. Marka itibarınızı korumak için SSL sertifikaları, 3D Secure ve Güven Damgası gibi prestijinizi yansıtan güvenlik protokollerini tamamlamayı unutmayın.
7. Markanızı Hedef Kitlenize Tanıtın
Sitenizi kurmak tek başına müşteri çekmez. Markanızı duyurmanız ve görünebilir olmanız gerekir. SEO çalışmalarını yaptırarak başta Google olmak üzere tüm arama motorlarında sıralama kazanmaya bakın. Sosyal medya ve Google Ads reklam kampanyaları ile doğrudan hedef kitlenizle sizi buluşturacak tanıtım kampanyaları düzenleyin. Bu aşamada bütçeniz doğrultusunda geleneksel medyadan da yararlanabilirsiniz. Halen ülkemizde geleneksel medyanın güvenilirlik konusunda bir kıstas kabul edildiğini ve bilinirliğinizi artırmanın yanında marka itibarınıza da olumlu katkı sunduğunu unutmayın.
8. Sitenizde Görsel ve Metin İçerikleri Bol Bol Kullanın
Sitenizde müşterinin ilgisini canlı tutmak ve arama motoru optimizasyonunu doğru yapmak için ürün görsellerini açıklamaları ile birlikte kullanın. Müşterilerinizin ürünler hakkında detaylı bilgi almasına önem verirken, anahtar kelime kullanımı ile arama motorlarını da dikkate alın. Ürün fotoğraflarının yüksek çözünürlük ve özgün olması önemlidir. Farklı bir sitenin görselini kullanmak yerine kendi ürünlerinizin tarafınızdan çekilmiş fotoğraflarını kullanın.
9. Ödeme Yöntemlerinde Çeşitliliğe ve Güvenilirliğe Önem Verin
Satışı yapılan ürünlerin tahsilatının yapılabilmesi için çeşitlilik önemlidir. Kredi kartı ile ödeme yanında sanal ödeme yöntemlerine de sitenizde yer vererek hedef kitlenizi farklı opsiyonlar sunun. Seçtiğiniz ödeme yöntemlerinin güvenilir olması önemlidir. Komisyon oranları ve taksit seçenekleri gibi detaylar ile uğraşırken güvenlik detayını ihmal etmeyin! Güvenli ödeme sistemleri için PAYTR gibi aracı firmalardan destek alabilirsiniz. Online ödemede güvenirliğin müşterilerinizin birinci önceliği olduğunu unutmayın.
10. Sipariş Yönetiminiz Kusursuz Olmalı
Başarılı bir e-ticaret sitesi, sipariş yönetiminde kusursuz olmalıdır. Online alışverişte başarının sırrı, satışı yapılan ürünün en hızlı şekilde müşteriye ulaştırılmasında yatar. Tedarikçi seçimi, depo düzeni ve lojistik organizasyonu gibi detaylar için entegrasyon uygulamalarından destek alın. Siparişle başlayan sürecin her aşamasında şeffaf olun. Müşteri verdiği siparişin hangi aşamalarda olduğunu anbean kontrol edebileceği e-Ticaret sitelerine güvenme eğilimi gösterir. İtibarınız için bu fırsatı iyi değerlendirin!
11. Müşteri İlişkilerine Önem Verin
Müşterilerinizle iletişime geçmek için her yolu doğru şekilde kullanın. Sosyal medya üzerinden aktif bir şekilde müşteri istek ve şikayetlerini takip etmenin yanında, canlı müşteri hizmetleri hattı oluşturmayı unutmayın. Web sitenizde müşterilerinizin size ulaşabileceği iletişim formları ekleyin. Müşterileriniz size ihtiyaç duydukları anda ulaşabildikleri anda güvenebileceklerini aklınızdan çıkarmayın.
Yazılım Seçimi Nasıl Olmalıdır?
E-Ticaret sitesi kurarken elinizde özel yazılım kullanmak ve hazır e-Ticaret platformları tercih etmek gibi iki opsiyonunuz olduğundan bahsetmiştik. Bu iki opsiyonu seçmeden önce, her ikisinin avantajını ve dezavantajını bilmeniz önemlidir. Bütçenize, ihtiyaçlarınıza ve operasyon becerinize uygun E-Ticaret yazılımı seçerek sitenizi hayata geçirebilirsiniz.
Özel Yazılımın Avantajları ve Dezavantajları
Özel yazılımla e-ticaret’e başlamak, tamamen özgün bir tasarım süreci ile farklılaşmanızı sağlar. Doğru kodlama becerisi ve uygun görsel tasarımlar kullanarak özel yazılım e-ticaret siteleri ile sektöre başarılı olabilirsiniz. Bu tercih, SEO uyumu konusunda da ne yaptığınızı biliyorsanız sizi bir adım öne taşır. Başta Google olmak üzere her arama motoru özgünlüğe önem verir. Size özel bir yazılım ile arama motorları gözünde “saygın” bir kimlik kazanabilirsiniz.
Size özgü yazılıma yönelmek, kodlama bilgisine hakim olmanız halinde tercih edilmelidir. Yeterince kod bilgisine sahip değil ve ne yaptığınızdan emin değilseniz bu tercih yanlış bir seçim olacaktır. Dışa bağımlılığınızı artırmanın yanında yanlış işlemler ile hedeflediğiniz başarıdan giderek uzaklaşırsınız. Özel yazılım seçerken sizi bekleyen artıları ve eksileri iyi tanımalı, seçiminizi bu doğrultuda yapmalısınız.
Hazır Yazılımların Avantajları ve Dezavantajları
Özel yazılım için gerekli kod bilgisine sahip olmadığınızı düşünüyorsanız e-Ticaret sitesi açmak için hazır yazılımları tercih edebilirsiniz. Bütçeniz doğrultusunda farklı paket seçeneklerine sahip olan bu yazılımlar, anahtar teslim sitenizi kurarak faaliyete geçmesine yardımcı olur. Karşılaştığınız sorunlara yönelik oluşturduğunuz talepler doğrultusunda teknik desteklerini sürdürerek, sağlıklı bir süreç yaşamanıza katkı sağlarlar.
Hazır yazılımlarda entegrasyonlar için hazır seçenekler de yer alır. Ödeme yöntemleri, kargo entegrasyonları, stok takip ve müşteri iletişimi gibi farklı ihtiyaçlara yönelik sundukları çözümler ile organizasyon aşamasında da destek sağlarlar. E-ticaret sitesi kurma hakkında hiç bilginiz olmasa bile bu süreçteki olumsuzlukları hazır yazılımlar ile aşabilirsiniz.
Hazır yazılımların dezavantajı ise arzu ettiğiniz özgünlüğü yakalayamamanız ve düşük bütçeler ile hayal ettiğiniz başarıya ulaşmakta zorluk yaşamanız şeklinde özetlenebilir. Sektörde büyümeye devam ettikçe mevcut e-Ticaret paketiniz size yetersiz gelecektir. Bu noktada Türkiye’nin ve dünyanın en iyilerine yönelerek dezavantajların oluşturacağı riskleri ortadan kaldırabilirsiniz.
Hangi Hazır E-Ticaret Platformları ile E-Ticaret Sitesi Kurabilirsiniz? Ne Kadara Mal Olur?
Hazır E-Ticaret platformları, düzenledikleri paketler ile e-Ticaret sitenizi sıfırdan kurar ve işler hale getirir. Kurulum aşamasından faaliyet süresine kadar devam eden destekleri ve özel yazılım çözümleri ile internetten para kazanma hedefinizi desteklerle. Bu aşamada seçeceğiniz yazılım için fiyat ve performans ön plana çıkar. Sektörün en iyileri Ticimax, ideasoft T-Soft, Shopify, Opencart, CMS, Wix ve Magento gibi hazır e-Ticaret platformlarına yönelmektedir. Seçim yapabileceğiniz seçenekler hakkında merak ettiklerinizi aşağıdan takip edebilirsiniz.
Ticimax E- Ticaret Paketleri
Ticimax’te bütçeniz doğrultusunda seçebileceğiniz 5 adet e-Ticaret paketi bulunur. Aylık 9 taksitle ödeyebileceğiniz paket seçenekleri dönemsel indirimlerle cazip fiyat avantajına sahip olur. Ticimax’ın güncel e-Ticaret paket fiyatları şu şekildedir:
- Soft: 2.299 TL
- Plus: 3.299 TL
- Special: 3.799 TL
- Special Extra: 5.499 TL
- Special Omni: 7.299 TL
T-Soft E-Ticaret Paketleri
T-Soft 5 farklı e-Ticaret paketi ile hizmet verir. Yıllık 800 GB’tan başlayan trafik limiti tanımlı olan paketlerde kiralama opsiyonu da bulunur. Yurtdışı satış yapmak isteyen müşterileri için e-İhracat opsiyonu destekleyen paket sürümleri mevcuttur. E-Ticaret paketlerine ait güncel fiyat bilgileri aşağıda paylaşılmıştır:
- Clever: 10.500 TL (Yıllık kiralama bedeli 4.700 TL)
- Real: 18.000 TL (Yıllık kiralama bedeli 6.500 TL)
- Business: 30.000 TL (Yıllık kiralama bedeli 9.500 TL)
- World: 45.000 TL (Yıllık kiralama bedeli 11.500 TL)
- Ultimate: 80.000 TL (Yıllık kiralama bedeli 25.000 TL)
İdeasoft E-Ticaret Paketleri
CMS Bilişim 10 GB ile başlayan ve 30 GB’a kadar artan web alanına sahip 3 farklı paket seçeneğine sahiptir. CMC E-Ticaret paket fiyatları aşağıdaki gibidir:
- Paket 1: 2.400 TL + KDV
- Paket 2: 4.950 TL + KDV
- Paket 3: 5.750 TL + KDV
- Paket 4: 7.250 TL + KDV
- Paket 5: 9.750 TL + KDV
Shopify E-Ticaret Paketleri
Yurtdışı e-ticaret sitelerinde yaygın kullanılan ve ülkemiz de giderek aktifleşen Shopify, üç adet paket seçeneğine sahiptir. Platformda aylık kiralama ile en düşük paketten başlayarak oluşan ihtiyaç doğrultusunda paketinizi büyütmeniz mümkündür. Shopify aylık e-ticaret paket ücretleri şu şekildedir:
- Basic Shopify: Aylık 29 dolar
- Shopify: Aylık 79 dolar
- Advanced Shopify: Aylık 299 dolar
Wix E-Ticaret Paketleri
Wix 3 farklı e-ticaret paketi ile hizmet verir. Paketlerin aylık kullanım ücretleri aşağıda listelenmiştir:
- Temel İşletme: 35 TL
- Sınırsız İşletme: 50 TL
- VIP İşletme: 73 TL
Proticaret E-Ticaret Paketleri
- Standart: Ücretsiz
- Profesyonel: 1.450 TL + KDV
- Profesyonel+: 2500 TL + KDV
- Exclusive: 3.750 TL + KDV
- Exclusive: 4.750 TL +KDV
Not: Buradaki fiyatlar yazının yayınlandığı tarihte ilgili platformların web sitelerinden alınmıştır. Zaman bağlı değişiklik gösterebilir.
Ödeme Altyapısı Seçimi ve PayTR Sanal Pos Sistemi
Ödeme altyapınızı seçerken güvenlik ve çeşitlilik ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalmanız gerekir. Geleneksel ödeme yöntemleri ile sanal POS gibi güvenilir seçenekleri e-ticaret sitenize ekleyerek hem itibarınızı korur, hem de müşteri kitlenizi genişletebilirsiniz. PayTR Pos sistemi, hazır e-ticaret paketlerine ve CMS’lere kolay entegre olur. Ödeme yöntemleri, e-ticaret sitelerinde müşterinin dikkat ettiği önemli ayrıntılar başında gelir. Kredi kartı, banka kartı, havale/EFT gibi geleneksel ödeme yöntemleri yüksek komisyon içerse de güvenilirlik yönünden mutlaka sitenizde bulunmalıdır. Bu ödeme yöntemleri dışında online ödeme sistemleri ve sanal POS entegrasyonları da mutlaka sitenizde yer almalıdır.
PayTR sanal POS sistemi, e-Ticaret’te en çok yararlanılan çözümler başında gelir. Sadece iki saatte kurulumu tamamlanan sistemin en büyük avantajı, alınan ödemelerin ertesi iş gününde hesaba yatmasıdır. PayTR düşük komisyonludur. Güvenlik konusunda da başarılı işler ortaya koyar. Siz satışa odaklanırken, ödemelerin güvenliği en düşük komisyonda PayTR sanal POS sistemi ile sağlanır.
2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun
En Çok Kazandıran E-Ticaret Sektörleri
E-Ticaret’e adım atarken hangi sektörden girmeniz konusunda kararsızlık yaşayabilirsiniz. Parlak bir fikriniz varsa bu fikrin peşinde gidebilirsiniz. Eğer bu konuda yardıma ihtiyaç duyuyorsanız, büyüme ve mevcut hacim yönünden öne çıkan sektörleri tercih ederek internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. E-Ticaret’te trendleri yakalamak önemlidir. Son yılların trend sektörlerine aşağıdan göz atarak sektör seçimi doğru yapabilirsiniz:
- Hediyelik eşya
- Cep telefonu
- Saat
- Anne ve bebek ürünleri
- Tekstil ve giyim
- Kişisel bakım ve kozmetik
- Çanta ve aksesuar
- Bilgisayar
- Takı ve mücevherat
- Oyuncak
SIKÇA SORULAN SORULAR
E-Ticaret Sitesi Ne Kadara Mal Olur?
E-Ticaret sitesi maliyeti yapacağınız tercihlere göre değişir. Sektöre giriş için 1.000 TL ila 50.000 TL arasında değişen maliyetler söz konusudur. Ücretsiz e-Ticaret sitesi kurmak isteseniz bile en az 1.000 TL’yi gözden çıkarmanız gerekir. Alan adı, hosting ve tasarım masrafları da unutulmamalıdır.
Online Alışveriş Sitesi Kurmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?
Online alışveriş sitesi kurmak için sektör belirlemeniz, satılacak ürün bulmanız ve markanızı oluşturmanız gerekir. Bu aşamaları tamamlamanın ardından şirketinizi kurun ve sitenizi oluşturun. Sitenizi kurmanın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ETBİS kaydınızı tamamlayın.
E-Ticaret Yapmak Karlı Mı?
E-Ticaret karlılığı, seçilen sektörle ve sektörün rekabeti ile ilişkilidir. İlk duyduğunuzda kar marjları ne kadar yüksek olsa bile doğru adımlar atarak sektöre atılmanız ve müşteri odaklı tanıtım kampanyaları ile markanızın tanınırlığını artırmanız gerekir. Her şeyi doğru yaptığınızda internetten satış yaparak cironuzun %30 ila %50’si oranında kar etmeniz mümkündür.
E-Ticaret Kar Marjı Ne Olmalı?
E-ticaret’te kar marjları ürüne göre değişir. Satılan ürüne bağlı olarak %30 ila %50 arasında kar marjları ile çalışabilirsiniz. Kar etmenizin önündeki en büyük engel ise tanınırlığınızı artırmak ve ödenen yüksek komisyonlardır. Doğru sanal POS sistemi seçimi ve marka tanıtımında etkili strateji tercihi ile bahsedilen kar marjlarına kolayca ulaşabilirsiniz.
2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun
E-Ticaret sitesi maliyeti yapacağınız tercihlere göre değişir. Sektöre giriş için 1.000 TL ila 50.000 TL arasında değişen maliyetler söz konusudur. Ücretsiz e-Ticaret sitesi kurmak isteseniz bile en az 1.000 TL’yi gözden çıkarmanız gerekir. Alan adı, hosting ve tasarım masrafları da unutulmamalıdır.
Online alışveriş sitesi kurmak için sektör belirlemeniz, satılacak ürün bulmanız ve markanızı oluşturmanız gerekir. Bu aşamaları tamamlamanın ardından şirketinizi kurun ve sitenizi oluşturun. Sitenizi kurmanın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ETBİS kaydınızı tamamlayın.
E-ticaret’te kar marjları ürüne göre değişir. Satılan ürüne bağlı olarak %30 ila %50 arasında kar marjları ile çalışabilirsiniz. Kar etmenizin önündeki en büyük engel ise tanınırlığınızı artırmak ve ödenen yüksek komisyonlardır. Doğru sanal POS sistemi seçimi ve marka tanıtımında etkili strateji tercihi ile bahsedilen kar marjlarına kolayca ulaşabilirsiniz.
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
Abonelik Modeli ile Müşteri Ömrü Değerini (LTV) Maksimize Etmenin Yolları
Günümüzde, işletmelerin sürdürülebilir büyüme sağlaması için abonelik modeli müşteri ömrü değeri (LTV)
2D POS Cihazı Nedir ve Nasıl Çalışır?
Dijital çağda, işletmelerin ödeme süreçlerinde güvenli ve hızlı çözümler sunması büyük önem taşıdığ
3D Secure Ödeme İşlem Başarısızlıklarını Azaltmak için En İyi Uygulamalar ve Stratejiler
3D Secure ödeme sistemleri, e-ticaret ödeme güvenliğini artırmak ve kullanıcıları dolandırıcılığa karşı k