Logo Logo

En İyi E-Posta Pazarlama Araçları

İçindekiler
11.05.2019 - 4 dk Okuma Süresi

Günümüzde girişimlerin başlıca pazarlama aracı sosyal ağlar olarak öne çıkıyor. Bu ücretsiz ve kolay kullanılabilir araçlardan önce ise şirketler dijital alanda müşterileriyle e-posta aracılığıyla iletişimde kalıyordu. Zaman değişmiş olabilir ancak bu e-posta pazarlamasının işlevini yitirdiği anlamına gelmiyor. En iyi e-posta pazarlama araçlarını sizler için derledik…

E-posta pazarlaması, hedefli pazarlama yöntemlerinden birisidir. Birçoğumuzun posta kutumuzu her açtığımızda gördüğü broşür, davetiye ve bilgilendirmelerin dijital dünyadaki muadilidir. Her iki senaryoda da gönderimin gerçekleştirilmesi için şirketin e-posta adreslerine ihtiyacı vardır.

Bu alanda ihtiyaç duyacağınız e-posta listelerini ise web sitenize üye olan ya da varsa fiziksel mağazanıza gelen müşterilerinizden sağladığınız bilgilerden oluşturmalısınız. Bu aşamadan sonra, bu listeden e-posta araçları ile en iyi şekilde fayda sağlayabilirsiniz.

E-posta pazarlama araçları, toplu gönderim yapmak, bunu detaylı şekilde raporlamak dışında hazır şablonlarla gönderilecek e-postayı hazırlama noktasında işinizi kolaylaştırıyor. Size de içeriği düşünmek kalıyor.

İşinizi büyütmekte kullanabileceğiniz en iyi e-posta pazarlama araçları:

MailChimp

En popüler e-posta pazarlama araçlarının başında gelen hizmet, kolay kullanımı ve kullanıcı dostu yapısıyla muadilleri arasından sıyrılıyor. E-posta pazarlamaya yeni başlayanlar için en iyi seçenek demek, yanlış olmaz. MailChimp’in e-ticaret siteleri için de özel işlevleri bulunuyor.

MailChimp E-posta Pazarlama

WooCommerce, Shopify, Magento ve BigCommerce gibi hazır e-ticaret altyapılarına doğrudan bağlanabilen araç, mağazanızdan e-posta kampanyaları hazırlamanızı sağlıyor. Hiçbir ücret ödemeden MailChimp ile 2.000 üyeye her ay 12 bin adet e-posta gönderebilirsiniz.

ActiveTrail

Alanın en eskilerinden birisi olan ActiveTrail, 2004 yılından bu yana hizmet veriyor. Küçük, orta ve büyük ölçekli tüm organizasyonların ihtiyaçlarına yanıt veren özelliklere sahip olan yazılımın bülten düzenleyicisi, hazır taslaklar sayesinde hızlıca profesyonel ve etkileşimli e-postalar hazırlamanıza olanak tanıyor.

ActiveTrail’e e-posta listelerinizdeki kişileri kolaylıkla aktarabilir ve önceden belirlenmiş kriterlere göre değişkenlik sağlayan, dinamik gruplar oluşturabilirsiniz. Ücretsiz deneme sürümü bulunan uygulama, daha gelişmiş özellikler kullanmak isteyen müşterileri için fiyatlandırmayı gönderim yapılan kişi listelerinin büyüklüğüne göre yapıyor.

Litmus

Analitik odaklı olan Litmus, e-posta kampanyalarını test ve takip etmek üzerine odaklanan özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu araç sayesinde e-posta pazarlama kampanyalarınızı en iyi şekilde optimize etmenizi sağlayacak verilere ulaşabileceksiniz.

Litmus E-posta Pazarlama

Litmus her ne kadar MailChimp’ten daha gelişmiş bir platform olsa da, bir başka araçla yapabileceğiniz birçok e-posta pazarlama işlemini kolaylıkla gerçekleştirmenizi sağlıyor. Litmus, 7 günlük deneme sürecinin ardından aylık 75 euro karşılığında kullanılabiliyor.

ReachMail

ReachMail, Litmus ve MailChimp’in öne çıkan özelliklerini tek bir platformda bir araya getiriyor. Bu araç tıpkı Litmus gibi e-postaları farklı cihazlar için test edilmesini ve performanslarının ölçülmesini sağlarken, aynı zamanda bir e-postanın istenmeyen klasörüne düşüp düşmeyeceğini daha onu göndermeden saptayabiliyor.

Reach Mail E-posta Pazarlama

ReachMail, ayrıca MailChimp gibi yüzlerce hazır e-posta taslağı sunarak, herhangi bir tasarım bilginiz olmadan da müthiş görünen kampanyalar göndermenizi mümkün kılıyor. Daha gelişmiş ancak makul fiyatlı bir çözüm isteyenler, aylık 10 dolar karşılığında bu aracı tercihi edebilirler.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir