Logo Logo

Facebook’ta Mağaza Nasıl Açılır? Facebook’ta Satış Yapmak için Pratik Öneriler

İçindekiler
20.05.2022 - 15 dk Okuma Süresi

İnternet ve sosyal medyanın yaygınlaşmasının ardından online satışlarda ciddi bir artış yaşanmaya başladı. Özellikle son yıllarda zirveye ulaşan E-ticaret ve sosyal medya araçları üzerinden yapılan satışlar birçok kişi için ek gelir hatta tam zamanlı bir iş haline dönüştü. Bu ihtiyaçlara yanıt veren ve daha güvenli satış yapılmasını sağlayan Facebook mağaza gibi başlıca sosyal medya araçları ise hem satıcıların daha geniş kitlelere en düşük maliyet ile ulaşmasını sağlıyor hem de bir yandan güvenli satışı desteklerken, diğer yandan tüketicilerin de farklı birçok alternatif satıcıdan haberdar olmasını sağlıyor. 

facebook mağaza açmak

Türkiye’de de son dönemde bu alanda faaliyet gösterenlerin sayısında yaşanan artışlar dikkat çekerken birçok kullanıcı nasıl sıfırdan Facebook veya diğer sosyal medya/web araçları üzerinden satış yapabileceğini veya mevcut satışlarını artırabileceğini araştırmaya devam ediyor. Facebook Mağazaları en basit haliyle Facebook ve Instagram üzerinden ürünlerin satışının gerçekleştirilmesini sağlayan önemli bir platform haline gelmiştir. 

Meta çatısı altında faaliyet gösteren Facebook ve Instagram üzerinden güvenli satış yapmak ve daha fazla kullanıcıya ulaşmak için Facebook Mağaza verimli bir şekilde kullanılabilmektedir. Yerli ve yabancı çok sayıda kurumsal, yerel veya bireysel birçok satıcı bu alanda faaliyet göstermektedir.

Facebook Shops Nedir? 

Facebook Shops

Meta adıyla Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi birçok farklı sosyal medya ve iletişim araçları ile işletmeler için destek sağlanmaya devam ediyor. Facebook Shops veya Facebook Mağaza olarak bilinen bu araç ise E-ticaretin çok daha geniş kitlelere ulaşmak için son yılların en faydalı araçları arasında gösteriliyor. 

Kısaca Facebook Shop: İşletmelerin online olarak kendi mağazaları açarak bu mağaza üzerinden direkt olarak kullanıcılara satış yapmasını sağlayan bir hizmettir. İşletme hesaplarının popülerlik kazanması ile altyapısını da geliştiren Meta, sadece Facebook üzerinden değil, aynı zamanda diğer bir popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram üzerinden de satış gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu sayede milyarlarca yerli ve yabancı kullanıcıya ürünlerin ulaştırılması ve işletmenin görünür kılınması sağlanmaktadır. 

Pandemi sürecinin de etkisiyle online satışların çok daha hızlı bir şekilde artış göstermesi ile birçok yerel ve kurumsal işletmenin bu araçları etkin kullanımı Facebook Mağaza uygulamasına olan ilgiyi de artırmıştır. Satışlar üzerinde ciddi bir artı etkisinin de görülmesi ve bu araçların doğru kullanımı birçok yönden avantaj sağlamaktadır. Daha az maliyet ile konvansiyonel medya araçları ile ulaşılamayacak kitlere bile kolay ulaşma imkânı vermesi de bir diğer avantajı olarak görülmektedir. 

Facebook Marketplace Nedir, Ne İşe Yarar?

Facebook’ta satış yapabilmek için bazı temel işletme araçlarının kullanılması gerekmektedir. Facebook Marketplace ise Facebook üzerinden satış yapanlar ile alıcıları buluşturmak için oluşturulmuş bir alan olarak tanımlanabilir. Dünyanın en popüler sosyal medya araçlarından biri olan Facebook üzerinden satıcıların ve alıcıların birbirini çok daha hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde buluşmalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Tüm kullanıcıların Facebook Marketplace üzerinden alışveriş yapmaları sağlanmaktadır. Facebook satış işlemleri ile daha geniş kitlelere ulaşmak isteyenler için bu platform önemli bir rol oynamaktadır. Facebook reklam araçlarının da etkin kullanımı ile firmanın işletme hesabının ve ürünlerin çok daha görünür kılınması mümkündür. 

Facebook Marketplace aynı zamanda satılmak istenen ürünlerin satıcıların kendi belirlediği coğrafi alanda satılmasını da sağlamaktadır. Bu sayede ulaşılmak istenen hedef kitleye işletmelerin çok daha hızlı bir şekilde ulaması sağlanmaktadır. Facebook’un sunduğu bu kolaylık sayesinde birçok kişinin sosyal medya üzerinden satış yapmaya başlaması da ilgi çekmektedir. Günümüzde bu alanda başarılı olmak için tüm dijital medya araçlarının etkin kullanımı satışların ciddi manada artırılmasını sağlayacaktır. 

Facebook’ta Mağaza Nasıl Açılır?

Facebook’ta satış yapmak için öncelikle bir mağaza hesabına ihtiyaç duyulmaktadır. Ücretsiz olarak Facebook Shop sayfası açarak işleme başlanması mümkündür. Tıpkı bireysel hesap oluşturma adımları ile benzer birkaç adımda dakikalar içinde bu hesapların oluşturulması mümkündür. Dikkat edilmesi gereken temel kriter ise işletme hesabı oluşturan kişilerin satışını gerçekleştirecekleri ürünlerin veya verecekleri diğer ilanların Facebook topluluk ve satış kuralları/politikaları ile uyumlu olması gerekmektedir. Bu kuralları ihlal eden kullanıcılar satış için veya diğer işlemler için onay almayacaklardır. Facebook’ta mağaza açmak için kullanıcı adı ve şifre ile Facebook hesabına giriş yaptıktan sonra birkaç basit adım takip edilerek mağaza hesabı açma işlemlerinin tamamlanması mümkündür. 

Facebook mağaza oluşturma işlemlerinde giriş yaptıktan sonra ‘’Sayfa Oluştur’’ seçeneği kullanılarak işleme başlanması mümkündür. Açılan pencerede farklı birçok adım sayfa açmak isteyen kişileri karşılayacaktır. Bu adımların eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanmasının ardından kullanıcıların rahatlıkla Facebook üzerinden satış gerçekleştirmeleri mümkündür. Açılacak mağazadan yasal olarak satış gerçekleştirmek için ayrıca farklı bazı prosedürleri de tamamlamanız gerekmektedir. 

Facebook’ta Mağaza Açma Adımları Nelerdir? 

Facebook’ta Mağaza Açma

Facebook’ta mağaza açmak için basit birkaç adımı takip edebilirsiniz. Facebook mağaza açma adımları kısaca şöyle özetlenebilir:

  • 1. Adım: Facebook kullanıcı adı ve şifresi ile hesaba giriş yapılır veya hesap yoksa yeni hesap açılır. 
  • 2. Adım: Ana ekranın sağ üst köşesinde yer alan simgeye tıklayarak ‘’Sayfa Oluştur’’ seçeneğine tıklanır. 
  • 3. Adım: Açılan pencerede bulunan ‘’Yerel İşletme’’, ‘’Şirket’’ veya ‘’Marka’’ seçeneklerinden size en uygun olanı seçilir. 
  • 4. Adım: Sayfanın ayarlar menüsünden ‘’şablonlar ve sekmeler’’ menüsüne gelerek alışveriş ekranı oluşturulur. 
  • 5. Adım: Ekranın sol tarafında yer alan ‘’Mağaza’’ seçeneğine tıklayarak ‘’Mağaza Kısmını Ayarla’’ ekranından şartlar onaylanarak devam edilir. 
  • 6. Adım: Karşınıza çıkan ‘’Alışveriş Yöntemi Seç’’ butonu ile ödeme yöntemi ve para birimi gibi temel finansal ayarlamaları yapın. 

Mağaza açma adımlarını takip ederek bir Facebook satış sayfası oluşturmanın ardından satışını yaptığınız ürünleri sayfaya yüklemeniz gerekecektir. Satış yapmak için gerekli diğer tüm koşulları da kabul ederek işleme başlamanız mümkündür. Facebook store nasıl açılır sorusunun yanıtını veren ilgili yardım sayfası üzerinden de Facebook araçlarını en etkin biçimde kullanarak satışlarınızı nasıl artırabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Facebook, Instagram veya bilinen diğer sosyal medya platformları üzerinden profesyonel işletme hesapları açılmasının ardından dijital medya araçlarını kullanarak gelirlerinizi gözle görülür biçimde artırmanız da mümkündür. Günümüzde büyük kurumsal firmalardan yerel işletmelere ve bireysel satıcılara kadar geniş bir kitle bu alanda yatırım yaparak sosyal medyanın gücünden işletme hesapları ile yararlanmaktadır. 

Facebook Mağaza Sekmesi Nerede? 

Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra ekranın sol menü kısmından ‘’Mağaza’’ sekmesi ile işlem yapabilirsiniz. Facebook mağaza sekmesi doğrudan ana ekranda görülmektedir. Sıfırdan Facebook mağaza oluşturma adımlarını takip ederek alışveriş hesabının oluşturulması mümkündür. ‘’Ayarlar’’ menüsünden ‘’Şablonlar’’ kısmına gelerek burada ‘’Mevcut Şablon’’ kısmının ‘’Alışveriş’’ olarak seçerek veya mağazanıza göre diğer şablonları tercih ederek etkin biçimde sayfanın oluşturulmasını sağlayabilirsiniz. 

Facebook Ticaret Yöneticisi Mağaza Açma İşlemi 

Ticaret Yöneticisi üzerinden Facebook mağazasının oluşturulması için farklı adımlar izlenebilmektedir. ‘’Mağazanızı Oluşturun’’ sayfasına giriş yaptıktan sonra ‘’İleri’’ seçeneği kullanarak sonraki adımları takip etmeniz gerekecektir. Dakikalar içinde tüm kullanıcılara mağaza sayfasının oluşturulmasına imkân veren Facebook, bu araçların etkin kullanımı ile aynı zamanda satışların artırılması ve marka bilinirliğinin daha geniş kitlelere ulaştırılması gibi konularda da destek olmaktadır. Bu yönüyle Ticaret Yöneticisi ile daha profesyonel ve etkin işlemlerin gerçekleştirilmesi sağlanabilir. 

Facebook sayfası açmak istiyorum diyenlerin takip etmesi gereken temel adımlar dışında, Ticaret Yöneticisi’nde mağaza oluşturmak için şu adımlar izlenir:

  • ‘’Mağaza Oluştur’’ sayfasından ‘’ileri’’ butonu ile sonraki aşamalara geçilir. 
  • Shopfy, BigCommerce ya da diğer mevcut ortak platformunda satış yapılıyorsa ürünlerin içe aktarılıp senkronize edilmesini sağlayın. 
  • ‘’Bir Ortak Platform Senkronize Et’’ seçeneği ile ortak site bağlantı ise kurulumu tamamlayın. 
  • Üç alışveriş tamamlama yönteminden biri seçilerek işleme devam edin.
  • Facebook işletme sayfasında satış yapmak için Sayfa seçimi yaparak ya da yeni sayfa oluşturarak işleme devam edin. 
  • Bussines Manager hesabını seçerek ya da yeni bir hesap oluşturarak ‘’ileri’’ seçeneğine tıklanır. 
  • Mağaza için kullanılmak istenen kataloğu seçin. 
  • Diğer detayları kontrol ederek ‘’Satıcı Sözleşmesi’’ onayı ve ‘’Ayarlamayı Bitir’’ seçeneği ile işlemi tamamlayın. 

Kimler Facebook’ta Satış Yapmak İçin Mağaza Açabilir?

Facebook tüm kullanıcıları için işletme hesabı sayfası üzerinden satış yapma veya ilan verme imkanı vermektedir. Ancak her ülkede değişen yasalar ve Facebook’un kendi satış sözleşmesinde yer verdiği kurallara göre bu satışları yapacak kişilerin belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Söz konusu şartları sağlamayanların veya kuralları ihlal eden kişilerin satış yapmaları mümkün olmayacaktır. Bu nedenle hem yasal olarak hem de platform üzerinden satış yapılması için gerekli diğer kuralların ne olduğunu öğrenerek işleme başlamanız çok daha önemlidir. Belirlenen bu kurallar ve şartlara uyan herkesin kendi şirketleri adına veya markaları adına bu araçlar üzerinden satış yapmaya başlamaları mümkündür. 

Facebook Marketplace Nasıl Kullanılır? 

Facebook Marketplace

Facebook’ta satıcılar ve alıcıları bir araya getiren ortam olan Marketplace üzerinden satış gerçekleştirmek için bazı araçların etkin kullanılması gerekmektedir. İşletmeler ve alıcılar için süreç farklı işleyeceği için kullanımda da bazı farklar görülecektir. Facebook mağaza açma işlemlerinin tamamlanmasının ardından satıcıların bu alanı etkin kullanması mümkündür. Facebook Marketplace üzerinden herhangi bir şeyi satın almak için şu adımlar takip edilebilir:

  • Facebook arayüzü üzerinden sol menüden Marketplace sekmesine tıkanılır,
  • Satın alınmak istenen ürün seçilir,
  • Satıcıya mesaj gönderme seçeneği kullanılarak bilgi alınır,
  • Satın alınmak istenen ürün ve satıcılar ile geçen konuşmalar ‘’Hesabın’’ bölümünde ‘’İlanların’’ sayfası üzerinde görülebilmektedir. 

Facebook Marketplace üzerinden satın almak basit birkaç adımdan oluşmaktadır. Ancak satıcılar için bu alanın çok daha verimli ve etkin kullanımı için bazı farklar görülmektedir. Marketplace üzerinden satış yapmak için bu unsurların iyi bilinmesi ve buna göre işlem gerçekleştirilmesi gerekmektedir.  

Facebook Marketplace ’de Satış Nasıl Yapılır? 

Facebook Marketplace üzerinden satış yapmak için işletmelerin farklı birkaç kolay adımı takip etmesi yeterli olacaktır. Çok daha geniş kitlelere ulaşmak isteyen kullanıcıların bu araçları verimli bir şekilde kullanarak başarılı bir satış grafiği elde etmeleri mümkündür. Bu alanda öne çıkan en önemli faktör ise işletme hesabının görünürlüğünün artırılmasını sağlamak olacaktır. Marketplace üzerinden bir ürünü satışa çıkardıktan sonra hem Marketplace’deki herkes hem de Akış’ta, aramada ve Facebook içinde veya dışında diğer her yerden görünür bir ilan oluşturulması mümkündür. 

Facebook Marketplace üzerinden satış yapmak için şu adımlar takip edilir:

  • Sol menüde yer alan ‘’Marketplace’’ seçeneğine tıklayın.
  • ‘’Yeni İlan Oluştur’’ > ‘’Satılık Ürün’’ adımları izlenir.
  • Satılacak ürünün fotoğrafı ‘’Fotoğraf Ekle’’ seçeneği üzerinden eklenir.
  • Facebook arkadaşlarından ilanı gizlemek için ilgili butona tıklanır. 
  • ‘’İleri’’ butonu ile sonraki adıma geçilir. 
  • ‘’Yayınla’’ seçeneği ile ilan yayınlanmaya başlar. 

Facebook Marketplace üzerinden ilan vererek çok daha geniş kitlelere ulaşılmasını sağlamanız mümkündür. Günümüzde sosyal medya ve diğer dijital pazarlama araçlarını kullanarak satışlarında ciddi bir verim elde eden kişilerin sayısının her geçen gün artması bu alanda yeni araçların da ortaya çıkmasını sağlamaktadır. 

Marketplace üzerinden satışların ciddi biçimde artırılmasını sağlamak ve başarılı bir grafik yakalamak için Facebook Marketplace açma adımlarını takip ederek bu alanın en etkin biçimde nasıl kullanılabileceği hakkında bilgi sahibi olmanız tavsiye edilmektedir. Bu sayede satış başarısını doğrudan etkileyecek önemli bir adım atarak, dijital pazarlama araçları ile çok daha verimli bir büyüme ve satış başarısı elde edilmesi sağlanabilmektedir. 

Facebook Marketplace İlan Verme Nasıl Yapılır? 

Facebook Marketplace üzerinden ilan vermek için kolay birkaç adımın takip edilmesi yeterli olacaktır. Marketplace ekranına erişim sağladıktan sonra ‘’Sat’’ seçeneğini kullanarak envantere eklenmek istenen ürün seçilerek yeni ilan verilmesi mümkündür. Sadece ürün satışı için değil, aynı zamanda sayfanız üzerinden araç veya konut envanteri için de ilan verilmesi mümkündür. Facebook mağaza açmak için takip edilen adımlardan ayrı olarak araç veya konut ilanları için envanter ekleme işlemleri için şu adımlar izlenebilir:

  • Marketplace ekranına gelin.
  • ‘’Yeni İlan Oluştur’’ seçeneğine tıklayın. 
  • Ad/kimlik ve ilan ile ilişkilendirilecek Facebook sayfasını seçin.
  • İlan bilgileri ve görselleri ekleyin.
  • ‘’İleri’’ butonu ile Facebook Marketplace üzerine ilanı görmesini istediğiniz grupları seçin. 

Facebook araçlarını etkin biçimde kullanarak ilanlarınızın çok daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayabilir ve kısa sürede ilanlara istediğiniz gruplar tarafından geri dönüş yapılmasını sağlayabilirsiniz. Sadece ürün satışı için değil, diğer ilanlarda da Facebook Marketplace üzerinden rahatlıkla farklı ilanların da verilmesi mümkündür. Bu alanda özellikle konut ve araç satışlarına dair işlem yaygın olarak gerçekleştirilmeye deva etmektedir. 

Konut envanteri için ilan vermek isteyenlerin söz konusu adımları sadece mobil cihazları üzerinden tamamlamasına izin verilmektedir. Mobil cihazlar dışında konut ilanları verilmesine olanak sağlanmamaktadır. 

Facebook ve Instagram başta olmak üzere günümüzde birçok sosyal medya uygulaması ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Zaman içinde farklı ücretli birtakım araçlar kullanılarak bazı hesapların veya bu işletme hesapları üzerinden yapılan satışların artırılmasına yönelik ücretli uygulamalar da kullanılabilmektedir. Facebook mağaza açmak isteyen işletmeler veya bireysel kullanıcılardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Hesap açma işlemlerinde; yerel işletme, marka veya şirket seçeneklerinden herhangi birinin seçilmesi gerekmektedir. Her ne kadar ücretsiz ve kolay bir kullanım imkânı sağlasa da sosyal medya araçlarının etkin biçimde kullanılarak daha geniş kitlelere ulaşmak ve marka/işletme bilinirliğinin artırılmasını sağlamak için mutlaka ücretli diğer reklam ve dijital pazarlama araçlarının kullanımı tavsiye edilmektedir. Günümüzde bu araçları kullanarak çok daha kısa sürede satış hedeflerinin yakalanması sağlanmaktadır. Facebook ürün satma işlemlerinde veya hesap açma sürecinde herhangi bir ücret talep etmemektedir. Ancak düşük miktarda ödemeler yaparak söz konusu sosyal medya pazarlama araçlarının kullanımının sağlanması satış başarısında ciddi bir etki yaratacaktır.

Türkiye’de ve dünyada sosyal medya veya web üzerinden satış yapmak yasaldır. Ancak her satışta olduğu gibi bu platformlar üzerinden yapılacak E-ticaret/online satış işlemleri için belirli yasal düzenlemeler ve platform kuralları da bulunmaktadır. Facebook üzerinden yapılacak satışların ticari faaliyet olup olmadığının belirlenmesi ve bir vergi mükellefiyetini ortaya çıkarıp çıkarmaması yapılan bu satışların sürekliliğine bağlıdır. Ürünlerin devamlı satılması sonucu elde edilecek her gelir elbette vergiye tabi olacaktır. Ancak bu durum bazı satışlar ile karıştırılmamalıdır. Örneğin tek seferlik yapılacak bir ikinci el ürün satışı için bir sorun ortaya çıkmayacaktır. Profesyonel bir şekilde internet üzerinden satış yapmak için yasal olarak belirlenen tüm şartların yerine getirilmesi gerekir. Şirket veya işletme açılmasına ilişkin belirlenen bu kuralların sağlanması veya yasaların herhangi bir şekilde ihlal edilmemesi durumda Facebook dahil internet üzerinden yapılacak tüm satışlar haliyle yasal olacaktır. Facebook satış yapmak isteyenler için son dönemde Instagram ile güçlü bir platforma dönüşmüştür. Çok sayıda kişinin yaptıkları satışlardan elde ettikleri gelirler için vergi ödeme gibi yasal sorumluluklarını ihmal etmeleri durumunda yasalar gereği işlem de yapılmaktadır.

Facebook veya Instagram üzerinden yapılan satışların vergilendirilmesi için öncelikle ortada ticari bir faaliyetin olması gerekmektedir. Türkiye’de 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu kapsamında herhangi bir muafiyet bulunmaması durumunda internet üzerinden yapılacak satışlar ve gerçekleştirilen bütün kayda geçen ticari faaliyetler vergilendirilmektedir. Örneğin Facebook mağazası üzerinden düzenli olarak satış yapıyor ve bu satışlardan belirli miktarda gelir elde ediyorsa bu kişinin yasalarda herhangi bir istisna belirtilmediği takdirde vergi ödemesi gerekmektedir. Ayrıca satışı yapılan söz konusu tüm ürünler için fatura kesilmesi de gerekmektedir. Günümüzde birçok kişi daha az maliyetli oluşu ve daha geniş kitlelere ulaşması açısından Facebook veya diğer dijital kanallar üzerinden satışlara ilgi göstermektedir. Ancak sanıldığının aksine tıpkı gerçek bir mağazada olduğu gibi vergilendirme ve diğer yasal sorumluluklar ortaya çıkacaktır. Facebookta satış yapmak isteyenler ve satış yapanlar tüm yasal sorunlulukları da göz önünde bulundurarak Türkiye’de veya bulundukları diğer ülkelerin yasalarına uygun olarak vergilerini öderler.

Sosyal medya ve internetin yaygınlaşması ile sanal mezatlara olan ilgilerde artmaya başladı. Özellikle antika, tespit veya kitap mezatlarının ilgi görmeye başlaması Facebook üzerinden nasıl mezat yapılacağı sorusunun da çokça araştırılmasına neden oldu. Mezat temelde bir ürünün açık artırma usulü ile satışını temsil etmektedir. Facebook üzerinden veya diğer sosyal medya platformlarını kullanarak canlı yayın özelliği ile mezat yapılabilmektedir. Öte yandan hikâye veya gönderi olarak ürünü paylaşarak yorumlar bölümünde en son en yüksek teklifi veren kişilere ilgili ürünün mezat ile satılması da mümkündür. Facebook veya online platformlar üzerinden yapılacak her türlü satış için farklı yöntemler uygulanması mümkündür. İster işletme hesabı ile ister kişisel hesaplardan canlı mezatlar yaparak birçok farklı ürünün satışını gerçekleştirmeniz mümkündür. Günümüzde bu yöntemler ile Facebook ürün satışı alanında ciddi gelir elde eden kişilerin sayısının artması da bu alanda ilginin artmasını sağlamaktadır.

Facebook üzerinden satış yapmanın herhangi bir cezası yoktur. Ancak bazı kişiler veya işletmeler için hem yasaları ihlal etmeleri durumunda hem de Facebook topluluk/satış kurallarını çiğnemeleri durumunda bazı cezalar verilebilir. Eğer kötü niyetli bir ticari faaliyet gerçekleştiriliyorsa bu durumda şikâyet üzerine veya doğrudan tespit edilmesi halinde ceza uygulanmaktadır. Yasal olarak verilen cezalar genelde yüksek gelirlere rağmen vergi ödenmesine ilişkin yaptırımlar ya da dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin olmaktadır. Eğer tüm bu unsurlara dikkat ederek bir satış gerçekleştiriliyorsa bu durumda herhangi bir ceza uygulanması da mümkün değildir. Facebook sanal mağaza üzerinden satış yapanların ilgili kuralları ihlal ettikleri durumlar için muhtelif bazı cezalar verilebilmektedir. Bu cezaları almamak için gerekli yasal prosedüre ve platform tarafından belirlenen diğer satış kurallarına uyulması gerekmektedir.

Facebook üzerinden mağaza sayfası üzerinden satış gerçekleştiren kişiler için birçok sanal araç yardımı ile hem kolay ve güvenli ödeme alma imkânı sağlanıyor hem de alıcıların daha fazla ürüne ve satıcıya kolayca ulaşmasını sağlıyor. Facebook’tan yapılan satışlardan gelir elde etmek için sizden ürün alacak kullanıcıların sizin belirleyeceğiniz bir ödeme yöntemini kullanarak işlem yapması gerekmektedir. Facebook’ta satış sayfası açmak için gerekli adımları izlerken bu aşamalarda ödeme yöntemlerinin belirlenmesini sağlayabilir ve ilgili ödeme yöntemi ile her satıştan alıcıların belirlenen bu yöntem ile ödemelerini kolayca gerçekleştirmelerini sağlayabilirsiniz. Satış için eklediğiniz ürünlere belirli araçlar üzerinden link ekleyerek doğrudan satış sitesine yönlendirebilir veya diğer ödeme araçlarının aktif biçimde kullanılmasını sağlamak için tercihlerinizi ayarla bölümünden yapabilirsiniz. Güvenli bir şekilde her bir satış sonrasında ödemeleri kolayca almanız için ilgili sayfa üzerinde belirlenen araçlardan herhangi birini tercih ederek sayfanız üzerinden gerçekleştirilecek işlemler için kolayca ödeme alabilirsiniz. Günümüzde artan dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle bu alanda da birçok yenilik ve güvenli ödeme sistemleri geliştirilmiştir. Bu sayede internet üzerinden çok daha güvenli bir şekilde ödeme işlemleri yapılabilmektedir.

Facebook’ta mağaza açmak ve başarılı bir şekilde satış yapmak için birçok önemli kritere dikkat etmek gerekiyor. Çoğu satıcı tarafından bu temel unsurların ihmal edilmesi nedeniyle satışlardaki başarı istenen düzeye ulaşmıyor. Günümüzde birçok işletme veya bireysel satıcının bu araçları kullanma arzusu ve artan talep ise rekabetin de artmasına neden olurken başarı şansının da düşmesine neden oluyor. Facebook başta olmak üzere diğer tüm platformlar üzerinden yapılacak satışlar için öncelikle tıpkı gerçek mağazalarda olduğu gibi sanal mağazanızın da vitrininin güzel olması gerekmektedir. Facebook veya Instagram üzerinden satış yapmak ve başarılı bir şekilde satış hedeflerine ulaşmak için bazı kriterlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Facebook dükkân açma adımlarıyla bu süreci başlatanlar için şu unsurlara dikkat edilmesi son derece önemlidir: – Kurumsal bir Facebook sayfası ve Facebook mağazası oluşturun. – E-ticaret siteniz ile (varsa) mutlaka entegre olarak iyi bir vitrin oluşturun. – Facebook reklam araçlarını etkili biçimde kullanın. – Yeniden hedefleme uygulayarak ziyaretçi kazanın. Facebook dahil diğer dijital pazarlama araçlarının etkin biçimde kullanımı ile online satışlarınızın kısa sürede ciddi bir büyüme kaydettiğiniz görebilirsiniz. Facebook üzerinden başarılı bir şekilde satış yapmak için tüm araçları en etkili şekilde kullanarak kısa sürede büyüme hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook mağaza sayfası açmak kadar kapatmak da son derece kolaydır. Bir Facebook mağaza sayfasının kaldırılması için mağazanın silinmesi veya geçici olarak gizlenmesi de mümkündür. Eğer satışlara ara vermek ve bir süre sayfanın görünürlüğünü gizlemek istiyorsanız ikinci seçenek çok daha etkili olacaktır. Eğer Facebook sayfa mağazasını farklı bir E-ticaret platformu ile oluşturduysanız sayfanın ortak aracı ile kaldırılması gerekecektir. Facebooktan ürün satmak veya ilgili sayfadan başka bir işlem yapmak istemiyorsanız şu adımları takip ederek Facebook mağazanın kapanmasını sağlayabilirsiniz: – ‘’Mağaza’’ sekmesine tıklanır. – Ayarlar simgesi açılır. ‘- ’Mağazayı Sil’’ seçeneğine tıklanır. Bu adımlar sonrasında mağaza silinecektir. Ancak mağaza sekmesi Facebook sayfasından kaldırılmadığı sürece sayfada gösterilmesi devam eder. Sayfayı gizlemek için ‘’Ticaret Yöneticisi’’ ekranı üzerinden ilgili adımlar izlenerek işlem tamamlanabilir.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir