Logo Logo

Google Swirl (360 Derece Reklam Formatı) Nedir?

İçindekiler
26.11.2020 - 2 dk Okuma Süresi

Google, yeni reklam formatı Swirl ile 360 derece görüntülü reklam kampanyaları düzenlemeyi sağlıyor. Artık bu format, tüm dünyadaki Google kullanıcılarına açık.

Google geçtiğimiz yıl sürükleyici bir 3D reklam biçimi olan “Swirl” in beta sürümünü duyurdu. Swirl, kullanıcıların bir ürünle etkileşimli olarak iletişime girmesini sağlıyor. 3D reklam ortamını döndürebiliyor, yakınlaştırabiliyor ve genişletebiliyor. Markalar bunu bir ürünün veya yeni teknolojilerin özelliklerini göstermek için kullanabilirler. Ancak bunu yapmak için, reklamverenlerin sadece teknik değil, aynı zamanda finansal kaynaklara da ihtiyacı var.

Google Swirl Nedir?

Swirl, mobil web deneyimi düşünülerek tasarlanan bir uygulama. Beta sürümü Guerlain, Nissan ve Adidas gibi markalar kullanmaya başladı bile. Swirl sayesinde kullanıcılar ürünleri detaylı olarak inceleyebiliyor. Bu yeni reklam modelinde, gerçeğe yakın bir deneyim sunuluyor. Swirl ile 3 boyutlu ürünleri yakınlaştırabiliyor, 360 derece çevirebiliyorsunuz.

Swirl, tüketicilerin ürünle ürün tam karşısındaymış gibi etkileşim kurmasına olanak tanıyor. Swirl reklamları, markaların davranış değişiklikleri, yeni teknoloji performansı, benzersiz ürün özellikleri ve daha fazlasını göstermelerine olanak tanıyor. 3D Swirl reklamları harika görünse de, karmaşık 3D sunumlar oluşturmak da teknik kapasite yatırım gerektiriyor.

Reklamverenler, artık Swirl şablonlarını içerecek olan Google Web Designer aracılığıyla önceden Swirl reklamları oluşturabiliyor. Swirl reklamları, etkileşimi artırmaya ve marka mesajlaşmasını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için harika bir seçenek olarak kullanıcı ve reklamveren karşısına çıkıyor.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir