Logo Logo

Hepsiburada’da Nasıl Satış Yapılır?

İçindekiler
05.09.2022 - 16 dk Okuma Süresi

Hepsiburada’da ürün satmanın püf noktalarını bilmek, size kazancınızı artırmak yönünde ciddi fayda sağlar. Hepsiburada faaliyetlerine 1998 yılından beri devam eden ve o zamandan bu yana milyonlarca ürünü alıcılarıyla buluşturan bir platformdur. Önceleri sadece kendi sattığı ürünleri alıcılara sunan platform, zamanla bünyesine satıcıları da dâhil ederek online pazar yerine dönüşmüştür. Çeşitli ürünlerin satışının yapıldığı platform, kolay kullanım yönüyle de birçok kişinin beğenisini kazanır. Hepsiburada’da ürün satmanın püf noktalarını öğrenerek siz de bu platformda yer almanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Hepsiburada’da satış yapmak milyonlarca kişiye ulaşmanın en kolay yoludur. Bir fiziksel mağazanız varsa ve online ortamda da satış yapmak istiyorsanız Hepsiburada’yı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ticarete yeni başlayacak olanlar da platformun avantajlarından yararlanabilir. E-ticaret sitesi bulunan firmalar, hedef kitlelerine daha kolay ulaşmak için Hepsiburada’da ürün satmaya başlayabilir. 

Hepsiburada’da Nasıl Mağaza Açılır?

Hepsiburada’da mağaza açmak için bazı adımları takip etmeniz gerekir. İlk yapmanız gereken hepsiburada.com adresine girmektir. Siteye giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alam “Hepsiburada’da satıcı ol” seçeneğine tıklamalısınız. Hepsiburada satıcılarla yaptığı bu iş birliğini “Hepsipartner” olarak tanımlar. 

Platform, yeni satış yapmaya başlayacak satıcılara birtakım avantajlar sunar. Bu avantajlardan biri %50 tutarındaki komisyon indirimidir. Diğeri ise 500 TL reklam kredisidir. Bu avantajlardan yararlanmak için www.hepsiburada.com/nasil-online-satis-yapilir adresinden “Satıcı Ol” seçeneğine tıklamalısınız. 

Satıcı Türünü Seçin

Hepsiburada’da ilk önce satıcı türünüzü belirlemelisiniz. Platform’da Standart, Kadın Girişimci, HepsiTürkiye’den olmak üzere üç farklı satıcı tipi vardır. 

Standart seçeneği, işini büyütmek isteyen tüm satıcıları kapsar. Bu seçeneği tercih ederek hedef kitlenizle kolayca etkileşim kurabilirsiniz. “Kadın Girişimci” seçeneği bir şirkette en az %51 hissesi bulunan kadınlara özeldir. Burada hedeflenen kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yaparak destek olmaktır. Bir diğer seçenek ise HepsiTürkiye’den olarak adlandırılır.

HepsiTürkiye’den yöresel ürünler üretenlere hitap eden bir satıcı tipidir. Bu seçenekten belirli bir yere özel yiyecekler üretenler yararlanabilir. Bu seçenekler arasından size uygun olan hangisi ise onu tercih ederek satıcı kaydı oluşturmaya devam etmelisiniz. 

Örneğin “Standart” seçeneğini tercih ettiğinizde ilk aşamada mağaza adınızı, e-posta adresinizi ve şifrenizi belirlemeniz gerekir. Diğer satıcı tiplerinde de benzer bir durum söz konusudur.  

Yetkili Bilgilerini Girin

“Yetkili Bilgileri” ekranı ilk aşamayı tamamladıktan sonra “Devam Et” seçeneğine tıkladığınızda karşınıza gelir. Bu kısımda sizden istenilen bilgiler şunlardır:

  • Ad ve soyad
  • Cep telefonu
  • E-posta adresi
  • Ülke
  • İl
  • İlçe

Yukarıdaki bilgiler mağaza yetkilisine ya da sahibine ait olmalıdır. Cep telefonunuz ve e-posta adresiniz iletişim amaçlı kullanılacağı için aktif olmalıdır. Ülke, il ve ilçe bilgileri ise mağazanızın bulunduğu yeri ifade eder. 

Şirket Bilgilerini Girin

Şirket bilgilerini girmek için yetkili bilgilerini tamamladıktan sonra “Devam Et” seçeneğine tıklamalısınız. “Şirket Bilgileri” ekranında girmeniz gereken bilgiler şunlardır:

  • Satış kategorisi
  • Şirket türü
  • Kimlik numarası
  • Mersis numarası
  • Ticari sicil numarası
  • Vergi dairesi ili
  • Vergi dairesi müdürlüğü
  • Şirketin yasal adı
  • Referans kodu

Satış kategorisi, ürünlerinizi hangi kategoride sergileyeceğinizi ifade eder. Buna göre anne-bebek, akıllı ev yaşam, altın gibi çok sayıda kategori arasından seçim yapabilirsiniz. Şirket türü seçenekleri ise şahıs, anonim, limited, vakıf-dernek ve sermaye şeklindedir. Şirket türünüze uygun olanı tercih ederek işlemlerinize devam edebilirsiniz. Mersis ve referans numarası opsiyonel bir seçenektir. Bu numaraları girmek zorunda değilsiniz. 

Bu bilgileri girdikten sonra yanlarında onay kutucukları bulunan, kişisel verilerin işlenmesini kabul eden kısımları doldurmalısınız. Bu adımı da tamamladıktan sonra “Başvur” seçeneğine tıklamalısınız. 

Üyelik Bilgilerini Tamamlayın

Başvuru onaylarını tamamladıktan sonra yapmanız gereken üyelik ile ilgili eksik kalan bilgileri girmektir. İlk olarak adres bilgilerinizi girmelisiniz. Adres bilgisi sizden fatura ve gönderi adresi olacak şekilde alınır. Gönderilerinizi kargo firmasına teslim edeceğiniz adresle fatura adresi aynı ise bu seçeneği işaretlemelisiniz. 

Adresinizi girdikten sonra sizden şirketinize ilişkin bazı detaylar talep edilir. Bunlar KEP-adresi, şirketinize özel e-posta adresi ve internet sitesi bilginizdir. Vergi bilgileri kısmında E-Fatura ve E-Arşiv kaydınız sorgulanır. Son olarak da şirketinize ait hesap numarasını Hepsiburada ile paylaşarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Artık yapmanız gereken sözleşme onayı ve evrak yüklemedir.

Evrak ve Sözleşme Yükleme

Evrak ve sözleşme yükleme aşaması üyelik sürecinin son kısmıdır. Burada sizden istenen ve sisteme yüklemeniz gereken belgeler şunlardır:

  • Hepsiburada’nın satıcılar için hazırladığı sözleşme
  • Pazar yeri satıcı bilgileri formu
  • Faaliyet belgesi
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası ve mükellefiyet yazısı 

Bu evrakları yükledikten ve sözleşmeyi onayladıktan sonra Hepsiburada’nın sizi satıcı olarak kabul etmesini beklemeniz gerekir. 

Hepsiburada’da Nasıl Satış Yapılır?

Hepsiburada’da satış yapmak için ilk önce ürünlerinizi sisteme yüklemelisiniz. Ürünleri tek tek yükleyebileceğiniz gibi toplu olarak da sisteme girebilirsiniz. Ürün yükleme için ilk önce satıcı panelinize girmelisiniz. Panelde ürün yüklemek için üst kısımda yer alan “Katalog” sekmesine tıklamanız gerekir. Burada size üç seçenek sunulur:

  • Aksiyon bekleyen ürünler
  • Ürün ekle
  • Görsel galeri

Bunlar arasından “Ürün ekle” seçeneğini tercih etmelisiniz. İlk önce yüklemek istediğiniz ürünün Hepsiburada’da olup olmadığına bakmalısınız. Bunun için karşınıza çıkan arama ksımına barkod ya da ürün numarasını, ürün adını yazmanız gerekir. 

Tekil Ürün Yükleme

Tekil ürün yükleme sırasında arama sonuçlarına göre ilgili ürüne ulaştıysanız “Ürünü Satışa Aç” kısmından fiyat, adet bilgisi girerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Burada sizden şu bilgiler talep edilir:

  • Fiyat
  • Satın alma adedi
  • Stok adeti
  • Kargoya veriliş süresi
  • Gönderim ve iade adresi
  • Satıcı stok kodu

Bu bilgileri girdikten sonra satışa aç seçeneğine tıklayabilirsiniz. Satışa sunduğunuz ürün eğer izin belgesi gerektiren bir markaya ya da tasarıma sahipse işlemi tamamlamanız mümkün olmaz. Böyle bir durum söz konusu değilse ürünü satmaya başlayabilirsiniz. 

Eğer eklemek istediğiniz ürün, Hepsiburada’da yoksa ürünü tekil ya da toplu şekilde sisteme yüklemeniz gerekir. Yükleme sırasında ilk önce size kategori sorulur. Kategori seçimini ürününüzle birebir uyumlu olacak şekilde yapmalısınız. Daha sonra marka ve ürün adını yazmalısınız. Ardından yapmanız gereken işlemler şu şekildedir:

  • Varsa barkod numarasını girin. Yoksa “Yok” seçeneğini işaretleyin.
  • Barkod numaranız yoksa Hepsiburada tarafından atanır.
  • Satıcı stok kodu belirleyerek yazın. 
  • Stok adedini belirleyin.
  • Fiyat yazın
  • Renk seçeneğini belirleyin. 
  • En fazla 5 tane görsel yükleyin. Görsellerde yazı ve başka ürün olmamasına dikkat edin.
  • Ürünün özelliklerini ekleyin. 
  • Ürün açıklaması ekleyin.
  • Ardından “Ürünü onaya gönder” kısmına tıklayın. 
  • Varyantlı ürünler için ürün ekleme aşamasında “Varyant ekle” seçeneğinden diğer ürünlerin özelliklerini girin. 

Toplu Ürün Yükleme

Satıcı panelinde yer alan toplu ürün ekleme kısmından işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu aşamada ilk önce tekil ürün eklemede olduğu gibi kategori seçimi yapmanız gerekir. Ardından kategoriye ait şablonu indirerek ürünlerinize ilişkin alanları doldurmalısınız. Aynı zamanda görsel adlarını da Excel tablosuna eklemelisiniz. 

Excel tablosonu tamamladıktan sonra “Bilgisayardan yükle” kısmından Hepsiburada’ya göndermeniz gerekir. Hepsiburada’da ürün satmanın püf noktalarından biri de her zaman pratik yöntemleri kullanabilmektir. Toplu ürün yükleme size ciddi manada zaman kazandırır. 

Hepsiburada’da En Çok Satan Ürünler Hangileridir?

SüpermarketElektronikPetshopGiyimEv EşyalarıOto malzemeleriHobi Eşyaları
ÇayKüçük ev aletleriKedi-köpek mamalarıGünlük Giyim ÜrünleriMobilyalarTemizlik ürünleriAhşap boyama malzemeleri
KahveAkıllı saatTasmalarEv giyimDekorasyon ürünleriYedek parçalarNakış setleri
Bitkisel yağAkıllı telefonOyuncaklarOutdoorDolaplarAraba kokularıÖrgü malzemeleri
BakliyatTabletTaşıma ürünleriÇocuk giyimKitaplıklarKoltuk kılıflarıBoyama malzemeleri
Deterjan KulaklıkTemizlik ürünleriKostümlerYatak odası takımlarıGüneş koruyucularTakı yapım eşyaları
Tuvalet kâğıdıBilgisayarTüy toplayıcılarErkek takım elbise
ŞampuanŞarj aleti
Temizlik setleriOyun konsolları

Hepsiburada’da en çok satan ürünler her kategoriye göre değişiklik gösterir. Milyonlarca ürünü buluşturan platformda tek bir ürünü öne çıkarmak yerine kategori bazlı çok satanlar analizi yapmak daha faydalı olur. 

Yukarıdaki ürünler arasından uygun seçimler yaparak Hepsiburada’da satmaya başlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra nadir bulunan ve özel ilgi alanlarına hitap eden ürünler de burada satılabilir. 

Hepsiburada’da Öne Çıkmak İçin İpuçları

Hepsiburada’da ön plana çıkmak için dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. İlk başta her zaman hedef kitlenizin beklentilerine uygun hareket etmelisiniz. Ürün özellikleri, net ve yalın ifadelerle sayfanızda yer almalıdır. Bir ürünün sadece teknik özellikleri değil kullanıcıya sağladığı faydaları, nasıl kullanılacağı gibi bilgilere de yer verilmelidir. Ürün görsellerinin çözünürlükleri yüksek olmalı ve ürünü farklı açılardan göstermelidir. Kıyafet, aksesuar gibi ürünler mümkünse model üzerinde gösterilmelidir. Böylece alıcılar ürünlerin kendileri için uygun olup olmadığına daha kolay karar verir.

SEO Çalışmaları Yürütün

SEO çalışmaları yapmak için ürününüzle ilgili anahtar kelimelere açıklama ve başlık kısımlarında yer vermelisiniz. Bunun yanı sıra semantik bir yapı da oluşturmanızda fayda vardır. Örneğin bilgisayar satışı yapanlar, ürün açıklamalarında dizüstü bilgisayar, laptop gibi terimleri de kullanmalıdır. 

Sosyal Medyayı Etkin Kullanın

Sosyal medyayı etkin kullanmak satışlarınızı artırmanız anlamında ciddi fayda sağlar. Sosyal medyada Hepsiburada ürün sayfalarınızı paylaşabilir, influencerlar aracılığıyla tanıtımlar yapabilirsiniz. Sosyal medyada ürünlerinizi satın almak isteyen kişileri Hepsiburada mağazanıza da yönlendirebilirsiniz. 

Reklam Verin

Reklam vermek için Hepsiburada’nın araçlarını kullanabilirsiniz. Hepsiburada’nın sizin için farklı reklam çözümleri vardır. Bunlardan ilki display reklamlardır. Bu türde masaüstünde, mobil uygulamada reklamlarınız görünür. Çizgi üstü reklamlar, TV’lerde gösterilir. Sponsorlu ürünler ise ürünlerinizin bulunduğu kategoride öne çıkmasını sağlar. Böylece alıcılar kolay bir şekilde sizin ürünlerinize ulaşır. Dinamik performans, segment odaklı hedeflemeler ve şeffaf raporlama gibi hizmetleri ile Hepsiburada, her zaman profesyonel bir reklam çalışması yürütür.

Hepsiburada Satış Stratejisi Nasıl Olmalı?

Hepsiburada satış stratejisi her zaman uzun vadeli hedefler içermelidir. En başta satışlar ve mağaza ziyaretleri, haftalık olarak analiz edilmelidir. Bunun yanı sıra alıcılara hangi avantajların sağlanabileceği üzerinde durulmalıdır. Ücretsiz kargo, ,indirim, hızlı teslimat ya da hediye ürün seçenekleri tüketicilerin satın alma kararlarını olumlu yönde etkileyen en önemli detaylardır.

Satış stratejisi hedef kitle analizi, rakip analizi gibi çalışmaları da içermelidir. Bu çalışmalara göre ürün sayfalarınızda yenilik yapabilir ya da yeni ürünlerin satışını yapabilirsiniz. Satışlarınız için haftalık, aylık ve yıllık hedefler belirlemeniz de gerekir. Aynı zamanda ürün gamınızı genişletmek için de her zaman stratejik hareket etmeli ve yatırımlarınızı doğru yere yönlendirmelisiniz.

Hepsiburada Komisyon Oranları Nedir?

Hepsiburada komisyon oranları kategorilere göre değişiklik gösterir. Buna göre aşağıdaki tablodan her kategoride ne kadarlık bir komisyon ödemesi söz konusu olduğunu öğrenebilirsiniz.

Satış KategorisiKomisyon Oranı
Aksesuarlar%11-25
Spor ürünleri%8-10
Kıyafet%17-20
Çocuk ürünleri%8-23
Kozmetik&Kişisel bakım%5-17
Market%12-15
Ev yaşam%5-25
Elektronik ürünler%6-25

Yukarıda verilen komisyon oranlarını zarar etmemek için fiyatlarınıza yansıtmanızda fayda vardır.

Hepsiburada’da Şirket Kurmadan Satış Yapılır mı?

Hepsiburada’da şirket kurmadan satış yapmak mümkün değildir. Platform sizden başvuru aşamasında şirketiniz olduğuna dair çok sayıda belge ister. Henüz yeni satış yapmaya başlayacaksanız daha düşük maliyetli olması avantajından yararlanarak şahıs şirketi açabilirsiniz.

Hepsiburada Satışlarını Artırmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Hepsiburada’da satışları artırmak için müşterilerinizi memnun etmeye odaklanabilirsiniz. Sizden ürün satın alanlar hakkınızda ne denli olumlu yorumlar yaparsa o kadar yeni müşteri kazanma ihtimaliniz artar. Özenle yapılan paketlemeler, pakete konulacak ufak hediyeler alıcıların hakkınızda olumlu yorum yapmasını ve yüksek puan vermesini sağlar. 

Alıcıların sorduğu sorulara vakit kaybetmeden cevap vermek de size artı puan getirir. Satış sonrası destek konusunda sergilediğiniz tavır ve her zaman çözüm odaklı olmanız takdir kazanmanızı sağlar. Bu durum müşteri değerlendirmelerine yansır ve sizin satıcı puanınızın yükselmesine yardımcı olur.

Stoklarınızı güncel tutarak her zaman aktif satış yapmalısınız. Ürünlerinizi kargo firmasına makul bir sürede teslim etmeniz de bu aşamada önemlidir. 

Hepsiburada’da Satıcı Olmanın Avantajları Nelerdir?

Hepsiburada’da satıcı olmanın avantajları oldukça fazladır. Bu avantajlardan şu şekilde bahsetmek mümkündür:

  • Mağaza açmanın herhangi bir ücreti yoktur.
  • Hepsiakademi’den satış ve pazarlama ile ilgili eğitimler alabilirsiniz.
  • Anlaşmalı kargo firmaları sayesinde gönderimlerinizi uygun bir fiyattan yaparsınız.
  • Reklam araçlarını kullanarak ürünlerinizi daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz.
  • Banka anlaşmaları sayesinde farklı ödeme seçenekleri sunabilirsiniz.

Tüm bu avantajlar sayesinde bir ürünü alıcılarla buluşturmanız çok daha kolay hale gelir. Kullanıcıların her zaman güven duyduğu bir platform olan Hepsiburada ile online ticarette başarıyı yakalamanız son derece kolaydır. 

Hepsiburada’da Satıcı Olmanın Dezavantajları Nelerdir?

Hepsiburada’da satıcı olmanın dezavantajları olduğunu söylemek mümkündür. En başta markalaşma arzusunda olan bir firmanın isminin her zaman Hepsiburada’nın gölgesinde kalması söz konusu olabilir. Her ne kadar satış rakamlarınız çok iyi olsa da müşteriler sizin markanızdan ziyade Hepsiburada’nın bir ürününü satın aldığını düşünür. 

Hepsiburada’da her ne kadar çok fazla müşteri adayı olsa da rakiplerin fazla olması da dezavantaj olarak değerlendirilebilir. Sizin sattığınız üründen satan çok sayıda satıcı varsa bu durumda rekabet koşulları sizi zorlayabilir.

Yasal yükümlülükler de satıcıların Hepsiburada’da zorlandığı konulardan biridir. Gecikmeli kargolar, gönderilmeyen ürünler söz konusu olduğunda platformun belirli cezaları vardır. Aynı zamanda bazı ürünlerde komisyon oranları oldukça yüksektir. Siz komisyon oranını fiyatlara yansıttığınızda ise rekabette dezavantajlı duruma düşebilirsiniz. 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Hepsiburada’da satıcı olmak için gerekenler nelerdir?
Satıcı olmak için başvuru adımlarını tamamladıktan sonra Hepsiburada ekibinin onay vermesini beklemelisiniz. 

Hepsiburada’da kimler satış yapabilir?
Anonim, sermaye, limited ve şahıs şirketleri; vakıf-dernekler platformda satış yapabilir. 

Hepsiburada satıcı ödemeleri ne zaman yapıyor?
Hepsiburada satıcı ödemeleri en geç bir ayda yapılır. 

Hepsiburada’ya üye olmak ücretli mi?
Hepsiburada’ya üye olmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. 

İnternetten satış yapabileceğim diğer pazaryerleri nelerdir?
İnternetten satış yapmak için şu platformlara üye olabilirsiniz:

  • Trendyol
  • Çiçek Sepeti
  • Aliexpress
  • Amazon
  • N11

Hepsiburada Ürün Satışı Sırasında Yaşadığım Sorunları Nasıl Çözerim?
Hepsiburada ürün satışı sırasında yaşadığınız sorunları çözmek için platformun destek hattından yardım isteyebilirsiniz. Firmanın satıcı destek ekibine 0850 214 09 15 numarasından ulaşabilirsiniz. Hepsiburada’da ürün satmanın püf noktaları arasında her zaman yetkili mercilerle iletişim halinde olmak da vardır.

Satıcı olmak için başvuru adımlarını tamamladıktan sonra Hepsiburada ekibinin onay vermesini beklemelisiniz.

Anonim, sermaye, limited ve şahıs şirketleri; vakıf-dernekler platformda satış yapabilir.

Hepsiburada satıcı ödemeleri en geç bir ayda yapılır.

Hepsiburada’ya üye olmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

İnternetten satış yapmak için şu platformlara üye olabilirsiniz: – Trendyol – Çiçek Sepeti – Aliexpress – Amazon – N11

Hepsiburada ürün satışı sırasında yaşadığınız sorunları çözmek için platformun destek hattından yardım isteyebilirsiniz. Firmanın satıcı destek ekibine 0850 214 09 15 numarasından ulaşabilirsiniz. Hepsiburada’da ürün satmanın püf noktaları arasında her zaman yetkili mercilerle iletişim halinde olmak da vardır.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir