Logo Logo

Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri Nelerdir?

İçindekiler
10.02.2022 - 14 dk Okuma Süresi

Instagram’da takipçi artırmak, hesabınızda yapılan paylaşımların daha geniş kitlelere ulaşmasını ve etkileşimin artmasını sağlar. Özellikle e-ticaret ile uğraşan işletme hesapları için Instagram’da çok sayıda takipçi sayısı önemlidir. Giderek büyüyen bir takipçi kitlesine sahip olmanız için bilmeniz gerekenlerin yer aldığı yazımızda, organik ve hile olarak adlandırılan Instagram takipçi artırma yöntemleri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

instagram takipçileri

Instagram Takipçisi Nedir?

Instagram takipçisi, uygulama içinde belirli bir kullanıcı tarafından yapılan paylaşımları takip etmek ve hikayelerini izlemek için takip eden kullanıcılara denir. Takipçi, takip ettiği hesabın paylaşımlarından anbean haberdar olmak isteyen üyelerdir. Instagram’da bir hesabı takip eden üyeler paylaşımlardan anında haberdar olur ve yorum yapma ya da beğenme gibi etkileşim seçeneklerini kullanmanın yanında; takip ettiği hesaba DM atma gibi ayrıcalıklara da sahip olur. Takip edilen hesap tarafından takipçiye herhangi bir engel uygulanmaması halinde bu etkileşim ayrıcalıklarından takip edilen süre zarfında yararlanılabilir.

Instagram Takipçi Artırma Yöntemleri Nelerdir?

Instagramda takipçi artırmak için iyi bir strateji oluşturmak ve strateji doğrultusunda hareket etmek önemlidir. Organik yollarla takipçi elde etmenizi sağlayan bu strateji ilk aşamalarda biraz yavaş ilerlese de stratejiye ekleyeceğiniz bazı özel yöntemler ile takipçi sayınızı beklentinizin üzerinde artırmak mümkündür. Oluşturacağınız stratejide ise mutlaka yer alması gereken bazı kritik detaylar vardır. Aşağıda paylaştığımız Instagram’da takipçi artırmak için 15 etkili yöntem ile organik yolla hesabınızı hızla büyütebilirsiniz:

  • Özgün ve İlgi Çekici Paylaşımlar Yapın

Instagram’da takip edilmenizin en büyük nedeni, yaptığınız paylaşımlardır. Hesabınızda ne kadar aktif olursanız hesabınız aynı oranda takip edilmeye değer görülür. Aktif olmayan hesapların takip edilmeyeceğini aklınızdan çıkarmayın ve hesabınızda düzenli olarak paylaşım yapmanızı öngören bir paylaşım takvimi hazırlayın.

follow in instagram

Hazırladığınız takvim ile rutininizi belirledikten sonra yapılacak paylaşımların detayına geçilebilir. Paylaşımlarınızın özgün ve ilgi çekici olması ilk şarttır. Hiçbir Instagram kullanıcısı farklı hesaplarda gördüğü paylaşımlar ile yeniden karşılaşmak için hesabınızı takip etmeyecektir! Bu nedenle özgünlük paylaşımlarınızın ilk kuralıdır. Özgün olmasının yanında ilgi çekici ve profilinizle ilgili paylaşımlar seçtiğinizde, uygulayacağınız stratejinin başarısını garantileyebilirsiniz.

  • Hashtag Kullanın

Kişisel veya ticari Instagram profillerinin tamamı için hashtag kullanımı, daha geniş bir hedef kitleye ulaşabilmek için önemlidir. Hashtag size yaptığınız paylaşımların sadece takipçilerinizle tarafından değil, kullandığınız hashtag’i takip eden tüm Instagram kullanıcılarına yani kısaca hedef kitlenizin tamamına ulaştırır!

Hashtag seçimi ise önemli bir süreçtir. Bu süreçte ilgisiz seçimler yapmak sizi başarıya götürmez. Hashtag seçerken pazarlama stratejinizi göz etmelisiniz. Hedef kitlenizi iyi analiz etmeniz ve neleri takip edebileceklerini öngörmeniz gereklidir. Size ait özel bir hashtag seçerek markalaşma yolunda bir adım atmayı da ihmal etmeden iyi seçilmiş hashtag’ler ile takipçi sayınızı hızla artırın!

  • Takibe Takip ile Karşılık Verin

Özellikle hesabın ilk aşamalarında takip eden kişileri takip etmek, iyi bir takipçi kasma yöntemi olarak bilinir. Instagram hesabınız henüz emekleme sürecindeyken yaptığınız bu tercih ile emekli aşamasında geçirdiğiniz zamanı kısaltabilirsiniz. Yeni insanları sürekli takip ederek onların takip eden diğer hesapların da dikkatini çekerek hesabınızı hızla büyütmeye devam edebilirsiniz.

  • Facebook Hesabınızı Bağlayın

Facebook tarafından satın alınan Instagram, bu iki sosyal medya mecrasının birlikte kullanılabilmesinin önünü açtı. Bu avantajdan en etkili şekilde yararlanmak için Facebook hesabınızı Instagram’a bağlayabilirsiniz. Böylece her iki hesap üzerinden tanıtım yaparak daha geniş bir kullanıcı kitlesine seslenebilirsiniz. Bu yöntem ayrıca, daha fazla takipçiye sahip olan hesabın diğer hesabı desteklemesini sağlar. Böylece Facebook’ta takip eden fakat Instagram’da sizi keşfetmemiş potansiyel takipçilerinize kendinizi gösterebilirsiniz.

  • Kullanıcı Etkileşimine Önem Verin

Instagram’da takipçi artırmak için kullanıcılar ile etkileşim önemlidir. Artan etkileşim sadece takipçi sayınızı artırmaz, size “Keşfet” olarak adlandırılan daha geniş bir denize açılmak için önemli bir artı sağlar. Etkileşimi artırmak için deneyebileceğiniz pek çok yol bulunur. Bu yollardan birisi, özellikle hesabın açıldığı ilk zamanlarda takipçilerinizi gönderilerinizi beğenmelerine ya da yorum yapmalarına teşvik etmektir.

https://pixabay.com/tr/illustrations/takip-et-takip%c3%a7i-sosyal-1277029/

İkinci olarak takip ettiğiniz hesaplara ya da takipçilerinize yorumlar yaparak görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz. Böylece yorum yaptığınız hesabın takipçilerinin dikkatini çekebilecek ve bu yöntemle farklı bir kitleye erişim şansı yakalayabileceksiniz.

  • Sponsorlu Reklam Verin

Büyüme sürecini hızlandırmanın en etkili yolu ise popüler gönderilerinizi kullanarak sponsorlu Instagram reklamı vermektir. Bu yöntemle hedef kitlenizi tanımlayarak doğrudan onlara ulaşmanın kestirme yolunu kullanabilirsiniz. Dilerseniz reklamları Facebook üzerinden de vererek hesabınızı iki sosyal medya aracı kullanıcısına da tanıtabilirsiniz.

  • Çekilişler ve Kampanyalar Düzenleyin

Gerek takipçilerinizin ilgisini canlı tutmak, gerek yeni takipçi kazanmak için çekiliş ve kampanyalar düzenlemek iyi bir stratejidir. Bu strateji ile kısa sürede geniş bir kitlenin merakını uyandırabilirsiniz. Yaptığınız kampanya ve çekilişler için hesabınızın takip edilmesi ve birkaç arkadaşa yorum ile önerilmesi şartı koyarak takipçi artış hızınızı yükseltebilirsiniz. Böylece takipçilerinizin takipçilerinin takipçilerine gibi uzatılabilen bir zincirleme etki ile kısa sürede büyük bir kitleyle buluşabilirsiniz.

  • Canlı Yayın Yapın

Instagram’da, son zamanların popüler özellikleri arasında yer alan canlı yayın özelliği, takipçi artırmak için etkili bir alan daha Instagram kullanıcılarına kazandırdı. Canlı yayın üzerinden ürün ve hizmetlerinizin, katıldığınız etkinliklerin ya da ilgi çekeceğini düşündüğünüz farklı şeylerin paylaşımlarını yaparak daha fazla kişiye ulaşmayı başarabilirsiniz. Canlı yayınlarınız ne kadar ilgi çekici olursa takipçilerinizin de sabırsızlıkla yeni yayınınızı bekleyeceğini aklınızdan çıkarmayın!

  • Kolaj Oluşturun

İstatistiklere göre kolay yolu ile yapılan paylaşımlar Instagram’da daha çok etkileşim almaktadır. Siz de paylaşacağınız fotoğrafları Instagram Layers uygulaması kullanarak kolaj haline getirin ve artan etkileşimle daha geniş kitlelere ulaşın!

  • Filtre Kullanın

Her geçen gün yapılan yeni araştırmalar, filtre kullanımının takipçi artırmayı pozitif etkilediğiniz göstermektedir. Mayfair filtresi bu konuda önde gelen filtreler arasında yer alır. Özellikle e-ticaret ile uğraşıyorsanız ürünlerinizi Mayfair filtresi kullanarak paylaşarak geri dönüşleri gözlemleyebilirsiniz.

  • Doğru Zamanları Kaçırmayın

Yine yapılan araştırmalar Instagram’da bazı günlerin hesaplar için büyük avantajlar sağladığını ifade etmektedir. Pazar günü, haftanın en çok Instagram kullanıldığı gün olarak bilinmektedir. Paylaşımların en çok etkileşim aldığı gün ise Çarşamba’dır. Bu iki günün sihrini kullanarak hesabınızı normalden daha hızlı büyütebilirsiniz.

doğru zamanlama seçimi

  • Paylaşımları Etiketleyin

Paylaşımlara etiketleme stratejisi, hatırlanabilme ve belirli etiketleri takip eden kullanıcıları takipçiye çevirebilme açısından önemlidir. Özellikle yerel işletmeler yaptıkları etiketler ile etikete ilişkin lokasyonda ikamet eden Instagram kullanıcıları tarafından fark edilir. Ek olarak eğer e-ticaret için Instagram hesabı açtıysanız, ürünlerinizin etiketlemek de iyi bir tercihtir. Böylece popüler olan etiketlerinizi tespit edebilir ve belirli ürünleri öne çıkarmak için bu etiketlerin gücünden yararlanabilirsiniz.

  • Repost Yapın

Tekrar paylaşım yapmak hem tüketici güvenini yakalamanıza, hem de tüketicileri takip eden hedef kitleye ulaşmanızı sağlar. Takipçilerinizin bu gönderiler altında paylaşım yapmalarına izin vererek etkileşim oranınızı da artırabilirsiniz.

  • Sık Sık Hikaye Paylaşın

Instagram’da “Story” olarak bilinen hikayeler bölümü, hem takipçilerinizin ilgisini canlı tutma hem de yeni takipçi kazanma açısından önemli bir özelliktir. Etkileyici bir hikayenin gücünden yararlanarak takipçilerinizi kolayca artırabilirsiniz.

  • Ortaklık Kurun

Sizinle benzer paylaşımlarda bulunan bir Instagram hesabı ile ortak bir çalışma düzenleyerek birbirinizin gücünden yararlanabilirsiniz. Haftanın belirli günlerinde (Çarşamba ve Pazar) karşılıklı olarak birbirilerinizin profillerini paylaşarak yeni Instagram takipçileri edinebilirsiniz. Bu yöntemin en etkili örneğini @cezmikalorifer ile @petekkalorifer hesaplarından inceleyebilirsiniz. Instagram’da eğlenceli paylaşımlar yapan @cezmikalorifer hesabı, sonradan açılan @petekkalorifer hesabını destekleyerek kısa sürede yüksek takipçi kazanmasını sağlamış ve bu iki hesabın ortaklığı her iki hesabın da büyümesine yardımcı olmuştur.

  • Influencer’lardan Destek Alın

Yüksek takipçili Instagram hesaplarının size büyük yardımları dokunur. Takipçilerinin güvenini kazanmış bu hesaplar ile anlaşarak hesabınızın tanıtımını yaptırabilir ve kısa sürede yüksek bir takipçi sayısına ulaşabilirsiniz.

Instagram Takipçi Hilesi Nedir?

Takipçi sayısını artırmakInstagram’da doğal olmayan yollarla takipçi sayınızı artırmak için “Instagram hilesi” olarak adlandırılabilen yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Uzun vadede tavsiye edilmeyen bu yöntemler, henüz hesabınızı yeni açtığınız dönemlerde size katkı sağlayabilir. İki farklı yöntemle yararlanılabilen bu yöntem, Instagram’ın her geçen gün yayınladığı yeni güncellemeler ile bazı sınırlandırmalara takılmaktadır.

Yapılan son güncelleme ile sosyal medya devi, belirli bir hesabın takip edilmesine günlük kotalar koyarak bu yöntemlerin işlevini yitirmesine yol açmıştır. Genel olarak Instagram takipçi hilesi; takipçi satın almak ve uygulama ile takipçi artırmak olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilir:

  • Instagram Takipçisi Satın Almak

Takipçi satın almak, “bot hesap” olarak adlandırılan ve gerçek olmayan hesaplar ile takipçi sayısını artırmayı hedefleyen bir yöntemdir. Bu yöntemle takipçi sayınız hızla artar ve bunun karşılığında belirli bir ücret ödemesi yaparsınız. Gelişen yazılımlarla birlikte satın alınan takipçiler beğeni ve yorum gibi özellikler kazanmıştır. Bu hizmeti veren çok sayıda internet sitesi bulunur. Bu siteler üzerinden ücret ödemesi yaparak takipçi satın alınabilir. Fakat bu alınan bot takipçiler etkileşimlerinizi düşürebilir ve sonuç olarak Instagram algoritması sizi Keşfet’e düşürmeyebilir. Tavsiye etmiyoruz.

  • Uygulama Kullanarak Instagram Takipçi Sayısı artırmak

Akıllı cihazlara yüklenebilen çeşitli uygulamalar ile Instagram’da takipçi artırmak mümkündür. Bu uygulamaların çalışma mantığı, uygulamanın sizin adınıza farklı bir hesapları takip etmesi ve bu hesapların geri dönüş yaparak hesabınızı takip etmesi üzerine kurgulanmıştır. Bu uygulamalardan yararlanmak için uygulama marketler üzerinden ücretli ve ücretsiz olarak paylaşılan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Bir önceki yöntemden farklı olarak burada birbirini takip eden hesaplar gerçek kişilerdir. Fakat sizin profilinizle etkileşime girmediklerini varsayarsak bu da Instagram algoritmasını olumsuz etkileyecektir. Tavsiye etmiyoruz.

Instagram Takipçi artırma Siteleri Güvenilir Mi?

Instagram tarafından konulan günlük takipçi kotası dışarıda bırakıldığında, takipçi satın alma yöntemi güvenilirlik yönünden de bir takım endişeler duyulmasına yol açmaktadır. Bu endişenin temelinde ise ilk olarak ödeme yapılması veya hesaba ilişkin bazı bilgilerin paylaşılması istenmesidir. Her ne kadar tavsiye edilmese de Instagram takip artırma sitelerine başvurmak istediğinizde, şu kriterlere dikkat ederek güvenilir takip artırma sitelerine ulaşabilirsiniz:

  1. İnternet sitesinin faturalı hizmet verip vermediğini sorgulayın.
  2. İnternet sitesinin SSL sertifikasına sahip olup olmadığını teyit edin.
  3. Site ile ilgili forumlar ve sosyal medya üzerinden yapılan geri dönüşleri takip edin.
  4. Seçilen firmanın 7/24 müşteri desteği sunmasına önem verin.
  5. Sitede paylaşılan telefon ya da WhatsApp iletişim numaralarının gerçek kişi ya da işletmelere sahip olup olmadığını sorgulayın.

Sahte Takipçilerle Hesabı Büyütmek Doğru Mudur?

Sahte takipçi ile hesap büyütmek geçmiş yıllarda sıkça kullanılan bir yöntem olsa da bu yöntem tavsiye edilmemektedir. Takipçi sayınızı artırmak için sizlerle paylaştığımız 15 maddeli takipçi artırma yöntemlerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Sahte hesapla takipçi edinmek kısa vadede başarı vaat etse de Instagram’ın paylaştığı güncellemeler ile bu açığın giderek kapatıldığını sizlere yeniden hatırlatmak isteriz.

Instagram’da doğal yollarla takipçi edinmek yani organik büyümek, marka oluşturma sürecinin de olmazsa olmazıdır. Bu şekilde kalıcı bir büyüme yakalayarak hedeflediğiniz başarıyı elde edebilirsiniz. Halen aklınızda sahte takipçi ile hesabınızı büyütmek varsa, sizlere sahte takipçinin nelere mal olabileceğiniz gösteren aşağıda sıraladığımız maddelere göz atmanızı tavsiye ederiz:

  • Sahte takipçi satın aldığınızda, alınan botların etkileşim oluşturabilmesi için hesabınızın uzaktan yönetilmesine izin verirsiniz. Bu süreç sizi hesabınızın sizin kontrolünüz dışında yorum yapması, paylaşım beğenmesi ve video izleme riskini ortaya çıkarır.
  • Shadowban olarak bilinen ve doğal olmayan işlemler nedeniyle karşılaşılan yasaklama ile elinizdeki takipçilerinizden olabilirsiniz.>

Etkileşimlerin sahte olduğunun Instagram tarafından tespit edilmesi, hesabınızın kapatılması riskini ortaya çıkarır. Güncellemeler ile Instagram’ın sahte etkileşimi daha kolay tespit edebildiğini eklemeyi unutmayalım.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir