Logo Logo

Instagram’da Reklam Nasıl Verilir? Instagram Reklam İpuçları [Detaylı Rehber]

İçindekiler
02.01.2022 - 23 dk Okuma Süresi

Dünya genelinde milyarlarla ifade edilen kullanıcı sayısı ile işletmelerin tanıtım faaliyetleri için en çok tercih ettiği sosyal medya platformu olan Instagram, verilen reklamlara en iyi geri dönüşleri sunan platformlardan biridir. Her ne kadar yüksek geri dönüşüm oranlarına sahip olsa da bilmeniz gereken bazı detaylar, hem bütçe hem de elde edilen başarı yönünden iyileştirme yapabilmenizi sağlar. Instagram’da reklam verirken özellikle dikkat etmeniz tüm detaylar için sizlere kapsamlı bir rehber hazırladık.

sosyal medya reklamları

Instagram Reklamı Nedir?

Instagram reklamları, en popüler sosyal medya mecrasını kullanarak düşük bütçe ile milyarlarca kullanıcıya ulaşabilen görüntülü reklamlarıdır. Marka bilinirliğini artırma ve yüksek geri dönüşüm oranları alma özellikleri ile Instagram reklamları, yeni potansiyel müşteri yaratmak isteyen markaların kullanabileceği en etkili dijital tanıtım kampanyaları arasında yer alır. Reklamı gören 4 kişiden 3’ünün tıklaması ile sonuçlandığı yenilikçi yöntemleri ile sosyal medya mecraları arasında Instagram, en yüksek başarı oranı sunan platformlar başında gelir.

Story, Post, Reels Ne Anlama Gelir?

Instagram kullanırken yapılan paylaşımları farklı şekillerde takipçilerinize ulaştırabilirsiniz. Paylaşım yapılan her farklı Instagram özelliği, sahip olduğu yenilikler ile hedef kitlenizle kurmak istediğiniz bağda size yardımcı olur. Instagram’da paylaşımlarınızı temel olarak post, story ya da reels olarak yapabilirsiniz. Bu üç seçeneğe ilişkin merak ettiğiniz detayları aşağıda başlıklar halinde özetledik:

  • Instagram Story Nedir?

Instagram’a 2016 yılının Ağustos ayında kazandırılan Story özelliği, 24 saat içerisinde otomatik olarak silinen fotoğraflar paylaşılmasını sağlamaktadır. Story Türkçe’ye “Hikaye” olarak çevrilmekte ve Instagram’da da bu şekilde kullanılmaktadır. Story takipçilere ulaşılması için 24 saatlik bir zaman dilimi tanımlarken, bu zaman dilimi içerisinde etkili görseller ile tanıtım yapma şansını değerlendirebilirsiniz. Story’lere yazı yazılıyor olması, tanıtım için markalara ek bir artı sağlar. Ayrıca hikayenizi kimlerin izlediğini takip ederek geri dönüşüm oranları ile ilgili önemli istatistiki veriler edinebilirsiniz.

  • Instagram Post Nedir?

Instagram’da paylaşılan gönderilerPost” olarak isimlendirilmektedir. Akışta yayınlanan gönderiler aracılığı ile takipçilerinizde görsel, video ya da metin içerikler paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız post’lara hashtag ekleyerek hitap ettiğiniz kitlenin takipçileriniz ile sınırlı kalmasını önleyebilir ve hedef kitlenizin takip ettiği konular üzerinden dikkatlerini çekmeye çalışabilirsiniz.

  • Instagram Reels Nedir?

2020 yılında Instagram’a kazandırılan Reels, kısa süreli video özelliği olarak tanımlanabilir. Hazırlanan 15 saniyelik videoları Reels aracılığı ile takipçilerinize ulaştırarak etkili bir ücretsiz pazarlama yönteminden yararlanabilirsiniz. Reels videoları post ya da story üzerinden takipçilerinize ulaştırılırken, yüksek etkileşime giren videolar Keşfet’e düşerek milyonlarca Instagram kullanıcısı tarafından fark edilmenizi sağlayabilir.

Instagram Reklamı Nasıl Verilir?

instagramda takip edinInstagram’da reklam verirken 5 aşamalık bir süreci takip etmeniz gerekir. Paylaşılacak reklamın özelliklerini de etkileyen basit bir hedef ve reklam bütçesiplanlaması ardından yayınladığınız reklamla marka bilinirliğinizi artırabilirve reklamlarınızladoğrudan müşteri edinebilirsiniz.Instagram’a reklam vermek için takip etmeniz gereken 5 aşamayı aşağıdan takip edebilirsiniz:

  • Reklamınız İçin Hedefiniz Belli Olsun

Instagram’a reklam vermeden önce, bu reklamlar ile ne elde etmek istediğinizi açık bir şekilde belirlemeniz gereklidir. Hedefiniz yeni müşterilere ulaşmak mı? Yoksa marka bilinirliğinizi artırmak sizin için yeterli mi? Bol etkileşim, satış ve takipçi kazanma gibi artılara sahip Instagram reklamları için elde etmek istediğiniz başarıları gerçekçi bir şekilde tanımlayarak işe koyulun!

  • Hedef Kitlenizi Tanımlayın

Belirlediğiniz hedefleriniz doğrultusunda bu hedefe ulaşmak için sesleneceğiniz kitleyi tanımlayın. Satışını yaptığınız ürünlerle ya da yeniliklerinize ilgilenecek müşteri kitlesini tanımlayarak işe devam edebilirsiniz. Instagram bu alanda size epey yardımcı olur. Konum, yaş, cinsiyet, demografi, ilgi alanları ve davranışlar gibi ölçümlenebilen pek çok kriterden yararlanarak reklamınız için özel bir kitle tanımlayabilirsiniz.

  • Reklam Bütçenizi Oluşturun

Hedefinizi gerçekçi bir şekilde tanımlamanın ardından bu hedefe sizi ulaştıracak bütçeyi planlamanız gereklidir. Bütçenizle ilgili “ne kadar bütçe o kadar reklam görüntülemesi” detayını aklınızdan çıkarmayın. Reklam için tanımladığınız zaman aralığında size başarıyı getirecek reklam bütçesini planlayarak sıradaki aşamaya geçebilirsiniz.

  • Reklamın Gösterileceği Alanları Seçin

Facebook’un Instagram’ı satın almış olması, reklamlarınız için elinizde Facebook gibi güçlü bir sosyal medya platformunun da bulunmasını sağlamaktadır. Instagram özelinde tanımladığınız reklamları dilerseniz Facebook’ta da yayınlayarak marka ve ürün tanıtımlarınızla daha geniş bir hedef kitleyi hedefleyebilirsiniz. Buna ek olarak Instagram reklamlarının ne şekilde müşteriye gösterileceğini de iyi belirlemeniz gerekir. Instagram ana sayfasında, hikayelerde ya da reels alanında reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

  • Reklamınızın Özgün ve Etkili Olduğundan Emin Olun

Reklam kampanyanızın Instagram’da başarılı olması ne kadar yaratıcı olduğu ile doğru orantılıdır. Bütçeden bile bağımsız olarak değerlendirilebilecek bu kriter, özgün ve etkili bir reklam kampanyası düzenlemeye sizi itecektir. %100 başarı garantisi elde edebilmek için reklam kampanyanızın benzersiz olmasına önem verin. Tanımladığınız hedef kitlenin reklamınızla dikkatini çekmeyi başarabileceğinden emin olduğunuz anda kampanyaya start verebilirsiniz.

Instagram Reklam Özellikleri Nelerdir?

Instagram reklam özelliklerini iyi bilmeniz, bu platform aracılığı ile nasıl bir müşteri potansiyeline ulaşabileceğinizi gösterir.Ulaşmayı hedeflediğiniz kitlenin dikkatini çekebilmek için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiği ile ilgili detaylı verilere de Instagram reklam özellikleri aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Ürün veya hizmetlerinizin, indirim kampanyalarınızın ya da yeniliklerinizin daha geniş bir kitleye duyulmasını istiyorsanız Instagram reklamlarına ilişkin 4 özelliği bilmeniz gereklidir:

  • Instagram Reklamları Yüksek Geri Dönüş Sağlar

Instagram reklamları düşük bütçe ile yüksek performans elde etmek isteyen markaların hedeflerine kısa sürede ulaşmasını sağlar. Bugüne kadar tutulmuş istatistikler, platformun gerçekleşen geri dönüş rakamlarının ne denli büyüleyici olduğunu gözler önüne sermektedir. Instagram kullanıcılarının %60’ının yeni bir ürün keşfettiği, %75 gibi büyük bir oranını reklam bağlantısına tıkladığı rakamlara yansımıştır. Instagram reklamları ile her 4 kişiden 3’ünü müşterinize dönüştürebilirsiniz.

  • Reklamlarınızla Y ve Z Kuşağını Hedefleyebilirsiniz

Instagram reklamları size Y ve Z kuşağına hitap edebilme şansı sunar. Bu nedenle reklam kampanyalarınızı düzenlerken bu iki kuşağın beklentilerini ön planda tutabilirsiniz. Rakamlara göre Instagram kullananların %55’ini 18 ve 29 yaş arası bireyler oluşturmaktadır. 30 ve 49 yaş arası bireylerin oranı %28 olarak paylaşılırken, kullanıcıların sadece %11’ini 50 ve 64 yaş grubu oluşturmaktadır. 65 yaş ve üzeri Instagram kullanıcılarının oranı %4’tür ve bu oran, bu yaş grubuna hitap eden ürün veya hizmet satışı için Instagram’ın doğru platform olmadığını göstermektedir.

  • Instagram’da Kadın ve Erkek Eşittir

Kadın ve erkek ürünleri satışı için Instagram’da şartlar eşittir. Rakamlara göre Instagram’da kadın ve erkek kullanıcılarının sayısı hemen hemen eşittir.

  • Büyükşehirde Yaşayanların İlgisini Çekebilirsiniz

Instagram kullanıcılarına ilişkin bir diğer önemli veri ise yerleşim yeri ile ilişkilidir. Rakamlara göre Instragram kullanıcılarının %38 gibi büyük bir oranı büyük şehirlerde yaşamaktadır. Kullanıcıların %28 diğer şehirlerde yaşarken, %18 gibi düşük bir oran kırsal bölgelerde ikamet etmektedir. Bu istatistik bize neden Instagram’da doğal ürünlerin bu denli popüler olduğunu göstermesi açısından önemlidir.

Instagram Reklam Maliyetleri Ne Kadar?

reklam maliyetleriInstagram reklamları için üstlendiğiniz maliyetle ilişkili net bir rakam vermek mümkün değildir. Bunun en büyük nedeni ise oluşturulan reklam türünden yayın süresine kadar pek çok farklı değişkenin reklam maliyetlerini doğrudan etkilemektedir. Instagram’da reklam bütçenizi kampanyayı yayınlamadan hemen önce belirleseniz bile dilediğiniz an kampanyayı bütçe bitmeden sonlandırma opsiyonunuz bulunmaktadır.

Instagram geliştiricileri, reklam veren müşterilerinin işini kolaylaştırmak adına günlük reklam bütçesi uygulaması tercih etmektedir. Bu opsiyon size platformu anlamak ve en iyi reklam kampanyası stratejisini oluşturabilmek adına size büyük artı sağlar. Bu özellik ile başta düşük bütçeler ile Instagram’da reklam kampanyaları oluşturabilir ve ölçümlediğiniz istatistikler doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yaparak fayda – maliyet optimizasyonunu gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram’da 2021 yılında minimum günlük reklam bütçesi 10 TL’dir. Uygulama ya da Facebook Business Manager üzerinden reklam verirken son aşamada tanımlanan bütçe için günlük ya da toplam bütçe belirleme opsiyonunuz bulunmaktadır. Burada belirttiğiniz bakiye doğrultusunda yayımlanan reklamlarınız bütçe bitene kadar belirttiğiniz alanlarda yayınlanır. İki üst paragrafta da belirttiğimiz gibi bütçeniz bitmeden de kampanyayı sonlandırmanız mümkündür. Instagram reklam bütçenizi 4 aşamada optimize etmek için aşağıdaki önerilerimize göz atabilirsiniz:

  • Bol Bol Test Edin

Aynı şeyleri deneyerek başarı elde edemeyeceğiniz platformlar arasında Instagram da yer alır. Instagram’ın size sunduğu farklı olasılıkları deneyin ve A/B testleri yaparak performanslarını ölçün. Hedef kitlenizin alaka puanlarını kaydederek en düşük maliyetle en iyi performansı yakalayın.

  • Başlangıcı Otomatik Teklif Seçeneği ile Yapın

Reklam performansınızı iyileştirdikçe harcadığınız bütçeyi azaltmak ister misiniz? Reklam testlerine başlangıcı “Otomatik Teklif” seçeneği ile yaparak bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Reklam performansında iyileşme yakaladıkça manuel tıklama başı maliyet belirlemeye hazırlanarak, özellikle ilk maliyetlerinizde önemli oranda tasarruf edebilirsiniz.

  • Alaka Puanınızı Yüksek Tutun

Instagram’da alaka puanı her şeydir. Alaka puan hedef kitleyi doğru tanımlama ile yükselir. Hedef kitleniz reklamınızla ilgilendikçe maliyetleriniz de düşecektir.

  • Gösterim Sıklığını Doğru Ayarlayın

Reklam gösterim sıklığını es geçmek, kötü bir performansı beraberinde getirir. Kullanıcılardan kötü geri dönüşler almanıza ve gereğinden fazla reklam gösterilerek bütçenizin çarçur edilmesine neden olan gösterim sıklığını doğru ayarlayarak hem bütçenizi düşürebilir, hem olumlu geri dönüşler alabilirsiniz.

Instagram Reklam Biçimleri Nelerdir?

Instargram’da seçim yapılabilecek toplam 6 farklı resim biçimi bulunurken, paylaşılan objeye bağlı olarak bu biçimleri 4’e indirmek mümkündür. Başta feed ve hikayeler olmak üzere Instagram’a ait farklı noktalarda paylaşılan reklam biçimleri ile markalar, hedeflerine farklı stratejiler ile ulaşabilirler.

  • Resim Reklamları

Potansiyel müşterileriniz feed’de ya da hikayelerde gezinirken karşılaştıkları bu reklam biçimi, minimum 600 piksel genişlikte yayınlanmalıdır. JPG ya da PNG formatında paylaşılan reklamlar için feed’de maksimum 30 MB büyüklükte dosya kullanabilirsiniz. Feed için 2.200 karakter metin paylaşabilseniz de Instagram’ın 90 karakteri önerdiğinizi bilmeniz gereklidir.

  • Video Reklamları

Hedef kitlenizle feed ya da hikaye aracılığı ile paylaşabileceğiniz bu reklam biçiminde maksimum 4 GB boyutta video içerik paylaşabilirsiniz. Hikayeler için en fazla 15 saniye uzunluktaki videolar kullanılabilirken, bu süre feed için 60 saniyedir. Haber akışı için 125 karakter metin uzunluğundan yararlanarak 1080 x 1080 piksel çözünürlük ile hedef kitlenizin dikkatini çekmeyi başarabilirsiniz.

Hedef kitlenizle daha fazla görüntü paylaşabileceğini bu reklam biçimi, pek çok sektör tarafından tercih edilir. Maksimum 60 saniyelik bir sürede JPG veya PNG formatı ile birden fazla görseller hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. En fazla 2.200 karakter metin kullanabileceğiniz bu kaydırmalı reklam biçiminde maksimum 30 MB dosya boyutu sınırlarına uymanız gereklidir.

  • Tuval Reklamları

Sürükleyici bir reklam kampanyası ile hedef kitlesinin dikkatini çeken işletmeler, bu reklam biçimi ile hedefledikleri amaca ulaşabilir. 360 VR deneyimi ile mobil cihazlarda desteklenen kampanyalarla etkili bir tanıtım süreci sürdürebilirsiniz. Bu reklam biçimi için 400 piksel genişlikte ve 150 piksel yükseklikte resim gereklidir.

Instagram Reklamı Verirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

instagramInstagram’a reklam vermek için 5 aşamalık bir süreci tamamlamak yeterli olsa da bazı ayarlamaları doğru yapmak önemlidir. Doğru reklam modeli seçimi, hedef kitleyi tanımlarken özenli çalışma ve görsellerin seçilmesi gibi önemli detaylar reklam kampanyanızın başarısını etkiler. Düşük bütçe ile yüksek verimli Instagram reklamı verebilmek için 6 detaya dikkat ederek en iyi stratejiyi oluşturabilirsiniz:

  • Reklam Modelinizi Doğru Seçin

Instagram’da seçilecek reklam modelini doğru belirlemek, en iyi dönüşüm oranlarını yakalamak için gereklidir. Instagram’da kullanılabilecek reklam modelleri; erişim, etkileşim, trafik, geri dönüşüm, video görüntüleme, potansiyel müşteri edinimi, uygulama indirme ve marka bilinirliği şeklinde sıralanmaktadır. Reklamınızın performansını artırarak tanımladığınız amaca sizi ulaştıracak reklam modellerini seçerek hedeflerinizi en düşük bütçe ile gerçekleştirebilirsiniz.

  • Hedef Kitlenizi Oluşturmak İçin Sıkı Çalışın

Hedef kitleye en uygun bütçe ile ulaşabilmek Instagram reklamlarının hedeflediği tek başarıdır. Bu başarının bütçe konusunu halletmek tek başına yeterli değildir. Buradaki en önemli detay, hedef kitlenin doğru tanımlanmasından geçer. Hedef kitlenizi belirlerken seçtiğiniz hedef doğrultusunda ve ürün ya da hizmet gruplarının kimlere hitap ettiğini belirleyerek işe başlayın.

Hedef kitlenizi belirlemeniz ardından onları tanımlayabilmek için bir süre izlemeniz gereklidir. Ücretli analiz araçları ve sosyal medyada geçirdiğiniz zamanla edindiğiniz tecrübeler bu konuda size büyük destek sunar. Reklam kitlenizi demografisi, yaş grubu, ilgi alanları, cinsiyetleri ve etkileşime girme alışkanlıkları gibi değişkenlere göre iyi analiz ederek onlara ulaşabilme şansınızı artırabilirsiniz.

  • Görselleriniz Dikkat Çekici ve Özgün Olsun

Instagram reklamları akışın gezen ya da hikayelerde dolaşan hedef kitlenizin aniden karşısına çıkar. Bu ani karşılaşmada sizin dikkat çekebilmek için birkaç saniyeniz bulunmaktadır. Bu birkaç saniyelik zaman diliminde potansiyel müşterinizin dikkatini çekerek geri dönüşüm alabilmek için reklamla paylaştığınız görsel büyük önem taşır.

Görselinizin özgün, kaliteli ve dikkat çekici olması gereklidir. Instagram’ın tamamen görsellik üzerine kurulu bir sosyal medya aracı olduğunu unutmayın. Bu nedenle reklamınızın ilgi görmesini sağlayacağından emin olduğunuz çarpıcı görsellere yoğunlaşarak başarı şansınızı artırabilirsiniz.

  • Görselleri Doğru Ölçülerle Boyutlandırın

Görsel seçimini başarı ile tamamlasanız bile henüz işiniz bitmedi. Instagram’a reklam vermek için kalite ve çarpıcılık kadar görsel boyutları da büyük önem taşır. Görsel boyutlarını belirlerken, reklamınız için seçtiğiniz reklam modeli ve yayınlama alanlarını dikkate almalısınız. Görseller için 1200 x 628, 1080 x 1080, 600 x 750 ve 1080 x 1920 piksel gibi ölçüleri, videolar için 600 x 315, 600 x 600 ve 600 x 750 piksel gibi başarısı kanıtlanmış ölçüleri kullanarak başarıya ulaşabilirsiniz.

  • Reklam Bütçenizi Gerçekçi Oluşturun

Hedef kitlenizle etkileşiminizi artırmak için reklam bütçenizin yeterli olması gereklidir. Bütçeniz ne kadar fazla ise etkileşim oranı da aynı oranda fazla olacaktır. Bütçenizin sınırsız olmadığını göz önünde bulundurarak, hedeflediğiniz başarıya uygun bütçe seçimi en ideal çözümdür. En etkili reklam ve içerik modelini kullanarak doğru reklam modelleri ile bütçenizi optimize edebilirsiniz.

  • Reklamlarınızın Performansını İzleyin

Instagram paylaştığınız reklamlara ilişkin önemli istatistikleri sizinle paylaşır. Bu istatistikleri kullanarak reklam performansınızı ölçümleyebilirsiniz. İyileştirme gereken noktalara müdahale etmenizi sağlayan bu avantaj ile edindiğiniz her tecrübe, yeni kampanyanıza başarı olarak yansır!

E-Ticaret Yapan İşletmeler İçin Instagram Reklam İpuçları

E-Ticaret için pazarlama stratejileri sadece reklam kampanyalarından oluşmaz. Öncelikle Instagram profilinizi kurumsal kimliğinizi yansıtacak, müşterilerinize güven verecek ve hemen alışverişe başlatacak şekilde oluşturmanız gereklidir. Profil optimizasyonu yanında SEO çalışmaları ile ilk olarak organik ziyaretçi çekmeyi hedeflemeniz, dikkatini çektiğiniz potansiyeli müşterilerinizin takipçiniz olmasını sağlayabilmeniz önemlidir.

Tüm süreci reklam kampanyası ile yürütecek olsanız bile Instagram profil optimizasyonu önemlidir. Bu süreci markanızın güvenilirliğini gösterebilme çabanızda başarılı olmanız olmazsa olmaz kuraldır. Bu kuralı atlamanız, başarılı bir reklam kampanyası yürütseniz bile ulaştığınız kitlenin hedeften öteye geçememesi sonucu ile karşılaşmanız olasıdır.

Etkileşim, güvenilirlik ve alışveriş için ziyaretçiyi harekete geçirme noktalarında profilinizi düzenlemenin ardından e-ticaret sektörüne ilişkin reklam ipuçlarını takip etmek için hazır olduğunuzu düşünebilirsiniz. E-Ticaret yapan işletmeler için Instagram’da başarılı reklam kampanyası oluşturmak için takip edilmesi gereken 8 ipucu aşağıdan takip edilebilir:

  • Ürün Etiketlerini Kullanın

Instagram profilinizin her an tanıtım ve satışa hazır bir görünüme sahip olmasının öneminden yukarıda bahsetmiştik. Bu anlamda tüm gönderilerinize ürün etiketleri etkilemek her gönderinizi alışveriş yapılabilir hale dönüştürecektir. Ürün etiketleri bu anlamda ürünlerinize ilişkin etkileşim verilerini elde etmek için de gereklidir.

  • Etkileşimi Yüksek Etiketli Gönderileri Reklama Dönüştürün

Ürünlerinizde kullandığınız etiketlerin geri dönüşümlerini takip ederek en çok etkileşim alan etiketleri belirleyin. Bu veriler size reklama dönüştüreceğiniz gönderileri seçmek için iyi bir başlangıç noktası oluşturur.

  • Instagram Ürün Fotoğrafçılığı ve Videografi Becerilerinizi Artırın

Instagram’ın görsel üzerine kurulu bir sosyal medya ağı olduğundan bahsetmiştik. Görsellerinizin dikkat çekici ve özgün olması, seçim için olmazsa olmaz kriterlerdir. Bu nedenle görsel ve video içeriklerini kendiniz oluşturmanız ya da profesyonellerden destek almanız gereklidir. Ürünlerinizi göz alıcı görseller ile hedef kitlenizle buluşturmak için Instagram ürün fotoğrafçılığı ve videografisi hakkında bilgi birikiminizi artırın.

  • Reklamlarınızda İyi Bir Hikaye Kurgulayın

Reklamları HikayeleştirmeReklamlarınızı iyi bir hikaye ile takipçilerinizle buluşturmak önemlidir. Gerek akılda kalıcılık, gerek sürükleyicilik, gerek markanızı iyi yansıtabilmesi açısından iyi bir hikayeye dayanan reklamlar vermek istediğiniz mesajı yansıtır. Satışını yaptığınız ürünlerle ilgili etkileyici hikayeler oluşturarak başarı şansınızı artırabilirsiniz.

  • Etkileşime Önem Verin

Reklam ile hedefiniz her ne kadar satış artırmak olsa da daha uzun vadeli düşünceli yapısına sahip olarak etkileşime önem verin. Unutmayın, Instagram bir sosyal medya platformu ve etkileşim en önemli detay! Çok sayıda etkileşim almayı hedefleyerek zamanla “Instagram Keşfet” aracılığı ile çok daha geniş bir hedef pazarda görücüye çıkma potansiyeli kazanacağınızı unutmayın.

  • En İyi Reklam Formatını Oluşturmak İçin Çalışın

Instagram tarafından sunulan farklı reklam formatlarını seçerken işinizin kolay olmayacağını unutmamalısınız. Özellikle pazarlamanın ön planda olduğu e-ticaret gibi bir alanda, yüksek rekabetten sıyrılarak hedef kitlenize ulaşabilmek için platformun sunduğu tüm reklam formatlarını deneyimlemeniz gerekecektir. Bu formatları deneyerek edindiğiniz tüm verileri incelemek, en yüksek etkileşim ve satış rakamlarını yakaladığınız formatlara ağırlık vermenizi kolaylaştırır.

  • Reklamlarınıza Özel Hatırlanabilir Hashtag’ler Kullanın

Vermek istediğiniz mesajla ilişkili, hatırlanabilir ve özgün hashtag’ler kullanarak reklamlarınızla markanızın mesajını en iyi şekilde oluşturun. Bu hashtag’lere gelen tıklamalar, daha fazla kullanıcıya ulaşma şansını size sunar. Ayrıca ilerleyen süreçte popülerleşen hashtag’inizi paylaşımlarınızda kullanarak tüm ürünleriniz hakkında müşterilerinizin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

  • Reklam Kampanyalarına Bir Profesyonel Gibi Yaklaşın

Yazımızın yukarıdaki bölümlerinde Instagram’ın gücünden bahsetmiş ve her 4 kişiden 3’ünün kararlarını etkileme gücü bulunduğunu sizlerle paylaşmıştık. Bu veri bile tek başına Instagram reklamlarına verilmesi gereken önemi göstermesi açısından önemlidir. Reklam optimizasyonuna her daim önem vermeniz, verileri analiz etmeniz ve sürekli yeni şeyler denemelisiniz. Kısacası reklam kampanyanıza bir profesyonel olarak yaklaşarak hedeflediğiniz başarıya ulaşın!

Hizmet Sunan İşletmeler İçin Instagram Reklam İpuçları

Instagram’da hizmet sunan işletmeler, ürün satışı yapan işletmelere nazaran bir takım farklılıklar ile reklam oluşturarak başarı elde edebilirler. Hizmet işletmeleri de temelde e-ticaret yapan firmalarla benzer amaçlar doğrultusunda reklam kullanır. Hizmet işletmelerinde ise takipçi edinmekten çok daha önemlisi web sitesinin tanıtılmasıdır. Bu nedenle hizmet sunan işletmeleri çin Instagram’da reklam verirken kullanılabilecek basit X ipucu şu şekilde sıralanabilir:

  • Hizmetinizi En İyi Anlatan Görsellere Odaklanın

Yaptığınız iş ne olursa olsun sizi temsil edecek görseli iyi seçmeniz gerekir. Hizmetinizle ilgili vermek istediğiniz bilgide seçtiğiniz görsel, hedef kitlenizin sizi fark ederek ne anlatmak istediğinizi anlamaya çalışmasını sağlar. Çarpıcı bir görselle hedef kitlenizin dikkatini çekin ve onun size gerekli vakti ayırmasını sağlayın!

  • Hizmeti Tanımlayan ve Müşteriyi Harekete Geçirecek Metinler Kullanın

Görselinize dikkat kesin potansiyel müşterilerinizle etkileşim şansınızı artıracak dikkat çekici bir metinle paylaşımınızı süslemeniz gereklidir. Reklamda hedef kitlenizin sizi daha yakından tanımayı istemelerini sağlayacak harekete geçirici cümleler ile bu etkiyi yakalayabilirsiniz.

  • İndirim veya Yenilikleri Ön Plana Çıkarın

Potansiyel müşterilerinizin sizi tanımak ve web sitenizde yer alan fırsatları göz atmak istemeleri için onların aklını çelmeye çalışın. İddialı bir indiriminizi öne çıkartarak beklediğiniz etkileşimi tek bir reklamla sağlayabilirsiniz.

  • İyi Bir Hikaye ile Neden Hizmetinizden Yararlanmaları Gerektiği Sorusunu Yanıtlayın

Hizmetinizi tanıtmanın en etkili yolu, sürükleyici bir hikayeyle kendinizi ifade etmekten geçer. İyi bir hikaye ile müşterilerinizi web sitenize sürüklemeyi deneyerek, etkili bir reklam kampanyası süreci geçirebilirsiniz.

  • Web Sitenizde Çok Daha Fazlası Olduğunun Altını Çizin

Reklamınızda beğenilecek bir kampanya ile dikkat çekerken, web sitenizde çok daha fazlasının müşterilerinizi beklediğini eklemeyi unutmayın. Merak uyandırıcı bir dil ile onları web sitenize yönlendirerek hem satışlarınızı hem de bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

  • Sizi Takip Etmeleri İçin Kitlenizi Heveslendirin

Tek bir hizmet ile sınırlı olmadığınızı iyi bir şekilde aktarmanız gerekir. Sizi potansiyel müşterilerinizin takip etmeleri halinde çok kazanacaklarına ikna olmalarını sağlayın.

Düşük Bütçe ile Reklam Nasıl Verebilirsiniz?

Instagram’da reklam bütçenizi kendinizin belirttiğinden bahsetmiş ve hedeflerinize uygun bütçe belirlemenin öneminden bahsetmiştik. Günlük minimum 10 TL bütçe ile reklam kampanyası düzenleyebileceğiniz Instagram’da tanımladığınız hedef kitle ve faaliyet gösterdiğiniz sektöre göre maliyetler değişir. Tıklama başına ortalama 20 kuruş ile 5 TL’ye varan tutarlarda maliyetiniz ortaya çıkar. Bu oranlarda değiştirebileceğiniz fiyatı etkileyen faktörler üzerine çalışarak düşük bütçe ile reklam verebilirsiniz. Instagram’da düşük bütçe ile reklam vermenize yardımcı olacak maliyet düşürücü etkenler şu şekilde örneklendirilebilir:

  1. Hedef kitleyi doğru tanımlamanız, reklam maliyetlerinizi optimize etmeniz için gereklidir. Bu nedenle benzer bir reklam düzenini farklı hedef kitle tanımlamaları ile yayınlayarak sizinle ilgilenen gerçek kitlenin kim olduğunu öğrenebilirsiniz.
  2. Deneme yolu ile doğru model ve hedef kitleyi belirlerken, otomatik teklif verme özelliğini kullanın. Bu yolla düşük bir bütçe ile hem tanınırlığınızı artırabilir hem de gelecek kampanyalarınız için tam ihtiyacınız olan verileri toplayabilirsiniz.
  3. İlk aşamalarda toplam bütçe yerine günlük bütçe belirleyin. Reklam yayınlama sıklığı ve diğer özellikleri tam olarak optimize etmenin ardından toplam bütçe belirleyerek reklamlarınızı paylaşabilirsiniz.

Not: İçerikte geçen fiyat bilgileri yazının yayınlandığı tarihte Facebook reklam paneli üzerinden alınmıştır. Değişiklik gösterebilir.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir