Logo Logo

İnternet Üzerinden Satabileceğiniz En Popüler Ürünler

İçindekiler
18.03.2021 - 6 dk Okuma Süresi

Özellikle e-ticaret yapanlar için internette satılan popüler ürünleri bilmek önem taşıyor, bu yazımızda 2020’de internet üzerinden satılan en popüler ürünler listesini hazırladık. Bu sayede kendi pazarını genişletmek, yeni pazarlara girmek, hatta yeni bir iş yaratmak için gereken ilhamı yakalayabilirsiniz.

E-ticarete atılmaya hazırlanıyorsanız doğru nişi seçtiğinizden emin olmanız önemlidir. Bu, hedef kitlenizi belirlemek ve ne tür ürünler satın almak istediklerini bulmak anlamına gelir. Kendi alanınızı belirleyerek, rekabette öne çıkan bir marka oluşturmak daha kolay olacaktır.

Hobilerinizi dikkatlice düşünün. Aynı ilgi alanlarına sahip diğerlerine hitap etmeniz daha kolaydır. Sonuçta müşterilerinize başka hiçbir yerde bulamayacakları benzersiz ürünler sunarak onlara değer katmanız gerekir. Çevrimiçi mağazanızı kurmadan önce, hangi ürün kategorilerinin en karlı olduğunu keşfetmek için pazar trendlerini araştırınGoogle Trendler, büyüyen sektörlerde popüler ürünleri saptamak için iyi bir adrestir.

Müşterilerinize satabileceğiniz birçok popüler ürün var. Bunlardan bazıları ev mobilyaları, giysiler, yiyecek ve içecek, güzellik ürünleri ve spor malzemeleridir. Ancak popüler bir ürün seçmenin avantajları kadar dezavantajları da olduğunu unutmayın. Artı tarafta, popüler bir ürünün talep görmesi muhtemeldir, bu da işletmeniz için satış yapma fırsatı yaratır. Ancak aynı zamanda kendinizi yüksek rekabetin içerisinde bulabilir ve daha yerleşik satıcılar tarafından gölgede bırakılabilirsiniz.

2020’de İnternet üzerinden satılan en popüler ürünler

Aşağıda 2020’nin en çok satan ürün kategorilerinden bazılarını sizler için derledik. Bunları riskleri ve ödülleri hesaba katarak göz önünde bulundurabilirsiniz:

1- Sağlık ve zindelik

Çoğu tüketici organik gıdalara, yerel veya çiftlikte yetiştirilen ürünlere biraz daha fazla para harcamaktan çekinmiyor. Bazı müşteriler, özel beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak yiyecekler arıyor. Az yağlı, besin açısından zengin yiyecekleri veya vegan seçenekleri tercih ediyor. Bu kategoride diyet takviyeleri, multivitaminler, protein karışımları ve enerji barları büyük ilgi görüyor.

2- Şekillendirici giyim ürünleri

Shapewear adı verilen şekillendirici korse ve taytların popülaritesi artıyor. Diğer geçici giyim trendinden farklı olarak, şekillendirme pratik bir amaca hizmet eder. Rahat ve şık olacak şekilde tasarlanırken, aynı zamanda insanların kıyafetleri içerisinde nasıl göründükleri konusunda daha iyi hissetmelerine yardımcı olur.

3- Akıllı saatler

Akıllı saatler size zamanı bildirmekten çok daha fazlasını yapar. Bu taşınabilir cihazlarda, bulunduğunuz yeri takip edebilen ve egzersiz sırasında hayati verilerinizi izleyebilen yerleşik bir yapay zekâ asistanı bulunur. Akıllı saatler ayrıca internette sesli komutla arama yapmanıza da olanak tanır. Giyilebilir bir cihaz, bir akıllı telefonun temel işlevlerinin çoğunu gerçekleştirir ancak taşıması daha kolaydır. Akıllı saat pazarı hala nispeten yeni olduğu için, şu an bu trendden yararlanmak için iyi bir zaman olabilir.

4- Mobil cihaz aksesuarları

Akıllı telefonları ve diğer dokunmatik ekranlı cihazları kişiselleştirmek isteyen tüketicilerle birlikte mobil aksesuarların da popülerliği artıyor. Tüketiciler, özel fonksiyonlara ve dış görünümlere sahip çok çeşitli yüksek teknoloji ürünü cihaza sahip, dolayısıyla mobil aksesuarlar güçlü bir pazar olarak öne çıkıyor. Akıllı telefonları aşınmaya ve yıpranmaya karşı koruyan görsel açıdan etkileyici telefon kılıfları çok seviliyor. Ek olarak, kablosuz şarj cihazları hızla yükseliyor.

5- E-kitaplar

e-Kitaplar kullanışlıdır. Hevesli okuyucular artık evlerinin rahatlığından tüm kütüphanelere erişebildiklerinden, hacimli ciltli kitaplar taşımak zorunda kalmıyorlar. Bir e-kitap okuyucu sayesinde kitap severler en sevdikleri yazarların eserlerini uygun maliyetlerle okuyabiliyor. e-Kitap satmak, kitap dağıtıcıları ve bağımsız yazarlar için en basit çözümdür. En popüler e-kitap kategorileri kişisel gelişim, iş, finans, sosyal bilimler ve sosyal ilişkiler şeklinde sıralanır.

6- El işi ve takılar

El yapımı mücevherler, sevdiklerinize verebileceğiniz dokunaklı hediyelerdir. Kişiye özel mücevherler, alıcının zevkine göre benzersiz bir şekilde tasarlanır ve genellikle çevrimiçi olarak indirimli fiyatlarla satılır.  El yapımı ürünlerle ilgileniyorsanız, özel yapım ürünle tasarlayan çevrimiçi bir kuyumcu açmayı düşünebilirsiniz. Tek küpeler, hayvan motifleri ve inci kolye gibi popüler trendleri takip edin.

7- Evcil hayvan malzemeleri

Evcil hayvan endüstrisi tutarlı ve istikrarlıdır çünkü hayvan sahiplerinin düzenli olarak oyuncakları ve aksesuarları değiştirmesi gerekir. Sosyal medya influencer’ları, evcil hayvan ürünlerini tanıtmada giderek artan bir rol oynamaktadır. Instagram’da 10 milyonun üzerinde takipçisi olan evcil hayvanlar bulunmaktadır. Siteniz için eğlenceli veya değerli içerikler oluşturarak mağazanıza müşterileri çekebilirsiniz. Bu kategorinin yükselen ürünleri evcil hayvan yatakları, diş fırçaları, tasmalar ve oyuncaklardır.

En çok satan ürünler nasıl belirlenir?

Google’da sektörünüzle ilgili soruları arayabilir, Amazon, eBay, Alibaba veya Rakuten gibi büyük perakendecilerdeki popüler listelere göz atabilirsiniz. İlk sayfalarda gösterilen öğeler, satışların büyük kısmını yönlendirir. Unutmayın, mağazanız için bir ürünün fizibilitesi sabit değildir. Fiyatlandırma, raf ömrü, boyut, miktar ve kargo ücretleri faktörlerine bağlıdır.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir