Logo Logo

İnternette Vintage Ürün Satma Rehberi

İçindekiler
01.07.2021 - 5 dk Okuma Süresi

İnternette vintage ürün satma rehberi

Tüketiciler kıyafetlerin nasıl üretildiğine dair giderek artan bir bilinç kazanıyor. Tekstil sektörünün çevreye etkisi ve çalışma şartları gibi konular, insanları ikinci el vintage ürünler satın almaya itiyor. Dolayısıyla internette vintage ürünler satmak 2021 için büyük ve sürdürülebilir bir iş fırsatı olarak görünüyor.

Moda her zaman tarihten ilham alıyor. 70’lerin kot kesimleri, 40’ların ve 80’lerin kombinlerinin tümü, ortaya çıktıları günden bu yana birçok kez yeniden moda oldu. Modanın dönemsel olarak tekerrür etmesi ve artan müşteri bilinci, vintage ürünleri gösterilen ilginin katlanarak artmasını sağlıyor.

İkinci el giysi pazarının 2024 yılına kadar 64 milyar dolar hacme ulaşacağı tahmin ediliyor. Tüketicilerin bu ürünlere gösterdikleri artan talep, ThredUp gibi markaların başarısına, Etsy ve eBay’de birçok yeni vintage giyim mağazasının kurulmasına katkıda bulundu.

Vintage ürün müşterileri onlara yalnızca ürünler sunmanızı değil, küratörlük yapmanızı bekliyor. İdeal bir vintage mağaza deneyimi, eleme işlemlerini yaptıktan sonra yalnızca en iyi ürünlerin müşterilerin beğenisine sunulmasıyla sağlanabiliyor.

Her başarılı iş harika bir fikirle başlar. Stok satın almaya başlamadan ve mağazanızı kurmadan önce fikri olgunlaştırmalısınız. Bu aşama, kendinize ileriye dönük kararlarınızı şekillendirecek kritik sorular sorduğunuz kısımdır. Bu adımı atlamayın zira vintage ürün satışı için sağlam bir marka yaratmanız, ilgili bir kitle bulmanız, işiniz büyüdükçe gelecekteki işe alımlar için bir kılavuz oluşturmanıza ve odağınızı muhafaza etmenize yardımcı olacaktır.

Vintage nedir?

Hangi kıyafetler “vintage” kabul edilir? Vintage hangi açıdan “antika” ya da “retro” ürünlerden farklıdır? Vintage giysiler, 20 yıl öncesinden 100 yıl öncesine kadar üretilen herhangi bir şey olarak tanımlanır.

Kıyafetler 100 yıldan daha eski ise antika olarak kabul edilebilir. Bu parçalar daha nadirdir ve genellikle müzelerde veya kişisel koleksiyonlarda bulunur. Bugün veya son 20 yıl içinde üretilen herhangi bir ürün vintage tarzda yaratılabilir ancak vintage olarak kabul edilemez. Tipik olarak bunlara retro veya repro (yeniden üretim kelimesi reproduction’ın kısaltması) denir.

İnternette vintage ürün satma rehberi

Nişinizi seçin

İstediğinizi tüm ürünleri satmayı seçebilirsiniz ancak mağazanızın diğerlerinden ayrışmasına yardımcı olmak için vintage giyim dünyasında bir niş seçmeyi düşünmeniz tavsiye edilir. Mağazanız şunlardan birine veya birkaçına odaklanmayı seçebilir:

  • Belirli bir zaman aralığına odaklanan koleksiyonlar (Örneğin 80’ler)
  • Spesifik bir kullanıma uygun kıyafetler (Örneğin gece kıyafetleri ya da spor)
  • Dar nişler (Örneğin yalnızca vintage müzik grubu tişörtleri)
  • Yeniden üretim (Yeni tekstil ürünlerinde vintage tarzlar yansıtmak)

Markanızı oluşturun

Markanızı sürecin erken aşamalarında belirlemeniz ve detaylarını tanımlamanız sürecin geri kalanı için ışık tutacaktır. Bunun için yanıtlayacağınız birkaç soru, marka hikayenizi anlatmanızı, görsel estetiğinizi şekillendirmenizi, misyonunuzu fark etmenizi ve ideal müşterinizi daha net bir şekilde belirleyebilmenizi kolaylaştıracaktır. Net marka yönergelerine sahip olmak, sitenizi tasarlarken ve koleksiyonunuzu oluştururken sizin için bir kılavuz görevi görür. Markanızın yönergeleri, işinizi ölçeklendirdikçe ve ekibinizi genişlettikçe mesajlarınızın tutarlı kalmasını sağlar.

Markanızı oluştururken ve odak noktanızı daraltırken aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

  • Tarzınız ne? Kendi zevkiniz doğrultusunda bir koleksiyon yaratmak istediğinizde işiniz kolaylaşır çünkü markaları zaten bilirsiniz ve gözünüz kalabalık raflar arasından en iyi ürünleri doğal olarak fark edecektir.
  • Nişiniz çok mu sınırlı? Çok spesifik bir vintage odağı seçerseniz (örneğin: 1930’ların gece kıyafetleri gibi), yeterince giysi tedarik etmekte zorluk çekebilirsiniz. Envanteriniz için güvenilir kaynaklar oluşturabildiğinizden emin olun.
  • Rekabet çok mu sert? Sizinle aynı ürünleri satan çok sayıda mağaza varsa, tekliflerinizi özelleştirmek için yollar aramalısınız.
  • Ya bir trend takip edin ya da bir yenisini başlatın. Moda şovlarında ortaya çıkan etkileyici trendler yönünüzü belirlemenize yardımcı olabilir. Vintage ürünlere talep büyük olsa da, modern bir stile veya yaşam tarzına uyarlandıklarında daha çok satarlar.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir