Logo Logo

Link ile Ödeme Almak Çok Kolay

İçindekiler
09.06.2022 - 11 dk Okuma Süresi

Online alışveriş sektörü, yeni güvenilir ödeme yöntemleri ile gelişmeye ve büyümeye devam ediyor! Uzaktan tahsilat yapmak adına geliştirilen alternatif ödeme yöntemleri ile firmalar, satışını yaptıkları ürün veya hizmetlerin ödemelerini gelişmiş e-tahsilat yöntemleri ile alabiliyorlar. Mesafeli satışa konu ürün veya hizmetlerin hızlı ve kolay bir şekilde tahsilatının yapılabilmesi için geliştirilen link ile ödeme sistemi, kullanıcıların online mağazalarda yaptıkları alışverişleri kolaylaştırıyor.

Tıpkı sanal POS gibi e-ticaretin benimsenmesine katkı sağlayan bu yenilikçi ödeme yöntemi kullanılarak SMS, e-posta ya da WhatsApp üzerinden gönderilen linkler aracılığı ile satışı yapılan ürün veya hizmetlerin ödemeleri alınabilmektedir. Online alışverişin ödemesini tek tıkla kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan linkle ödeme yöntemi hakkında merak ettiğiniz her detayı rehber yazımızdan takip edebilir; hızlı, güvenli ve kolay ödeme sağlayan PayTR Linkle Ödeme sisteminin ayrıcalıklarını öğrenebilirsiniz.

Linkle ödeme, uzaktan ya da fiziki olarak satışı yapılan ürün veya hizmetlerin ödemelerinin yapılabilmesini sağlar. Hızlı, pratik ve kolay bir ödeme yöntemi olan linkle ödeme yönteminde satıcılar, müşterilerinin bankacılık ürünleri aracılığı ile ödeme yapabilmeleri için ödeme sayfasına ait link oluşturur. Bu linkleri kullanan mağaza müşterileri yaptığı alışverişin ödemesini güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirir.

Linkle Ödeme Kimler İçin Uygundur?

link ile ödeme almak

Linkle ödeme yöntemi online ödemeler ile temassız ödemelerde yaygın olarak tercih edilir. İşyerleri, linkle ödeme aracılığı ile sanal POS tarafından üretilen ödeme sayfasının linkini müşterisine çeşitli kanallar aracılığı ile kolayca ulaştırabilmektedir. Bu esneklik, sabit veya saha satışı yapan işletmeler için de linkle ödemeyi kullanışlı bir yöntem haline getirir.

Uzaktan yapılacak tüm satış türlerinde linkle ödeme yöntemi kullanılabilir. Linkle ödeme yöntemini kullanarak bir e-ticaret siteniz olmasa bile online alışveriş sektöründe boy gösterebilirsiniz. Bu yöntem ile Instagram veya Facebook gibi sosyal medya platformlarını, mesajlaşma uygulamalarını ve online pazaryerlerini kullanarak müşterilerinize ulaşabilirsiniz.

Linkle ödeme uygunluğu ile ilgili en önemli yanılgı ise bu yöntemin sadece internetten yapılacak satışlar için kullanılabilecek olmasıdır. Bu yöntem için böyle bir sınırlandırma bulunmamaktadır. Satış yapan herkes bu yöntem aracılığı ile yaptığı satışların ödemesini kolayca alabilir. Linkle ödeme yöntemi fiziksel mağazalarda kullanılabileceği gibi fuar veya stantlarda yapılan satışlarda, adrese teslim satışların ödemelerinde ya da saha satışlarında kullanılabilir.

Linkle Ödeme Kullanım Araçları Nelerdir?

Link ile ödeme sisteminde en sık kullanılan araçlar SMS ve e-postadır. Müşterilerinizin anında ödeme gerçekleştirebilmek için sizinle e-posta adreslerini ya da telefon numaralarını paylaşmaları yeterlidir. Bu iki bilgi kullanılarak ayrıca sosyal medya ve WhatsApp gibi çeşitli mesajlaşma uygulamalarını linkle ödeme aracı olarak kullanabilirsiniz.

Link ile ödeme işlemi oldukça basittir ve 3 adımda tamamlanır. Link ile ödeme almak için genel işleyiş basit olarak şu şekilde özetlenebilir:

  1. Müşterinizin mail adresini ya da telefon numarasını isteyin.
  2. Ödeme linkini oluşturarak müşteriye paylaşılan iletişim kanalı üzerinden gönderin.
  3. Müşteriniz, link ile ulaştığı ödeme sayfasını kullanarak kredi/banka kartı veya farklı banka uygulamaları aracılığı ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir.

Linkle Ödemenin Avantajları Nelerdir?

link ile ödeme

Linkle ödeme satış hacminizi büyütme, fiziki mağazalarınızdaki yoğunluğu azaltma ve döviz ile ödeme kabul edebilme gibi çok sayıda sunduğu avantaj ile size ve işinize destek olur. Dijital kanallar aracılığı ile gönderilen ödeme linkleri kullanılarak e-tahsilatın artılarından yararlanılırken, beraberinde pek çok avantaj işletmenize kazandırılır. Genel hatları ile bakıldığında linkle ödemenin en belirgin 4 avantajını şu şekilde paylaşmak mümkündür:

Hızlı, Kolay ve Pratik Bir Ödeme Yöntemini Kullanabilirsiniz

Linkle ödeme, saniyeler içerisinde tahsilat fırsatı sunar. Ödeme linkleri e-posta, WhatsApp ya da SMS yolu ile müşterinize saniyeler içerisinde gönderilerek ödeme işleminin tamamlanması sağlanır. Linkle ödeme ile saniyeler içerisinde kolay ve pratik bir alternatif ödeme yöntemini müşterilerinize sunma ayrıcalığı kazanabilirsiniz.

Mağazanızda Kasa Yoğunluğunu Azaltabilirsiniz

Fiziki satış yaptığınız mağazalarda link ile ödemeyi kullanarak uzayıp giden kasa kuyruklarını ortadan kaldırabilirsiniz! Böylece ödeme için geçireceği zamanın uzun olması nedeniyle alışveriş tercihinde kararsız olan müşterilerinizi kaybetmekten kurtulabilir, satış hacminizi artırırken mağaza yoğunluğunuzu azaltabilirsiniz.

Fatura Masraflarından Tasarruf Edebilirsiniz

Linkle ödemede basılı fatura ya da fişe gerek yoktur. Dijital fatura kullanımı ile kağıt masrafından kurtulabilirsiniz. Hem zamandan hem karınızdan feragat etmenizi önleyen bu yöntem ile maliyetlerinize önemli katkılar sağlayabilirsiniz.

Linkle Ödeme ile İşinizi Büyütebilirsiniz

Linkle ödeme ile kredi ve banka kartı ile ödeme yapmak isteyen müşterilerinize hitap edebilir, ayrıca yabancı para birimi ile ödeme kabul edebilirsiniz. Müşteri portföyünüzü artırma noktasında önemli bir kazanım sunan bu yöntem ile ayrıca temassız/kapıda ödemeli satışlar yapabilir, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya üzerinden ürün satabilir, pazaryerleri yanında stantlarda satış yapabilir, saha satış ekibinize tahsilat imkanı sunabilir ve mesajlaşma uygulamalarını doğal satış alanınıza dönüştürebilirsiniz.

Dövizle Ödeme Alabilirsiniz

Linkle ödeme sisteminde oluşturulan linkler için farklı para birimleri tanımlanabilir. Böylece döviz ile satış yapabilme becerisi kazanarak sadece yerel değil uluslararası pazarlarda da ürün veya hizmetlerinizi müşterilerinize ulaştırabilirsiniz.

Linkle Ödeme Alma Yönteminden Kimler Yararlanabilir?

Linkle ödeme alma yönteminden yararlanmak için bir sınırlandırma söz konusu değildir. Evden e-ticaret yapan girişimciler bile çeşitli platformlardan yaptıkları satışların tahsilatı için bu yöntem ile ödeme alabilirler. Konuyu detaylandırmak gerekirse linkle ödeme yönteminin aşağıda paylaşılan girişimciler için uygun olduğunu söylemek mümkündür:

  1. E-ticaret sitesi kurmadan Instagram ve Facebook gibi sosyal medya mecralarında satış yapmayı düşünenler
  2. Fiziksel mağazası var olan veya kapanmış, ticaretini internete taşımak isteyenler
  3. Evde üretim yaparak bu ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda satmak isteyenler
  4. N11, Trendyol, Gittigidiyor ve Hepsiburada gibi online pazaryerleri üzerinden satış yapmak isteyenler
  5. Kendi e-ticaret sitesini kuran girişimciler
  6. Standt veya saha satışında temassız ödeme yönteminden yararlanmak isteyenler

PayTR Linkle Ödeme Güvenli Mi?

PayTR, 2009 yılından bugüne geliştirdiği online tahsilat çözümleri ile hızlı, kolay ve güvenilir ödeme ayrıcalığını müşterilerine yaşatır. Bünyesinde yer alan deneyimli güvenlik personelleri ile ödeme ve kart güvenliğini sağlarken, sahtecilik önleme adına işinizi kolaylaştırır. Linkle ödeme yönteminde 3D Secure desteğine ek olarak herhangi bir kişisel bilginin mağaza sahibi ile paylaşılma zorunluluğunu ortadan kaldıran PayTR, hem ödeme aracının hem de kişisel verilerin güvenliğini sağlar. Siz satışınıza odaklanırken güvenliğiniz PayTR’a sorulur!

PayTR Linkle Ödeme Nasıl Alınır?

Kolay, hızlı ve güvenli “Linkle Ödeme” ile siz işinize odaklanın, ödemelerinizi PayTR’a bırakın! Mail order, havale/EFT, Sanal POS, Mobil POS ödeme çözümlerinin alternatifi olan PayTR Linkle Ödeme yöntemiyle, web siteniz olmadan da ödeme alabilirsiniz.

Linkle Ödemeyle, sosyal medya ve WhatsApp üzerinden yapacağınız online satışlarınızın ödemesini tek tıkla saniyeler içerisinde alabileceğiniz gibi müşterileriniz veya bayilerinizden gelen ödemeleri güvenle tahsil edebilirsiniz. Sadece linkinizi oluşturun ve müşteriniz veya bayinizle e-posta, SMS ya da WhatsApp kanalıyla paylaşın, ister tek çekimle ister taksitle, tek tıkla saniyeler içerisinde ödemenizi alın.

PayTR mağaza panelinden ödeme linkinizi tek tıkla saniyeler içerisinde oluşturabilir, ödemenizin detaylarını kendiniz belirleyebilirsiniz. PayTR Linkle Ödeme almak için:

  1. PayTR Mağaza paneline giriş yapın.
  2. Linkle ödeme sayfasından, tahsil etmek istediğiniz tutarı belirleyin.
  3. Ödemeyi almak istediğiniz para birimini seçin.
  4. Yurt içi kartlarla TL olarak yapacağınız işlemlerin maksimum taksit sayısını belirleyin.
  5. Peşin fiyatına taksit ve vade ayarlarını size en uygun şekilde düzenleyin ve linki oluştur butonuna tıklayın.
  6. Ödeme linkini e-posta, SMS ya da WhatsApp üzerinden müşteriniz/bayinizle paylaşın.
  7. Müşteriniz/bayiniz, paylaştığınız link üzerinden kart bilgilerini kendi ekranında girerek saniyeler içerisinde ve güvenle ödeme işlemini tamamlasın.

PayTR Linkle e-tahsilat işleminizi gerçekleştirmek işte bu kadar kolay, hızlı ve güvenli!

PayTR Komisyon Oranları Nedir?

PayTR’da komisyon oranları faaliyet gösterilen sektöre, satış hacmine ve aylık ciroya göre belirlenir. Size özel cazip teklifimize ulaşmak için bize hemen web sitemiz üzerinden ön başvuruda bulunabilirsiniz!

Linkle Ödeme Nedir?

Web sitesi olmayan, POS cihazı kullanmak istemeyen, B2B ve yurtdışına satış yapan işletmelerin, sosyal medyadan satış yapan, web sitesi dışındaki platformlar üzerinden (WhatsApp, çağrı merkezi, stand satışı vb.) satış yapan firmaların müşterilerinden/bayilerinden ödeme almasını sağlayan kolay, hızlı ve güvenli bir ödeme alma yöntemidir. Kendi oluşturduğunuz ödeme linkini SMS ya da WhatsApp üzerinden müşteriniz/bayinizle paylaşarak tek tıkla, saniyeler içerisinde ödeme alabilirsiniz.

Linkle Ödeme Yöntemini Nasıl Kullanabilirim?

Size özel tanımlanmış kullanıcı bilgilerinizle PayTR mağaza paneline bilgisayarınızdan giriş yaparak, ya da App Store veya Google Play’den mobil cihazınıza indirebileceğiniz PayTR mağaza uygulamasından Linkle ödeme sistemine ulaşabilirsiniz.

Mağaza panelinde bulunan Linkle Ödeme sayfasından ödeme linkini oluşturarak müşteriniz/bayinize e-posta, SMS ya da WhatsApp üzerinden göndererek ödeme sürecini başlatabilirsiniz. Link oluşturma aşamasında sizden istenen bilgileri ekrana girerek ödemenizin detaylarını kendiniz belirleyebilirsiniz. Tahsil etmek istediğiniz tutarı, ödemeyi almak istediğiniz para birimi, yurt içi kartlarla TL olarak yapacağınız işlemlerin taksit sayısı, peşin fiyatına taksit ve vade ayarlarını size en uygun olacak şekilde belirleyebilirsiniz. Müşteriniz/bayiniz, paylaştığınız link üzerinden kart bilgilerini kendi ekranında girerek saniyeler içerisinde ve güvenle ödeme işlemini tamamlayabilir.

Linkle Ödeme Almak İçin POS Sahibi Olmam Gerekir Mi?

Mevcutta sanal POS sahibi olan tüm üye işyerlerimizin Linkle Ödeme hizmetinden yararlanabileceği gibi, Sanal POS sahibi olmayan işletmeler de PayTR’a online başvuru yaparak Linkle Ödeme hizmetinden yararlanabilirler.

Linkle Ödeme Hizmetinde Hangi Kartlarla Ödeme Alabilirim?

Aşağıdaki Kartlar ile müşteri/bayilerinizden ödeme alabilirsiniz:

  • American Express, VISA, MasterCard, logolu kredi ve banka kartları,
  • UnionPay, Troy, BKM Express, Tosla logolu kartlar.

Evde E-Ticaret Yaparken Linkle Ödeme Alabilir Miyim?

Evinizde yürüttüğünüz online satışların tahsilatını linkle ödeme yöntemi ile yapabilirsiniz. E-Ticaret siteniz olmasa bile sosyal medya, saha, Etsy gibi online pazaryerleri ya da mesajlaşma uygulamaları üzerinden yapacağınız satışlar için linkle ödeme yöntemini kullanabilirsiniz.

Linkle Ödeme Hizmeti İçin Paytr’a Nasıl Başvurabilirim? 

Mevcut üye işyerimiz iseniz mağaza paneli ‘Linkle Ödeme’ sayfasından linkle ödeme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Yeni başvuru yapacak işletmeler ise  iletişim formundan “link ile ödeme” hizmetinden yararlanmak için bize ulaşabilirler.

PayTR Linkle Alınan Ödeme Kaç Günde Hesaba Düşer?

PayTR, ertesi gün ödeme avantajı ile size geliştirdiği ödeme yöntemlerini sunar. PayTR linkle ödeme sistemi ile yapılan tahsilatlara ilişkin tutarları ertesi iş günü hesabınızdan çekebilirsiniz.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir