Logo Logo

Masterpass İle Ödeme Nedir ve Nasıl Yapılır?

İçindekiler
15.11.2022 - 15 dk Okuma Süresi

Masterpass ile ödeme, alışverişlerinizi kolaylaştıran bir sistemdir. Masterpass’ta kartlarınıza ilişkin bilgiler, güvenlik problemi olmadan saklanır. Saklanan bilgiler, Masterpass logosu olan iş yerlerinde kullanılabilir. Ödemeler tek seferde hızlı bir şekilde tamamlanır. Bu sayede ciddi bir zaman tasarrufu sağlanır.

Masterpass kendine özel bir sistemi olan dijital ödeme aracıdır. Sıradan uygulamalarda olduğu gibi kullanıcı adı ve şifre belirleyerek bu sisteme dâhil olmanız mümkün değildir. Üye iş yerlerinin kendi sistemlerine entegre olarak kullanılan Masterpass hem daha güvenli hem de daha pratiktir. 

Masterpass’i kullanmak için tek seferlik bir kayıt oluşturmanız yeterlidir. Her defasından yeniden kart bilgilerini girmenize gerek kalmaz. Her alışverişinizde aynı bilgileri kullanarak alışverişinizi tek tıkla yapabilirsiniz. 

Masterpass Nedir?

Masterpass, dünya üzerinde kullanılan en güvenilir ödeme sistemlerinden biridir. Ödemelerini daha hızlı ve güvenli şekilde yapmak isteyenler, bu sistemi kullanabilir. Masterpass kolay kullanım avantajı sunar. Yanınızda kredi kartı taşımanıza gerek kalmadan alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra POS cihazlarına temas etmek zorunda kalmazsınız. 

Masterpass, Mastercard tarafından kurulan bir sistemdir. 1966 yılında Amerika’da kurulan Mastercard, Masterpass’ın ilk sürümünü 2002 yılında piyasaya sürmüştür. Mastercard, 2006 yılına gelindiğinde halka arz edilir. Mastercard’ın en önemli avantajı, dünyanın her yerinde geçerli olan kredi ve banka kartlarına sahip olmaktır. Mastercard’ın Masterpass’in yanı sıra farklı ödeme sistemleri de vardır.

Masterpass’i Hangi Firmalar Kullanabilir?

Masterpass’i kullanması gereken firmaların başında e-ticaret siteleri ve online pazar yerleri gelir. Masterpass altyapısını kullanan kişilere yönelik düzenlenen kampanyalar, firmalara da kazançlarını artırma yönünde avantaj sağlar.

Masterpass altyapısını kullanmak iş yerlerine güvenilirlik anlamında avantaj sağlar. Dünya çapında güvenilir bir kart olan Mastercard’ın sağladığı altyapıyı görmek, tüketicileri kararsızlıklarından kurtarır. Özellikle kurumsal bir kimlik elde etmek isteyen iş yerleri, Masterpass altyapısını kullanabilir.

Masterpass altyapısının kullanımı, ürünlerin sepette kalmasını ve siparişin tamamlanmaması gibi durumları da engeller. Kart bilgilerini girmek zorunda kalmayan kişiler, sipariş kararını daha kolay şekilde verir. Herhangi bir dolandırıcılık endişesi olmadığı için sipariş süreci daha hızlı yürütülür. 

Masterpass Hangi Sanal POS Sistemlerinde Kullanılabilir?

Masterpass altyapısında saklanan kartlar, birçok sanal POS sistemi ile entegre şekilde kullanılabilir. Bu sistemler şu şekilde sıralanabilir:

  • PayTR
  • Akbank
  • Halk Bankası
  • QNB Finansbank
  • Ziraat Bankası
  • İş Bankası
  • Garanti Bankası

Sanal POS sistemlerinin Masterpass ile beraber kullanılması sayesinde ödeme süreci son derece kolay bir şekilde yönetilir. 

Masterpass İle Alışverişlerde Herhangi Bir Sınırlama Var mıdır?

Masterpass ile alışverişlerde herhangi bir sınırlama yoktur. Kartınızı normalde nasıl kullanıyorsanız Masterpass altyapısında da o şekilde kullanabilirsiniz. Masterpass’te çok sayıda kartı kayıt altına alma şansınız vardır. 

Masterpass sayesinde kredi kartınızı sadece tek seferlik olacak şekilde kaydedebilirsiniz. Tek seferlik yapılan kayıt işleminden sonra sadece kayıtlı kredi kartınızı tercih etmeniz yeterlidir. Doğrulama kodunu girerek alışveriş sürecini tamamlayabilirsiniz. 

Alışverişlerinizi Masterpass logosu olan her yerde yapma şansınız vardır. Alışveriş yapmak istediğiniz iş yeri Masterpass sistemine üye olduysa alışveriş yapmanız önünde herhangi bir engel kalmaz. Ancak böyle bir üyelik söz konusu değilse o iş yerinden Masterpass ile alışveriş yapamazsınız. 

Masterpass’e Nasıl Üye Olabilirim?

Masterpass’e üye olmak için iki ayrı yöntem kullanabilirsiniz. İlk kullanabileceğiniz yöntem masterpassturkiye.com adresinden kayıt oluşturmaktır. Bir diğer tercih edebileceğiniz yöntem ise üye iş yerleri üzerinden kayıt oluşturmaktır. “Kredi kartı bilgilerimi Masterpass’e kaydet” seçeneğini tercih ederek işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Masterpass logosunun bulunduğu siteler, uygulamalar üzerinden kolayca kayıt oluşturabilirsiniz. Kullanıcı olarak kayıt sırasında verdiğiniz cep telefonu numarasını kullanmanız gerekir. Şifreniz ise cep telefonunuza gönderilir. 

Masterpass üyelik sürecini tamamlayabileceğiniz pek çok iş yeri vardır. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Turkcell
  • A101
  • United Colors Of Benetton
  • Ebebek
  • IKEA
  • İpekyol
  • Koton
  • Mavi
  • Opet
  • Penti
  • Watsons

Yukarıda sıralananların yanı sıra daha pek çok üye iş yerinde Masterpass altyapısı kullanılabilir. Bu iş yerlerinden yapacağınız alışverişlerde kolayca kaydınızı oluşturabilirsiniz. 

Masterpass Kullanımı Güvenli mi?

Masterpass güvenilirliği yönüyle son derece avantajlı bir sistemdir. Mastercard’a ait bir sistem olan Masterpass’te bilgilerinizi son derece güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Kartlarınızı saklama talebiniz sonrasında ilk önce telefonunuza doğrulama kodu gönderilir. Bu kodu girdiğiniz takdirde kartınız, güvenli bir altyapı aracılığıyla saklanmaya başlanır. 

İnternette yaşanan dolandırıcılık olaylarını tam olarak engellemek mümkün olmasa da Masterpass sayesinde son derece güvenilir bir saklama alanı oluşturulabilir. Masterpass sayesinde kötü niyetli kişilerin bilgilerinize erişimi engellenir. Kart bilgilerinizin satıcıların kendi altyapılarında saklanmaması önemli bir avantajdır. 

Bir iş yerinde kayıtlı olan hesap bilgileriniz çalınsa bile dolandırıcıların kartınıza ilişkin detaylara ulaşması mümkün değildir. Bunun yanı sıra Masterpass sizden her defasında tek kullanımlık şifre talep eder. Şifreniz şahsınıza özel cep telefonuna gönderildiği için başkası tarafından ele geçirilmesi mümkün olmaz. Bu şifrelerin tek kullanımlık olması da önemli bir avantajdır. 

MasterPass İle Ödeme Nasıl Yapılır?

Masterpass ile ödeme yapmak için ilk önce kart bilgilerinizi girmeniz gerekir. Ardından kartınızı Masterpass ile saklamak istediğinizi belirtmelisiniz. İşlemi doğrulamak için telefonunuza gelen kodu girmelisiniz. Doğrulama tamamlandıktan sonra kartınız artık Masterpass altyapısında silmediğiniz sürece kayıtlı olur. 

Masterpass İle Hangi Kartlar Saklanır?

Masterpass altyapısını kullanarak tüm kredi ve banka kartlarını saklayabilirsiniz. Bu sayede alışveriş sırasında istediğiniz kartı kullanma şansınız olur. Özellikle internetten alışverişe açık olan kartları, altyapıda saklayarak avantaj elde edebilirsiniz. 

Her kartınız için ayrı onay vermeniz gerekir. Telefonunuza her kart için ayrı bir doğrulama kodu gönderilir. Kodu girdikten sonra tüm alışverişlerinizde kart bilgisine gerek olmadan işlem yapabilirsiniz. 

Masterpass altyapısını kullanmak size özel tekliflerden yararlanmak açısından da avantajlıdır. Özel kampanyalar, indirimler için Masterpass altyapısını güvenle kullanabilirsiniz. 

Masterpass Kayıtlı Kartları Görüntüleme

Masterpass kayıtlı kartlarınızı görüntülemek için üye iş yerlerinin internet sitelerini kullanabilirsiniz. Kullanıcı paneli üzerinden iş yerinin ödeme sayfasına ulaşabilir ve kartlarınızı görebilirsiniz. Bu sayede her siparişinizde yeniden kart bilgisi girmenize gerek kalmaz ve istediğiniz kartı seçebilirsiniz. 

Masterpass internet sitesi üzerinden de kartlarınızın kontrolünü sağlamanız mümkündür. Dilerseniz kartlarınızı silerek yenisini ekleyebilirsiniz. İptal ettiğiniz kredi kartlarınızı altyapıdan kaldırmalı ve yeni aldıklarınızı da sisteme eklemelisiniz. 

Masterpass Kullanımı Ücretli mi?

Masterpass kullanım ücreti olmayan bir hizmettir. Kart kullanıcılarından herhangi bir ücret alınmaz. İş yerlerinden alınacak ücretler içinse risk durumuna göre bir değerlendirme yapılır. İş yerlerinin satış tutarları ve işlem hacimleri ücretlerin belirlenmesinde etkilidir. 

Masterpass Ödemelerinde Taksit Yapılır mı?

Masterpass ödemelerinde taksit yapılması söz konusu olabilir. Bu sayede ödemelerinizi aylara bölebilirsiniz. Alışveriş sırasında taksit yapılması, kartınızın sunduğu olanaklara bağlıdır. Kartınız yaptığınız alışveriş için belirli bir taksit yapılmasını öngörüyorsa yararlanabilirsiniz. 

Taksit yapılması her ürün için söz konusu olmayabilir. Bazı ürünlere ilişkin taksit kısıtlaması vardır. Bu kısıtlamalar nedeniyle hiç taksit yapılmaması ya da belirli bir sayıya kadar yapılması söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra alışveriş kredisi, vade erteleme gibi ayrıcalıklardan da yararlanma olanağınız vardır. 

Masterpass Ödemelerinde Puan Kullanılır mı?

Mastercard ödemelerinde puan kullanımının önünde herhangi bir engel yoktur. Birikmiş puanlarınız varsa ve alışveriş yaptığınız iş yeri puan kullanımını destekliyorsa bu avantajdan yararlanabilirsiniz. Puanların yanı sıra bazı kartlar için ödüller de söz konusu olabilir. Bu ödülleri de iş yeri tarafından desteklenmesi halinde kullanabilirsiniz. 

Masterpass Hesap Sorunları Nasıl Çözülür?

Masterpass hesap sorunlarını çözmek oldukça kolaydır. Kartlarınızdan, üyelik sürecinden ya da farklı nedenlerden kaynaklanan sorunlar yaşamanız mümkündür. Bu nedenle kart yönetiminin doğru yapılması gerekir. Aynı zamandan kullanıma kapatılan, iptal ettirilen kartlarınıza ilişkin işlemleri de Masterpass üzerinden yapmalısınız. 

Masterpass hesap sorunları kartınızı kullanmanıza engel olur. Bu nedenle alışverişleriniz sırasında işlemleriniz uzayabilir. Öte yandan kullanabileceğiniz farklı bir ödeme yönteminiz yoksa ciddi mağduriyetler yaşayabilirsiniz. 

Hesap sorunları tıpkı üyelik işlemlerinde olduğu gibi kolay bir şekilde halledilir. Olası bir aksilikte ise müşteri destek ekibine ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken masterpassturkiye@echoccs.com adresine mail atmaktır. Mailde; Masterpass hesabına ait telefon numarasını, işlemin gerçekleşme zamanını, sorunlu işleme ait ekran görüntüsünü iletmelisiniz. 

Masterpass Hesap Kilitlenmesi

Masterpass hesap kilitlenmesi yaşayacağınız sorunlardan biridir. Bu durum aslında sizin güvenliğiniz için gerçekleştirilir. Masterpass sistemi tarafından güvenlik endişesi yaratacak bir durum tespit edildiğinde hesap kitlenir. Alışverişler sırasında kartların kullanılması mümkün olmaz. 

Hesap kilitlenmesi durumunda şifre yenileme işlemi yapmalısınız. Bunun için “Şifremi Unuttum” seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Buradan yeni bir şifre oluşturabilir ve daha güvenli bir şekilde kart bilgilerinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Masterpass’ta Bulunan Kartların İptali

Masterpass’ta bulunan kartların iptali söz konusu olabilir. Eğer kendi insiyatifinizle kartlarınızı kullanıma kapatmayı planlıyorsanız öncesinde Masterpass altyapısından kartları kaldırmanızda fayda vardır. Bankalar tarafından kartlarınız haberiniz olmadan kapatıldıysa hesabınıza Masterpass sitesi üzerinden giriş yapmalısınız. 

Ardından iptal edilen kartları sistemden kaldırabilirsiniz. Erişim noktasında sıkıntınız varsa “Şifremi Unuttum” seçeneğinden şifre yenileyerek kart iptali yapabilirsiniz. Eski kartlarınızı iptal ettikten sonra sistem üzerinden yenilerini ekleyebilirsiniz. 

Masterpass Şifresinin Unutulması

Masterpass şifresinin unutulması da meydana gelebilecek hesap sorunlarından biridir. Bunun için ilk önce “Şifremi Unuttum” seçeneğine tıklamalısınız. İlk önce sistemde kayıtlı olan kartlardan birinin numarasını girmelisiniz. Ardından size gönderilen doğrulama kodunu girerek sıfırlama yapabilirsiniz.

Kart bilgilerinizde hata olmamasına rağmen doğrulama kodu gelmiyorsa bankanız ile iletişim kurmanız gerekir. Bankanızda telefon bilginizin hatasız olarak tanımlanıp tanımlanmadığını kontrol etmelisiniz. Doğrulama kodunda da herhangi bir sıkıntı yoksa ancak sistem hata veriyorsa masterpassturkiye@echoccs.com adresinden yetkililerle iletişime geçebilirsiniz. 

Kart bilgilerinizi unuttuysanız ya da kartınız için bir iptal işlemi söz konusuysa kart bilgilerini hatırlamayanlar için ayrılan kısma tıklamalısınız. 

Masterpass Hesap Silme

Masterpass hesap silme işlemi ile hesabınızı tamamen iptal edebilirsiniz. Bunun için masterpassturkiye.com adresine giriş yapmalısınız. Dilerseniz kartınızın kayıtlı olduğu alışveriş platformunu da kullanabilirsiniz. Son kartınızı da sistemden kaldırdığınız vakit hesabınız da tamamen kapatılır.

Kartlarınızın kullanım süresinin sona ermesi ya da çeşitli nedenlerle kullanılamaz hale gelmesi durumunda “Şifremi Unuttum” seçeneğinden işlemlerinizi yapmalısınız. Telefon değişikliği gibi durumlar varsa yine Masterpass mail adresi üzerinden işlem yapmalısınız. 

Masterpass hesabınızı iptal etmek yerine kullanıma devam etmeniz daha mantıklı olur. Böylece iş yerlerinin Masterpass’e özel avantajlarından yararlanabilir ve daha uygun fiyatlara alışveriş yapabilirsiniz. Öte yandan hızlı ve güvenli alışveriş için de sistemi kullanmaya devam etmenizde fayda vardır. İnternet alışverişlerinizde kullandığınız kartınızı, Masterpass’e kaydederek güvenli ve hızlı ödeme ayrıcalığından yararlanabilirsiniz. 

Masterpass Cep Telefonu Değişikliği

Masterpass cep telefonu değişikliği durumunda masterpassturkiye@echoccs.com adresine mail göndermelisiniz. Durumu anlatarak ve kimliğinizi kanıtlayarak hesabınıza yeniden erişim talep edebilirsiniz. Cep telefonu değişikliği doğrulama koduna ulaşmanızı engeller. Bu nedenle telefon değişikliği olmadan önce hesabınızdaki kartları silebilir ve sonrasında yeni telefonunuzla bir hesap açabilirsiniz. 

Masterpass Kart Ekleme Sorunu

Masterpass kart ekleme sorunu da meydana gelecek problemlerden biridir. Kartınızı ekleyememeniz halinde kart bilgilerinde hata söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda kart numarasını kontrol ederek doğrusunu girmelisiniz. Doğrulama kodunu alamıyorsanız bankada kayıtlı iletişim numaranızın ve kullandığınız numaranın uyumlu olmasına dikkat edebilirsiniz. Gerekli durumlarda bankanızla iletişim kurabilirsiniz. 

Masterpass Altyapısını Kullanan Firmalar

Masterpass altyapısını kullanan firmaların sayısının fazla olması, size her zaman avantaj sağlar. Çok sayıda firmada kaydettiğiniz kredi kartlarını kullanabilirsiniz. Böylece alışveriş yaptığınız firmalarla kredi kartı numaranızı, son kullanma tarihini ve CVC kodunu paylaşmanıza gerek kalmaz. Bu bilgiler Masterpass altyapısında saklandığı için her zaman güvende olur. 

Masterpass Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Masterpass kullanmanın avantajları oldukça fazladır. En önemli avantaj, her defasında kart bilgilerinizi farklı sitelerle paylaşmak zorunda kalmamaktır. Böylece güvenlik endişesi taşımadan alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Masterpass’te istediğiniz kadar kart kaydı oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda kredi ya da banka kartı ayrımı da söz konusu değildir. Bu sayede alışverişlerinizde banka kartlarını da kullanabilirsiniz. 

Masterpass, iş yerleri için de oldukça avantajlıdır. İş yerleri dünya çapında güven kazanmış bir altyapı sistemini kullanarak tüketicilerin güvenini kazanabilir. Özellikle kredi kartı bilgilerini firmalarla paylaşmak istemeyenleri çekmenin en iyi yolu Masterpass altyapısını tercih etmektir. 

Masterpass Kullanmanın Dezavantajları Nelerdir?

Masterpass kullanmanın dezavantajlarından da söz edilebilir. Ancak bu dezavantajlar Masterpass’e özel değildir. Yani farklı bir sistem kullansanız da karşılaşabileceğiniz türdendir. Dolandırıcılık olayları ve kart bilgilerinin ele geçirilmesi gibi durumlara karşı Masterpass’te gerekli önlemler alınır. En güvenli sistemlerin bile ele geçirilebildiği düşünüldüğünde düşük de olsa veri dolandırıcılığı gibi durumlar ortaya çıkabilir. 

Masterpass Benzeri Sistemler Var mıdır?

Masterpass alternatifi olan bir sistemdir. Benzeri sistemleri kullanarak da kredi kartı bilgilerinizi güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz çok sayıda alternatif yöntem vardır. Ancak bazı yöntemler Türkiye’de kullanıma kapalıdır.

En çok tercih edilen sistemlerden biri Google’a aittir. Google Pay, kart bilgilerinizi güvenli bir şekilde saklar. Ödeme ekranlarına geldiğinizde ise otomatik olarak kart bilgileriniz karşınıza çıkar. Böylece uygulama ya da internet siteleri üzerinden kolayca alışveriş yapabilirsiniz. 

Samsung Wallet, Apple Pay, Apple Wallet, VISA Click To Pay, Amazon Pay gibi farklı yöntemler de kullanabilirsiniz. Telefonunuzun markası Samsung ya da Apple ise onlara özel sistemleri kullanma şansınız vardır. Google’ın yöntemleri ise herkes tarafından kullanılabilir. 

Masterpass güvenle kullanabileceğiniz ödeme sistemlerinden biridir. 

Masterpass kart ekleme işlemi için Masterpass internet sitesini ya da kartınızı kaydettiğiniz iş yerinin sistemini kullanabilirsiniz. 

Masterpass hesabını üye iş yerlerinin sitesinden ya da Masterpass internet sitesinden silebilirsiniz. 

Masterpass için kullanıcılardan ücret alınmaz. Firmalardan ise risk durumuna göre ücret talep edilir. 

Masterpass herhangi bir zararı olmayan son derece güvenilir bir ödeme sistemidir. 

Masterpass, Mastercard’a ait bir sistemdir. Herhangi bir karta özel değildir. Masterpass’te tüm kartlar saklanabilir.

Masterpass’de kartlarınızı üye iş yerlerinin sisteminde ya da Masterpass internet sitesinde görebilirsiniz.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir