Logo Logo

Müşteri İncelemeleri İle Satışlarınızı Hızlandırın

İçindekiler
10.03.2021 - 5 dk Okuma Süresi

Müşteri incelemeleri satışlarınızı hızlandırmak için avantaj sağlıyor

Müşteri incelemeleri, insanları bir satın almaya teşvik ve ikna etmek için büyük güce sahiptir. Onları etkili bir şekilde kullandığınızda satışlarınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Peki, alışveriş yapanlar satın almadan önce neden diğer müşterilerin incelemelerine bakıyor? insanlar kötü ürün veya hizmetler için para israf etmekten hoşlanmazlar. İşe yarayan, vaadini yerine getiren ve ihtiyaçlarını ve arzularını karşılayan şey isterler.

Satın almadan önce bu tür bir güvence almak için güvenilir bir kişiden bilgi almak çok yardımcı olur. Müşteriler duygularına göre satın alırken, satın alma işlemlerini mantıkla haklı çıkarırlar. Kullanıcı incelemeleri bu mantığı sağlar.

İncelemelerin arkasındaki bilim

Statista verilerine göre, tüketicilerin %57‘si satın alma kararlarını etkilemede incelemelerin son derece veya çok önemli olduğunu söylüyor. Satış huninizdeki en uygun anlarda herhangi bir inceleme göstermiyorsanız, müşterilerinizin satın alma kararlarını haklı çıkaracak hiçbir şeyi olmaz. Tereddüt ederek rakibinizi deneyebilir veya satın alma işlemini askıya almaya karar verebilirler.

Çevrimiçi alışveriş yapan 10 tüketiciden 9’u, bir kullanıcı incelemesinin kişisel bir öneri kadar önemli olduğunu söylüyor. Örneğin akrabanız veya yakın arkadaşınız bir şey tavsiye ederse onlara güvenirsiniz. Tüketicilerin %90’ı diğer kullanıcı yorumlarına aynı güven düzeyinde yaklaşıyor.

Tüketiciler, ‘mükemmel’ incelemelere sahip işletmelerde %31 daha fazla harcama yapıyor. Bu veriler, daha fazla güvenin daha fazla satış anlamına geldiğini gösteriyor.

İşletmeler, ürünlerinin yanına müşteri yorumları eklendiğinde pahalı ürünlerin satışlarını %380’e kadar artırabiliyor. Benzer şekilde, satış sayfalarına referans koymak dönüşümü %34 artırıyor. Yüksek fiyatlı ürünler genellikle en büyük para kazandıran stoklarınızdır, bu nedenle dönüşüm oranındaki ufak bir artış bile yüksek karlılık getirebilir.

Müşteri incelemesinin anatomisi

En iyi incelemeler öznel ve deneyim yüklü olanlardır. “Hizmet harikaydı” veya “bayıldık!” gibi genel mesajlar kimseyi satın almaya ikna etmeyecektir.

Bir inceleme için ürününüzü veya hizmetinizi satın almadan önceki ve sonraki hayatı karşılaştırmak çok daha iyidir. Tüketicilerin hangi problemleri vardı ve ürününüz/hizmetinizle bunu çözmeye nasıl yardımcı oldunuz? Bu tarz incelemeleri öne çıkarmalısınız.

İncelemenin içeriğinin yanı sıra, inceleyen kişinin adını, şehrini ve varsa işletme adını da isteyin. Fotoğraflar ve videolar harika inceleme öğeleridir çünkü incelemelere olan güveni artırır. Birçok itibarsız işletmelerin uydurdukları incelemelerle tüketicileri kandırmaya çalıştıkları biliniyor. Bilgileri ve fotoğrafları tanımlamak, incelemeleri daha güvenilir kılar. Google gibi siz de anonim incelemeleri yasaklamalısınız.

Müşteri incelemeleriyle satışlarınızı artırın

İyi incelemeler almak önemlidir ancak bunları nerede ve nasıl kullandığınız asıl değeri yaratır. Dönüşümü ve karı artırmak için müşteri incelemelerini kullanabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik:

  1. Ürün sayfalarındaki incelemeleri vurgulayın

Ürünlerinizi satın almayı düşünen müşteriler ürün sayfalarına giderler. Çok sayıda referans içeren ayrı bir sayfaya sahip olmak harika olsa da, belirli ürünlerle ilgili müşteri yorumlarını seçmeli ve bunları doğrudan bu sayfalara koymalısınız.

  1. Terk edilmiş alışveriş sepeti e-postalarındaki incelemelerden yararlanın

Daha önce terk edilmiş alışveriş sepeti e-postalarını keşfetmediyseniz, bunlara göz atmalısınız.

Statista verilerine göre tüm online siparişlerin %88‘i sepetlerde terk ediliyor. Bu, satış sürecinden geçen müşterilerin üçte ikisinden fazlasının size gerçekten para göndermenin son adımını atamadığı anlamına geliyor. Tıpkı uzun kasa kuyruğunu görüp, satın almaktan vazgeçen müşteriler gibi… İyi haber ise terk edilmiş alışveriş sepeti e-postalarıyla bir siparişin kurtarılma şansı %63. Sepetlerini terk eden müşterilerinize gönderdiğiniz e-postaları daha etkili hale getirmek için en güçlü müşteri incelemelerinizden bazılarını doğrudan e-postaya ekleyin. Hatta daha fazlasının bulunduğu bir sayfaya bir bağlantı bile verebilirsiniz.

  1. Müşterilerden gelen fotoğrafları içeren incelemeleri öne çıkarın

Ürününüze bağlı olarak bazı incelemeler fotoğraflar içerebilir. Daha önce de belirtildiği gibi, fotoğrafların eşlik ettiği incelemelerin ikna etme gücü daha fazladır çünkü daha güvenilir ve inandırıcıdırlar. Videolar ise en ikna edici multimedya olarak öne çıkmaktadır.

  1. Akıllı müşteri segmentasyonu kullanın

Üçüncü taraf sitelerde hakkınızda yapılan yorumlara dikkat edin. Birisi özellikle yararlı olan bir şey yazarsa, onu alın ve başka bir amaçla kullanın. Örneğin bir inceleme, hedeflemek istediğiniz belirli bir demografiden bahsedebilir. Pazarlamanızın bir parçası olarak iletmek istediğiniz belirli bir soruna atıfta bulunabilir. Bu incelemeleri doğrudan o konuyla ilgili belirli bir web sayfasına, e-postalara, satış sayfalarınıza, sosyal medya hesaplarınıza veya pazarlama materyallerinize ekleyin. Kısacası, tüm incelemelere aynı şekilde davranmayın. Her birinin sağladığı benzersiz gücü kullanırsanız, daha fazla satış yaparsınız.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir