Logo Logo

N11’de Nasıl Mağaza Açarım? N11 Mağaza Açma Rehberi

İçindekiler
30.06.2022 - 16 dk Okuma Süresi

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitelerinden N11, internetten satış yapmak isteyenleri de desteklemeye devam ediyor. N11 mağaza açma adımlarını takip ederek belirlenen şartları sağlayan herkesin internet üzerinden satışlara başlaması mümkün hale gelmiştir. Günümüzde internet üzerinden alışverişlerin yaygınlaşmasının ardından e-ticaret platformları arasındaki rekabete de bağlı olarak mağaza açma sürecine ilişkin özel fırsatlar sunulmaya devam ediyor. 

 Doğuş Grubu ve Güney Kore’nin en büyük gruplarından SK Group ortaklığında kurulan N11, 150 binden fazla kayıtlı mağazası ile öne çıkmaktadır. Belirli adımları takip ederek N11 üzerinden mağaza açma işlemlerinin kısa süre içinde tamamlanması mümkündür. Online mağaza açmak konusunda e-ticarete yönelen herkes için sürecin basit birkaç adımda tamamlanmasına olanak sağlanmaktadır. Başvuru süreci ve mağaza açma adımlarına ilişkin tüm detayları inceledikten sonra işleme başlayabilir ve hızlı bir şekilde mağazanızdan satışlara başlayabilirsiniz. 

N11 Mağaza Nedir?

N11 Mağaza

İnternet üzerinden satış yapmak isteyenlerin sanal pazaryerleri üzerinden fiziki veya dijital birçok ürünü satmaları için farklı platformlar bulunmaktadır. Ülkemizde öne çıkan e-ticaret platformu N11, 2013 yılında açılan bir online alışveriş sitesidir. Tüketicileri ve satıcılar/üreticileri bir araya getirmek için kurulmuştur. Bu platform üzerinden satış gerçekleştirmek isteyen kişilerin sisteme kayıt olarak kendi adlarına satış yapmaları için N11 mağazaları arasında yer alması gerekmektedir. 

23 milyondan fazla kullanıcıya ve binlerce iş ortağına sahip platform, bu satış platformunun ulaştığı geniş hedef kitleden yararlanmak isteyenler için mağaza açma işlemlerine olanak tanımaktadır. Tıpkı bir AVM’de dükkân açar gibi N11 platformunun belirlemiş olduğu şartları sağlayan satıcıların burada mağaza açarak satışlarına hemen başlaması mümkündür. N11 mağaza girişi sonrasında firmanızın çok daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilir ve satış rakamlarının artırılması için çalışmalara başlayabilirsiniz. 

N11 Süreci Nasıl Çalışır?

N11’de tıpkı diğer online pazaryerleri gibi satıcılar ve tüketicileri bir araya getirerek çalışmaktadır. Firmalar N11 üzerinden belirli kriterleri sağlamaları halinde kendi mağazalarını açarak kendilerine ait ürünleri satabilirler. Tüketiciler ise bu firmalar arasında dilediklerini tercih ederek istedikleri ürünleri sipariş edebilirler. Ödeme güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere N11 satıcı ve alıcılar arasında bir nevi aracılık görevini üstlenmektedir. ‘’Ödeme Koruma Sistemi’’ ile yapılan işlemlerin güvence altına alınması platforma olan güvenin ve ilginin artmasını sağlayan temel faktörler arasında yer almaktadır. 

Mağaza açtıktan sonra ödeme güvenliği kapsamında bir alıcı mağazanızdan alışveriş yaptığında, ürün satın alan kişiye sorunsuz bir şekilde ulaşmasının ardından 3 gün içinde verilen onay ile havuzda tutulan meblağlar satışı gerçekleştiren mağazanın hesabına aktarılır. Ücretsiz mağaza açma adımlarını da takip ederek N11 üzerinden kendi mağazalarını açarak işlem yapmak isteyenler için birçok avantaj sağlanmaktadır. 

N11.com’da Mağaza Nasıl Açılır?

Sanıldığının aksine N11 üzerinden mağaza açma işlemleri oldukça basittir. N11 platformu üzerinde yer alan ilgili sayfalara giriş yaptıktan sonra kendi mağazalarını açarak kısa süre içinde satış yapması için belirlenen kriterleri taşıyan kişilerin mağaza açmaları mümkündür. Mağaza açma işlemleri için birkaç basit adımın takip edilmesi yeterlidir. 

N11 mağaza açma işlemleri için şu adımların izlemesi gerekir:

  • N11’de yer alan Mağazalar kısmından ‘’Ücretsiz Mağaza Aç’’ sayfasına giriş yapılır. 
  • Üyelik bilgileri ve şirket bilgileri girilir. 
  • İstenen evrak yüklenir ve onay süreci beklenir. 

İşletme tipine göre mağaza açma işlemlerinde farklı belgeler de talep edilebilir. Mağaza açma işlemlerini yapmadan önce belirtilen tüm şartların ve detayların incelenmesi tavsiye edilmektedir. Herhangi bir siteye üye olurken talep edilen bilgiler ve izlenmesi gereken adımlar ile benzer süreçler gibi görünse de adım adım mağaza açma sürecinde birçok farklı işlemin yerine getirilmesi gerekecektir. Mağaza açma işlemleri için belirtilen her bir adımda farklı bilgi ve belgeler talep edilecektir. 

Adım Adım N11’de Mağaza Açma Süreci 

N11 üzerinde kendi ürünleri ile satış gerçekleştirmek isteyen herkes için mağaza açma süreci oldukça basittir. Adım adım N11’de mağaza açma işlemlerinin tamamlanması için şu adımların izlenmesi gerekecektir: 

  • N11’de sitesinin en alt bölümünde yer alan ‘’Ücretsiz Mağaza Aç’’ butonuna tıklayın.
  • Kullanıcı adı ve şifre dahil olmak üzere üyelik için gerekli kişisel bilgileri girin.
  • Satış gerçekleştireceğiniz mağazanın adını girin. 
  • Üyelik türü başlığı altında yer alan ‘’Şahıs’’ veya ‘’Şirket’’ seçeneğinden uygun olanı seçin. (Anonim, Limited, Komandit, Kollektif vb. türlerinden birine ait olanlar şirket seçeneğini kullanılmalıdır.) 
  • Satış yapılacak ürünlere göre ana kategori ve alt kategori seçimleri yapılır. 
  • Şirket bilgileri için gerekli imza yetkilisi bilgileri girilir. 
  • Mağazaya ait resmi banka hesap bilgilerinin girilmesi ve ilgili sözleşmelerin okunup onaylanması gerekir. 
  • ‘’Üye Ol’’ butonu ile diğer işlemlere geçilir. 
  • E-posta aktivasyonu sonrasında evrak yönetimi aşamasına geçilir. 
  • Ekranda yer alan iki adet sözleşmelerin çıktısını alınması ile evrakın yeniden yükleme aşamasına geçilir. 
  • ‘’Yükle’’ butonuna tıkladıktan sonra Vergi Levhası seçeneği işaretlenerek vergi levhanıza ait belgeleri yüklemeniz gerekmektedir. Vergi muafiyeti olan satıcıların buna ilişkin belgeleri yüklemesi gerekecektir. 
  • Belirtilen diğer tüm evrakın da yüklenmesinin ardından onay süreci beklenir. 
  • Kısa sürede gelecek onay sonrasında N11 mağazanızda satışlara başlayabilirsiniz. 

N11’de mağaza açtıktan sonra süreç bitmez. Mağazanızın öne çıkması ve daha fazla kullanıcıya ulaşması için bazı dijital pazarlama stratejilerinin uygulanması gerekmektedir. Çok fazla rakibiniz olacağı için satış yapacağınız kategoriye uygun pazarlama çalışmalarının da yapılması bu sürecin bir parçası olacaktır. E – ticarete ilişkin başlıca uzman stratejilerini uygulayarak N11 üzerinde kendi mağazanız ile yapacağınız satışlarda çok daha başarılı satış hedeflerine ulaşmanız mümkündür. n11 mağazacılık taşıması ve daha birçok farklı avantajdan da yararlanarak satıcıların kendi belirlemiş oldukları satış rakamlarının da üzerine çıkmak için e-ticaret fırsatlarından yararlanmaları mümkündür. 

Kimler N11’de Mağaza Açabilir?

N11’de mağaza açarak satış yapabilmek için bazı şartlar aranmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vergi numarası, e-posta hesabı ve banka hesabına sahip tüm şirketlerin N11’de satış gerçekleştirmeleri mümkündür. N11’de üyelik sürecinde basit birkaç adım takip edilmektedir. Mağaza açarak ilgili süreçleri takip eden herkesin N11 üzerinde satış yapmaya başlamaları mümkündür. Yeni çıkan kanunlar kapsamında vergi muafiyetine ilişkin belgeleri de yüklenmesi ile satış gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede kurumsal firmalardan şahıs şirketlerine kadar her kesimden kişinin satışlarını gerçekleştirmelerine olanak tanınmaktadır. 

N11 Mağaza Açma Süreci Ne Kadar Sürüyor?

N11’de mağaza açma adımları basit birkaç adımdan oluşmaktadır. Bu adımların elektronik ortam üzerinden tamamlanmasının ardından onay süreci için bir süre beklemek gerekebilir. Sisteme yüklenen evrak için onay süreci ortalama 1-3 gün olarak görülmektedir. Sistemde yer alan bilgilerinizin kontrol edilmesi ve onaylanmasının ardından kendi mağazanızda satışlarınıza başlamanız mümkündür. Evrakın N11 tarafından reddedilmesi de mümkündür. Satıcı Paneli üzerinde reddedilme nedeni belirtilmektedir. Sisteme kayıtlı e-posta hesabı üzerinden de bilgilendirme yapılmaktadır. 

N11 Mağaza Açma Süreci

Mağaza açma süreci içinde kısa sürede onay almak ve işleme başlamak için tüm adımları eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamanız gerekecektir. 

  • Üyelik formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması,
  • Evrak yönetimi,
  • Onay süreci. 

Mağaza açma süreci içinde üç farklı adım yer almaktadır. Seçtiğiniz şirket türüne göre üyelik formu doldurulur. Üyelik formu sonrasında talep edilen evrak sisteme yüklenir. N11 tarafından yüklediğiniz evrak kontrol edilerek onay veya ret cevabı verilir. N11 mağaza açma evrakları arasında birçok farklı unsur yer alacağı için her belgenin eksiksiz ve doğru olmasına özen gösterin. 

N11 Mağaza Açma Şartları Neler?

N11’de mağaza açmak için detaylı şartlar aranmaktadır. Yasalara uygun şekilde internet üzerinden satış gerçekleştirilmesi için temel şartlar aranacaktır. Bu şartlar arasında şunlar yer alır:

  • Türkiye Cumhuriyeti’ne kayıtlı vergi numarasının olması.
  • Geçerli bir e-posta adresine sahip olmak.
  • Aktif bir banka hesabının bulunması.
  • Şahıs ya da sermaye şirketi olmak. 

Resmi olarak şahıs veya sermaye şirketi olarak satış gerçekleştiren herkesin N11 üzerinden mağaza açma işlemlerini tamamlamaları mümkündür. İnternet üzerinden tüm sürecin tamamlanabilir olması da avantaj sağlamaktadır. Bu sayede kısa süre içinde mağaza açma işlemleri tamamlanarak satış rakamları artırılabilir. N11 mağaza hazırlama sürecinde ihtiyaç duyulacak tüm belge ve bilgilerin doğru bir şekilde girilmesi önemlidir. Aksi taktirde söz konusu şartları sağlamayan kişilerin başvuruları onaylanmayacaktır. 

Mağaza Açmak İçin Hangi Belgeler Gerekli?

Mağaza açmak için şirket türü seçimlerine göre elektronik ortam üzerinden sisteme yüklenmesi gereken evrak N11 tarafından belirlenmiştir. N11 üyelik için gerekli belgelerin sisteme eksiksiz bir şekilde yüklenmesinin ardından onay beklenebilir. Satıcı ofisi üzerinden şirket türüne göre farklı belgelerin sisteme yüklenmesi gerekecektir. 

Şahıs şirketleri için gerekli belgeler:

  • Son 1 yıla ait vergi levhası,
  • İmza sirküleri,
  • Nüfus cüzdanı önyüzünün fotokopisi,
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri ve Satıcı İlan ve İş Birliği Sözleşmesi onayı.

Sermaye şirketleri ya da adi ortaklıklar için gerekli belgeler:

  • Son 6 aya ait güncel faaliyet belgesi veya güncel KDV tahakkuk fişi,
  • Son 1 yıl vergi levhası,
  • Kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi,
  • İmza sirküleri,
  • N11 Komisyon Anlaşması ve n11 Sözleşmesi onayı. 

N11 mağaza açmak için gerekli evraklar arasında şirket türüne göre farklılıklar olabilir. Bu nedenle üyelik sırasında seçimlerinizi de buna göre yapmanız da yarar vardır. İşletmenizin N11 üzerinde satış gerçekleştirmesi için bu kriterlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. 

N11’de Mağaza Açmak Ücretli Mi?

N11.com adresi üzerinde mağaza açmak tamamen ücretsizdir. Mağaza Girişi kısmından Mağaza Yönetim Paneli sayfasına erişim sağladıktan sonra ücretsiz olarak üyelik işlemlerinin tamamlanması mümkündür. Üyelik formunun doldurulması ve diğer adımların tamamlanması ile kolay ve güvenli bir şekilde platforma kayıt olunması mümkündür. N11 mağaza açma ücreti olmasa da satışlara ilişkin farklı komisyon anlaşmaları yapılmaktadır. Ücretsiz olarak açacağınız mağazanız üzerinden gerçekleştireceğiniz satışlar için komisyonlar alınabilir. 

N11’de Mağaza Komisyon Oranları Ne Kadar? 

N11 komisyon anlaşması kapsamında her bir kategori için farklı komisyon oranları belirlenmiştir. Komisyon oranlarına göre ilgili kategori üzerinde işlem yapmadan önce hesaplamalarınızı ve satış planlamalarınızı bu oranlara göre gerçekleştirmeniz tavsiye edilmektedir. Hemen hemen tüm e-ticaret siteleri tarafından mağaza açma işlemlerini tamamlayarak satış yapmak isteyenler için benzer oranlarda komisyonlar alınmaktadır. 

N11 üzerinden mağaza açarak satış yapacak kişiler için belirlenen n11 komisyon oranları ve ilgili kategoriler kısaca şöyledir:

  • Elektronik – Bilgisayar – İpad & Tablet | Kategori Komisyonu: %5,5
  • Anne ve Bebek – Bebek Giyim | Kategori Komisyonu: %20 
  • Ev ve Yaşam – Dekorasyon ve Aydınlatma – Hediyelik Eşya | Kategori Komisyonu: %15 
  • Kitap, Film, Müzik Oyun – Kitap | Kategori Komisyonu: %10 
  • Moda – Erkek/Kadın Giyim | Kategori Komisyonu: %20 

Her bir ana kategori ve alt kategori için farklı oranlarda komisyon oranları belirlenmiştir. Onlarca kategoride ve yüzlerce alt kategoride satışlarınızı gerçekleştirmeden önce komisyon ve pazarlama hizmetlerine ilişkin oranları incelemeniz tavsiye edilmektedir. Bu sayede çok daha iyi bir satış planlaması yapılarak başarılı bir program izlenebilir. 

N11 Vergi ve Faturalandırma Süreçleri 

E-ticaret satışlarında da özellikle N11 gibi platformlar üzerinden yapılacak işlemler için fatura kesilmesi gerekmektedir. Fatura süreçleri ve düzenine göre, platform üzerinden belirlenen indirim ve tanımlanan kupon kullanılarak satın alınmış ise faturanın da buna göre düzenlenmesi gerekmektedir. Söz konusu tutarın indirim olarak gösterilerek düzenlenmesi gerekmektedir. Yapılacak tüm işlemler için mutlaka fatura kesilmesi gerekmektedir. 

N11’den yaptığınız satışlar için kesmiş olduğunuz fatura tutarına bağlı olarak düzenli bir vergi ödeme yükümlülüğü ortaya çıkacaktır. Vergi muafiyeti olanlar için 30.000 TL’ye kadar olan satışlar için vergi muafiyeti sağlanmıştır. Bu kişilerin mağaza açma süreçleri için e-ticaret vergi muafiyeti ile ilgili belgelerini sisteme yüklemeleri gerekecektir.  

N11’de Mağaza Açma ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

N11 Pazaryerinde Mağaza Açtıktan Sonra Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız? 

N11’de mağaza açmak tek başına satış başarısını yakalamak için yeterli olmayacaktır. Bunun için ilgili kategoride dijital pazarlama hizmetlerinin de alınması gerekecektir. Ürün reklamlarının yapılması, mağazaya sayfasına yönlendirme yapma, ürünlerin en çok satan, trend veya yorum alanlar gibi önerilen sayfalarda yer alması gibi unsurlara ihtiyaç duyulacaktır. N11 satış arttırma teknikleri ile kısa sürede satış hedeflerinin yakalanması mümkündür. 

N11’de Açılan Mağaza Kategorisi Dışında Başka Kategoride Ürün Satışı Yapılır Mı?

Başvuru sürecinde ilgili formda kategori seçiminin yapılması, Komisyon Anlaşması yapılması içindir. Her kategori için farklı komisyon oranları bulunmaktadır. Evrakta seçtiğiniz kategoriye göre özel komisyon oranları belirlenmiştir. Ancak belirtilen bu kategoriler dışında da satış yapılması mümkündür. Satış gerçekleştireceğiniz yeni kategorinin güncel komisyon oranlarına göre farklı kategoride de satış yapılması mümkündür. N11 komisyon ücreti değişiklik gösterebilir. 

N11’de Hangi Ürünlerin Satışı Yapılabilir? 

N11’de mağaza açarak birçok farklı kategoride sayısız ürün satışının gerçekleştirilmesi mümkündür. Firma tarafında satışının yapılmasına izin verilen ana kategoriler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Giyim ve Ayakkabı 
  • Elektronik
  • Anne ve Bebek 
  • Ev ve Yaşam
  • Kitap, Film, Müzik, Oyun 
  • Bilet, Tatil ve Eğlence 
  • Otomotive ve Motosiklet 
  • Kozmetik ve Kişisel Bakım
  • Mücevher ve Saat 
  • Spor ve Outdoor

N11’de Ödemeler Nasıl Aktarılır? 

N11’de açılan mağazanız ile ürünlerinizin sipariş edilmesinin ardından süreç takibi gerçekleştirilir. Siparişlerini alıcılara kargolamanızın ardından, ‘’tamamlandı’’ konumuna getirilerek 7 gün sonra hak edişiniz ilgili banka hesabına aktarılmaktadır. Ödeme işlemleri için N11 tarafından ödeme güvenliğine dair birçok teknik ve yasal detaya dikkat edilmektedir. n11 ödeme seçenekleri arasında farklı ödeme metotlarına yer veriliyor olması satış başarınızda da fayda sağlayacaktır. 

N11’de Satılan Ürünler İçin Kargo Süreci Nasıl İşler? 

Satışını gerçekleştirdiğiniz ürünlerin N11 anlaşması ile uygun fiyatlı kargolama süreci ile alıcılara gönderilmesi sağlanmaktadır. N11 özel kargo kampanyalarından faydalanarak satış yapan kişilerin birçok avantajdan yararlanmaları sağlanmaktadır. N11 kargo fiyatları sayesinde satıcıların kargolama işlemlerinde avantaj elde etmeleri sağlanmaktadır. 

N11’de Hesap/Mağaza Kapatılabilir Mi?

Son siparişin üzerinden 6 ay geçmesinin ardından N11’deki hesabınızı kapatanız mümkündür. Herhangi bir sipariş işlemi olmayan N11 mağaza hesapları kolayca kapatılabilmektedir.  

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir