Logo Logo

NeoPOS Nedir?

İçindekiler
02.04.2024 - 3 dk Okuma Süresi

“NeoPOS  nedir?” sorusuna, PayTR mağazasına özel oluşturulmuş ödeme yöntemi yanıtı verilebilir. NeoPOS ile telefonu POS cihazı olarak kullanma özelliğinden yararlanabilirsiniz. Uygulamada yer alan mobil ödeme al özelliğinden yararlanarak ödemeleri cep telefon POS cihazı gibi kullanmaya başlayabilirsiniz. Böylelikle zamandan tasarruf ederek temassız ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

NeoPOS’un Temel Tanımı ve İşlevi

NeoPOS  tanımı, akıllı telefonları POS cihazına dönüştüren bir özellik olarak tanımlanabilir. NeoPOS, Point of Sale sözcüklerinin kısaltmasıdır. Ödeme sistemi dünyasına yeni bir yön veren cep POS, pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. NeoPOS özellikler ile her yerde sadece cep telefonu ile ödeme alabilir, zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

NeoPOS Nasıl Kullanılır?

NeoPOS kullanımı oldukça pratiktir. Telefonu POS cihazı olarak kullanma özelliği sağlayan Neo, birkaç adımda kullanıma hazır hale gelir. Cep POS nasıl kullanılır:

  • Başvuru formu doldurularak ön başvuru işlemi gerçekleştirilir.
  • Google Play Store üzerinden PayTR Mağaza ve POS eklentisi uygulamaları yüklenilir.
  • NFC özelliği bulunan akıllı telefonlar aracılığıyla ‘ödeme al’ özelliğiyle ödeme almaya başlanabilir.

Bu adımlar izlenerek telefondan nfc ile ödeme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

NeoPOS’un Avantajları ve Dezavantajları

NeoPOS avantajları ödeme işlemlerini oldukça kolay ve hızlı bir şekilde ödeme alabilirsiniz. NeoPOS  kullanımı, cep telefonundan her yerde ödeme almayı sağlayarak zamandan tasarruf sağlar. Müşteri deneyimi ve memnuniyetini üst seviyelere çıkartarak işletmelere avantaj sağlar. Veri yönetimi ve izlemeyi de kolay hale getirerek karmaşık işlemlere ihtiyaç duyulmadan anlaşılır arayüzü ile kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. NeoPOS dezavantajlar açısından düşük bir orana sahiptir.

NeoPOS’un Perakende Sektöründeki Rolü

Ödeme teknolojileri her geçen gün gelişerek yeniliklere kapı açıyor. Temassız ödemede NeoPOS  rolü oldukça önemlidir. Android cihazlarda NFC ile ödeme imkanı sağlayan android POS, ek bir araca duyulan ihtiyacı ortadan kaldırdı. POS cihazı olmadan ödeme alma imkanıyla müşteri hizmetleri gelişerek kolaylaştı. Soft POS olarak da adlandırılan telefondan ödeme alma özelliği ile POS cihazına duyulan ihtiyaç azaldı. Perakende sektöründeki işletmeler satış ve ödeme işlemlerini pratik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahip. 

NeoPOS ve E-Ticaret Entegrasyonu

NeoPOS entegrasyonu, ödeme yöntemlerine yeni bir seçenek ekledi. Dijital ticaret bir diğer adıyla e-Ticaret alanında da bu entegrasyon ile kolaylık sağlanabiliyor. Online satış hizmeti veren işletmeler mobil ödeme yöntemini kullanarak kapıda ödeme işlemlerini ekstra bir maliyet gerektirmeden kullanabilir. Aynı anda birden fazla cihazda kullanılabilen NeoPOS, işletmelere avantaj sağlar. Ayrıca ödeme linki oluşturularak e-pos’ta, SMS ya da WhatsApp üzerinden müşterilere iletilerek müşterilerin ödeme yapması sağlanabilir.

Geleneksel POS sistemleri için POS cihazı ve çeşitli bağlantılar gereklidir. Ayrıca bir bağlantı ve şebekeye ihtiyaç duyulur. NeoPOS,  NFC özelliği bulunan bütün android cihazlarda ek bir araca gerek duyulmadan kullanılabilir.

NeoPOS kullanım alanları oldukça geniştir. Perakende sektöründe kapıda ödeme, temassız ödeme alanlarında kullanılabilir. Aynı zamanda online ödeme için link oluşturma özelliği kullanılarak uzaktan ödeme alma imkanı da sağlar.

Smart secure ile korunan altyapı sistemi müşteri alışkanlıklarını takip ederek şüpheli işlemleri fark eder ve işlemli sonlandırır. Böylelikle olası kayıpların önüne geçilir. 

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir