Logo Logo

Sahurda Çevrimiçi Alışverişler 5 Kat Artıyor

İçindekiler
22.09.2019 - 2 dk Okuma Süresi

Hepsiburada.com 2018 verilerine göre Ramazan ayında e-ticaret alışverişleri iki kat artıyor. Sahur zamanına denk gelen 00.00 – 06.00 saatleri arasında gerçekleştirilen alışverişlerde ise 5 kat artış gözlemleniyor.

Ramazan ayında en çok alışveriş yapan il İstanbul olurken, en çok alışveriş yapan yaş grubu ise 25-40 olarak öne çıkıyor. Ramazanda çevrimiçi olarak en çok satın alınan ürünler temel tüketim ve gıda maddelerinin diğer kategorilerden ayrıştığı görülüyor.

Ramazan ayında Türkiye’deki tüketiciler gıda alışverişlerinde en çok peynir, zeytin, bal, reçel, bakliyat, zeytinyağı, hazır kahve, Türk kahvesi, çay, hediyelik çikolata, şeker gibi iftar ve sahurların vazgeçilmez ürünlerine yöneliyor. Gıda maddelerini ikinci sırada takip eden temizlik ürünleri olurken, üçüncü sırada ise ağız ve diş sağlığı ürünleri geliyor.

Davranışlar Nasıl Değişiyor?

Google verilerine göre Ramazan ayında insanlar mobil cihazlarını yılın geri kalanına kıyasla daha fazla kullanıyor. Türkiye’de insanların yüzde 77’si akıllı telefon kullanıcısıyken, yüzde 66’sı ise mobil internet kullanılıyor. Bu nedenle özellikle Ramazan ayında online satışlarını artırmak isteyen e-ticaret sitelerinin mobil sürümlerinin hızlı ve kolay kullanılabilir olması kritik önem arz ediyor.

Ramazan ayında e-ticaret sitelerinden satın alınan gıda maddeleri, insanların aklını en çok kurcalayan konuların da başında geliyor. Kullanıcılar Ramazan ayı boyunca yemek tarifleri, iftar, sahur ve bayram gibi anahtar kelimeler aratıyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında en çok arananlardan bazıları ise şu şekilde sıralanıyor; güllaç nasıl yapılır, pratik bayram tatlıları, bayramda ne tatlısı yapsam, Ramazan pidesi, değişik iftar yemekleri ve iftara ne pişirsem…

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir