Logo Logo

Ücretsiz Olarak Kullanabileceğiniz Video Düzenleme Programları

İçindekiler
28.05.2022 - 11 dk Okuma Süresi

Sosyal medyanın yaygınlaşmasının ardından profesyoneller dışında pek çok kişi fotoğraf ve video düzenleme programlarıyla tanıştı. Özellikle video edit programı kullanımının Instagram ve Youtube gibi platformlarda herkesin içerik üreticisi olarak yer almaya başlamasının ardından çok daha fazla ilgi duyulmaya başlandığı görülüyor. Profesyoneller için geliştirilen ücretli programların yanı sıra ücretsiz çok daha basit arayüze sahip birçok program ise popülerlik kazanmaya devam ediyor. 

Sosyal medyada çok daha etkili video içerikleri oluşturmak veya mevcut videolar üzerinde çeşitli işlemleri kolayca gerçekleştirmek isteyenler için birçok faydalı program yer almaktadır. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu programlar ile kusursuz videolar kurgulamaya hemen başlayabilirsiniz. 

En İyi Video Düzenleme Programları Hangileri? 

Video düzenleme programlarını ücretli ve ücretsiz olarak ki kategoride incelemek mümkündür. Video düzenleme programı tercih etmeden önce hangi amaçla bu programların tercih edileceğinin belirlenmesi son derece önemlidir. Günümüzde bu programlar çoğunlukla sosyal medya kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir. Profesyoneller ise çok daha gelişmiş programlar ile film editlerinden profesyonel kameralar ile çekilmiş video kliplere kadar geniş bir alanda bu programları kullanmaktadır. 

Fotoğrafçılar, televizyon kanalları, içerik üreticileri ve diğer tüm profesyoneller için en iyi video düzenleme programlarından bazıları şunlardır:

  • Adobe Premiere Pro CC
  • EaseUS Video Editor 
  • PowerDirector Ultra
  • Final Cut Pro 
  • Corel VideoStudio Ultimate vb.

Profesyoneller tarafından dünya genelinde en çok tercih edilen bu tür video düzenleme programlarının çoğu ücretlidir. Bu nedenle daha kısa ve basit videolar için düzenleme programlarını arayanlar için başka seçenekler sunulmaktadır. 

Bilgisayarda Kullanabileceğiniz En İyi Video Edit Programları

Video Edit Programları

Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde bilgisayar hem de akıllı cep telefonları ve tabletlerde kullanılabilen kaliteli Video Edit programları bulunmaktadır. Bu uygulamaları tercih etmeden önce ne tür videoları düzenlemek istiyorsanız ona göre uygun bir program tercih etmeniz gerekmektedir. Popüler birçok program sayesinde kullanıcıların 4k videolar dahil olmak üzere birçok farklı formatta ve kalitede hazırlanan videoları çok daha işlevsel hale getirmek için farklı programlar tercih etmeleri sağlanmaktadır. Ücretli ve ücretsiz olarak kullanabileceğiniz birçok bilgisayar programı ile tüm videoların rahatlıkla düzenlenmesini sağlayabilirsiniz. 

Bilgisayarınızın işletim sistemine göre de farklı verimlilikler sağlayan programları tercih edebilirsiniz. Yaygın olarak tercih edilen ve işletim sistemlerine göre bazı video programları şunlardır:

  • Movavi Video Editor Plus – Windoes/Mac
  • Pinnancle Studio 23 Plus – Windows
  • MAGİX Movie Edit Pro – Windosw 

Bilgisayarından en iyi ücretsiz video düzenleme programlarını kullanmak isteyenlerin hem işletim sistemleri ile en uyumlu programı seçmeleri hem de bilgisayarlarının sistem gereksinimlerine göre ideal boyutlardaki programları tercih etmeleri çok daha verimli şekilde düzenleme işlemlerinin yapılmasını sağlayacaktır. Bilgisayar için edit programları arasında yer alan ücretli ve ücretsiz alternatifler arasından cihazınıza ve beklentilerinize göre seçim yapmanız mümkündür. 

Telefonda Kullanabileceğiniz Ücretsiz Video Düzenleme Uygulamaları 

Android ve İOS cihazlar ile uyumlu en iyi mobil için video düzenleme uygulamaları farklı teknik detayları ile dikkat çekmektedir. Mobil cihazların günümüzde yaygın kullanılmaya başlamasının ardından mobil cihazlar için geliştirilen video ve fotoğraf düzenleme programları, profesyoneller tarafından da son dönemde kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde video edit uygulaması arayanlar için en iyi Android video düzenleme programları arasında şunlar ilk sırada yer almaktadır:

  • Filmora Go 
  • VivaCut
  • Adobe Premiere Rush 
  • Motion Ninja

Instagram, Youtube ve TikTok gibi birçok sosyal medya platformuna özel videolar düzenlemek ve kendi içeriklerini üretmek isteyenler için mobilden en verimli yanıt alabilecekleri başlıca programlar, ücretsiz olarak kullanılabildiği gibi, uygulama içi satın alımlarla veya abonelik ile daha çok özelliğin de kullanılması mümkündür.  

Blender

Açık kaynaklı ve tamamen ücretsiz bir video düzenleme programı olmasıyla öne çıkan Blender, 3D animasyonlar için geliştirilen ve ay zamanda basit kullanım için yeterli seviyede video düzenleme araçları da sunan popüler bir uygulamadır. Türkçe dil desteği de sunması sayesinde video kesmeden 3D videolara ve daha birçok aranan temel özelliğe kolayca erişim sağlama imkanı tanımaktadır. 

Kaliteli videolar yapmak, pc için edit programları ile düzenleme programları üzerinde uzmanlaşmak isteyenler için Blender başlangıç aşamasında başarılı bir program olarak birçok kullanıcı tarafından önerilmektedir.

VSDC Free Video Editor 

Ücretli ve ücretsiz sürümü ile herkes için en iyi video düzenleme programı olmayı hedefleyen VDSC Free Video Editor, Windows işletim sistemi tarafından desteklenmektedir. Program üzerinde birçok özellikle ücretsiz olarak sınırlı erişime sahip olsa da günlük sosyal medya video paylaşımları için yeterli seviyede görülmektedir. Yarı profesyonel bile sayılabilecek bazı özellikleri dikkat çekmektedir. 

Video edit programları arasında önemli bir yer edinmeyi başaran VDSC, yeşil ekran düzenleme, maskeleme ve kesme, ekleme gibi birçok önemli özelliği içinde barındırmaktadır. Renk düzenlemelerinden efektlere, maskeleme araçlarından sosyal ağlar ile uyumlu video formatı yaratmaya kadar çok amaçlı olarak VSDC Free Video Editor programını tercih edebilirsiniz. 

InShot Video Editor 

Mobil cihazları için en iyi video editleme programlarını arayanların çok sık karşılaştığı InShot Video Editor, en güzel edit programları arasında ilk sıralarda yer almayı başarıyor. Özellikle Instagram gibi sosyal medya platformları için kısa videolar hazırlamak isteyenler için oldukça kullanışlı ve pratik bir program olarak öne çıkmaktadır. Üstelik ücretsiz olarak indirilebilen sürümünün de olması uygulamayı bir hayli öne çıkarmıştır. Genel hatları ile bazı özelliklerine bakacak olursak, Premium versiyonunda çok birçok farklı fonksiyonel araca da erişim imkanı sağlanabildiği görülmektedir. 

InShot Video Editor, emoji ve yazı ekleme, efekt, ses veya müzik ekleme, adjust speed gibi ihtiyaç duyulacak birçok işlemi içinde barındırmaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü ile App Store ve Google Play Store mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilmektedir. İOS ve Android için en iyi video düzenleme uygulamaları arasında InShot popülerliğini koruyor. 

Movavi Video Editor 

Ücretsiz en indirebileceğiniz en iyi video düzenleme uygulamalarından biri olan Movavi, videoların kolayca düzenlenmesi ve güçlendirilmesini sağlayan etkili bir program olarak öne çıkmaktadır. Son derece geniş bir alanda videolar üzerinde oynama ve düzenleme yapabileceğiniz uygulama hem Windows hem de Mac uyumu ile geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştır. Pro versiyonu ile daha fazla özelliği satın alabilir ve ücretsiz sınırlı özellikleri de kullanarak videolar için harika geçişler tasarlamaya hemen başlayabilirsiniz. 

Kaliteli video editleri yapmak isteyenlere pc için edit programları arasında ilk sıralarda gösterilmeye başlayan Movavi Video Editor yaygın olarak tavsiye edilmektedir. Bilhassa başlangıç seviyesinde iyi editler yapmak ve bu alanda kendini geliştirmek isteyenler için Movavi birçok başarılı özelliği ile öne çıkmaktadır. 

Horizon Camera App

Mobil için kullanışlı bir video düzenleme programı arayanlar için Horizon Camera App başarılı özellikleri ile öne çıkan uygulamalar arasında yerini alıyor. Horizon Video Technologies Inc tarafından geliştirilen uygulama özellikle videoların yeniden boyutlandırılması ve kırpılmasını isteyen kullanıcılar için özel seçenekler sunmaktadır. Videoların başarılı bir şekilde kesilmesi, kırpılması ve boyutlandırılması için mobil cihazlarınızdan bile kolaylıkla kullanabileceğiniz Horizon Camera App, Android telefonlar için en iyi edit programları arasında yer almaktadır. 

Telefon için edit yapma programları arayanlar için tavsiye edilen programlardan biri olan Horizon, Instagram veya TikTok gibi mecralar için videoları yeniden boyutlandırmak isteyenler için işlevsel birçok özellik sunmaktadır. Ücretsiz araçlarıyla kolay bir kullanım sunması birçok kişi tarafından uygulamanın beğenilmesini sağlamıştır. 

DaVinci Resolve

Popüler bir video düzenleme programı olarak kısa sürede birçok kullanıcıdan tam not almayı başaran DaVinci Resolve, ücretsiz program arayanlar için işlevsel özellikler sunmaktadır. Hemen hemen tüm platformlar için uygun video içeriklerinin yaratılmasında etkili olan bu program sayesinde videoların birçok yönden yeniden tasarlanması mümkün hale getirilmiştir. Profesyonel birçok aracı ile dikkat çeken DaVinci, kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çekmektedir. 

Videolarda özellikle renk ayarı gibi temel işlevsel özellikleri basit bir arayüzü ile kolayca gerçekleştirmek isteyenler için en iyi video yapma programları arasında ilk sırada yer alacaktır. Video kurguları için daha fazla seçenek sunan DaVinci, Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde de kullanılabilmektedir. HDR derecelendirme ve film greni gibi birçok özelliğin yan sıra 3D araçlar ve efektler, profesyonel araçlara ihtiyaç duyanlara benzersiz seçenekler sunmaktadır. 

Shotcut

Video editleme denince akla gelen ilk programlardan biri olan Shotcut, gelişmiş ses düzenleme seçenekleriyle videoların en iyi ses ve görüntü formatına kavuşmasını sağlamaktadır. Ses düzenlemesinde bas ve tiz ayarlamalarından dinamik sıkıştırma ekleme gibi alternatif özelliklere de yer verilmektedir. Ücretsiz olarak FFmpeg, 4K, ProRes ve DNxHD gibi yüzlerce ses ve video formatını desteklemesiyle de öne çıkmayı başarmıştır. 

Türkçe video edit programı arayanlar için özel profesyonel araçları ve kolay kullanım arayüzü sağlamayı başaran program ile birçok video düzenleme işleminin tek bir program ile yapılması sağlanabilmektedir. Günümüzde birçok platform profesyonel ve yeni başlayan tarafından yaygın olarak Shotcut kullanılmaktadır. 

OpenShot

Windows, Mac ve Linux işletim sistemleri tarafından desteklenmesi ile herkes için uygun bir video düzenleme aracına dönüşen OpenShot, kolay arayüzü ile kısa sürede kullanıcısının programa hakim olmasını sağlamaktadır. Video sürelerinin ayarlanması, watermark ekleme ve ses dosyalarının eklenmesi gibi birçok temel aranan özelliğin program kullanılarak yapılması mümkündür. Yeşil ekran çizimlerinin de düzenlenmesin imkan vermesi yaygın kullanımını destekleyen önemli bir unsur olarak öne çıkmaktadır. 

Profesyonel veya yeni başlayanlar için cazip seçenekleri bir arada sunmayı başarması ile kısa sürede Türk kullanıcılar tarafından da tercih edilmeye başlamıştır. Video render programı ile gerçekleştirilecek profesyonel işleri bile aratmayacak bazı temel özellikleri ve araçları sayesinde kullanılabilecek en iyi video düzenleme programları arasında yer almayı başarmıştır.  

HitFilm Express

Standart sürümüne ücretsiz olarak sahip olabileceğiniz HitFilm Express, son derece kapsamlı ve profesyonel video düzenleme işleri için vazgeçilmez programlar arasında yer almaktadır. Özellikle profesyonel videolar tasarlamak ve düzenlemek isteyenler için birçok başarılı aracı ile dikkat çekmektedir. Her ne kadar kolay bir arayüze sahip olsa da bazı effekt ve araçların kullanımında ustalaşmak için vakit harcamak gerekebilir. Hem uygulama içinde ipuçları ile başlangıç için yol haritası hazırlayabilir hem de HitFlm’in Youtube kanalında yer verilen eğitim videoları ile tüm özelliklerin kullanımları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 3D animasyon ve 3D efekt özelliklerini de sunması geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasında etkili olmuştur. Montaj programı üzerinde profesyonel bir deneyim kazanmak isteyenlerin bu tür profesyonele yakın araçlar ile öğrenmeye başlamaları birçok yönden avantaj sağlayacaktır.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir