Logo Logo

Yeni Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Duyurulur?

İçindekiler
01.06.2022 - 13 dk Okuma Süresi

İnternet üzerinden yeni açılan bir e-ticaret sitesinin tanıtımı için bazı etkili reklam örnekleri tercih edilebilir. Özellikle dijital pazarlama sektöründe büyük önem taşıyan yeni kurulan sitelerin tanıtımı sırasında farklı yöntemler tercih edilebilir. E-ticaretin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir hızla yayılmasının ardından sektördeki rekabet oranı bir hayli artmıştır. Bu tür yüksek rekabetin yaşandığı e-ticaret sektöründe rakiplerinden bir adım önde yer almak isteyen işletmelerin web sitesinin duyurmak için tercih edebileceği pek çok yöntem vardır. Yeni bir e-ticaret sitesi kuran ve bu siteyi popüler hale getirmek isteyenler, doğru ve ideal reklam faaliyetleri sonucunda bu hedeflerine ulaşabilirler. 

Yeni Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Tanıtılır?

Sektör içi rekabetin yoğun olduğu e ticaret reklam konusunda başarılı adımlar atılmaması halinde ne yazık ki tüm sermayenin boşa harcanması ve istenen hedeflerin tutturulamaması gibi sorunlar gündeme gelebilir. Kullanıcıların yeni açılan e-ticaret sitesine yönelmelerini sağlamak için uygulanabilecek pek çok farklı yöntem vardır. Bu yöntemler arasında her e-ticaret sitesinin hedef kitlesi farklı olduğu için uygulanacak yöntemin seçiminde de farklı teknik ve modeller tercih edilebilir. E-ticaret sitesinin reklam ve tanıtım stratejileri için ayırmış olduğu bütçe doğrultusunda e-ticaret sitesi reklamı nasıl yapılır sorununun üstesinden gelinebilir. Yeni bir e-ticaret sitesinin tanıtımı konusunda uygulanabilecek yöntemlerden bazıları şunlardır:

  • Google altyapısı kullanarak reklam ve pazarlama stratejileri 
  • Sosyal medya reklamları kullanılarak yapılan tanıtım kampanyaları 
  • E-ticaret sitesinde video ve içerik reklamları 
  • Mail pazarlaması 
  • Hedef kitleye özel tanıtım kampanyaları 

Görüldüğü üzere bir web sitesinin online platformda tanıtımının yapılması ve geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmesi için tercih edilebilecek pek çok yöntem vardır. E-ticaret sitesinin tanıtımında arama motoru optimizasyonu yani SEO gibi tekniklere dikkat edilmesi son derece önemlidir. Ancak bu şekilde söz konusu e-ticaret sitesinin internet kullanıcıları arasında popüler olması ve ziyaretçi alması sağlanabilir. Bu yüzden online reklamlar konusunda yeni kurulan e-ticaret sitelerindeki ziyaretçi trafiğini arttırmak için profesyonel dijital pazarlama stratejileri tercih edilebilir.

E-ticaret Sitesini Duyuru Yöntemleri

İnternet ortamında hizmetine yeni başlayan e-ticaret sitelerinin daha geniş kullanıcı kitlesine ulaşabilmesi için tanıtımının başarılı şekilde yapılması gerekir. Son yıllarda geleneksel ticaretin yerini alan e-ticaret üzerinde dönen sermaye oldukça cezbedicidir. Bu yüzden spesifik ürünlerde veya genel kategorilerde etkili reklam nasıl yapılır diye merak eden kişiler için onlarca farklı yöntem vardır. Dijital platformların sağladığı imkanlardan yararlanmak için öncelikle e-ticaret sitesinin kuruluş amacı ve hedef kitlesi belirlenmelidir. Daha sonra e-ticaret sitesinin daha geniş kitlelere ulaşabilmesini sağlamak için uygulanabilecek etkili pazarlama yöntemleri arasında şunlar tercih edilebilir:

  • Google Adwords Reklamları 
  • Sosyal Medya Reklamları 
  • Google Adsense Reklamları 
  • E-ticaret Sitesinde Video Reklamlar
  • E-ticaret Sitesinde E-Posta Pazarlama

İnternet üzerinden etkili ve uygun maliyetli bir şekilde reklam yapma yolları arayanlar, bu tür yöntemler ile hedeflerine kolaylıkla ulaşabilir. Son yıllarda en çok tercih edilen etkili reklam ve dijital pazarlama yöntemleri sayesinde yeni kurulan e-ticaret sitelerinde de ziyaretçi tutundurma stratejileri kullanılabilir. Birinci sınıf kalitede bir e-ticaret sitesi açarak bunu geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tanınır hale getirebilmek için yapılması gerekenler çok basittir. Günümüzde özellikle tecrübeli e-ticaret ve dijital pazarlama uzmanları tarafından uygulanan e-ticaret sitesi tanıtım yöntemlerini başarıyla uyguladığınızda hedeflerinize kısa sürede ulaşabilirsiniz. 

Günümüzde e ticaret ve pazarlama denince akla ilk gelen yöntemler genellikle Google üzerinden yapılan reklam ve pazarlama faaliyetleridir. Google arama motorlarında ön plana çıkması gereken e-ticaret sitesinde SEO odaklı bir reklam stratejisi uygulanabilir. Yeni kurulan e-ticaret sitesinde bulunan SEO altyapısı ne kadar başarılı ve profesyonel şekilde kurgulandıysa, sitenin internet kullanıcıları tarafından göreceği ilgi de bir o kadar fazla olacaktır. Özellikle Google Ads üzerinden uygulanan PPC reklam kampanyaları ile kısa sürede geniş bir ziyaretçi kitlesine ulaşılabilir. Google Ads reklam stratejisinde dikkat edilmesi gereken detaylardan bazıları şunlardır:

  • E-ticaret sitesinin SEO kurgusunun profesyonel şekilde yapılması
  • Google Adwords üzerinden PPC reklam kampanyası başlatılması
  • Hazırlanan reklamlarda kullanıcı ile etkileşim sağlayacak mesajların içermesi 
  • Hedef kitlenin ilgisini çekecek pazarlama stratejilerinin uygulanması 
  • Bütçeyi ihtiyaca göre belirleyerek gereksiz harcamaların önüne geçilmesi 

Profesyonel bir şekilde Google Adwords PPC reklamları yapıldığında e-ticaret sitesinin geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olması mümkündür. Bilindiği üzere yeni kurulan bir e-ticaret sitesinde mutlaka dikkat edilmesi gereken noktaların başında Adwods çalışmaları gelir. Fakat e ticaret reklam yöntemleri konusunda seçim ve bütçe ayarlaması yaparken tüm sermayenin tek bir reklam stratejisine harcanmaması gerekir. Yeni kurulan e-ticaret sitesinin daha fazla sayıda kullanıcı kitlesine ulaşması için aceleci olunmamalı ve gerekli adımların atılmasına özen gösterilmelidir.

Sosyal Medya Reklamları 

İnternet üzerinden geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmanın en kolay yolu sosyal medya platformlarında yapılan reklam kampanyalarıdır. Üstelik bedava reklam yapma amacında olan kişiler için çok kullanılan sosyal medya platformları bulunmaz bir nimettir. Ülkemizde milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformları üzerinden en etkili ve başarılı reklam stratejileri uygulanabilir. Günümüzün en önemli iletişim platformlarının başında gelen sosyal medya sitelerinde e-ticaret sitesinin hedef kitlesinde dikkat çekecek mesajlarla tanıtım kampanyaları yapılabilir. E-ticaret sitesine daha fazla tık almak ve sitenin ziyaretçi sayısını arttırmak için dijital pazarlama sektöründe en güvenilir ve uygun maliyetli yöntemler tercih edilebilir.

Sosyal medya sitelerinden yüksek geri dönüş alınabilmesine rağmen yeni kurulan bir e-ticaret sitesinin ziyaretçi sayısının artması için sosyal medya tutundurma kampanyaları yeterli değildir. Yüksek geri dönüşüm oranları dışında reklam ve tanıtım faaliyetlerini diğer kampanyalarla desteklemek önemlidir. Çünkü sosyal medyada bilgi ve haber akışı çok hızlı bir şekilde değiştiği için e-ticaret sitenizin sürekli ilgi görmesini sağlamak adına farklı yöntemler tercih edilmelidir. Bu yüzden internet üzerinden site tanıtımı nasıl yapılır diye araştıran kişiler tüm planlarını sadece sosyal medya reklamları üzerine kurmamalıdır.

E-ticaret Sitesinde Video Reklamlar

İnternet sitesinin kullanıcı ve ziyaretçi sayısını arttırmak için pek çok dijital pazarlama ve reklam yöntemi uygulanabilir. E-ticaret sitesinin daha geniş kitleler tarafından benimsenmesi ve kullanılması için video reklamlar da tercih edilir. İnternet ortamında kısa sürede geniş bir hedef kitlesine ulaşma imkanı tanıyan video reklamlarda kullanılacak reklam stratejisinin büyük önem taşıdığı bilinmelidir. Dolayısıyla video reklamların içerik bakımından da mesaj taşıması gerekir. En popüler e-ticaret sitelerinde bile gün içinde binlerce kullanıcının temas ettiği bu tür video reklamların ilgi çekici olması önemlidir. 

Ancak bu şekilde yeni kurulan bir e-ticaret sitesinin geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması mümkün olacaktır. Bir markayı, ürünü veya hizmeti kısa sürede ancak kapsamlı bir şekilde tanıtmak için kullanılan video reklamların yüksek kalitede olması gerekir. Örneğin facebook ayakkabı reklamları da online platformda video içeriği ile yapılan ve kısa sürede başarılı sonuçlar veren reklam kampanyaları arasında yer almaktadır. Her e-ticaret sitesinin hedef kitlesi ve sattığı ürün kategorileri farklı olduğu için bu tür reklamların özenle hazırlanması ve hedef kitleye yönelik mesajlar içermesi son derece önemlidir. Deneyimli e-ticaret ve dijital pazarlama uzmanları video reklamların süresi ve içeriği hakkında kapsamlı planlamalar yaparak video reklam kampanyasını oluşturabilir.

Youtube Reklam Stratejileri

Youtube reklamları hakkında bilgi

Youtube Atlanabilir Reklam Modeli

Youtube Atlanabilir Reklam Modeli, izleyicilerin videoları 5 saniye izledikten sonra atlamasına imkan sunan reklam modelidir. Bu reklam modelini kullanmak isteyen işletmelerin veya markaların etkili sonuçlar alabilmesi için ilk 5 saniyede ürününü veya hizmetini kısaca tanıtıyor olması veya dikkat çekici kılarak reklamı izlemeye devam etmesini sağlaması gerekmektedir. Bu sayede izleyicilerin akıllarında kalıcı hale gelebilir ve markanızı, ürününüzü veya işletmenizin bilinirliğini arttırabilirsiniz. Sık tercih edilen bu reklam modelinde izleyicilerin de zaman kaybetmesine izin vermez böylelikle doğru etkileşim ve trafik alımını sağlayabilirsiniz. 

Youtube Atlanamayan Video Reklam Modeli

Youtube Atlanamayan Video Reklam Modelinde, izleyicinin izlemek istediği videoya erişebilmesi için reklamı kesintisiz ve sonuna kadar izlemesi gerekmektedir. Doğru süre ve doğru içerik ile izleyicilerin dikkatini video sonlana kadar dinç tutmak bu reklam modelinin temel anahtarıdır. Bölgesel standartlara bağlı olarak minimum 15 saniye maksimum ise 20 saniye sürecek reklam videonuzun tamamını atlama işlemi yapılamadan izletebilmeniz mümkündür. İzleyicilerin dikkatini çekebilecek ve sıkılmadan izleyebilecekleri bir reklam videosu hazırladıktan sonra belirlediğiniz süre içinde reklamınızı sunabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. 

Bumper Reklam

Bumper Reklam Modelinde atlanabilir reklam modelinin süresi ve atlanamayan reklam modelinin çalışma prensibi göz önünde bulundurulur. İzleyicilerin videolara erişebilmesi için maksimum 6 saniye süren reklam videosunu kesintisiz izlemesi gerekmektedir. Atlama işlemi yapılamadan izlenecek 6 saniyelik reklam videonuzda izleyicilerin dikkatini çeken içerikleri yayınlayarak marka bilinirliğinizi arttırabilir ve satışlarınızda yukarı yönlü bir ivme yakalayabilirsiniz. Bumper Reklamlar, hem atlanabilir hem de atlanamayan reklamlar etkinleştirildiğinde aktif hale gelmektedir.

Yer Paylaşımlı Reklam

Yer Paylaşımlı Reklam Modelinde, reklamlarınız sadece bilgisayar ortamında izleyicilere sunulur. İzleyicilerin istedikleri videoya eriştiklerinde de görebilecekleri reklam modelinde videonun altındaki %20’lik alanda görüntü veya metin içeren reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz. Diğer reklam modellerinden farklı olarak burada videonun değil reklamını yapmak istediğiniz ürün içeriğinin etkili ve dikkat çekici olması beklenmektedir. 

E-ticaret Sitesinde E-Posta Pazarlama

İnternet üzerinden web sitesi tanıtımı nasıl yapılır sorusunun yanıtını arayanlar için e-posta pazarlama süreçleri de son derece etkilidir. Bir web sitesinin daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşabilmesi ve özellikle e-ticaret sitelerinin geniş bir ziyaretçi kitlesi tarafından kullanılabilmeleri için e-posta pazarlama yöntemleri uygulanabilir. Herhangi bir e-ticaret sitesinde e-posta pazarlama yani mail marketing yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan bazıları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Yeni kurulan bir e-ticaret sitesinin faaliyetleri özel müşterilere veya kişilere e-posta yoluyla gönderilir. 
  • Bir offline mağazadan online mağazaya geçişte e-ticaret sisteminin kurulmasında mail paylaşımının eksiksiz olması gerekir. 
  • Özellikle bu e-ticaret sitesini kullanma potansiyeli yüksek müşterilere özel davetiye göndermek için e-mail pazarlama yöntemleri tercih edilebilir. 
  • Kısa sürede geniş bir topluluk elde etmek istendiğinde en etkili dijital pazarlama yöntemlerinin başında mail pazarlama süreçleri gelir. 

Deneyimli bir dijital pazarlama uzmanı desteği ile yapılabilecek e-ticaret sitesi duyurularının mail yöntemiyle geniş kitlelere ulaştırılması mümkündür. E-ticaret sitesini faaliyetlerini tanıtmak için mail içeriğinde özel mesajlara yer verilebilir. Düzenli aralıklarla yapılan e-posta pazarlama kampanyalarında herhangi bir web sitesine reklam alma işlemi başarıyla tamamlanabilir. İnternet üzerinden geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmak isteyen e-ticaret sitelerinde mail pazarlama işlemlerinin uzmanlar tarafından yapılması gerekir. Böylelikle mail engelleme problemleri ile karşılaşmadan ve potansiyel ziyaretçileri kaçırmadan en etkili e-posta pazarlama kampanyası uygulanabilir.

E-ticaret Sitesini Pazarlama Stratejileri 

Günümüzde geleneksel pazarlama ve ticaret yöntemleri yerini e-ticarete ayırmaktadır. Her geçen gün daha fazla popülerlik kazanan e-ticaret siteleri üzerinden tek tıkla alışveriş yapmak mümkündür. Özellikle internet üzerinden çeşitli ürün veya hizmetler satın almak isteyenler için en güvenilir yöntemlerin arasında e-ticaret siteleri gelir. Bu yüzden başarılı bir SEO altyapısına sahip olan ve geniş bir hedef kitlesine hitap eden e-ticaret sitelerinin kısa sürede ziyaretçi akınına uğraması kaçınılmazdır. Sektörde uzun yıllar boyunca hizmet vermiş tecrübeli dijital pazarlama uzmanlarının gözetiminde başlatılan bir e ticaret sitesi duyurma kampanyası, kısa sürede sonuç verir ve sitenin faaliyetleri hakkında pek çok internet kullanıcısı bilgilendirilebilir. 

E-ticaret Sitesini Duyurma Maliyeti

E-ticaret sitelerinin ziyaretçi kapasitesi ne kadar büyükse o kadar fazla sayıda tık alma ve müşteri kazanma şansı vardır. Dolayısıyla hem e-ticaret sitesinin kuruluşunda hem de bu sitenin tanıtımı için uygulanacak yöntemlerin belirlenmesinde çeşitli kriterler etkili olmaktadır. Son dönemde e-ticaret site reklam verme maliyetleri Adsense ve diğer Google servislerine ayrılacak bütçeye göre değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda maliyet bakımından daha ucuz ve ekonomik bir reklam stratejisi arayan e-ticaret sitesi sahipleri için sosyal medya en etkili yöntemlerin başında gelir. Özellikle daha bütçe dostu seçeneklerle yeni açılan bir e-ticaret sitesini duyurmak isteyen kampanya sahipleri, sosyal medyadaki alternatif reklam ve tanıtım yöntemlerini tercih edebilir. Bir web sitenin tanıtımında ayrılacak bütçenin sadece tek bir pazarlama yöntemi yerine pek çok dijital pazarlama kampanyası ile birleştirilmesi gerekir. Google başta olmak üzere e-ticaret sitesinin duyurma maliyetini hesaplarken deneyimli dijital pazarlama uzmanlarından destek alınmalıdır.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir