Logo Logo

Daha Fazla Satış Yapmanızı Engelleyen Faktörler

İçindekiler
16.03.2021 - 3 dk Okuma Süresi

Daha fazla satış yapmanızı engelleyen faktörleri keşfedin

Bir kuyudan su dolu bir kova taşıdığınızı hayal edin. Şimdi, kovanızda küçük deliklerin açıldığını hayal edin. Siz yürürken su yavaşça kovanızdan sızacaktır. Vardığınızda kovada hala su kalacaktır, ancak kova sızdırmasaydı daha fazla suya sahip olacaktınız. Sızdıran kova, ziyaretçilerinizin mağazanıza gelip satın alma işlemini gerçekleştirmeye kadar izledikleri yol olan dönüşüm huniniz için bir metafordur.

E-ticarette dönüşüm hunisi genellikle şu şekilde işler: Kategori sayfası> ürün sayfası> sepete ekle> ödeme. Tabii ki, bu büyük ölçüde basitleştirilmiş bir sunum. Her dönüşüm hunisi farklıdır ve muhtemelen sitenizde satın almak için birden fazla yolunuz vardır.

Her adımda, bu sinir bozucu delikler nedeniyle suyun (ziyaretçilerin) kovadan (huniden) kaçma fırsatı vardır.

Milyon dolarlık soruysa şudur: Daha fazla su taşımak için kuyudan eve koşmaya mı başlamalı yoksa sızdıran kovayı bir kez ve nihai şekilde tamir etmek için zaman mı harcamalı? Uzmanlar, tamir etmenin daha sağlıklı ve uzun soluklu getirileri olduğunda hemfikir.

Dönüşüm hunilerinizdeki sızıntıları nasıl bulabilirsiniz?

Bu makale boyunca Google Analytics’ten gelen raporlara referans vereceğiz. Google Analytics, ücretsiz ve erişilebilir bir analiz aracıdır. Google Analytics’te, dönüşüm hunilerinizdeki sızıntıları bulmak için kullanabileceğiniz ilgili üç rapor vardır: Dönüşüm hunisi görselleştirme raporu, hedef akışı raporu ve ters hedef yolu raporu.

  • Dönüşüm Hunisi Görselleştirme Raporu (Dönüşümler> Hedefler> Dönüşüm Hunisi Görselleştirme): Seçilen hedefe bağlı olarak size dönüşüm huninizin görsel bir özetini gösteren en temel rapordur.
  • Hedef Akışı Raporu (Dönüşümler> Hedefler> Hedef Akışı): Dönüşüme giden en doğru yolu gösterir. Ayrıca, huni görselleştirmesinden biraz daha esnektir çünkü gelişmiş segmentler ve tarih karşılaştırması kullanmanıza olanak tanır.
  • Ters Hedef Yolu Raporu (Dönüşümler> Hedefler> Ters Hedef Yolu): Gerçek hunilerinizi gösterir. Burada, varlığından bile haberdar olmadığınız hunilerinizi keşfedebilirsiniz. Bu rapor esasen satın alma işleminden önce ziyaret edilen üç sayfayı gösterir.

Bu raporları incelerken, ziyaretçilerin hunilerden en sık nerede çıktığını saptamaya çalışın. Bunlar düzeltmeniz gereken “sızıntılardır”. Dönüşüm oranınızı artırmak için, bu sızıntıları nasıl kapatacağınızı ve hunilerinizde daha fazla ziyaretçiyi nasıl tutacağınızı bulmanız gerekir.

Kovanızda her zaman delikler olacaktır. Ancak sızıntıları tespit ettikçe ne kadar etkili bir şekilde tıkayabilirseniz, kuyuya yaptığınız her yolculuk o kadar optimize edilmiş olacaktır.

Kuyudan eve koşarak, sızdıran bir huniye daha fazla ziyaretçi göndererek kendinizi yormayın. Bunun yerine, kovanızı iyi çalışır durumda tutmaya odaklanın.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir