Logo Logo

Doğru Müşterileri Sitenize Nasıl Getirirsiniz?

İçindekiler
11.05.2019 - 4 dk Okuma Süresi

E-ticaret sitenizin doğru müşterilerin dikkatini çekmesi için atabileceğiniz ve hızlı sonuç veren birkaç adım söz konusu. Bu adımları atabilmek için öncelikle sitenizin hangi kanallardan ziyaretçileri cezbetmesi gerektiğine karar vermelisiniz. Burada reklamlar, e-posta gönderileri gibi dijital pazarlama araçlarının yanı sıra, inbound pazarlama teknikleri de işinizi büyütmenize yardımcı olacaktır.

İlk adım, şüphesiz her e-ticaret sitesinin can damarı olan arama motorları üzerine atılmalı. Arama motorlarına vereceğiniz reklamlar, sizin belirlediğiniz anahtar kelimeleri aratan müşterilerin e-ticaret sitenizi sonuçların üst bölümünde görmesini sağlar.

Hedef kitlenizin demografik ve sosyokültürel özelliklerine göre, arama motorlarının yanı sıra sosyal ağlara vereceğiniz reklamlar da yeni müşteriler kazanmanızı sağlayabilir. Örneğin Facebook ve Instagram, internet kullanıcılarını farklı özellikleri ve ilgileri açısından ayrıştırabildiğinden, arama motorlarına kıyasla daha odaklı kitlelere ulaşmanıza hizmet edebilirler.

Yukarıdaki iki yöntemle kazandığınız müşterilere fırsatlarla ilgili e-postalar göndermek ise mevcut müşterilerinizin sitenizi yeniden ziyaret etmesi için geçerli bir yöntemdir. Ancak burada Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) çerçevesinde hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Bu bölüme kadar değindiğimiz yöntemlerin ortak özelliği, her birinin kısa vadeli yaklaşımlar olması. Zira sık göndereceğiniz e-postalar belirli bir etkinlik oranına sahip olacakken, Google Ads gibi reklam platformlarının ücretleri de sürekli bir artış grafiği sergiliyor. Dolayısıyla aynı sayıda ziyaretçiyi sitelere getirmek için hep daha fazla ödemek zorunda kalınıyor.

Inbound Marketing Nedir, Ne İşe yarar?

Inbound pazarlama, markaların doğrudan müşteriye gitmesi yerine, müşterilerin markaya gelmesini sağlayacak yöntemlerin kullanılmasını gerektiren bir disiplin olarak öne çıkıyor. Son yıllarda daha sık uygulandığını ve başarı kazandığını gördüğümüz bu yöntemin güzel yanı ise doğru uygulandığında, web sitenizin kendi kendine ziyaretçi/potansiyel müşteri çekmeye başlamasıdır.

Inbound pazarlamanın prensibini özetlemek gerekirse, markanızın ana işlevi e-ticaretin yanı sıra kendi alanında başlı başına bir öğretici medya kanalına dönüşmesidir. Bu sayede internet kullanıcıları farklı kanallar üzerinden bilgi ihtiyaçlarını gidermek için e-ticaret sitenize gelirler. Söz konusu ürünle ilgilenen bir ziyaretçi, online alışveriş siteniz için doğru ve potansiyel bir müşteridir.

Inbound pazarlamanın kolaylıkla işinize uyarlayabileceğiniz ve birkaç ay gibi kısa sürede sonuçlarını görmeye başlayacağınız pratik uygulamalarını sizin için derledik:

  1. Web Sitenizi Zengin İçeriklerle Besleyin

Sattığınız ürün ve hizmetlerin sayfalarını zenginleştirin. Ürün sayfanızda bulunan bilgiler, tüm rakiplerinizin her zaman yazdığı üç satırdan fazlasını sunmalı. Kullanıcıların ihtiyaçlarına dokunan metinler, arama motorlarının takdirini kazanacak ve satış şansınızı artıracak.

  1. Anlatmakla Kalmayın, Gözler Önüne Serin

Günümüz web dünyasında multimedya olmazsa olmaz bir hal aldı. Müşteriler şüphesiz anlattıklarınıza değer veriyor ancak yüksek kaliteli fotoğraflar ve videolar ürünlerin satışına dramatik etkiler yapıyor. Ürün ve hizmetlerinize dair multimedya seçerken, müşterilerinizin neleri merak edebileceği sorusunu kendinize sorun.

  1. Eğitin, Öğretin ve İpuçları Verin

Öğretici bilgilere sahip içerikler internetin ziyaretçi mıknatıslarıdır. Birçok girişimci ve küçük işletme, reklam ve pazarlama maliyetlerinin altına girmek yerine kaliteli içeriklerle doğru müşterilere ulaşıyor. Bu içeriklerin en güzel yanı ise normalde web sitenize asla gelmeyecek internet kullanıcılarını da kazanmanızı sağlamasıdır.

  1. Sosyal Medyayı es Geçmeyin

Hedef kitlenizin favori sosyal ağlarında aktif olmanız kritik önem taşır. Yayınladığınız eğitici ve öğretici içerikleri bu mecralarda paylaşmak, işinizin rutin bir süreci haline gelmeli. Sosyal ağlar etkileşim üzerine tasarlanmıştır; bunu avantajınıza kullanın.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir