Logo Logo

Kredi Kartı ile Uzaktan Ödeme Alma Nedir

İçindekiler
02.12.2022 - 13 dk Okuma Süresi

Kredi kartı ile uzaktan ödeme alma yöntemi, farklı aracı sistemler kullanılarak müşterilerin kredi kartı ile ödeme yapabilmesine olanak tanımaktır. Farklı bankaların bir ya da birden fazla kredi kartı alternatifi vardır. Farklı limit ve özellik alternatifine sahip bu kartlar ile hem fiziksel hem de sanal mağazalardan alışveriş yapılabilir. 

Kredi kartı ile uzaktan ödeme sayesinde insanlar, parası olmasa bile istedikleri şeyleri alabilir. Üstelik taksitle alışveriş, ödeme erteleme ve alışveriş kredisi gibi seçenekler de tüketicilere avantaj sağlar. Kredi kartlarının online siparişlerde kullanılması için internet harcamalarına açık olması gerekir.

Alışveriş tutarınız, kredi kartı limitinizi aşmamalıdır. Aynı zamanda e-ticaret sitesinin ödeme kabul ettiği kartlar arasında sizin kullandığınız kredi kartı yer almalıdır. Önemli bir diğer nokta ise kredi kartının kullanımına engel bloke, iptal gibi bir durum söz konusu olmamasıdır.

Kredi kartları belirli bir limite sahip ürünlerdir. Bu limitin üzerine çıkmadan alışverişlerinizi ve diğer harcamalarınızı taksitlendirebilirsiniz. Alışveriş sırasında herhangi bir problem yaşamamak için her zaman güvenilir siteleri tercih etmelisiniz.

SSL sertifikasına sahip ve 3D secure ödeme yöntemlerini kullanan mağazalar, sizin için daha avantajlıdır. Ayrıca mağazanın kurumsal bir adresi, iletişim numarası olmasına da dikkat etmelisiniz. Kredi kartı konusunda endişe duyanlar, sanal kart kullanımı da tercih edebilir. Sanal kartlar kredi kartlarına bağlı olarak çıkarılır. 

Kredi kartı, sadece tüketiciler için değil satıcılar için de ayrıcalıklıdır. Ödemelerini kredi kartı ile almak satışların artmasında önemli bir etkendir. Kredi kartına borçlanma yoluna giden çok sayıda kişi vardır. Özellikle yüksek bütçe gerektiren ürün ve hizmetlerde kredi kartı kullanmak daha avantajlı olur. 

Satıcılar, kredi kartı ile ödeme alarak bankaların sunduğu ayrıcalıklardan da yararlanır. Aynı zamanda para trafiğini yönetmek için de bu ödeme yöntemi idealdir. Para doğrudan banka hesabınıza aktarılır. Bu sayede satıcı olarak bankaya para yatırma süreçleriyle uğraşmazsınız. 

Satıcılar ve alıcılar için avantaj sağlayan kredi kartı ile uzaktan ödeme sistemi, sanal POSlar üzerinden kullanılır. Hangi sanal POSu kullanacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz. E-ticaret sitesi altyapısı satın alacaksanız genellikle ödeme sistemi kurulu olarak sitenizi teslim alırsınız. 

Link ile ödeme alma özellikle bireysel satışlarda sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Satıcılar ürünlerine ait bir link oluşturarak hem ürün özelliklerini hem de sipariş detayını paylaşır. Müşteriler ürüne ilişkin detayları inceleyerek satın alma kararı verir. 

Link ile ödemede alıcıları memnun eden durumlardan biri hızlı bir şekilde sipariş vermektir. Link ile ödeme için sanal POS sağlayıcı firmalardan yardım alınabilir. Birçok sanal POS firması size alternatif ödeme kanalları sunar.

Sanal POS firmaları vasıtasıyla link oluşturma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Link oluşturma sırasında ürünün özelliklerini de girmelisiniz. Aynı zamanda fiyat, stok, taksit gibi bilgilere de linkte yer vermeniz gerekir. 

Link oluşturulduktan sonra alıcılara farklı ödeme alternatifleri sunulabilir. QR kod ile ödeme gibi farklı yöntemler sayesinde alıcılar kendilerini daha güvende hisseder. Sosyal medya satışlarında link ile ödeme kullanılabilir.

Link ile ödeme için şirket sahibi olmanıza gerek yoktur. Evinde bir şeyler üretenler, kendi tasarımlarını yapanlar link ile ödeme alabilir. Bu sayede hobilerinizi ve yeteneklerinizi kazanca dönüştürebilirsiniz. 

Mail Order İle Ödeme Alma

Mail order ile ödeme alma eskisi kadar sık kullanılmayan yöntemlerden biridir. Aynı zamanda bu yöntemle ilgili bazı güvenlik endişeleri de söz konusudur. İnternetten ödeme alma şansı olmayan ya da sizinle farklı yerde olan bir satıcıya mail order ile para aktarabilirsiniz. 

Mail order yönteminde kart bilgilerini karşı taraf ile paylaşmanız gerekir. Kredi kartı numarası, son kullanma tarihi, CVC kodu gibi bilgileri karşı tarafla paylaştığınızda ödeme yapılır. Ancak bu yöntemde söz konusu tutardan fazla çekim yapılması gibi durumlar olabilir. 

Mail order genellikle imzalı bir form karşılığında yapılmalıdır. Alıcılar üzerinde, kredi kartına ilişkin bilgiler ve imza bulunan formu firmalara yollar. Bunun yanı sıra telefonla da mail order yapılması mümkündür. Telefonla kart bilgileri paylaşılarak bu işlem gerçekleşir. 

Mail order sisteminden birçok iş yerinin yararlanması mümkündür. Bu sistemden yararlanan firmaların, kredi kartı bilgilerini kimseyle paylaşmaması önemlidir. Aynı zamanda firma içinde de bu bilgiler yetkili kişilerin dışında kimsenin eline geçmemelidir. 

Mail orderdaki riskleri ortadan kaldırmak için sanal POS altyapılarından destek alınabilir. Böylece kredi kartı bilgileri doğrudan satıcıların eline geçmez. Aynı zamanda daha hızlı ve kolay şekilde ödeme yapılır. 

QR kod ile Ödeme Alma

QR kod ile ödeme alma hem fiziksel hem de online mağazalarda kullanılabilen bir hizmettir. Bu hizmetten yararlanmak isteyenler, bankalarının mobil şube uygulamasını cep telefonuna indirmelidir. QR kod ödemeleri cep telefonu üzerinden alınır.

QR kod ile ödeme için ilgili sitedeki karekodu okutmalısınız. Bunun için bankanızın mobil uygulamasından QR kod ile ödeme seçeneğini tercih etmelisiniz. Bu sayede ödeme ekranına ulaşabilirsiniz.

Ödemeniz tamamlandığında satış işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede tüketiciler kredi kartı bilgilerini paylaşmak zorunda kalmaz. Ödeme aşaması daha hızlı bir şekilde tamamlanır. 

QR kod ile ödeme son yılların en çok tercih edilen ödeme tekniklerinden biridir. Kodu hızlı bir şekilde algılayan telefonlar, sizi ilgili siteye yönlendirir. Yani tüm işlemleri telefonunuz üzerinden halledebilirsiniz. 

Telefon ve E-posta Yoluyla Ödeme Alma

Telefon ve e-posta ile ödeme alma tercih edilebilecek bir diğer yoldur. Bu yolu tercih edenler bir link üzerinden ödeme alabilir. Linkte ürüne dair bilgiler yer alır. Aynı zamanda şu bilgiler de linke eklenmelidir:

  • Alıcıya ilişkin ad ve soyad bilgileri
  • Ürünün toplam tutarı
  • Taksit yapılacaksa sayısı
  • Satışa sunulan ürüne ya da hizmete dair bilgiler
  • Ödemeyi kim yapacaksa ona ait telefon numarası

Telefon ve e-posta ile ödeme alma işlemi aynı şekilde gerçekleştirilir. Ancak e-postada marka logonuzu, sloganınızı ve çeşitli resimleri maile dahil edebilirsiniz. Mailde kurumsal bilgilerinizin yazması da mümkündür.

Telefon ve e-posta yoluyla ödeme alma, özellikle bir e-ticaret sitesi ya da online pazar yerinde bir mağazası olmayanlar açısından avantaj sağlar. Bunun yanı sıra sosyal medyadan satış yapanlar için de ideal ödeme yöntemleridir.

Kredi Kartı ile Ödeme Alma Sistemini Kullanma

Kredi kartı ile ödeme alma sistemini kullanma sürecinde farklı alternatifler mevcuttur. Bu alternatifler arasında bankaların sanal POSları ve ödeme altyapıları vardır. Aynı zamanda kredi kartı saklama alternatiflerinden de bahsetmek mümkündür. 

Kredi kartı ile ödeme alma sürecinde hem alıcı hem de satıcı için güvenlik önemli bir detaydır. Alıcılar, bilgilerinin çalınmaması için güvenliğe önem verir. Satıcılar ise güvenilirlik sağlayarak satışlarını artırma amacı taşır.

Öte yandan kredi kartlarının sunduğu olanaklar da tüketicileri cezbeder. Bu nedenle farklı kredi kartlarından ödeme alabilmek gerekir. Böylece tüketici istediği kartı kullanarak ve o kartın avantajlarından yararlanarak alışveriş yapar. 

Sanal POS Sistemi

Tüm kredi kartları ile online ödeme almanız mümkündür. Ancak bunun için önce sitenize sanal POS kurmanız gerekir. Tüm bankalar sanal POS sağlamaktadır. Her bankanın sanal POS kapsamında sunduğu ayrıcalıklar farklıdır. Bu nedenle gerekli incelemeyi yaparak size uygun olanı tercih edebilirsiniz. 

Sanal POSlarda güvenlik için 3D Secure uygulaması kullanılır. Bu uygulama sayesinde ödeme sırasında kullanıcının telefonuna bir mesaj gönderilir. Bu mesajda yer alan kodu giren kullanıcının ödeme işlemi tamamlanır. 

Sanal POSların farklı avantajlarından da bahsetmek mümkündür. Bazı sanal POSlar, yabancı para biriminden ödeme alma imkanına sahiptir. Günün her anında ödeme alınabilmesi de sanal POSların ayrıcalıklarından biridir. 

Sanal POSla yaptığınız işlemleri kredi kartı ekstrenizde görürsünüz. Öte yandan işlemin tarihi, saati kayıt altına alındığı için olası bir sorun kolay biçimde çözülür.

Ödeme Altyapı Sağlayıcıları

Ödeme altyapı sağlayıcıları, sizlere özel sanal POS yazılımları üretir. Sanal POS yazılımları sayesinde farklı bankalara ait kredi kartlarından ödeme alınabilir. Sanal POS yazılımı kullanmak, satıcılara dolandırıcılık olaylarını önleme noktasında kolaylık sağlar.

Tüm yazılımların kendilerine özel bir güvenlik sistemi vardır. Komisyon oranları birbirinden farklı olan yazılımlar arasından uygun bir seçim yapılabilir. Bazı yazılım firmaları kazanca göre komisyon alarak satıcıların işini kolaylaştırır.

Ödeme altyapı sistemleri, e-ticaret siteleri üzerinden kolayca kurulur. Bu yazılımların entegrasyonu kolay bir şekilde yapılır. Kredi kartının yanı sıra farklı ödeme yöntemleri de sanal POS sayesinde kullanılabilir. 

Masterpass Altyapısı Kullanma

Masterpass altyapısı kullanma, alıcıların tekrar tekrar kredi bilgilerini paylaşma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Satıcılar ise alıcı bilgilerini altyapılarında saklamamak için Masterpass altyapısını kullanabilir.

Masterpass, kredi kartı ve banka kartı bilgilerinin saklandığı bir altyapı sistemidir. Bu sistemi kullananlar, istedikleri tüm kredi ve banka kartlarını kaydeder. Böylece alışveriş sırasında tekrar kart bilgilerinizi paylaşmanıza gerek kalmaz. 

Masterpass kart bilgilerini satıcılarla paylaşmaması yönüyle ayrıcalık sağlar. Aynı zamanda hızlı bir şekilde alışveriş yapma ve sipariş oluşturma gibi avantajları da vardır. 

Dünyanın en güvendiği kuruluşlardan olan Mastercard’a bağlı olarak kurulan Masterpass ile kredi kartı bilgileriniz her zaman güvendedir. Bilgileri istediğiniz zaman silebilir istediğiniz zaman sisteme yeni kartlar ekleyebilirsiniz. 

Kredi Kartı İle Uzaktan Ödeme Alma Güvenli mi?

Kredi kartı ile uzaktan ödeme almak, güvenli olarak kabul edilen bir işlemdir. Bir e-ticaret sitesi güçlü bir altyapıya sahipse ve ödeme güvenliğini sağlıyorsa endişelenmenize gerek kalmaz. Kredi kartı bilgilerinizin güvenliğinden endişe etmeniz halinde sanal kart da kullanabilirsiniz.

Kredi kartı ile alışverişin güvenliği, altyapı sistemleri ile sağlanır. Özellikle 3D secure sisteminin kurulu olduğu bir site, size her zaman güvenilirlik vadeder. Bu sayede alışverişleriniz sırasında sizden doğrulama kodu istenir. Kredi kartı ile ödeme alırken verilerin çalınmaması için satıcılar tarafından Masterpass gibi altyapılar kullanılabilir. 

Kredi Kartı İle Yapılan Ödemelerde İade Olur mu?

Kredi kartı ile ödemelerde iade yapılabilir. İade genellikle bir ürünün memnuniyet verici olmaması nedeniyle yapılır. İadenin bazı şartları vardır. Ürünü kullanmamak, faturayı ibraz etmek gibi şartlar sağlandığı takdirde kredi kartına iade yapılır.

Taksitle sipariş verenlerin her ay taksit tutarları silinir. İade tutarının yatırılması için firma tarafından ürün incelenmelidir. İnceleme sonucunda iade kabul edilirse paranızı alırsınız. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde iade olması, gereksiz ödemelerden sizi korur. Ödemenizi geri alarak farklı ürünleri inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda içinize sinmeyen ürünü geri verme hakkınız olduğunu bilerek daha özgürce alışveriş yapabilirsiniz. 

Kredi Kartı İle Uzaktan Ödemede Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kredi kartı ile uzaktan ödemede dikkat edilmesi gerekenler arasında farklı detaylardan bahsedilebilir. Bu detayların başında ödeme güvenliğini sağlamak gelir. Ödeme güvenliği için kaliteli bir e-ticaret altyapısı kullanılmalıdır. 

Kredi kartlarını bir e-ticaret sitesinin kendi altyapısında saklaması çok güvenli değildir. Bu nedenle güvenilirliği kanıtlanmış şifreli sistemler kullanılmalıdır. Kredi kartı ile ödeme yapan kişilerin de bazı ayrıntılara dikkat etmesi önemlidir.

Kredi kartı kişiye özel bir bankacılık ürünüdür. Bu nedenle kart numarası, son kullanma tarihi ve CVC gibi bilgiler kimseyle paylaşılmamalıdır. Aynı zamanda fiziksel kartın da kimseye verilmemesi gerekir. 

Kredi kartı tercih ederken en sık alışveriş yaptığınız e-ticaret sitelerine göre karar verebilirsiniz. Bazı sitelerde kredi kartına özel taksit, puan gibi uygulamalar vardır. Bunlardan yararlanmak için söz konusu kredi kartına sahip olmanız gerekir. 

Uzaktan Ödemede Kredi Kartı Yerine Sanal Kart Kullanılır mı?

Uzaktan ödemede kredi kartı yerine sanal kart tercih edebilirsiniz. Kredi kartlarına bağlı olarak çıkarılan sanal kartların; kendine has bir numarası, CVC kodu ve son kullanma tarihi vardır. Sanal kart limitini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz. 

Sanal kartları kullanmadığınız zamanlarda kapatabilirsiniz. Bunun yanı sıra limiti sıfırlama şansınız da vardır. Tek alışverişe özel limit belirleme şansınız da bulunur. Sadece bir alışverişinize özel sanal kart çıkarabilir sonrasında kartı kapatabilirsiniz. 

Sanal kart çıkarmak için kredi kartınızın bağlı olduğu internet şubesine girmelisiniz. İnternet şubesi üzerinden sanal kart başvurusu yapılabilir. Bunun yanı sıra mobil bankacılık üzerinden de başvuru yapmak mümkündür. 

Kredi Kartı İle Uzaktan Ödemenin Dezavantajları Var mı?

Kredi kartı ile uzaktan ödemenin dezavantajları olabilir. Bu durum genellikle ödemelerin zamanında yapılmaması ya da hiç yapılmaması ile alakalıdır. Aldıkları ürünlerin ücretini zamanında ödemeyenler, faiz ya da icra takibi gibi sıkıntılarla karşılaşabilir. 

Kredi kartınızı güvenilir olmayan bir sitede kullandığınızda hesap bilgilerinizin ele geçirilmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu durumu ispat edemediğiniz takdirde yapmadığınız bir harcamayı ödemek zorunda kalırsınız. 

Sanal kartınızda yeterli limit olması halinde mail order için kullanabilirsiniz. 

Kredi kartı mail order, kart bilgilerinizi rızanız dahilinde vererek ödeme alınmasını sağlamaktır. 

Hemen hemen her e-ticaret sitesinde kredi kartı ile ödeme seçeneği vardır. 

Mail order belirli tehlikeler barındıran bir ödeme sistemidir. Bu nedenle sadece güvendiğiniz firmalardan mail order ile ödeme yapmalısınız. 

Bireysel olarak da link ile ödeme almak mümkündür. 

Havale, EFT, QR Kod, kapıda ödeme gibi farklı yöntemleri de online alışverişlerde tercih edebilirsiniz.

E-posta ve telefon ile ödeme yöntemi güvenilir olarak kabul edilen bir sistemdir.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir