Logo Logo

E-Ticarette Müşteri Yorumları Neden Önemlidir?

İçindekiler
22.09.2019 - 3 dk Okuma Süresi

Müşteri yorumları e-ticaretin en önemli faktörlerinden birisidir ve her e-tüccarın çevrimiçi pazarlama stratejisinin bir parçası olması gerekir. Müşteriler tarafından yazılan yorumlar, ürünlerinizin güvenilirliklerini ve dolayısıyla satışlarınızı artırır.

Yapılan araştırmalar, müşterilerin üçte birinin bir çevrimiçi mağazanın en önemli özelliğinin müşteri yorumlarına yer vermesi olduğunu düşünüyor. Gartner araştırma şirketi tarafından yapılan bir başka araştırma ise 2020 yılında yalnızca müşteriler tarafından dijital olarak güvenilir görülen şirketlerin kârlı kalabileceğine işaret ediyor.

Müşteriler tarafından yazılan yorumlar ve ürün incelemeleri, satışı artırmanın yanı sıra başka birçok faktörün devreye girmesini sağlıyor ki, bunlar da doğrudan ya da dolaylı şekilde satışları yukarı taşıyor. İşte e-ticarette müşteri yorumlarını önemli kılan etkenler:

E-ticarette Müşteri Yorumlarının Önemi

Güven Telkin Eder

Çevrimiçi tüketicilerin yüzde 65’i müşteri yorumlarına yer veren e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Kimi senaryolarda müşteriler, diğer müşteriler tarafından yazılan yorumları, üretici ya da satıcı tarafından yazılan açıklamalara tercih ederler. Müşteri deneyimine dayalı bu yorumlar, satış sonrası müşteri memnuniyetini direkt olarak yansıttığından potansiyel müşterilerin satın alma kararını daha çabuk vermelerini sağlar. E-ticaret sitenizde müşteri yorumlarına yer vermek dönüşüm oranlarınızı dramatik şekilde artırabilir. Fakat olumsuz yorumlar ise potansiyel müşterilerinizi alışveriş yapmaktan vazgeçirebilir. Bu yüzden olumsuz yorumlar konusunda dikkatli olmanızı ve mümkün olduğunca olumsuz yorum yapan müşterilere tatmin edici cevaplar vermenizi öneririz.

Arama Motorlarını da Etkiler

Müşteri yorumları e-ticaret sitenizin arama motoru skorunu iyileştirir ve daha fazla web kullanıcısının karşısına çıkmanızı sağlar. Bunun sebebi ise arama motorlarının güncellenen sitelere öncelik tanımasıdır. Kullanıcı ve müşteri yorumları sitenize sürekli olarak yeni içerikler sağlar.

Yorumlar Tarafsız Görüşler Sağlar

Web sitenizden satın aldıkları ürünlere yapılan organik yorumlar, müşterilerin satın alma kararını direkt etkilediği gibi sizin de sattığınız ürünlere ve genel olarak e-ticaretinize dair net fikirler edinmenizi sağlar.

İşinizi Geliştirmenize Yardım Eder

Bir müşteri satın aldığı bir ürüne inceleme yazdığında, kitlenizin tercihlerine dair bilgi edinirsiniz. Müşteri geri bildirimleri ve yorumları, ziyaretçilerinizin satın alma davranışlarını etkileyen faktörleri de keşfetmenizi sağlayabilir. Bunlardan yola çıkarak kitlenizin ilgi göstereceği ürünleri önceden kestirebilirsiniz.

Müşterileri yorumlarının avantajlarından faydalanmak için bu yorumların organik ve gerçekten müşteriler tarafından yazılmış olması kritik önem arz eder. Daha kolay sonuç verecek gibi görünen yöntemlere sapmadan, otomatik göndereceğiniz e-postalar ve ödüllerle müşterilerinizi yorum yazmaya teşvik etmenizi tavsiye ederiz.

WooCommerce ve Shopify gibi popüler e-ticaret platformları, sundukları araçlarla müşterilerin satın aldıkları ürünlere e-ticaret sitenize gelmeden, doğrudan kendilerine otomatik olarak gönderilen bir e-posta üzerinden yorum yazmalarını sağlayabiliyor.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir