Logo Logo

Finans Dünyası Dergisi – 2020 Almanak

İçindekiler
20.01.2020 - 3 dk Okuma Süresi

Sektörünüz ve şirketiniz açısından 2019 yılı nasıl geçti?

Hem sektör hem de PayTR açısından 2020 ve sonrasında bizi motive edecek harika bir yılı geride bıraktık.

Özellikle 6493 sayılı kanunda yapılan değişiklikler, sektörün geleceği açısından oldukça önemliydi. Açık bankacılık, hesap bilgisi paylaşımı, Ödeme Ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin kurulması, düzenleme ve denetleme yetkilerinin tek elde toplanması, satın alma ve birleşmeler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Güvenli Mobil Ödeme Tebliği 2019’u keyifli kılan önemli gelişmelerdi.

2019, PayTR açısından da harika bir yıl oldu. 2018’e göre 2,5 kat büyüdük ve pazarda 3. sıraya yükseldik. Yeni ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra işbirliklerimizi duyurduk. Sektördeki 10. yılımızı keyifli etkinliklerle kutladık. Önceki yıllarda olduğu gibi TOBB Türkiye 100 ve Deloitte Fast 50 programlarında listelendik. 2019 aynı zamanda bizim için ödüllerle dolu bir yıl oldu. Kazandığımız ödüller arasında Fintech Forum’19’un “Türkiye’nin En Çok Ciro Yapan 3. Fintech Şirketi” ve PSM Awards’un “En İnovatif Ürün” ödülleri yer alıyor. 

2020 yılında genel ekonomi ve sektör ile ilgili beklentileriniz nasıl şekilleniyor?

Küresel ekonomik hareketliliğin sonlarına yaklaştığımızı düşünüyorum. Hareketliliği takip eden yıllarda büyüme hızı çok daha yüksek oluyor. Biz de bu fırsatı yakalamak için şimdiden planlar yapıyoruz. Bu anlamda 2020’den ümitli olduğumu söyleyebilirim. 6493 sayılı kanunla ilgili yayımlanacak alt yönetmelikler sektörde büyük etki yaratacak. 2020, aynı zamanda yeni lisans ve lisans genişletme başvurularının yanı sıra yine birleşme ve satın almaları konuşacağımız bir yıl olacak gibi görünüyor. Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’mizin de etkisiyle keyifli bir yıl geçireceğimize inanıyorum.

Yeni yılda ekonomiyi ve sektör dinamiklerini harekete geçirecek unsurlar neler olabilir?

Sektör dinamikleri açısından ele aldığımızda düzenleyici ve denetleyici otoritenin değişmesi, yayımlanacak yönetmelik ve tebliğler şüphesiz anahtar rol oynayacak. Güvenli Mobil Ödeme Tebliği’yle birlikte fiziki POS ve yüz yüze gerçekleşen online işlemlerin de uzun süre gündemde kalacağını düşünüyorum. Keza 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ de dijitalleşme açısından fırsatlar barındırıyor gibi görünüyor.

2020 için şirketiniz özelinde hedef ve beklentileriniz neler?

Planladığınız, gündeminizde olan yeni proje ve yatırım hedefleriniz var mıdır?

2019’u bir fragman olarak değerlendiriyoruz. Bize göre asıl oyun 2020’de başlıyor. Fragmanı harika olan bu oyundan beklentiler de haliyle yüksek. En iyi bildiğimiz işi çok daha iyi yapmak için planlarımız hazır. Yeni ürün ve hizmetlerimizle 2020’de de hızla büyümeye ve sektördeki etkimizi artırmaya devam edeceğiz.

 

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir