Hepsiburada’da Nasıl Mağaza Açarım? Hepsiburada Mağaza Açma Rehberi
Türkiye’nin lider e-ticaret firmalarından Hepsiburada, artan rekabet ortamında platform üzerinden satış yapmak isteyenler için şartları zorlaştırmaktadır. Hepsiburada mağaza açma sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanarak internet üzerinden satış başarısının katlanması sağlanabilir. 82 binin üzerinde mağaza ve 250 milyondan fazla aylık ziyaret gibi rakamlar ile öne çıkan Hepsiburada, hem yerel hem de ulusal birçok firmanın ilgi odağında yer almaktadır.
E-ticaret sektöründe yaşanan son gelişmeler sonrasında birçok firma tarafından online satışlara da bütçe ayrılmaya başlanmıştır. Hepsiburada bu kişiler için kolay mağaza açma süreçleri sunarak satış başarılarını artırmaktadır. Hepsiburada mağaza işlemleri ve Hepsipartner gibi avantajlardan yararlanarak internet üzerinden de hedeflenen satış rakamlarına ulaşılması sağlanabilir.
Hepsiburada Mağaza Nedir?
Hepsiburada mağaza, 2001 yılından itibaren Türkiye’de online alışveriş sektöründe yer alan bir platform olarak hizmet vermektedir. Ürünleri Hepsiburada güvencesi ile çok daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyenler için mağaza uygulaması ile destek sunmaktadır. Şirketiniz adına Hepsiburada üzerinden satış gerçekleştirmek isteyenler mağaza açarak satış işlemlerini yapabilirler. Faaliyetlerine başladığı ilk dönemden B2C e-ticaret stratejileri ile öne çıkan Hepsiburada, son yıllarda bu alana artan ilgi sonrasında şirketlerin kendi mağazalarını da açarak satış gerçekleştirmelerine imkan vermiştir. En basit tanımlama ile online pazaryeri olarak çalışmaktadır.
250 milyondan fazla aktif ziyaret, 82 binin üzerinde mağaza, 39 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve 110 milyondan fazla ürün çeşidine sahip platform, şirketlerin satış başarısına katkı sağlamaktadır. Platform üzerinde mağaza açanların çok daha geniş kitlelere ulaşmasının dışında lojistik desteği ve diğer birçok avantajdan da faydalanması sağlanmaktadır. Hepsibuarada dükkanları ya da mağazaları, kendi ürünleri satmak isteyen şirketlerin, Hepsiburada avantajlarından yararlanarak internet satışlarını gerçekleştirmelerini sağlamaktadır.
Hepsipartner Başvurusu Kimler Yapabilir?
Hepsiburada üzerinden farklı satıcı türlerinden birini seçerek Hepsipartner başvurusunun yapılması mümkündür. Satışlara ilişkin tüm aksiyonların tek bir kanaldan yöneterek satışların artırılması sağlanmaktadır. Hepsipartner başvurusu için farklı satıcı tipleri seçilebilir. Hepsipartner satıcı paneli üzerinden işleme başlamadan önce şu satıcı türlerinden birinin tercih edilmesi gerekmektedir:
- Kadın Girişimci: %51 ve üzeri hisse sahibi kadın olan girişimciler, düşük komisyon oranları, reklam, indirimli kargo ve diğer birçok avantajdan yararlanabilir.
- Standart Satıcı: e-ticaret sektöründe satış yapmak isteyenler.
- HepsiTürkiye’den: Yöresel ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyenler için fırsatlar.
Hepsipartner başvurusu için ilgili satıcı türünden birini seçerek ürünleriniz ile çok daha geniş kitlelere ulaşmaya hemen başlayabilirsiniz. Başvuru işlemlerinin yapılması için elektronik ortam üzerinden hızlı işlem yapılması mümkündür. Online pazaryeri veya mağaza olarak da tanımlanan bu anlaşmalar ile her kesimden satıcının kolayca Hepsiburada üzerinden e-ticaret hizmetlerini yürütmesi ve birçok avantajdan da yararlanması sağlanmaktadır.
Hepsiburada Mağaza Açma Şartları Neler?
Hepsiburada platformunun kullanarak çok daha geniş kitlelere ulaşmak ve satış başarısını artırmak isteyenlerin mağaza açma süreçlerini tamamlamaları gerekmektedir. Online platformlar üzerinden satış gerçekleştirmek isteyenlerin belirli şartları taşımaları gerekmektedir. Özellikle son dönemde bu alanda artan rekabet ve ilgi ile gelen kötü niyetli faaliyetlerin de engellemesi açısında önemli kriterler getirilmiştir. Hepsiburada mağaza açma şartları arasında en önemlisi ise mağaza açma talebince bulunacak kişilerin yasal olarak ürün satışı yapabilmeleridir.
Hepsiburada tarafından mağaza açmak isteyenler için belirlenen şartlar arasında kısaca şunlar yer almaktadır:
- Şahıs veya anonim, limited vb. sermaye şirketi olmak.
- Firmaya ilişkin depo veya ofis adresine sahip olmak.
- Şirket adına kullanılan aktif bir banka hesabının bulunması.
- İlgili şirket türleri için MERSİS numarasına, ticaret sicil numarasına, KEP e – posta adresine sahip olmak.
Hepsiburada tarafından mağaza açmak için başvuru yapan kişiler için satış yapılacak kategorilere ve şirket türüne göre farklı şartlar da aranabilir. Bu şartları sağlayan kişilerin onay aldıktan sonra satışlarına başlamaları ve satış başarısını artırmaya hemen başlamaları mümkündür.
Hepsiburada Mağaza Açılışı Nasıl Yapılır?
Hepsiburada üzerinden mağaza açmak isteyenlerin basit birkaç adımı takip etmeleri yeterli olacaktır. Mağaza açma işlemleri için Hepsiburada tarafından belirli bazı kriterler belirlenmiştir. Bu kriterleri sağlayanların kendi mağazalarını açarak kolayca e-ticaret satışlarına başlamaları mümkündür. Mağaza açma işlemlerinde takip edilecek her bir adımda farklı belge ve bilgiler talep edilebilir.
Hepsiburada üzerinden mağaza açmak için şu adımların takip edilmesi mümkündür:
- Hepsipartner’e başvuru yapmak için ‘’Yeni Başvuru’’ sayfasına giriş yapılır.
- Uygun satıcı tipini seçtikten sonra mağaza adı ve şifre oluşturma adımları takip edilir.
- İstenen evrak ve bilgiler sisteme yüklenir.
- ‘’Hesabım’’ bölümünden eksik bilgi ve evrakın tamamlanmasının ardından sözleşme onayı verilir.
- Başvuru tamamlandıktan sonra başvuru onayı süreç takibi yapılır.
- ‘’Satıcı Paneli’’ üzerinden Hepsipartner başvuru süreci takip edilebilir.
Hepsiburada tarafından üç farklı türde mağaza açma imkanı sağlanmaktadır. Kendi faaliyet alanlarınıza ve şirket türünüze göre uygun satıcı türünü seçmeniz mümkündür. Hepsibuarada mağaza açma şikayetleri arasında yer alan sorunlar ile karşılaşmamak için mağazanız ile ilgili tarafınızdan istenen tüm belge ve bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Mağaza açma işlemlerini kısa sürede tamamlamak ve en erken zamanda onay almak için söz konusu adımları istenen şartların sağlanarak tamamlanması gerekmektedir.
Hepsipartner Başvurusu Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Sanal pazaryeri olarak satıcılara avantajlar sunan Hepsiburada, mağaza açma işlemlerini tamamlayan kişilere birçok fırsat sunmaktadır. Bu sayede çok daha geniş bir kitleye ulaşılması sağlanmaktadır. Her ne kadar mağaza açma işlemi kolay gibi görünse de birçok zorluğu bulunur. Hepsiburada tarafından 3 farklı yapıda satıcı türü için başvuru yapılmasına izin verilmektedir. Bu satıcı türlerinden birine dahil değilseniz işlem gerçekleştirmeniz de mümkün olmayacaktır. Bu nedenle hangi alanda faaliyet göstereceğinizi çok iyi belirlemeniz gerekmektedir.
Hepsipartner ile çalışmadan önce bilmeniz gereken ve dikkat etmeniz gerekenlerden bazıları şunlardır:
- Kolayca mağaza açma adımlarının izlenebilir olmasına rağmen e-ticaret fikrinin kapsamlı şekilde değerlendirilmesi gerekir.
- Mağaza açmak için belirlenen kriterlerin tam olarak karşılandığından emin olun.
- Yasal sorumluluklar hakkında detayları araştırın.
- Mağazadan satış yapacağınız ürünler için rekabet araştırması yapılması gerekir.
Mağaza açmak için başvurunuzu yapmadan önce söz konusu kriterlere dikkat eder ve buna göre işlem gerçekleştirirseniz daha kısa süre içinde sürecin onaylanmasını sağlayabilirsiniz. Hepsiburada mağaza açma yorumları ve mağaza açma başvurusu yapmadan önce bilinmesi gerekenlere göre sürecin çok daha kısa sürede başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.
Hepsiburada Mağaza Cezaları Ne kadar?
E-ticaret platformları satış işlemleri için çok daha özgür bir platform olması nedeniyle zaman zaman kötü niyetli faaliyetlerin de görülmesine neden olmaktadır. Bu tür faaliyetlerin önüne geçmek için farklı çeşitli birçok işlem için ceza uygulaması geliştirilmiştir. Bu cezalar ile Hepsiburada tarafından çok daha güvenli bir online satış ortamının sunulması hedeflenmektedir. Sorunsuz bir şekilde mağazalar üzerinden satış gerçekleştirilmesi ve alıcılara sipariş verdikleri ürünlerin kısa sürede ulaştırılması için farklı kurallar belirlenmiştir.
Hepsiburada tarafından mağazalar için belirlenen cezalar arasında gecikme cezası ilk sırada yer almaktadır. Diğer bir ceza türü ise satıcının herhangi bir gerekçe belirtmeden ürünü göndermemesi veya iptal etmesidir. Ürünün miktarına göre bu ceza oranları da değişmektedir.
Zamanında gönderilmeyen ürünler için Hepsiburada mağaza kargo gecikme cezası:
- Teslim süresinden +1 gün gecikme için 5 TL,
- Teslim süresinden +2 gün gecikme için 10 TL,
- Teslim süresinden +3 güm gecikme için 15 TL olarak uygulanır.
Gecikme cezasının dışında eğer fiyatı 20 TL’ye kadar olan ürünler herhangi bir nedene bağlı olarak gönderilmemişse 10 TL, 21 – 500 TL arasında ise 25 TL, 501 – 1.000 TL arasında ise 50 TL ve bin liranın üzerinde ise fiyatının %5’i kadar ceza alınır. Kurallara uygun olarak gerçekleştirilmeyen gönderim süreçleri için farklı oranlarda cezalar kesilebilir. Hepsiburada mağaza cezaları tüketicilerin haklarının korunmasında da önemli bir etkendir. Bu sayede e-ticaret hizmetlerinin çok daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.
Hepsiburada Mağaza Açma Ücretleri Ne Kadar?
Türkiye’de faaliyet gösteren diğer pek çok e-ticaret platformu gibi Hepsiburada üzerinden de mağaza açmak ücretsizdir. Ancak yine diğer tüm platformlar gibi Hepsiburada tarafından da söz konusu mağazalardan yapılacak ilk satıştan son satışlara kadar farklı oranlarda komisyon alınmaktadır. Kategorilere ve satış miktarına göre değişen oranlarda komisyonlar talep edilmektedir. Hepsiburada mağaza açma ücreti yoktur. Ancak her satış için farklı komisyon ücretlerinin mağaza sahipleri tarafından ödenmesi gerekecektir.
Hepsipartner Başvurusunda İstenen Belgeler Neler?
Hepsipartner üzerinden mağaza açma başvurusunda bulunacak kişiler için başvuru sırasında bazı belgeler talep edilecektir. Bu belgelerin sisteme eksiksiz ve doğru bir şekilde yüklenmesi halinde başvuru onayı daha kolay bir şekilde alınacaktır. İlgili başvuru formunun doldurulmasının ardından bilgi ekranı üzerinden başvuru sahiplerinin istenen tüm belgeleri sisteme yüklemeleri gerekecektir. Hepsiburada mağaza açmak için gerekli evraklar arasında kısaca şunlar yer almaktadır:
- Vergi levhası,
- İmza sirküleri,
- Resmi banka hesap bilgileri,
- Son 6 aya ilişkin faaliyet belgesi (şahıs firmaları için zorunlu değildir),
- Ticaret Sicil Gazetesi (ticaret odasına kayıtlı olamayan şahıs firmalarının vergi levhasını yüklemesi yeterlidir),
- Hepsiburada pazaryeri satıcı bilgileri formu ve resmi diğer sözleşmelerin onaylanması vb.
Hepsiburada üzerinden satış gerçekleştirmek isteyen kişilerin tercih edecekleri satıcı türüne göre farklı belge ve bilgileri sisteme yüklemeleri mümkündür. İstenen tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde sisteme yüklenmesi ile onay süreci için beklenebilir. Mağaza açmak için gerekli şartları taşımayan ve istenen belgeleri tam bir şekilde yüklemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Hepsiburada mağaza açma belgeleri arasında satıcı türüne göre farklı belgeler de talep edilebilir.
Hepsiburada Komisyon Oranları Ne kadar?
Hepsiburada üzerinden mağaza açan ve satış gerçekleştiren tüm satıcılar için bu satışlarına ilişkin farklı komisyon oranları belirlenmiştir. Ücretsiz olarak mağaza açma işlemleri yapılsa da gerçekleştirilecek satışlar için kategorilere göre değişmekle beraber farklı oranlarda komisyon alınacaktır. Komisyon oranları ise satışı gerçekleştirilen ürün tutarına ve ilgili kategoriye göre hesaplanmaktadır. İşlem yapmak istediğiniz kategoriyi seçtikten sonra en uygun komisyon oranlarından yararlanarak işlem yapmak için komisyon oranlarını bilmeniz gerekmektedir. Hepsiburada komisyon oranları kategorilere göre değişmektedir.
Hepsiburada mağazalarından satış işlemleri için kategorilere göre talep edilen komisyon oranları kısaca şunlardır:
- Altın | Komisyon Oranı: %4
- Giyim | Komisyon Oranı: %18
- Ayakkabı | Komisyon Oranı: %18
- Çanta | Komisyon Oranı: %18
- Outdoor Ürünleri | Komisyon Oranı: %14
- Elektronik – Cep Telefonu | Komisyon Oranı: %4
- Elektronik – Bilgisayar ve Bilgisayar Ürünleri | Komisyon Oranı: %6 – 5
- Anne Bebek Ürünleri | Komisyon Oranı: %%12,5
- Hobi ve Oyun | Komisyon Oranı: %16
Çok sayıda kategoride hizmet veren Hepsiburada, en uygun komisyon oranları ile satıcılarının e-ticaret satışlarından da iyi bir kazanç elde etmelerini sağlamaktadır. Hepsiburada komisyon hesaplama işlemlerinin yapılması için ilgili kategorinin komisyon oranlarının bilinmesi ve komisyona konu olacak satış miktarının bilinmesi gerekmektedir.
Hepsiburada.com’da Vergi ve Faturalandırma Süreçleri
Diğer tüm online veya fiziki satışlarda olduğu gibi Hepsiburada üzerinden mağaza ile yapılacak satışlarda vergiye tabidir. Her satış için mağaza sahiplerinin mutlaka fatura kesmeleri gerekmektedir. Hali hazırda şirketler tarafından mağaza açılabileceği için söz konusu vergilerin satış sonrasında faturalandırılmasına göre belirlenmesi mümkündür. Fatura ve giderler üzerinden yapılan hesaplamalara göre KDV ve Gelir Vergisi ödenmesi gerekmektedir.
Çift taraflı olarak işletilen faturalandırma süreci kapsamında Hepsiburada tarafından şirketinize kesilen faturalar için herhangi bir ödeme yapılmasına gerek duyulmamaktadır. Hepsiburada tarafından gerçekleştirmiş olduğunuz satışlar kadar, komisyon tutarına göre kesinti yapılmaktadır. Hepsiburada mağaza açma girişimci kadın ve erkek herkes için vergilendirme süreçlerinde de çeşitli avantalar sunmaktadır. Bu sayede çok birçok kişinin e-ticaret sistemi ile tanışması ve satış başarılarını da artırmaları sağlanmaktadır.
Hepsiburada’da Mağaza Açma ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Hepsiburada mağaza açma sıkça sorulan sorular arasında farklı başlıklar yer almaktadır. hepsibuarada satış yapmak için tercih edilecek popüler e-ticaret platformlarından biri olarak farklı kurallarda getirmiştir. Bu kurallar hakkında detaylı bilgi sahibi olarak işlem gerçekleştirilebilir.
Hepsiburada.com’da Mağaza Açtıktan Sonra Satışlarınızı Nasıl Arttırırsınız?
Popüler e-ticaret sitelerinden mağaza açarak satış gerçekleştirmek ciddi bir emek ister. Çok sayıda rakibiz olacağı için doğru kategoride rakipler ile baş edecek ürünler tercih edilerek satışlara başlanması gerekmektedir. Buna ek olarak e-ticaret ve dijital pazarlama stratejilerine de ihtiyaç duyulacaktır. Hepsiburada mağaza ile satışları artırmak için farklı pazarlama stratejilerinin uygulanması gerekecektir. Hepsiburada satış arttırma işlemleri için ilgili kategoride doğru bir planlama yapılması gerekmektedir.
Hepsiburada Mağaza Hesabımın Aktif Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Hepsiburada mağaza açma sürecini eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlayan tüm kullanıcıların onay sürecinin tamamlaması ile mağazaları üzerinden satış gerçekleştirmeye başlamaları mümkündür. Tüm başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından hesap aktif statüsüne geçmektedir. Başvuru sırasında belirttiğiniz e – posta adresinize hesabın aktif olduğuna dair bilgilendirme mesajı da gönderilmektedir
Hangi Satıcı Tipi Seçilmelidir?
Hepsiburada satıcı olmak isteyenler için üç farklı satıcı tipi sunmaktadır. Mağazaların %51 ve üzerinde hisse sahibi olan kadınlar için Girişimci Kadın, %100 yerli üretim veya yöresel ürünler satacaklar HepsiTürkiyeden veya sadece platform üzerinden normal satış gerçekleştirmek için Standart satıcı tipi seçilerek başvuru yapılır. Üç satıcı tipinden size en uygun olanını seçerek işlem gerçekleştirmeniz mümkündür.
Hepsiburada Mağaza Başvurusu Reddedilirse Ne Yapılmalıdır?
Hepsiburada platformu üzerinden satış gerçekleştirmek için mağaza açma başvurusu yapan kişilerin başvuruları farklı nedenlere bağlı olarak reddedilebilir. Başvuru evrakının sisteme yüklenmesinin ardından eğer evraktan kaynaklanan bir ret verilmişse düzeltme için detaylı e – posta gönderilmektedir. Mailde yer verilen ret nedenine göre ‘’Evraklar’’ sayfası üzerinden yeniden ilgili evrakın tam bir şekilde yüklenmesi sorunu çözecektir.
Hepsiburada Komisyon Oranları Nasıl Görüntülenir?
Hepsiburada’nın komisyon oranlarına Hepsiburada satıcı sayfası üzerinden hızlı erişim sağlanabilmektedir. E-ticaret siteleri komisyon oranları belirli kategorilere göre değişmektedir. Satış yapılacak ana kategoriye ve alt kategorilere göre farklı komisyon oranları alınacaktır. Güncel komisyon oranlarını inceleyerek mağazadan yapacağınız satış işlemlerini buna göre belirlemeniz mümkündür.
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
PCI DSS Uyumluluğu Nedir ve Nasıl Sağlanır?
Veri güvenliği standartları, online ödeme sistemlerinin güvenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Düny
Veri Şifreleme Nedir ve Ödeme Sistemlerinde Nasıl Kullanılır?
Dijital çağda veri güvenliği gittikçe önem kazanan konuların başında gelir. Özellikle finansal işlemlerde, ha
Ödeme Sistemlerinde ISO 27001 Uyumluluğu Nedir?
Günümüzde bilgi güvenliği her sektör için büyük öneme taşır. Ancak söz konusu ödeme sistemleri gibi hassas