Logo Logo

İkas Nedir, İkas E-Ticaret Paketi Özellikleri Nelerdir?

İçindekiler
16.10.2022 - 14 dk Okuma Süresi

İkas, e-ticaret altyapı sağlayıcısı olarak hizmet veren şirketlerden biridir. Şirket size yeni nesil e-ticaret altyapısı vadeder. İkas özellikle hızlı yapısıyla ön plana çıkar. Bu sayede hem kullanıcılar için memnuniyet yaratan hem de firmaların satış yapmasını kolaylaştıran e-ticaret siteleri üretir. 

ikas

İkas, hedeflerini net olarak ortaya koyan ve o doğrultuda çalışan bir firmadır. Firmanın hedefleri arasında 2025 yılı bitmeden Avrupa’da lider altyapı şirketleri arasına girmek vardır. İkas size özel tasarımlar yaparak şirketinizin büyümesine ve gelişmesine önemli bir katkıda bulunur. Tamamen size özel bir tasarım ve geliştirilmiş entegrasyonlar sayesinde son derece profesyonel bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. E-ticaret altyapınızı İkas’tan sağladığınız takdirde başarıya daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

İkas’ta Hangi E-ticaret Paketleri Var?

İkas, herkesin ihtiyacına uygun şekilde e-ticaret paketleri sunar. Düşük bir fiyattan başlayan paket seçenekleri sayesinde e-ticarete yeni atılanlar ve yeterli bütçesi olmayanlar da profesyonel bir e-ticaret sitesine sahip olabilir. Tüm paketler güvenli bir altyapıya ve kullanıcı odaklı bir tasarıma sahiptir. Kalıcı başarı ve müşteri memnuniyeti sağlayan İkas e-ticaret paketlerinde tüm detaylar, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştür. Sadece ürünlerinizi yükleyerek İkas’ta satışlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

İkas e-ticaret paketleri; Start, Grow, Scale ve Premium olarak sınıflandırılır. Başlangıç olarak Start paketini tercih edebilirsiniz. E-ihracat da yapmayı planlıyorsanız Grow paketini seçmelisiniz. Scale paketi gelişmiş özelliklere sahiptir. İş hacminiz büyükse ya da ileride ciddi bir iş hacmi elde edeceğinizi düşünüyorsanız bu paketi tercih edebilirsiniz. Özel bir tasarım ve tamamen size özel olarak planlanmış bir e-ticaret sitesi için Premium paketi satın alabilirsiniz.

İkas E-ticaret Paketi Özellikleri Nelerdir?

İkas e-ticaret paketi özellikleri, paket özelinde değişiklik gösterir. Bir üst pakete geçtiğinizde alt pakette yer alan tüm özellikleri ve ekstra özellikleri bulabilirsiniz. Bu sayede iş hacminiz arttıkça farklı işlemleri yürütmek daha kolay hale gelir. 

Paket özelliklerini inceledikten sonra daha uygun bir seçim yapabilirsiniz. Paketler dâhilinde sunulan farklı özelliklerin size kazandıracağı avantajları düşünerek stratejik bir seçim yapabilirsiniz. 

Genel Özellikler

İkas Start e-ticaret paketi, özellikle ilk defa e-ticarete başlayacak olanlar içi uygundur. Bu pakette bulunan özellikler sayesinde ödemelerinizi son derece güvenli bir şekilde alabilir ve ürünlerinizi göz alıcı bir şekilde sergileyebilirsiniz. İkas Start paketinde bulunan tüm özellikler diğer paketlerde de mevcuttur.

ÖzelliklerStartGrowScalePremium
Sanal POSVarVarVarVar
SEO UyumuVarVarVarVar
Sınırsız Ürün, Trafik ve Web AlanıVarVarVarVar
SSL SertifikasıVarVarVarVar
Farklı Kampanya SenaryolarıVarVarVarVar
Sepet Hatırlatma MailleriVarVarVarVar
7/24 DestekVarVarVarVar
Yurtiçi Kargo İle Uygun Fiyata GönderimVarVarVarVar

Yukarıdaki tabloda tüm paketlerde ortak olarak sunulan özellikler verilmiştir. Bu özelliklerden biri sanal postur. Sanal pos, kredi kartı ile ödeme alma sürecinizi daha kolay hale getirir. Size sunulan altyapı, tamamen SEO uyumlu olduğu için Google sıralamalarında kolayca üst sıralara çıkabilir ve daha fazla sayıda kişinin sitenizi tanımasını sağlayabilirsiniz. 

İşleriniz büyüdükçe, ürün sayınız arttıkça ve ziyaretçi trafiğiniz yoğunlaştıkça sıkıntı yaşamamanız için size sınırsız bir alan sunulur. Sınırsız trafik, ürün ve web alanı sayesinde site hızınızda bir yavaşlama ya da ulaşımda güçlük ortaya çıkmaz. Dileyen herkes, sitenize hızlı bir şekilde giriş yapabilir. SSL sertifikasına sahip olan e-ticaret siteleri sayesinde ziyaretçileriniz, sitenizden herhangi bir güvenlik endişesi taşımadan alışverişlerini yapabilir. SSL sertifikası sayesinde müşteri bilgilerinin güvenliği ve gizliliği her zaman korunur. 

E-ticaret sitesinde farklı kampanya senaryoları oluşturabilirsiniz. 3 Al 2 Öde, 1 Alana 1 Bedava gibi özel kampanyalar oluşturabilmeniz, İkas e-ticaret paketleri sayesinde mümkündür. Bu kampanyalar müşteri çekmenizi ve bilinirliğinizi artırmanızı sağlar. Sepet hatırlatma mailleri ise özellikle kararsız müşterileri çekebilmek açısından avantajlıdır. Sepetine çeşitli ürünler eklemesine rağmen satın alma işlemini yapmayan kullanıcılara bunu hatırlatarak satın almaya teşvik edebilirsiniz.

7/24 telefonla destek, İkas’ın size sunduğu bir diğer avantajdır. E-ticaret sitenizle ilgili herhangi bir sorunla karşılaştığınızda, İkas ekibinden yardım alarak çözüme ulaşabilirsiniz. İkas size kargo süreçlerinde de destek olur. Yurtiçi Kargo-İkas anlaşması neticesinde gönderilerinizi uygun bir fiyattan müşterilerinize iletebilirsiniz. 

Paketlere Göre Değişen Özellikler

Bazı özellikler, İkas e-ticaret paketlerine göre değişiklik gösterir. Bu özelliklerden biri sanal pos oranıdır. Sanal pos oranı, Start paketinde %2,49 iken Grow paketinde %1,99; Scale paketinde %1,79’dur. Aşağıda yer alan tabloda Grow ve Scale paketinde yer alan özellikleri detaylı olarak görebilirsiniz.

ÖzelliklerGrowScale
Entegre E-İhracat VarVar
RaporlarVarVar
Yorum Yapması İçin Müşterilere Yapılan HatırlatmalarVarVar
Ürünleri KişiselleştirebilmeVarVar
Kura Göre Fiyat DeğiştirebilmeVarVar
Yabancı DilVarVar
Yurt Dışı SatışVarVar
Dijital ÜrünVarVar

Yukarıda yer alan özellikler hem Grow hem de Scale paketlerinde bulunur. E-İhracat yapacaksanız iki paketten birini ya da Premium paketi tercih edebilirsiniz. Premium pakette Grow ve Scale’da bulunan tüm özellikler mevcuttur. Bu paketlerde raporlardan da yararlanabilirsiniz. Satış grafiğinizi ve ziyaretçi trafiğinizi analiz edebileceğiniz raporlar sayesinde ileriye dönük yeni stratejiler geliştirebilirsiniz. Bu sayede e-ticarette kalıcı bir başarıya daha kolay ulaşırsınız.

Yorum yapması için müşterilere atılan hatırlatma mailleri, daha fazla kişinin güvenini kazanmanız noktasında faydalıdır. Hakkınızda ya da ürünleriniz hakkında yapılacak olumlu yorumlar sayesinde insanlar, e-ticaret sitenizden sorunsuz bir şekilde alışverişlerini yapabilir. 

Ürünleri kişiselleştirme özelliğinden yararlanarak kişiye özel tasarımlar oluşturabilirsiniz. Özellikle aksesuar, hediyelik eşya, baskı ürünleri satışı yapanlar bu özellikten yararlanabilir. Müşterilerinizden ihtiyacınız olan bilgileri alarak kişiselleştirilmiş ürünlerinizi satışa sunabilirsiniz. 

Özellikle e-ihracat yapmayı planlayanlar, kura göre fiyat belirleme özelliğini aktif şekilde kullanabilir. Yurt dışına sattığınız ürünlerinizi mevcut kura göre fiyatlandırarak zarar etme riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Grow ve Scale paketini tercih ederek dijital ürün satışı da yapabilirsiniz. 

İkas Premium Paket Özellikleri

İkas Premium paket özellikleri arasında Scale paketinde bulunan bütün özellikler vardır. Bunun yanı sıra Premium özellikler ile tamamen sektörünüze ve işinize özel bir konsept ortaya çıkarabilirsiniz. Premium pakete özel Premium temalar sayesinde marka renginizi, felsefesini e-ticaret sitenizin her noktasına yansıtabilirsiniz. Premium paketlerde sunulan ayrıcalıklı özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Özel tasarım
  • Gelişmiş özelliklere sahip Omni-Channel
  • Dedike, optimizasyon, e-ihracat, e-ticaret danışmanı, proje yöneticisi, e-posta servisi
  • Dönüşüm optimizasyonu
  • Global CDN
  • AWS Multi-Region
  • İleri seviye otomasyonlar
  • Lojistik ve ERP entegrasyonları

Bu özelliklerin yanı sıra yakın zamanda İkas Premium pakete dâhil edilecek özellikler de vardır. Bu özellikler; SMS ile giriş, ürün konfigratör ve PWA mobil e-ticarettir. Tüm bu özellikler de eklendiğinde Premium pakete sahip olmak daha ayrıcalıklı olur.

Premium pakette bulunan özellikler her anlamda size avantaj sunar. Bu özellikler içerisinde en çok dikkat çeken ileri seviye otomasyonlardır. Birçok işlemi daha kolay şekilde yapmanızı sağlayan otomasyonlar sayesinde iş hacminizi her geçen gün daha fazla büyütebilirsiniz. Lojistik ve ERP entegrasyonları ise size zaman ve iş gücü tasarrufu sağlar. Böylece işlerinizi daha kısa sürede halledebilirsiniz. Kargo ve pazar yerlerine e-ticaret sitenizden veri aktarımını kolayca sağlayabilirsiniz. 

İkas E-Ticaret Paketi Avantajları Nelerdir?

İkas e-ticaret paketi avantajları oldukça fazladır. Güçlü bir altyapı, İkas’ın sunduğu en önemli avantajlardan biridir. Bu sayede e-ticarete bir adım önde başlarsınız. Hali hazırda e-ticaretle uğraşanlar, İkas altyapısına geçiş yaptıkları takdirde daha yüksek satış potansiyeline ulaşabilirler. Bir diğer avantaj ise size her zaman destek olan bir ekibin varlığını bilmektir. Yaşadığınız sistemsel sorunlarla ilgili olarak İkas destek hattına ulaşabilirsiniz. 

Yüksek Site Hızı

Yüksek site hızı, İkas e-ticaret altyapısını ön plana çıkaran önemli özelliklerden biridir. Yüksek site hızı tüm e-ticaret siteleri için önemli detaylardan biridir. Sitenize giren ziyaretçilerin sayfaların açılması için uzun süre beklemesi daha sayfanıza girmeden çıkış yapmalarına neden olur. Bunun yanı sıra tam bir ürünü almaya karar verdiklerinde ürün görsellerini açamamak da müşteri gözünde olumsuz bir imaj oluşturur.

Bu tür sorunlarla karşılaşmamak ve site ziyaretçi trafiğinizi artırmak için İkas altyapısını kullanmalısınız. İkas altyapısı hem e-ticarete yeni başlayanlar hem de profesyoneller için uygun bir yapıdadır. Sayfalar arası geçişin, ürün görsellerinin hızlı bir şekilde açılması hemen çıkma oranlarını düşürür. Bu durum SEO anlamında da son derece avantajlıdır.  Hemen çıkma oranı düşük ve ziyaretçi trafiği yüksek olan siteler, Google algoritmaları tarafından daha üst sıralara çıkarılır. 

İkas’ın size yüksek site hızı vadetmesinin arkasında pek çok neden yatar. Bu nedenlerden biri CDN teknolojisidir. CDN teknolojisi amazon.com tarafından kullanılan popüler bir teknolojidir. Bu teknoloji sitenize dünyanın her yerinden kolayca ulaşılmasını sağlar. İkas, görsel optimizasyonlarını otomatik olarak yapar. 

Siz, çözünürlüğü ve boyutları uygun olmayan fotoğraflar yükleseniz bile optimum ayarlar otomatik olarak gerçekleştirilir. Bu sayede görsel kaynaklı bir yavaşlama meydana gelmez. Farklı formatlarda yüklediğiniz görseller WebP formatına getirilir. Bu sayede görseller hem az yer kaplar hem de kolayca açılır. 

SEO Uyumlu Altyapı

SEO uyumlu altyapıya sahip İkas e-ticaret paketlerini tercih ettiğiniz takdirde sitenizi Google’da daha üst sıralarda görebilirsiniz. Güvenlik açısından herhangi bir eksiği olmayan, hatasız sayfalara sahip siteler; Google algoritmalarının da güvenini kazanır. Bu özelliklere sahip siteleri Google, üst sıralara taşıyarak kullanıcıları ile buluşturur. Tabii ki bunu sağlamak için sizin de farklı detaylara dikkat etmeniz gerekir.

Gelişime Açık Bir E-Ticaret Platformu

İkas her zaman gelişime açık bir altyapı şirketidir. Satın aldığınız paketler, e-ticaret altyapı sistemlerinde sağlanan yeniliklere göre güncellenir. Bu sayede yeni özelliklerden de paket kapsamında ödediğiniz ücrete dâhil olacak şekilde yararlanabilirsiniz. 

Tek Panelden Hem Yurt İçi Hem Yurt Dışı Satış Fırsatı

İkas e-ticaret sitenizi kullanarak yurt dışı satışlarınızı da gerçekleştirebilirsiniz. Size sunulan farklı dil seçenekleri sayesinde farklı ülkelerden müşterilere kolayca ulaşabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Farklı para birimleri ile ödeme alma seçenekleri de İkas’ın sunduğu önemli avantajlardandır. 

Kolay Tema Editörü

Kolay tema editörü sayesinde sitenizde istediğiniz düzenlemeleri kolayca yapabilirsiniz. Sürükle bırak özelliğini kullanarak sitenizde istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirmeniz mümkündür. Düzenlemeleri markanızı yansıtacak ya da sizin zevkinize uygun biçimde yapma şansınız vardır. 

Çok Kanallı Satış

İkas size tüm satışlarınızı tek kanaldan yürütme fırsatı sunar. Bu sayede ayrı ayrı e-ticaret siteleri açmak ya da farklı kontrol mekanizmaları oluşturmak zorunda kalmazsınız. Çok kanallı satış sayesinde fiziksel mağaza işlemlerinizi de panel üzerinden yürütebilirsiniz. 

İkas E-İhracat Çözümleri Var mıdır?

İkas, e-ihracat çözümleri ile son derece avantajlı bir altyapı sağlayıcıdır. Başka altyapı şirketlerinin size sunmadığı özellikler, İkas e-ihracat paketlerinde mevcuttur. E-ihracat paketlerinde sunulan özelliklerden şu şekilde bahsetmek mümkündür:

  • Fiyat listeleri
  • Ülkeye göre dil ve para birimi gösterme imkânı
  • Navlungo entegrasyonu ile siteniz üzerinden kurye çağırabilir ya da teklif alabilirsiniz.
  • Tahsilatlarınızı döviz ya da Türk lirası olarak yapabilirsiniz.
  • Ülkeye göre ödeme sistemi kullanabilirsiniz.
  • Kampanyalarınızı ülke bazlı olarak yönetebilirsiniz.
  • Temanızı ülke bazlı yönetebilirsiniz.
  • Etsy entegrasyonu ile ürünlerinizi Etsy üzerinden kolayca satabilirsiniz. 

İkas E-ticaret Paketi Fiyatları Ne Kadar?

İkas e-ticaret paketi fiyatları sunulan özelliklere göre şekillenir. Özellik yönüyle daha zengin bir içeriğe sahip olan paketlerin fiyatları daha yüksektir. Bu nedenle yeterli bütçesi olmayanlar, başlangıç paketlerini tercih ederek daha az özellikle satışlarına başlayabilir. Satışlarınız arttıkça ve e-ticaret siteniz için daha yüksek bir bütçe ayırabilir duruma gelince paket değişimi yapabilirsiniz. 

E-Ticarette Altyapı Dışında Hangi Detaylara Dikkat Etmek Gerekir?

E-ticarette altyapı kadar önemli farklı detaylar da vardır. Bunların başında ürün açıklamaları ve görseller gelir. Ürün açıklamaları, kullanıcıların ilgisini çekecek nitelikler taşımalı ve doyurucu bilgiler vermelidir. Ürünü tüm yönleriyle müşterilerinize aktararak onların akıllarında soru işareti kalmasını engelleyebilirsiniz. 

En az açıklamalar kadar önemli olan bir diğer detay da ürünlerinizi tanıtmak için kullandığınız görsellerdir. Bir ürünü tek bir görselle tanıtmak yerine birden fazla görsel yükleyebilir ve her açıdan ürünün özelliklerini gösterebilirsiniz. Dilerseniz profesyonel bir ürün fotoğrafçısı ile de çalışabilirsiniz. 

SEO uyumlu İkas altyapısına katkı sağlamak için sayfanızda SEO düzenlemeleri yapabilirsiniz. SEO düzenlemeleri ile üst sıralarda yer alma şansını artırırsınız. SEO için ürün açıklamalarınıza anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra ürün isimlerini de anahtar kelime içerecek şekilde düzenleyebilirsiniz. 

Sitenizin her zaman ziyaretçi çekebilmesi için stoklarınızı güncellemeniz gerekir. Tükenen ürünlerin zamanında yenilenmemesi ve sitenize giren kişilerin sürekli tükenmiş ürünlerle karşılaşması, kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler. Stoklarınızı yenileyerek kullanıcıların her zaman istedikleri ürüne ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Sitenizi tanıtmak ve daha geniş bir kesime ulaşmak için yapabileceklerinizden biri de reklam vermektir. Reklam çalışmaları yapmak için Google araçlarını kullanabilirsiniz. Google Ads ile vereceğiniz reklamlar sayesinde belirlediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralarda yer alabilirsiniz. 

Analiz ve raporları doğru okumak da sitenizin uzun vadedeki başarısında oldukça etkilidir. İkas’ın analiz ve raporlama araçlarını kullanarak sitenizin performansını takip edebilir ve stratejilerinizi gerektiği gibi güncelleyebilirsiniz. Bunun için Google araçlarını da kullanabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin hangi kanallardan sitenize ulaştığı, ziyaretlerin ne kadarının satışa dönüştüğü gibi veriler bu noktada oldukça önemlidir.

E-ticarette başarı için izleyeceğiniz bir diğer yol da sosyal medyada aktif olmaktır. Instagram, Facebook gibi mecralarda sosyal medya hesaplarınızdan mağaza açarak ya da düzenli paylaşım yaparak satışlarınızı artırabilirsiniz. Bunun yanı sıra influencer iş birlikleri ile sitenizi geniş bir kitleye ulaştırabilirsiniz. 

İkas bir e-ticaret altyapısı sahibi olmak ve güvenle satış yapmak için kullanılır.

İkas en güvenilir e-ticaret altyapı sağlayıcılarının başında gelir.

Uygun e-ticaret paketini tercih ettiğiniz takdirde İkas’la e-ihracat yapabilirsiniz.

İkas ile Pazar yerlerine ürünlerinizi yükleyerek satış yapabilirsiniz.

İkas size SEO uyumlu bir altyapı sunar. 

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir